meisje met haar witte waterventilator
Laatst bijgewerkt: 03-02-2021

Onze selectiecriteria

32Onderzochte producten

17Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

95Verzamelde opmerkingen

Je kent ze wel, van die hete zomerdagen waar geen einde aan lijkt te komen. De wereld staat op z’n kop, zelfs slapen kost moeite. Je weet van gekheid niet meer hoe je dit op moet lossen. Een ventilator? Een airconditioner? Een waaier? Ouderwetse ventilatoren zijn erg beperkt, airconditioners erg duur en de waaier, tja, wie heeft het daar eigenlijk nog over.

Maar wat kun je dan wel doen? Het antwoord op deze vraag is een ventilator met waterkoeling kopen! Deze apparaten zijn veel goedkoper dan een airconditioner en tegelijkertijd een stuk efficiënter. Ze koelen je huis niet alleen af, maar bevochtigen de ruimtes ook. Wil je alles weten over het laten afkoelen van je huis met een ventilator met water? Lees dan snel verder!
Belangrijk om te weten

 • Ventilatoren met waterkoeling werken vaak op basis van een vernevelingssysteem. Dit betekent dat de apparaten het water uit de tank als gemicroniseerde druppels naar buiten verdrijven. Deze druppels vormen een dunne nevel die de omgeving bevochtigt waardoor de temperatuur daalt.
 • Zowel waterventilatoren als airconditioners zijn zeer goede opties om je huis af te laten koelen. Woon je echter op een plek die niet overdreven warm is en ben je op zoek naar een goedkope optie, dan is een waterventilator een betere optie.
 • Om de beste ventilator met water te kopen, is het belangrijk om rekening te houden met aankoopcriteria zoals de capaciteit van de tank. In deze shopgids helpen we je de ventilator met waterkoeling te vinden die het beste bij je past.

De beste ventilatoren met water op de markt: onze aanbevelingen

Als je je huis wilt laten afkoelen zonder te hoeven investeren in een airconditioner, maar met meer effect dan een simpele ventilator, dan zijn ventilatoren met water jouw ding. Omdat je waarschijnlijk net als wij altijd op zoek bent naar het beste van het beste, hebben we een gedetailleerde marktstudie gedaan. Het resultaat? Een selectie met de beste waterventilatoren die je op de markt kunt vinden:

De ventilator met water en de beste prijs-kwaliteitverhouding


AffiliateLinkDe ventilator met water van Aqua2Go koelt je huis af door middel van zeer fijne verneveling. De temperatuur koelt snel af, zonder dat de omgeving nat wordt. Er zitten 3 verschillende standen op het apparaat.

De ventilator heeft een watertank van 6 liter, waar je dus een lange tijd mee vooruit kunt. Je kunt de verneveling ook uitzetten, op de momenten wanneer deze niet nodig is. De ventilator met water is 130 cm hoog en 45 cm breed en is ideaal voor warme ruimtes en terrassen.

De beste ventilator met water en afstandsbediening


AffiliateLinkDe ventilator met water van IG is niet alleen zeer krachtig en effectief, het apparaat is ook nog eens heel eenvoudig te gebruiken. Hij werkt namelijk met een praktische afstandsbediening.

De vernevelaar koelt de ruimte af met microdeeltjes water. Ook kun je etherische oliën aan de watertank toevoegen, om de lucht frisser te laten ruiken. Het apparaat maakt bijna geen geluid, wat zorgt dat je hem in iedere ruimte kunt gebruiken.

De beste draagbare handventilator met mistspray


AffiliateLinkAls je veel op weg bent of vaak van plek verwisselt, dan is deze draagbare handventilator je beste vriend tijdens hete zomerdagen. De ventilator heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Dankzij het lichte en compacte ontwerp, is de handventilator eenvoudig mee te dragen. Handig tijdens een wandeling of als je thuis in de tuin zit. Door middel van de hendel aan de voorkant spray je nevel over jezelf heen.

De beste ventilator met water voor in de woonkamer


AffiliateLinkAangezien de waterventilator van KENEX zo licht en compact is, is deze eenvoudig door de ruimte te verplaatsen. Dat is handig als je in je woonkamer bent, maar nog wel eens verplaatst van de bank naar de keuken, naar de eettafel en ga zo maar door.

De ventilator creëert het effect van een zacht briesje terwijl de benevelingsfunctie ervoor zorgt dat de droge lucht verdwijnt. Het apparaat heeft 3 snelheden en een watertankcapaciteit van 3 liter.

Shopgids: Alles wat je moet weten over ventilatoren met water

Voordat je kunt genieten van het verfrissende effect van een ventilator met water, helpt het om het product wat beter te leren kennen. Op die manier zul je snel weten welk apparaat het beste bij je past en een succesvolle aankoop doen. We helpen je hier graag bij door hieronder antwoord te geven op de meest gestelde vragen over ventilatoren met water.

vrouw genieten van frisse lucht

Ventilatoren met waterkoeling werken vaak op basis van een vernevevilingssysteem. Dit betekent dat ze het water uit de tank als gemicroniseerde druppels naar buiten verdrijven. Deze druppels vormen een dunne nevel die de omgeving bevochtigt waardoor de temperatuur daalt. (Bron: Citalliance: 124770009/ 123rf.com)

Wat is een ventilator met water precies?

In feite is een ventilator met water niets meer dan een klassieke ventilator waarin een waterverdamper is geïntegreerd. Dit water wordt samen met de luchtstroom naar buiten gedreven, waardoor de ruimte waar het apparaat zich bevindt beter wordt afgekoeld dan alleen met lucht het geval is.
Ventilatoren met waterkoeling zijn bovendien meestal relatief goedkope producten.

De meest voorkomende modellen zijn de staande waterventilatoren. Deze hebben een voet waarop de ventilator op een stalen of aluminium buis is bevestigd. Over het algemeen hebben de ventilatoren zo’n drie tot vijf bladen die worden afgeschermd door een stuk gaas. Sommige ventilatoren bewegen bovendien van links naar rechts en terug voor een groter bereik.

Hoe werkt een ventilator met water?

Hoewel je natuurlijk ook een opblaasbare jacuzzi kunt gebruiken om af te koelen, is het misschien beter om te beginnen met een waterventilator. Maar hoe werkt dat dan precies? Nou, dat is gelukkig niet al te moeilijk. Sterker nog, het mechanisme van een ventilator met water is eigenlijk heel simpel. We leggen het je hieronder stap voor stap uit:

 1. Afhankelijk van of het een staande of draagbare ventilator met water is, heeft deze een watertank aan de onderkant of aan de bovenkant van het apparaat zitten.
 2. Wanneer je de ventilator start, zal het apparaat zich met water uit de tank vullen. Vervolgens verstuift de ventilator het water samen met de lucht naar buiten.
 3. Het vernevelingsmechanisme zorgt ervoor dat het uitgestoten water in de kamer in de vorm van gemicroniseerde druppels verschijnt, als een soort dunne mist. Hierdoor verdampen de druppels snel. Dit helpt om de temperatuur van de ruimte op een vrij natuurlijke wijze te verlagen.
 4. Je zult merken dat de omgeving koeler wordt dan wanneer je alleen lucht gebruikt, aangezien het water bij de verdamping de warmte vermindert en een temperatuurdaling veroorzaakt.

Zoals je ziet is de werking van een waterventilator erg eenvoudig. Een kind kan de was doen!

Waterventilator met frisse lucht

Als je veel op weg bent of vaak van plek verwisselt, dan is een draagbare handventilator met water je beste vriend tijdens hete zomerdagen. (Bron: Petprasom: 83794033/ 123rf.com)

Wat zijn de voor- en nadelen van ventilatoren met water?

Met zoveel informatie is het logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet en soms twijfelt. Als het echter gaat om het bestrijden van de hete zomerdagen, is er geen beter product dan een ventilator met water. Twijfel je nog steeds of een waterventilator hetgeen is dat jij nodig hebt? Kijk dan eens naar de volgende tabel:

Voordelen
 • Goed betaalbaar
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Laag energieverbruik
 • Eenvoudig te verplaatsen en soms zelfs mee naar buiten te nemen
 • Milieuvriendelijk, in vergelijking met andere opties
 • Handig voor binnen en buiten
 • Effectief, zonder de ruimte nat te maken
 • Een goede optie als je last hebt van allergieën
 • Veel modellen hebben een afstandsbediening
 • De meeste modellen maken weinig geluid
 • Eenvoudig in te stellen
Nadelen
 • Niet alle modellen hebben een vernevelingssysteem
 • De watertank moet periodiek worden bijgevuld

Als je nog twijfelt over het voordeel van ventilatoren met water ten opzichte van andere koelsystemen, raden we je aan de antwoorden op de vragen hieronder door te lezen. Hierin maken we een vergelijk tussen een waterventilator en een airconditioner.

Wat is het verschil tussen een ventilator met water en een airconditioner?

Ventilatoren met water verdrijven het water vanuit een ingebouwde tank. Een airconditioner daarentegen vangt de lucht van buiten op en bevochtigt deze om deze weer fris de kamer in te blazen. Bovendien zijn ventilatoren met water doorgaans beter beheersbaar dan bijvoorbeeld mobiele airco’s. Maar er zijn nog meer verschillen. Je vindt ze hieronder:

Ventilator met water Mobiele airco
Energieverbruik Laag Gemiddeld
Geluidsniveau Laag Laag tot gemiddeld
Verkoelingseffect Gemiddeld Hoog
Prijs Laag tot gemiddeld Gemiddeld tot hoog

Samenvatting

Je kent ze wel, van die hete zomerdagen waar geen einde aan lijkt te komen. Zelfs slapen wil niet meer lukken. Wat doe je er tegen? Wij weten het! Een ventilator met water kopen. Dankzij het verneveleffect bevochtigt de ventilator de lucht terwijl jij geniet van een gekoelde ruimte. En dit alles met een zeer laag energieverbruik en een groot gebruikersgemak.

In deze shopgids laten we je zien wat de beste ventilatoren met water op de markt zijn. Ook geven we antwoord op de meest gestelde vragen over dit handige product.

Heeft onze shopgids je geholpen om je huis af te koelen? Laat dan hieronder je reactie achter of deel dit artikel op social media, zodat je vrienden ook ontdekken hoe zij de hete zomerdagen doorkomen.

(Bron van de header afbeelding: Popov: 70455263/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies