wat water uit de dispenser halen
Laatst bijgewerkt: 26-01-2021

Onze selectiecriteria

25Onderzochte producten

16Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

Er is geen leven zonder water. Of je nu op kantoor bent, in bed ligt of in je woonkamer tv kijkt, op een gegeven moment zul je dorst krijgen. Juist op dit soort momenten wil je een hulpmiddel hebben waarmee je snel, comfortabel en direct water kunt inschenken. Een water dispenser zorgt ervoor dat je altijd gekoeld bronwater bij de hand hebt.

Er zijn zelfs waterdispensers die erop gericht zijn om jou en al je collega’s te voorzien van de nodige hoeveelheid water op kantoor. Andere modellen zijn speciaal ontworpen voor thuisgebruik. In deze shopgids helpen we je om de water dispenser te vinden die het beste bij je past. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!
Belangrijk om te weten

 • Met een water dispenser heb je te allen tijde snelle en gemakkelijke toegang tot drinkwater.
 • Sommige dispensers hebben ook een heetwaterfunctie, ideaal voor het zetten van onder andere thee en koffie.
 • Als je een waterdispenser koopt, moet je goed op de capaciteit van het apparaat letten. Dit kenmerk bepaalt namelijk hoeveel liter water je in het apparaat kunt opslaan en dus hoe vaak je de fles zult moeten vervangen. In deze shopgids laten we je zien op welke factoren je nog meer moet letten bij de aankoop van een water dispenser.

De beste water dispensers op de markt: onze favorieten

Er gaat soms niets boven een heerlijk glas koud water. Vooral als je erg hard aan het werk bent, kan zo’n glas een zeer welkome afwisseling zijn. Met een water dispenser in de buurt zorg je ervoor dat je altijd genoeg water bij de hand hebt. Om je te helpen de beste water dispenser op de markt te vinden, hebben we hieronder een selectie met de beste modellen op de markt samengesteld:

De beste water dispenser voor op kantoor


AffiliateLinkBen je op zoek naar een water dispenser voor op kantoor? Dan is deze klassieker van Coolwater iets voor jou. De dispenser is niet alleen erg praktisch en handig in gebruik, hij ziet er ook nog eens uit zoals de waterdispensers die je altijd in films en series ziet.

De Atlantic is een oerdegelijke no-nonsense waterkoeler tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Alle soorten flessen van 18 en 18,9 liter passen op de waterkoeler. Het apparaat beschikt bovendien over een heetwaterfunctie.

De meest gebruiksvriendelijke water dispenser


AffiliateLink


Deze water dispenser van Jocca valt niet alleen op door het mooie paars-/witte design, maar ook door het grote gemak waarmee de dispenser te gebruiken is. Dankzij de grote rechthoekige bak vul je deze eenvoudig bij, zonder dat je water verspilt.

De waterkoeler koelt het water tot 10-15 °C. Het apparaat heeft een reservoir van 0,7 liter en een uitneembare opvangbak. Om een plasticsmaak te voorkomen, raadt de fabrikant aan het reservoir voor gebruik te wassen.

De snelste water dispenser voor heet water


AffiliateLink


De water dispenser van ProfiCook is speciaal ontworpen om zo snel mogelijk heet water te schenken. Met één druk op de knop krijg je heet water voor thee, babyvoeding of instant-drankjes. Dankzij de ECO-Save functie heb je een tijdbesparing van 50% ten opzichte van conventionele waterdispensers.

Binnen 3 seconden wordt het water tot 100 °C verwarmd. De combinatie van roestvrij staal en zwart is tijdloos en past perfect in elke soort keuken.

De meest eenvoudige water dispenser voor de kleinere budgetten


AffiliateLinkBen je op zoek naar een manier om snel en eenvoudig water te schenken, zonder dat je daar gelijk de hoofdprijs voor moet betalen? Dan is deze waterdispenser van Innovagoods iets voor jou.

Je plaatst de automatische waterdispenser eenvoudig op een fles. Met één druk op de knop vul jij je glas. Geen geknoei meer met batterijen, want je laadt de dispenser eenvoudig op in het stopcontact.

Shopgids: Alles wat je moet weten over water dispensers

Water dispensers maken je dagelijkse leven een stukje beter, of dat nou op kantoor of bij jou thuis is. Het is echter niet altijd eenvoudig om de juiste dispenser te vinden. Bij het selecteren van een waterkoeler helpt het om op de hoogte te zijn van de belangrijkste kenmerken van het apparaat. Daar helpen we je bij door hieronder antwoord te geven op de meest gestelde vragen.

collega's rusten en nemen wat water

Sommige dispensers hebben ook een heetwaterfunctie, ideaal voor het zetten van onder andere thee en koffie. (Bron: Wavebreak Media Ltd: 77602370/ 123rf.com)

Wat is een water dispenser precies?

Een water dispenser, ook wel waterkoeler genoemd, is een apparaat dat gekoeld drinkwater verstrekt. Sommige modellen geven ook water op kamertemperatuur, heet water of koolzuurhoudend water. De meeste dispensers hebben een tank waarin het water wordt opgeslagen. Er zijn echter ook modellen die je op het waternetwerk aansluit.

Wat zijn de voordelen en nadelen van water dispensers?

Mocht je nog twijfelen over de voordelen die een water dispenser je biedt, dan vind je hieronder een handige tabel waarin we de voor- en nadelen van dit artikel verzamelen. Deze tabel helpt je om te bepalen of een water dispenser daadwerkelijk hetgeen is waar jij naar op zoek bent voor bij jou op kantoor of thuis:

Voordelen
 • Eenvoudig te installeren en te gebruiken
 • Hebben meestal een waterzuiveringssysteem zodat het water schoon en vrij blijft van ongewenste geuren en smaken
 • De meeste modellen schenken naast water op kamertemperatuur, ook gekoeld of heet water
 • Goed te betalen en keuze uit veel verschillende modellen
 • Zorgen ervoor dat je gehydrateerd blijft en geen hoofdpijn krijgt door te weinig water te drinken
Nadelen
 • Als de waterdispenser niet op het waterleidingnet is aangesloten, moet je de watertank regelmatig bijvullen

Hoe maak je een water dispenser schoon?

Waterdispensers zijn net zoals een goede espressomachine onmisbaar op kantoor. Aangezien je drinkwater in een water dispenser opslaat, is het belangrijk om het apparaat op de juiste manier te onderhouden. Als je dit niet doet, is het goed mogelijk dat de dispenser niet goed werkt of, erger nog, het water aantast en zo je gezondheid in gevaar brengt. Hoewel het dus belangrijk is om de waterkoeler op de juiste manier te onderhouden, is het niet moeilijk om dit te doen:

 • Als je een elektronische waterdispenser hebt gekocht, verzeker jezelf er dan eerst van dat de stekker niet in het stopcontact zit.
 • Maak de tank leeg. Doe dit ook voordat je de tank opnieuw vult. Als je dat niet doet, zul je oud water blijven verzamelen, wat op de lange termijn schadelijk voor je gezondheid kan zijn.
 • Gebruik een theedoek om de tank schoon te maken. Maak de doek nat en wrijf ermee over de dispenser om eventueel opgehoopt vuil te verwijderen.
 • Als je een superieure reiniging wilt, kun je krachtigere middelen gebruiken. Maar onthoud: dit moeten niet-giftige producten zijn, zoals het chloor dat wordt gebruikt om zwembadwater te zuiveren.
 • Vergeet tot slot niet om ook de buitenkant van de waterdispenser schoon te maken. Besteed daarbij speciale aandacht aan de gebieden die de buiten- en de binnenkant van de dispenser met elkaar verbinden.

Het is raadzaam om je waterdispenser tweemaal per jaar te reinigen om schoon en gezond water te garanderen.

Het gewicht van bevroren water is 9% minder dan van water in vloeibare toestand, daarom drijft ijs op het water.

Hoe moet je een water dispenser installeren?

Hoe je een waterdispenser installeert, is afhankelijk van de manier waarop je de dispenser van water voorziet. Hierbij geldt dat de ene optie niet per sé beter is dan de andere. Sterker nog, deze beslissing hangt volledig van je eigen behoeften af, naast hoeveel tijd en geld je in de installatie van de dispenser wilt steken. Hieronder laten we je zien op welke manieren je een dispenser kunt aansluiten:

 • Met een losse watertank: Deze modellen zijn zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken. Je hoeft alleen maar een fles met water boven- of onderop het apparaat te plaatsen. De opslagcapaciteit is afhankelijk van het model. Dit zijn de meest voorkomende modellen. Je ziet ze veel in kantoortuinen, ziekenhuizen en andere plekken die druk bezocht worden.
 • Met een aansluiting op het openbare waternetwerk: Deze water dispensers zijn qua bediening vergelijkbaar met de dispensers met losse watertanken. Het verschil zit vooral in de constante watertoevoer. De installatie van deze modellen is hiermee wel een stukje lastiger. Om het apparaat te gebruiken, moet je het op het waternetwerk aansluiten. Het voordeel is dat je nooit meer hoeft te zeulen met flessen. Dat is goed voor je eigen comfort én je draagt je steentje bij aan het milieu.

Hoe je de waterdispenser installeert, hangt dus helemaal af van het type dispenser waar je voor kiest. Zoals je ziet hebben beide soorten hun eigen voordelen en kenmerken.

waterdispenser bij keuken

Met een waterdispenser op leidingwater hoef je nooit meer te zeulen met flessen. Dat is goed voor je eigen comfort én je draagt je steentje bij aan het milieu. (Bron: Belchonock: 99445275/ 123rf.com)

Samenvatting

Waterdispensers maken het leven van miljoenen mensen over de hele wereld makkelijker. Hoewel je de dispensers in Nederland vooral nog op kantoor tegenkomt, zie je ook steeds meer mensen die er thuis gebruik van maken. De reden ligt voor de hand: Water dispensers bieden snel en gemakkelijk toegang tot schoon en heerlijk drinkwater.

Vond je onze shopgids over water dispensers interessant? Laat dan hieronder je reactie achter, of deel het artikel op social media.

(Bron van de header afbeelding: Belchonock: 108721485/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies