Gepubliceerd: 17-12-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

19Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

90Verzamelde opmerkingen

Bij het inrichten van een woning zijn er veel aspecten waarmee rekening moet worden gehouden om de beste resultaten te bereiken. Je moet uiteraard de meubels uitkiezen, aan gordijnen of andere raambekleding denken en de verschillende decoratieve elementen bepalen. Sommige van deze elementen hebben een decoratieve functie, terwijl andere praktischer zijn. Een wandklok kan voor beide functies gebruikt worden.

Een wandklok is heel nuttig omdat het je te allen tijde helpt te weten hoe laat het is. Het is gebruikelijk voor veel mensen om hun horloge af te doen als ze thuiskomen. Bovendien heb je niet altijd je mobieltje bij de hand, dus je hoeft niet altijd op zoek naar een van deze twee dingen om de tijd te weten te komen. We hebben deze shopgids voor je samengesteld om de beste aankoop te kunnen doen.
Belangrijk om te weten

 • Op de markt kun je verschillende soorten wandklokken tegenkomen. Afhankelijk van je persoonlijke smaak en de inrichting van je huis, passen sommige modellen beter dan andere. Daarnaast moet je ook overwegen waar je de klok op wilt hangen.
 • Er zijn verschillende soorten wandklokken. Ze verschillen in hun ontwerp en de manier waarop ze werken. Het is belangrijk dat je bij je aankoop rekening houdt met deze verschillen.
 • De grootte is ook een fundamenteel aspect dat je moet evalueren wanneer je een wandklok gaat kopen. Als de klok te groot is, kan het een probleem zijn om er een geschikte ruimte voor te vinden in huis. Maar als deze te klein is, kan het ook vreemd lijken.

Onze selectie: De beste wandklokken op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste wandklokken die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de perfecte wandklok een stuk eenvoudiger.

De beste informatieve wandklok

De Bresser Mytime thermo/hygro-radioklok is meer dan een eenvoudige, klassieke wandklok. Dankzij de instelling via het DCF77-tijdsignaal kun je altijd op de aangegeven tijd vertrouwen. Bovendien levert de wandklok informatie over de kamertemperatuur en luchtvochtigheid.

De klok heeft een geborsteld roestvrij stalen frame. De wandklok is een geruisloos uurwerk, en werkt op 1 AA-batterij (niet meegeleverd). De klok is verkrijgbaar in verschillende kleuren wijzerplaten.

De beste digitale wandklok

De Technoline WS 8005 is een radiowandklok met temperatuurweergave. Dankzij de kunststof behuizing is deze klok bijzonder licht. Het display heeft een diagonaal van 170 mm en is daardoor zeer duidelijk en goed afleesbaar, zelfs van grote afstand.

Eén blik op de klok is voldoende om de exacte tijd via radio-ontvangst, de binnentemperatuur, de datum en de huidige dag van de week te weten te komen. De afmetingen zijn 226 x 30 x 180mm en de klok werkt op 2 AA-batterijen.

De meest stijlvolle wandklok

Deze wandklok van Atmosphera Créateur d’intérieur is gemaakt van industrieel en vintage staal. De klok is eenvoudig te installeren en op te hangen. Door het robuuste uiterlijk en zwarte ontwerp, is deze wandklok met Romeinse cijfer een echte eye-catcher.

Ervaar zelf het unieke effect van wat een stijlvolle klok als deze met je huis kan doen. De klok heeft een diameter van 70CM maar is desondanks geen overheersend object aan de muur.

De wandklok die je zelf op je muur moet bevestigen

De 3D-wandklok van Timelike is eenvoudig te installeren, het pakket bevat zelfklevende stickers en een hulplineaal voor een perfecte installatie. De transferstickers kunnen op alle gladde oppervlakken gebruikt worden zoals wanden, deuren, ramen, kasten, plastic, metaal en tegels.

De afmeting van de klok kun je zelf bepalen. De diameter is instelbaar van 70 centimeter tot 120 centimeter. Om de klok zijn werk te laten doen, heb je maar één AA-batterij nodig.

Shopgids: Alles wat je moet weten over wandklokken

Het is van groot belang dat je voordat je een wandklok koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Young creative woman working at office.

Pendelklokken zijn de meest klassieke. Ze geven een elegante touch aan de ruimte.
(Bron: Turina: 31385810/ 123rf.com)

Wat is een wandklok precies?

Een wandklok heeft dezelfde basiskenmerken als andere soorten klokken. Afhankelijk van het model dat je kiest, biedt het je verschillende functies. Ze hebben ook verschillende manieren van werken. Zelfs als je een aantal basisfuncties hebt, zul je verschillende opties vinden, sommige completer dan andere. Ook de ontwerpen en afmetingen kunnen variëren.

Waarom is het een goed idee om een wandklok kopen?

Je vraagt je misschien af waarom je een wandklok zou moeten kopen. In de eerste plaats omdat het zeer nuttig is om een klok te hebben dat je op elk moment van de dag kunt zien. Je hoeft niet meer op zoek naar een mobiele telefoon om te kijken hoe laat het is. Het is ook een ideaal decoratief element, ongeacht het gekozen model. In sommige gevallen kan het een elegante uitstraling geven aan de kamer.

Waar kan ik een wandklok kopen?

Tegenwoordig is het niet moeilijk om een wandklok te kopen. Je kunt ze in talloze winkels kopen, maar ook op het internet. Hierboven hebben we een aantal van de beste wandklokken voor je geselecteerd, die allemaal een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding hebben. En bovendien hebben deze producten hele goede recenties van klanten.

Harry MulischNederlands schrijver
“Dàt was pas leven! Op het Rokin werden barricaden opgeworpen, veroverd, heroverd – toen sloeg de klok zes uur en iedereen ging eten.”

Hoe gebruik je een wandklok?

Het is niet al te ingewikkeld om een wandklok te gebruiken. In feite is het meestal heel eenvoudig. Afhankelijk van het type klok is de werking en het gebruik ervan natuurlijk verschillend. Er zijn echter aspecten die veel voorkomen en het is goed dat je hier rekening mee houdt. Het zal dienen als een gids om je op weg te helpen met je klok. Je ziet ze in de volgende tabel:

Stap Wat moet ik doen?
1 Verwijder voorzichtig de verpakking van de klok, vooral als het een kwetsbaar model is.
2 Lees aandachtig de instructies voor het juiste gebruik van de wandklok.
3 Als de klok op batterijen werkt, plaats deze dan op de juiste plaats. Als hij met een opwindmechanisme werkt, wind hem dan genoeg op zodat de klok begint te lopen.
4 Zoek de plaats aan de muur waar je de klok wilt ophangen. Test eerst om te zien of de plaats je bevalt.
5 Markeer met een potlood de plaats waar je moet boren, hoewel er sommige modellen zijn die andere bevestigingsmethoden gebruiken.
6 Hang de klok aan de muur, afhankelijk van het model dat je gekozen hebt.
7 Zet de klok op de juiste tijd en je kunt beginnen met het genieten van je wandklok.

Welke soorten wandklokken zijn er?

Bij het maken van je aankoop moet je verschillende aspecten evalueren. Eén van de belangrijkste is het type wandklok dat je wilt kiezen. Zoals je al hebt gezien in onze selectie van de best beoordeelde modellen, zijn er verschillende types. Maar er zijn nog meer opties waar je uit kunt kiezen. Op de volgende lijst hebben we een selectie gemaakt van de meest voorkomende aspecten:

 • Pendelklokken: dit soort klokken zijn de meest klassieke. Ze slaan elk uur en maken daarbij geluid. Een slinger hangt vanuit het midden van de klok en markeert de seconden bij elke beweging. Het geluid dat deze klokken maakt kan wat vervelend zijn, vooral ‘s nachts.
 • Grote wijzerplaat: Dit is de meest voorkomende wandklok. Er zijn veel verschillende ontwerpen die het verschil maken, evenals de grootte van het item.
 • Koekoeksklok: Hoewel het misschien moeilijk te geloven is voor de liefhebbers van het minimalisme, was er een tijd dat dit model heel populair was. Deze klokken slaan elk uur en bij het oorspronkelijke model komt er een vogeltje uit een kastje om dit te doen. Tegenwoordig zijn er ook andere opties.
 • Digitale klokken:De digitale klokken zijn enkele decennia geleden in de mode gekomen en zijn nog steeds een goede keuze. Ze hebben een LCD-scherm waarop alle informatie op het scherm verschijnt, en niet alleen de tijd.
 • Cijfers: Het is een optie die je in staat stelt om je creativiteit tot op zekere hoogte te gebruiken, aangezien je de klok aan de muur moet bevestigen. Het heeft meestal een lichaam met wijzers en metalen nummers om een wijzerplaat te vormen.
 • Stickers: Ze lijken sterk op de vorige. Ze hebben een lichaam waarin de mechanische structuur en de wijzers zijn geplaatst. Ze hebben ook zelfklevende stickers die je aan de muur plakt en die de klok vormen.
 • Originele ontwerpen: In dit geval heeft de klok een ontwerp met een originele vorm. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je zult de traditionele wijzerplaten hierbij niet tegenkomen, maar wel allerlei andere vormen.
 • Met gewichten: Dit soort klokken zijn vergelijkbaar met slingerklokken. Maar in dit geval hebben ze twee gewichten. De eerste is voor het functioneren van de klok en de andere is om te kunnen slaan.
 • Met drie gewichten: Deze modellen lijken ook op de slingerklokken, maar in dit geval hebben ze drie gewichten. Het eerste is om de klok op te winden, de tweede voor het slaan van de klok op elk uur en de derde voor de kwartieren.
 • Uithangende klokken: In dit geval wordt alleen een soort basis aan de muur verankerd, deze imiteren de traditionele stationsklokken. Dit is ook een zeer originele optie met een “retro”-uitstraling.

Modern bedroom interior with comfortable hanging chair. Stylish design

Je kunt wandklokken online kopen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
(Bron: Belchonock: 119377157/ 123rf.com)

Is een digitale wandklok beter dan een analoog model?

De analoge klok toont de tijd met twee of drie wijzers, terwijl de digitale klok de tijd weergeeft op een LCD-scherm. Als je je afvraagt welke van de twee beter is, is daar geen duidelijk antwoord op mogelijk, dat ligt aan je smaak en voorkeur. Je moet er echter rekening mee houden dat elk van hen bepaalde voor- en nadelen heeft. Hieronder kun je de belangrijkste voor- en nadelen zien:

 • Analoge wandklokken: Ze zijn zeer esthetisch en je vindt altijd een model dat bij je interieur past. In sommige gevallen zie je de tijd niet zo nauwkeurig als je zou willen.
 • Digitale wandklokken: De belangrijkste voordelen zijn dat je gemakkelijk de exacte tijd kunt zien en dat het ook andere gegevens toont. Aan de andere kant past de esthetiek van het product soms niet bij bepaalde decoratieve stijlen en kan het je ook het gevoel geven op een kantoor te zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen van wandklokken?

Op dit punt van deze shopgids ken je de belangrijkste kenmerken van wandklokken waarschijnlijk al. Er zijn verschillende aspecten die je in dit artikel hebt kunnen ontdekken. Maar er zijn nog meer functies die je moet evalueren. Voordat we hier naar gaan kijken, is het tijd om de belangrijkste voor- en nadelen van wandklokken te leren kennen:

Voordelen
 • Je weet altijd hoe laat het is.
 • Er zijn zeer voordelige opties.
 • Sommige modellen zijn zeer decoratief.
Nadelen
 • Er zijn nogal ouderwetse modellen.
 • Er zijn vrij dure opties.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een wandklok om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de klok te vinden die het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de wandklok die je nodig hebt.

Ontwerp

Zoals we in deze gids al hebben vermeld, werken wandklokken op ongeveer dezelfde manier. Controleer daarom bij je aankoop of het gekozen model past bij de decoratie van je huis. Vooral als je voor de meest klassieke modellen gaat, moet je er zeker van zijn dat dit bij je inrichting past. Pas hierbij op, want ze passen niet bij alle stijlen van decoratie.

stylish attractive african american businesswoman holding documents and looking away in office

Het voordeel van digitale wandklokken is dat je eenvoudig de exacte tijd kunt zien en dat ze ook andere gegevens kunnen weergeven.
(Bron: Lightfieldstudios: 112245347/ 123rf.com)

Afmetingen

Het is belangrijk dat je rekening houdt met de afmetingen van de wandklok die je leuk vindt. Het moet de juiste maat zijn. Het zou geen goed idee zijn om een te grote klok te hebben die alle beschikbare ruimte in beslag neemt. Maar het is ook niet aan te raden om een te kleine klok op een grote wand op te hangen. Meet de wand daarom goed op voordat je de klok koopt.

Geluid

Je denkt misschien dat het geluid van een klok alleen belangrijk is als je van plan bent om deze in je slaapkamer te plaatsen. Maar als de klok te veel lawaai maakt, zal het zelfs in de woonkamer irritant zijn. Bedenk dat sommige modellen vanuit andere kamers te horen zijn, zelfs met gesloten deuren. Dat kan overdag zijn, maar vooral s’nachts als het heel stil is en iedereen slaapt.

Type en model

Bij de keuze van je wandklok moet je het type en model evalueren. Allereerst moet je beslissen of je de voorkeur geeft aan een analoge of een digitale klok. Je moet je decoratiestijl en de plaats waar je hem gaat plaatsen bekijken. Ten tweede moet je kiezen uit de vele opties die je op de markt vinden zult zoals je hebt gezien. Zoek de wandklok die het beste bij je wooninrichting past.

Plaats

De plaats waar je je wandklok denkt op te hangen heeft ook te maken met je uiteindelijke beslissing. Het is niet hetzelfde om een klok voor in de keuken te kiezen als voor de eetkamer. Het is belangrijk dat je rekening houdt met dit aspect, want hoewel sommige modellen geschikt zijn voor elke kamer, zijn andere dat niet. Een slingerklok past bijvoorbeeld niet in de keuken.

Samenvatting

Een wandklok is veel meer dan alleen een decoratief object. Het heeft een hoofdfunctie, het weergeven van de tijd, wat zeer nuttig is. Bij het maken van je aankoop moet je op zoek gaan naar een model dat bij de inrichting van je huis past. Maar ook bij de kamer waarin je hem wilt ophangen. Natuurlijk moeten de afmetingen geschikt voor de gewenste ruimte zijn.

Je kunt veel verschillende modellen op de markt aantreffen, dus je moet goed weten waar je naar op zoek bent voordat je je wandklok koopt. Ook moet je oppassen dat de klok niet zoveel lawaai maakt dat je uiteindelijk spijt krijgt van je aankoop. Het gebruik ervan is zeer eenvoudig, maar lees altijd goed de instructies door voordat je de klok begint te gebruiken om verwarring te voorkomen.

Vond je ons artikel over wandklokken interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte wandklok kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Lightfieldstudios: 111069118/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies