Laatst bijgewerkt: 03-02-2021

Onze selectiecriteria

35Onderzochte producten

15Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

90Verzamelde opmerkingen

Bloemen zijn altijd aanwezig geweest in huizen en evenementen van verschillende culturen, tradities en tijdperken. En niet alleen omdat ze het interieur verfraaien, parfumeren en kleur geven. Ze stralen ook energie, vitaliteit en vreugde uit, helpen tegen stress en nervositeit en verhogen de productiviteit. Heb jij al een vaas in huis?

In de wereld van de woninginrichting bestaat er een grote verscheidenheid aan decoratiestijlen. En we zijn er zeker van dat je de juiste vaas kunt vinden die bij je inrichting past. Hierbij moet je onder andere rekening houden met de stijl van je huis, waar je de vaas wilt neerzetten of wat voor soort bloemen je erin wilt zetten. In dit artikel geven we je advies over al deze aspecten.
Belangrijk om te weten

 • Een vaas met bloemen is niet alleen een decoratief element. Bloemen helpen je om je beter te voelen en meer energie te hebben, zuiveren de lucht en parfumeren de omgeving. Zowel thuis als op het werk is het een goed idee om bloemen in de buurt te hebben.
 • In je huis zijn er perfecte plaatsen om een vaas neer te zetten. Als je er bijvoorbeeld één in de ontvangsthal plaatst, geef je een warm welkom aan je gasten.
 • Voor elke ruimte is er een vaas, voor elke vaas is er een soort boeket. Want de perfecte vaas moet bij de rest van de decoratie van je huis passen en er, in combinatie met je lievelingsbloemen, oogstrelend uitzien.

Onze selectie: De beste vazen op de markt

Je hoeft niet persé bloemen in een vaas te doen, je kunt ze ook als decoratieve elementen gebruiken. Wil je met vazen echt een unieke touch aan je woonkamer geven? Ga voor een grote vaas als echte eyecatcher in je huis. Of kies voor meerdere vazen in dezelfde kleur en stijl. Hieronder vind je een selectie met onze favoriete modellen die op de markt verkrijgbaar zijn. Ieder product heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
AffiliateLink
54,99 EUR
AffiliateLink
19,95 EUR
AffiliateLink
26,95 EUR
AffiliateLink
45,00 EUR
AffiliateLink
29,94 EUR
AffiliateLink
29,44 EUR

Shopgids: Alles wat je moet weten over vazen

Het is een goed idee dat je voordat je een vaas koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

aantrekkelijke jonge vrouw bloemen boeket ingebruikneming vaas

Tegenwoordig kun je vazen van zeer uiteenlopende materialen vinden. (Bron: Lightfieldstudios: 111693170/ 123rf.com)

Waarom is het fijn om altijd een vaas met bloemen in huis te hebben?

Zelfs als je een hele minimalistische inrichting hebt of niet van veel versieringen houdt, raden we je aan om een mooie vaas te zoeken en die een plaatsje in je huis te geven. Waarom? Omdat een vaas niet alleen een decoratief element is, is het een zeer dynamisch voorwerp dat verandert afhankelijk van de bloemen die erin staan. Het heeft echt veel voordelen om bloemen in je omgeving te hebben:

 • Ze bevorderen de ontspanning en verminderen stress en nervositeit.
 • Ze verhogen het energieniveau.
 • Ze stimuleren creativiteit en productiviteit.
 • De natuurlijke geur van sommige bloemen werkt als een luchtverfrisser.
 • Ze zuiveren de lucht, ontdoen deze van stof en bacteriën, en brengen vocht in de omgeving.
 • Ze helpen giftige stoffen te verwijderen die worden gegenereerd door computers, printers en mobiele telefoons.
 • Je voelt je er beter en gelukkiger door.

Wat is de beste plaats om een vaas neer te zetten?

We hebben je alle voordelen van bloemen al op een rijtje gezet, nu moet je nog de ideale plek vinden om de vaas neer te zetten om ze tot hun recht te laten komen. Volgens de oude filosofie van feng shui, zijn bloemen in de volgende kamers van het huis heel gunstig:

 • In de ontvangsthal. Het is een fantastische manier om mensen te verwelkomen en de harmonie en het geluk in huis te verbeteren.
 • In de eetkamer. In deze ruimte, waar de familie samenkomt, helpen bloemen voor een betere onderlinge verstandhouding. Maar je moet natuurlijk geen hoge vaas in het midden van de tafel te zetten want dat belemmert het zicht en de communicatie.
 • In de badkamer. De Chinese filosofie beschouwt deze ruimte als het meest negatieve van het huis en beveelt daarom aan er een vaas te plaatsen. En dan het liefst een rode.

Andere ruimten waar het ook een goed idee is om een of meer vazen te plaatsen zijn:

 • Wachtkamers van ziekenhuizen of gezondheidscentra. Ze verminderen de angst en stress van de patiënten.
 • Sportscholen. Ze brengen meer energie en vitaliteit over.
 • Kantoren. Ze verhogen de productiviteit van de werknemers.
 • Restaurants. Ze maken de klanten gelukkiger en tevredener.

bloemen in een vaas

Zowel thuis als op het werk is het een goed idee om bloemen in de buurt te hebben. (Bron: Kolpakova: 65044506/ 123rf.com)

Hoe hou je je vaas mooi schoon?

Het is uiteraard belangrijk dat je vazen er schoon uitzien. Vanwege de vorm zijn ze niet zo makkelijk schoon te maken, maar het is ook weer niet onmogelijk. Als de vaas van zilver is, gebruik dan een metaalreiniger. Je kunt eventueel ook tandpasta gebruiken. Je moet de vaas na het afwassen en drogen hiermee inwrijven en goed oppoetsen.

Als de vaas van een ander materiaal is gemaakt en niet erg breekbaar is, kun je hem in de vaatwasser doen. Als dit niet mogelijk is, gebruik dan bijvoorbeeld een nylon flessenborstel. Met de borstel, heet water en afwasmiddel is het zo gebeurd. Als het vuil hardnekkig is, vul de vaas dan met water en dompel er een vaatwastablet in. Laat het een tijdje inwerken en probeer het opnieuw met de borstel.

rozen in witte vaas

Zelfs als je een hele minimalistische inrichting hebt of niet van veel versieringen houdt, raden we je aan om een mooie vaas te zoeken en die een plaatsje in je huis te geven. (Bron: Firina: 9374158/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een vaas om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de vaas die je nodig hebt:

Woonstijl

Tegenwoordig kun je vazen van zeer uiteenlopende materialen vinden. De meest gebruikelijke zijn die van metaal, porselein, keramiek, aardewerk en glas.

Een metalen vaas zal heel goed passen in een overwegend vintage inrichting en gekleurde glazen vazen passen beter in kamers met een meer moderne woonstijl. Als je op zoek bent naar iets minimalistischer, kies dan een porseleinen exemplaar dat eenvoudig is, bij voorkeur effen en in één tint.

vaas met gele rozen

Vanwege de vorm zijn vazen niet zo makkelijk schoon te maken, maar het is ook weer niet onmogelijk. (Bron: Tymonko: 41865472/ 123rf.com)

Soort bloemen of boeket

Hou rekening met de grootte van je bloemen, en met de hoeveelheid ervan. Te grote en zware bloemen in een klein vaasje ogen niet mooi of kunnen zelfs omvallen. Kies de vorm van je vaas: trompetvormig, cilindervormig, bolvormig of flesvormig.Een vaas met een smalle hals is mooi om één bloem als blikvanger in te laten pronken, of voor een klein boeketje.

Ook kleine, bolvormige glazen kun je gebruiken wanneer je slechts één of enkele bloemen hebt. Voor een groot boeket neem je natuurlijk een grote vaas of alleszins een vaas met een brede hals. Cilindervormige vazen doen het dan goed, maar een flesvormige vaas vind je soms ook met een brede hals. Het is een goed idee om meerdere vazen in huis te hebben, voor verschillende soorten boeketten.

Combinatie van kleuren

We hebben al gezegd dat de vaas in harmonie moet zijn met de woonstijl. In die zin is de combinatie met de bloemen belangrijk. Als de kleuren niet combineren, is het minder mooi. Als je niet weet hoe je dat moet doen, kijk dan eens naar de volgende tabel.

Wat wil je? Hoe doe je dat?
Als je contrast wilt creëren Combineer complementaire kleuren.
Als je één kleur wilt aanhouden om het niet te druk te maken Gebruik één kleur in verschillende nuances.
Als je kleuren op een harmonieuzere manier en zonder contrasten wilt combineren Gebruik analoge kleuren.

Combinaties van meerdere vazen

Als je genoeg ruimte in je kamer hebt, kun je ook kiezen voor meerdere vazen in dezelfde kleur en stijl. Je creëert een erg leuk effect door vazen van verschillende formaten bij elkaar op een vensterbank of kast te plaatsen. Het beste is om een oneven aantal te gebruiken, drie vazen bijvoorbeeld.

Als ze allemaal dezelfde stijl hebben, probeer dan verschillende kleuren te gebruiken. En, als ze allemaal dezelfde kleur hebben, maak er dan verschillende stijlen van. Neem de tijd en probeer verschillende combinaties uit, totdat je de combinatie vindt die je het beste resultaat geeft.

bloemist bloemstuk voorbereiden

Kies de vorm van je vaas: trompetvormig, cilindervormig, bolvormig of flesvormig. (Bron: Lightfieldstudios: 117398174/ 123rf.com)

Samenvatting

Zelfs als je een hele minimalistische inrichting hebt of niet van veel versieringen houdt, raden we je aan om een mooie vaas te zoeken en die een plaatsje in je huis te geven. Waarom? Omdat een vaas niet alleen een decoratief element is, is het een zeer dynamisch voorwerp dat verandert afhankelijk van de bloemen die erin staan. Het heeft echt veel voordelen om bloemen in je omgeving te hebben

Maar ook zonder bloemen kun je vazen gebruiken om een gezellig en sfeervol effect aan je kamer te geven. Je kunt ook een combinatie van meerdere vazen met verschillende formaten op de vensterbank of kast zetten.

Vond je onze shopgids over vazen interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Pustynnikova: 77446321/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies