trap buiten het huis
Laatst bijgewerkt: 03-12-2020

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

26Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

76Verzamelde opmerkingen

Al sinds de oudheid heeft de mens manieren bedacht om hoge plaatsen te bereiken door het bouwen van trappen of opstapjes in zijn huis. Daarna werden er draagbare versies uitgevonden voor verschillende toepassingen, zoals onder andere in de bouw of in het leger. Tot op de dag van vandaag zijn ladders nog steeds onmisbaar voor veel beroepen.

Ladders hebben altijd het nadeel gehad dat ze zo groot zijn en tot een paar jaar geleden was het een probleem om ze van de ene plaats naar de andere te vervoeren als je geen grote auto had. Bovendien was het ook moeilijk om ze binnenshuis te verplaatsen zonder een muur te beschadigen of een vaas om te gooien. Telescopische ladders brachten ons daar een oplossing voor.
Belangrijk om te weten

 • Telescopische ladders hebben als groot voordeel dat ze eenvoudig in- en uitgeschoven kunnen worden. Zo kunnen ze worden ingeschoven tot een formaat dat compact genoeg is om in de kofferbak van je auto te worden opgeborgen.
 • Er zijn een aantal aspecten van dit soort ladders waar je op moet letten. Om te beginnen is het van belang om te weten welke soorten ladders er op de markt verkrijgbaar zijn. Het is ook belangrijk om de voor- en nadelen van alle modellen te laten zien.
 • Bij de aanschaf van een telescoopladder zijn onder andere de materialen, de afmetingen, het draagvermogen en de veiligheid van belang.

Onze selectie: De beste telescopische ladders op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste telescopische ladders die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld.

Eerdere Aanbevelingen

De telescoopladder met de beste prijs-kwaliteit verhouding

Deze telescopische ladder van ALDORR van stevig aluminium meet ingeklapt slechts 72 cm en kan tot een lengte van 2,60 m uitgeschoven worden. De ladder heeft een uniek soft-closing systeem om je handen en vingers te beschermen. De telescoopladder voldoet aan alle vereisten van de Nederlandse Warenwet en de vernieuwde en strenge EN131-6:2019 norm.EN131-6:2019 norm.

De ladder is heel licht van gewicht en is eenvoudig door 1 persoon te verplaatsen. Ideaal voor het schoonmaken van dakgoten, schilderwerk of het schoonmaken van ruiten. Maximaal draagbaar gewicht van 100 kilo.

De beste en veiligste telescoopladder

Deze telescoop ladder van hetzelfde merk als de vorige ladder, is 4.40 meter lang en kan gebruikt worden voor hoogtes tot  iets meer dan 5 meter. Ook dit model is uitgerust met het soft-closing systeem en voldoet aan alle vereisten van de Nederlandse Warenwet en de vernieuwde en strenge EN131-6:2019 norm.EN131-6:2019 norm.

Het verschil met het eerste model, behalve dat hij langer is, is dat dit model een stabilisatiebalk heeft, zodat de ladder nog steviger en stabieler staat. Bovendien is de maximale draagkracht 150 kilo.

De beste telescoopladder voor professioneel gebruik

Ook dit model is van het merk ALDORR, en beschikt over alle voordelen van het vorige model, maar is nog langer: ingevouwen meet de ladder 1,1 meter, past in elke auto, en geheel uitgeschoven heeft de ladder een lengte van 5,20 meter. Hij is dan ook geschikt voor hoogtes tot 6 meter.

Het totaalgewicht 16,5 kg, wat niet zwaar is voor een ladder van deze afmeting, en het maximale draaggewicht is 150 kilo. De ladder is geheel onderhoudsvrij.

Shopgids: Alles wat je moet weten over telescopische ladders

Het is een goed idee dat je voordat je een telescoopladder koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

man cleaning roof

Telescopische ladders hebben als groot voordeel dat ze eenvoudig in- en uitgeschoven kunnen worden. (Bron: Rioblanco: 32280215/ 123rf.com)

Wat zijn telescopische ladders?

Een telescopische ladder is een ladder die tot verschillende hoogtes kan worden in- en uitgeschoven. Ze zijn meestal gemaakt van aluminium, daarom zijn ze extreem licht, sterk en duurzaam. De meeste zijn behandeld met een roestvrijbestendige coating.
Telescopische ladders kunnen tot 6,7 m of meer uitgeschoven worden.

Sommige van deze ladders kunnen meerdere functies vervullen. Ze kunnen worden gebruikt als steiger of in de A-stand, en ook als rechte ladder. Ze zijn meestal licht van gewicht, waardoor ze heel geschikt zijn als huishoudtrappen. De robuustere modellen zijn ideaal voor professioneel gebruik. Ze zijn gemakkelijk op te slaan en te transporteren omdat ze tot een fractie van hun lengte kunnen worden ingeklapt.

Waar kan een telescopische ladder voor worden gebruikt?

Telescopische ladders zijn perfect voor verschillende taken. Omdat ze multifunctioneel zijn, kunnen ze worden aangepast aan verschillende hoogteniveaus, wat erg handig is voor sommige klussen zoals schilderen. Deze ladder werkt ook goed in kleine of moeilijk toegankelijke ruimtes, zoals zolders of kelders. Hier zijn enkele van de belangrijkste toepassingen:

 • Schilderen: Ze worden hier veel voor gebruikt, ook door veel schildersbedrijven, omdat je ze snel kunt verplaatsen. En omdat ze zo compact zijn is het minder waarschijnlijk dat er schade aangericht wordt tijdens het verplaatsen van de ladder. Buiten worden ze over het algemeen gebruikt bij het dak te komen.
 • Boten: Telescopische ladders zijn ook speciaal ontworpen voor boten. Ze kunnen worden gebruikt als dokladders of zwemtrappen. Ze hoeven alleen maar aan een horizontaal platform te worden vastgeschroefd, hetzij aan de boot zelf, hetzij aan het zwemplateau, zoals een ponton, en het is klaar voor gebruik. Ze zijn gemaakt van roestvrij staal.
 • Campers: De meeste campers beschikken over hun eigen ladders, maar die zijn vast. Daarom is de draagbaarheid en het compacte formaat van de telescopische ladder belangrijk. Ze kunnen worden gebruikt om op het dak te komen, maar ook om binnen te gebruiken zodat kinderen in hun bed kunnen klimmen.

telescopische ladders

Bij de aanschaf van een telescoopladder zijn onder andere de materialen, de afmetingen, het draagvermogen en de veiligheid van belang. (Bron: Тарануха: 123377080/ 123rf.com)

Zijn telescopische ladders veilig?

Veel mensen zijn zeer wantrouwig ten aanzien van dit type ladders omdat ze in- en uitschuifbaar zijn. Dat is ook logisch, we begrijpen het helemaal, het is normaal om bang te zijn dat de ladder plotseling in elkaar kan klappen, met als gevolg een zeer ernstig of zelfs dodelijk ongeluk.

Het is dus belangrijk dat je de veiligheidsfactor zeer serieus neemt en alleen ladders zoekt die voldoen aan de Europese veiligheidsnorm EN 131. Door te voldoen aan deze norm kun je er zeker van zijn dat je ladder goed zal werken, zodat hij niet plotseling kan inklappen, onstabiel is of de belasting niet kan dragen.

Telescopische ladders mogen nooit gebruikt worden om een ander gewicht te ondersteunen, omdat dit het mechanisme onnodig onder druk kan zetten.

Welke veiligheidsmaatregelen moet ik nemen voordat ik een telescoopladder gebruik?

Vanwege de specifieke constructie van de telescoopladder moet je enkele aanvullende voorzorgsmaatregelen nemen dan bij een traditionele of vaste ladder het geval zou zijn. Je zult dus meerdere voorcontroles moeten uitvoeren, ook als het om een volledig nieuw product gaat, omdat het tijdens de verzending of de opslag kan zijn beschadigd. Let op het volgende:

 • Zet de ladder tegen een stevige ondergrond zoals een muur voordat je hem gaat beklimmen.
 • Zorg ervoor dat de ladder in de juiste hoek staat en dat je voeten voldoende ondersteund zijn voordat je hem gaat beklimmen
 • Vergrendel de ladder voordat je hem gaat gebruiken.
 • Wees voorzichtig bij het in- en uitschuiven, want als de mechanismen te snel sluiten, kan de impact de ladder beschadigen.
 • Hou je aan de driepuntsregel wanneer je een ladder gebruikt. Dit betekent dat je te allen tijde drie delen van je lichaam op de ladder moet hebben.
 • Ga nooit op de laatste sport van de ladder staan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een telescoopladder?

Dit soort ladders hebben natuurlijk vooral voordelen. Traditionele ladders zijn altijd al een probleem geweest vanwege hun omvang en geringe veelzijdigheid. Maar als je een product gaat kopen, moet je altijd rekening houden met de mogelijke beperkingen die het kan hebben. En de telescopische ladder heeft die ook.

Voordelen
 • Ze zijn compact en gemakkelijk op te bergen.
 • Ze zijn meestal gemaakt van aluminium, en zijn daarom ook licht.
 • Ze zijn heel veelzijdig inzetbaar.
 • Ze zijn heel bestendig omdat ze van aluminium zijn gemaakt.
 • Ze kunnen worden aangepast aan verschillende hoogtes, als dat nodig is.
 • Ze zijn eenvoudig in het gebruik.
Nadelen
 • Ze zijn duurder dan traditionele ladders.
 • Over het algemeen kun je ze alleen tegen een muur gebruiken.

Samenvatting

Telescopische ladders worden tegenwoordig heel veel gebruikt. Dit komt omdat ze zeer veelzijdig en vooral gemakkelijk te vervoeren zijn. Zorg ervoor dat de telescopische ladder die je kiest de functies heeft die je nodig hebt. Vergeet niet de gewichtslimiet op de ladder te controleren en ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de Europese veiligheidsnormen.

Het kopen van een van deze ladders is een voordeel voor iedereen, het maakt niet uit of je geen bouw- of doe-het-zelf persoon bent, je zult er vast en zeker gemak van hebben. Kijk voor je je keuze maakt eerst waar je de ladder voor gaat gebruiken. Veel succes met je aankoop!

Vond je onze shopgids over telescopische ladders interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Kuznetsov: 87236996/ 123rf.com) 

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies