overdekte tuin met houten decoratie
Laatst bijgewerkt: 12-02-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

20Bestede uren

9Beoordeelde onderzoeken

81Verzamelde opmerkingen

Is het al bijna zomer? Dit is een vraag die vaak bij ons opkomt. Want wie houdt er nou niet van de zomer? De meeste mensen vinden het fijn om het warm te hebben en optimaal te genieten van hun tuin tijdens de heerlijke zomerdagen. Dat doe je het liefst in een gezellig omgeving, zonder dat de buren steeds bij je naar binnen kijken. De juiste tuinafscheiding helpt je hierbij.

Tuinafscheidingen zijn er in verschillende soorten en maten. De juiste tuinafscheiding helpt je om je tuin om te toveren in een gezellige en fijne plek waar je de nodige uurtjes in door kunt brengen. Ben je op zoek naar de tuinafscheiding die het beste bij jouw tuin past? Zoek niet verder, wij helpen je! In deze shopgids ontdek je wat de beste tuinafscheidingen zijn.
Belangrijk om te weten

 • Een tuinafscheiding is tegenwoordig in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar, van de sfeervolle houten schuttingen tot aan de sterke stalen rekken. Met een tuinafscheiding kun je je tuin afbakenen, meer privacy creëren en een persoonlijk tintje aan je tuin geven. Het is één van de populairste terrasdecoratie-elementen van het moment.
 • Of een tuinafscheiding nou is gemaakt van hout, PVC, metaal of aluminium, het maakt niet uit. De afscheiding werkt altijd om je tuin op een decoratieve manier aan te vullen.
 • Wel is het belangrijk om voor een materiaal te kiezen dat goed bij je smaak en behoeften past. Hetzelfde geldt voor het type tuinafscheiding, de installatie en de functionaliteiten van het rek.

De beste tuinafscheidingen op de markt: onze aanbevelingen

Het kiezen van de beste tuinafscheiding is niet eenvoudig. Dat geldt nog meer als je wilt dat de afscheiding je tuin een totaal andere uitstraling geeft of als je op zoek bent naar meer privacy. Om je te helpen vind je hieronder een handig overzicht met de beste tuinafscheidingen die op de markt verkrijgbaar zijn:
AffiliateLink
10,25 EUR
AffiliateLink
11,48 EUR
AffiliateLink
239,00 EUR
AffiliateLink
157,90 EUR
AffiliateLink
59,99 EUR
AffiliateLink
9,00 EUR

Shopgids: Alles wat je moet weten over tuinafscheidingen

Of je nou op zoek bent naar de beste tuinafscheiding of hier bent beland omdat je überhaupt op zoek bent naar een manier om je tuin gezelliger te maken of meer privacy te creëren, in deze shopgids helpen we je. Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen over tuinafscheidingen. Op die manier ontdek je alles wat je moet weten om de beste tuinafscheiding te vinden.

familie aan de achterkant van het huis

Tuinafscheidingen helpen om buitenruimtes af te bakenen, privacy te creëren en een persoonlijk tintje aan een ruimte te geven. (Bron: Bilkei: 87406348/ 123rf.com)

Wat is een tuinafscheiding en waar is het voor?

Laten we beginnen met het belangrijkste. Voor degenen die het niet weten, een tuinafscheiding is een constructie die in een tuin, op een terras of in een andere buitenruimte wordt geplaatst om ruimtes af te bakenen en op die manier meer privacy te creëren, bijvoorbeeld om ongestoord trampoline in je tuin te kunnen springen. Hoewel dit de hoofdfunctie is, kan een tuinafscheiding natuurlijk ook als decoratief element worden gebruikt.

Een andere veel voorkomende toepassing van een tuinafscheiding is om op een natuurlijke manier schaduw te creëren, omdat ze in de meeste gevallen perfect bij het tuinlandschap passen. Om dit doel te bereiken, worden meestal planten zoals een klimop op de tuinafscheiding geplaatst. Deze planten zien er ook nog eens mooi uit en voegen een vleugje natuur aan de ruimte toe.

Welke soorten tuinafscheidingen zijn er?

Om over de verschillende soorten tuinafscheidingen te praten, is het handig om een onderscheid te maken tussen de diverse materialen waar ze van gemaakt worden. Het materiaal bepaalt namelijk grotendeels het doel waar je de tuinafscheiding voor kunt gebruiken. In de tabel hieronder ontdek je wat de meest populaire materiaalsoorten voor tuinafscheidingen zijn:

Soort tuinafscheiding Belangrijkste gebruik Waarom dit materiaal?
Houten tuinafscheiding Decoreert de ruimte en voegt een vleugje natuur toe. Integreert goed met de meeste buitenruimtes en creëert een rustieke en natuurlijke sfeer.
PVC tuinafscheiding Decoreert de buitenruimte en zorgt voor meer privacy. Is de meest duurzame soort. De afwerking lijkt sterk op die van hout, waardoor ze er ook nog eens mooi uitzien.
Metalen tuinafscheiding Bakent de ruimte af en zorgt voor de nodige veiligheid. Hoewel ze het veiligst zijn, hebben ze over het algemeen een minder mooi design dan de andere soorten.

Wat zijn de voordelen van een tuinafscheiding?

Hierboven lieten we al zien dat tuinafscheidingen helpen om ruimtes af te bakenen en meer privacy te creëren. Toch zijn er nog meer voordelen die het plaatsen van een tuinafscheiding je biedt. Hieronder vind je de belangrijkste:

 • De juiste tuinafscheiding stelt je in staat om de inval van het licht te heroriënteren op de manier zoals je dat wilt.
 • Tuinafscheidingen helpen je om schaduw te creëren, waardoor de meubels in de ruimte ook beschermd worden tegen overmatige blootstelling aan de zon.
 • Tot slot kunnen tuinafscheidingen ook helpen als akoestische bescherming, vooral op stedelijke locaties met veel lawaai.

Zoals je ziet biedt een tuinafscheiding dus de nodige voordelen. Herken je je in één van bovenstaande redenen en ben je op zoek naar een nieuwe schutting? Neem dan een kijkje in onze selectie met de beste tuinafscheidingen op de markt voor de nodige inspiratie.

kampeertafels in de tuin

Of de tuinafscheiding nou is gemaakt van hout, PVC, metaal of aluminium, het maakt niet uit. De afscheiding werkt altijd om je tuin op een decoratieve manier aan te vullen. (Bron: Zwerver: 24103018/ 123rf.com)

Waar kun je de tuinafscheiding het beste plaatsen?

Het antwoord op deze vraag hangt helemaal van het soort tuinafscheiding af dat je koopt. Hoewel de meeste mensen een rooster tegen een muur of op een drager plaatsen, is het ook mogelijk om ze op andere plekken te plaatsen, zoals voor een raam. In het laatste geval zijn ze meestal gemaakt van hout of metaal.

Hoe plaats je een tuinafscheiding?

In tegenstelling tot wat je op het eerste gezicht misschien denkt, is het plaatsen van een tuinafscheiding over het algemeen niet erg ingewikkeld. Meestal ben je in iets meer dan een kwartiertje klaar. Hieronder vind je de belangrijkste stappen die je moet volgen om een ​​tuinafscheiding op een muur te plaatsen (2):

 1. Plaats de tuinafscheiding op de locatie waar je deze wilt plaatsen om een ​​idee te krijgen van de plek die de afscheiding inneemt.
 2. Markeer de punten waar je de gaten in de muur maakt om het rek of de schutting te plaatsen.
 3. Boor de gaten met behulp van een boor en steek de pluggen erin.
 4. Plaats de schroeven en bevestig de tuinafscheiding op de plek waar je deze wilt plaatsen.
 5. Klaar is Kees! Je kunt nu verder gaan met decoreren!

Zie je hoe makkelijk het is? Een kind kan de was doen! Als je een tuinafscheiding met een steun hebt, oftewel eentje die je niet aan de muur hoeft te bevestigen, dan zullen de te volgen stappen hier iets van verschillen. We raden aan om in dat geval de instructies van de fabrikant op te volgen. Voor sommige soorten tuinafscheidingen is er wellicht zelfs een specialist nodig voor de plaatsing ervan.

De tuinen van AppelternTuininspiratiepark
“Een tuinafscheiding is bepalender voor het juiste tuingevoel dan iedereen soms denkt.”

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Nu je bijna alle informatie hebt die je nodig hebt om de beste tuinafscheiding voor je terras of tuin te kopen, kijken we nog even kort naar het belangrijkste: Hoe weet je hoe je de tuinafscheiding kiest die het beste bij je past? Om hierachter te komen is het essentieel om rekening te houden met een aantal doorslaggevende aankoopcriteria. Hieronder zie je welke dat zijn:

Gebruik en soort

Zoals voor veel aankopen geldt, is het ook in dit geval belangrijk om eerst na te denken over de reden waarom je een tuinafscheiding wilt kopen. Zoals je eerder in deze shopgids al kon lezen, zijn tuinafscheidingen zeer veelzijdige producten die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Door van tevoren te bepalen wat je belangrijkste reden is om er een te plaatsen, zoals bijvoorbeeld meer schaduw of privacy te creëren, zal het ook makkelijker zijn om voor een bepaald soort tuinafscheiding te kiezen.

bloemen en decoratie van de achtertuin

Het is belangrijk om voor een materiaal te kiezen dat goed bij je smaak en behoeften past. Hetzelfde geldt voor het model, de installatie en de functionaliteiten van de tuinafscheiding. (Bron: Deedster: 1529525/ 123rf.com)

Materiaal

Het kiezen van het juiste materiaal is om twee redenen fundamenteel bij de aankoop van een tuinafscheiding. Ten eerste is het belangrijk om in gedachten te houden dat je de schutting in de buitenlucht plaatst. Daarom moet het materiaal altijd van goede kwaliteit en zo bestendig mogelijk zijn. Ten tweede bepaalt het materiaal grotendeels hoe de tuinafscheiding eruit ziet en hoe lang deze meegaat. Eerder in deze shopgids kon je zien welke materiaalsoorten op dit moment het meest populair zijn.

Installatie en functionaliteit

De installatie van een tuinafscheiding is een ander criterium waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van het ene of het andere model. Als je de installaties van de meest voorkomende soorten tuinafscheidingen bekijkt, realiseer je je dat sommige modellen eenvoudiger te plaatsen zijn dan andere. Het belangrijkste in dit geval is dat je, indien gewenst, de schutting of het rek zelf kunt installeren.

Samenvatting

Soms heeft je een tuin of terras een opknapbeurt nodig. Of misschien ben je je wel bewust dat je behoefte hebt aan meer privacy en beveiliging. Wat je reden ook is, een tuinafscheiding helpt je erbij. Met een tuinafscheiding kun je je tuin afbakenen, meer privacy creëren en een persoonlijk tintje aan je tuin geven. Het is één van de populairste terrasdecoratie-elementen van het moment.

Je hoeft alleen maar de tuinafscheiding te kiezen die het beste bij je past. In deze shopgids helpen we je hierbij door een selectie met beste tuinafscheidingen op de markt te delen, antwoord te geven op de meest gestelde vragen en je te laten zien op welke factoren je nog meer moet letten bij je aankoop.

Vond je onze shopgids over tuinafscheidingen interessant? Deel dan je kennis dan op social media of laat hieronder je reactie achter.

(Bron van de header afbeelding: Robertson: 3658864/ Pixabay.com)

Referenties (3)

1. OPTIMUS - Ferreteria - Youtube.com. (2020). ¿Cómo colocar una celosía?. [online]
Bron

2. Handfie DIY. (2020). Instala celosías para tu terraza: 3 pasos en media hora. [online]
Bron

3. Durmi | Persianas y celosias. (2020). Celosías. Para qué sirven y cuántas clases hay. - Durmi | Persianas y celosías. [online]
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Youtube video
OPTIMUS - Ferreteria - Youtube.com. (2020). ¿Cómo colocar una celosía?. [online]
Ga naar bron
Artikel over: '' Traliewerk voor terrassen plaatsen ''
Handfie DIY. (2020). Instala celosías para tu terraza: 3 pasos en media hora. [online]
Ga naar bron
Artikel over: '' Roosters, waar zijn ze voor en hoeveel klassen zijn er? ''
Durmi | Persianas y celosias. (2020). Celosías. Para qué sirven y cuántas clases hay. - Durmi | Persianas y celosías. [online]
Ga naar bron
Recensies