Laatst bijgewerkt: 03-08-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

18Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

Het barbecueseizoen wordt vaak geopend bij het eerste teken van mooi weer. Deze stormloop toont de behoefte van velen aan een barbecue-ervaring. Je hoeft echter niet per se op mooi weer te wachten. Tefal biedt grills speciaal voor gebruik binnenshuis (maar niet noodzakelijk uitsluitend).

In de volgende Tefal grills test 2022 willen we je helpen een gril van Tefal te vinden die het beste bij je past. We hebben Tefal grills in verschillende maten en modellen vergeleken en willen je in het volgende de verschillende voor- en nadelen laten zien. Dit moet je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk maken.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Tefal heeft zich gespecialiseerd in elektrische grills voor gebruik binnenshuis.
 • Tefal biedt 3 verschillende soorten elektrische grills voor binnen. Er worden eenvoudige en slimme contactgrills aangeboden, en ook tafelgrills zonder contactfunctie voor open grillen.
 • Bij het kopen van Tefal grills moet je rekening houden met verschillende aankoopcriteria, namelijk: de afmetingen, de aanwezigheid van een contactfunctie, de eigenschappen van thermostaten, instelmogelijkheden en sensoren, de geschiktheid voor afwasmachines en de repareerbaarheid.

Tefal Grill: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Tefal grill koopt

Voordat je een Tefal grill koopt, komen er vast een paar vragen bij je op. In het volgende beantwoorden we een verzameling veel gestelde vragen die van belang zijn voor je koopt.

Wat onderscheidt Tefal grills van andere fabrikanten?

Tefal grills zijn speciaal ontworpen om binnenshuis te grillen. Het zijn elektrische grills die op allerlei manieren gebruikt kunnen worden en ook op tafel gezet kunnen worden om te grillen. Tefal grills lijken tot op zekere hoogte op broodroosters, want een groot aantal Tefal grills heeft een contactfunctie.

Ze worden daarom vaak aangeprezen als grill en toast. In elk geval zijn Tefal grills ideaal voor barbecuen bij slecht weer, bijvoorbeeld in de winter, en voor barbecuen in flats zonder balkon.

Tefal Grill-2

Een contactgrill opent een waaier van mogelijkheden. Omdat het voedsel door twee grillplaten omsloten wordt, kunnen beide kanten gelijkmatig gegrild of geroosterd worden.
(Image source: Kurguzov/ 123rf.com)

Waar kan ik Tefal grills kopen?

Tefal zelf verkoopt de producten niet online, maar Tefal verwijst naar verschillende online winkels van elektronicaspeciaalzaken. De grills zijn echter ook te koop bij de online reuzen en zelfs in diverse supermarktketens tijdens bepaalde promoties.

Zijn er reserveonderdelen en accessoires verkrijgbaar van Tefal grills?

Afhankelijk van de specifieke grill zijn er meer of minder accessoires voor Tefal grills verkrijgbaar. In principe is er echter een ruime keuze aan extra accessoires. Er zijn bijvoorbeeld extra inzetstukken voor het maken van wafels, voor het bakken van gebak of voor het verwarmen/koken/sauteren van diverse gerechten of als opvangbakje voor sap.

Behalve de verschillende accessoires biedt Tefal ook reserveonderdelen aan, zoals grillplaten. Een Instagram gebruiker laat bijvoorbeeld zien dat de Tefal Optigrill met accessoires snel omgebouwd kan worden, zodat je er zelfs taarten of pizza mee kunt bakken:

Voor welke prijzen zijn Tefal grills verkrijgbaar?

Een eenvoudige contactgrill is verkrijgbaar vanaf ongeveer 50 euro. Slimme contactgrills of grotere tafelgrills zonder contactfunctie, daarentegen, kosten tussen 100 en 240 euro.

Grilltype prijs min prijs max
Eenvoudige contactgrill vanaf 50 euro tot 110 euro
Slimme contactgrill vanaf 120 euro tot 280 euro
Tafelgrill zonder contactfunctie vanaf 50 euro tot 300 euro

Welke alternatieven zijn er voor Tefal grills?

Als alternatief voor Tefal grillers, die speciaal voor gebruik binnenshuis ontworpen zijn, zijn er verschillende soorten grillers voor gebruik buitenshuis. Er zijn onder andere grills die elektronisch of met gas of kolen werken.

Houtskoolgrill

Met een houtskoolgrill moet je geduld hebben tot het houtskool grijs wordt en voldoende hitte afgeeft om te grillen. Je moet wachten tot er geen vlammen meer zijn. Bovendien moet je rekening houden met het feit dat de temperatuur op een houtskoolbarbecue maar heel beperkt geregeld kan worden.

Veel hobbygrillers zijn er echter van overtuigd dat een houtskoolgrill het voordeel biedt van een bijzonder goed houtskoolaroma. Bovendien zijn houtskoolgrills meestal gemakkelijker mobiel te gebruiken. Zo is het gemakkelijker ze mee te nemen voor een barbecue bij het meer, enz.

Tefal Grill-1

Voor velen biedt een houtskoolbarbecue een bijzonder authentieke barbecue-ervaring, omdat direct boven het (gedoofde) vuur gegrild wordt.
(Image source: Vincent Keiman / unsplash.com)

Elektrische grill

Een elektrische grill krijgt in de Duitstalige wereld vaak te maken met enkele verouderde vooroordelen. Veel mensen geloven bijvoorbeeld dat een elektrische grill niet zo’n goed grillaroma geeft als een houtskoolgrill. Deze opvatting blijkt echter achterhaald in een blinde test, want de meeste mensen kunnen geen echt verschil zien.

Er bestaat ook vaak het vooroordeel dat elektrische grills maar een heel laag rendement halen. Dit kan echter niet bevestigd worden, zeker niet met de nieuwe elektrische grills, die nu tot 300 graden kunnen worden. Enerzijds is een groot voordeel van elektrische grills dat ze verhoudingsgewijs sneller klaar zijn en gemakkelijker te gebruiken dan houtskoolgrills of zelfs gasgrills. Bovendien kan de afwezigheid van rook van het balkon of van geïrriteerde buren een groot voordeel zijn.

Gasgrill

Net als de elektrische grill is de gasgrill gemakkelijker in het gebruik dan de houtskoolgrill. Hij is ook sneller op te zetten dan een houtskoolgrill. Een ander voordeel is dat er geen rook is. Een nadeel is echter, net als bij de elektrische grill, dat hij door zijn gewicht minder mobiel is.

Besluit: Welke soorten grills biedt Tefal en welke is geschikt voor mij?

Tefal biedt drie basistypen tafelgrillers aan. Aan de ene kant biedt Tefal twee soorten contactgrills, eenvoudige en slimme. Bovendien verkoopt Tefal tafelgrills zonder contactfunctie, die een authentieker grillgevoel geven. In het volgende worden deze 3 soorten grills van Tefal met elkaar vergeleken en worden hun respectieve voor- en nadelen geschetst.

Eenvoudige contactgrill

De eenvoudige contactgrills die Tefal aanbiedt functioneren als broodroosters met een grillfunctie. Ze bestaan uit twee grillplaten die gesloten kunnen worden, zodat het vlees/groente tussen de platen geklemd zit.

Je kunt vlees, vis en groenten grillen en ook panini’s en sandwiches roosteren met deze eenvoudige contactgrill. In tegenstelling tot de andere grillsoorten van Tefal heeft de eenvoudige contactgrill maar beperkte instelmogelijkheden. Je kunt de warmte dus vaak niet erg individueel instellen.

Voordelen
 • Grillen en roosteren in één
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Voordeligste grilltype van Tefal
Nadelen
 • Slechts weinig individuele instelmogelijkheden

Slimme contactgrill

De basisfunctie van de slimme contactgrill verschilt nauwelijks van die van de eenvoudige contactgrill. Maar behalve de eenvoudige grill- en toastfunctie heeft hij nog meer individuele instelmogelijkheden.

Afhankelijk van het apparaat kun je precies bepalen hoe ver het vlees gaar is en zo kun je het vlees optimaal bereiden volgens je persoonlijke voorkeuren. Behalve de regelbare warmte zijn er ook diverse grillprogramma’s die voor verschillende soorten vlees en vis bedoeld zijn. Bovendien komen deze grills vaak met extra accessoires die de grill omtoveren tot een wafelijzer of een pizzaoven, bijvoorbeeld. De grill kan dus multifunctioneel gebruikt worden.

Voordelen
 • Individuele instelling mogelijk
 • Diverse accessoires verkrijgbaar
 • Detectie van kooktoestand voor optimaal resultaat
Nadelen
 • Kostenintensief

Tafelgrill zonder contactfunctie voor het echte binnengrill-gevoel

In tegenstelling tot contactgrills bestaan tafelgrills alleen uit een plaat, waardoor je het grillen werkelijk kunt gadeslaan en dus een authentiekere grill-ervaring hebt. Net als bij buiten grillen moet het gegrilde voedsel gekeerd worden voor een perfect resultaat. De tafelgrills zijn er in verschillende varianten met meer of minder individuele instelmogelijkheden.

Voordelen
 • Meer authentieke grillervaring
 • Grillen zichtbaar en niet verborgen door tweede plaat
 • Neigt groter te zijn en neemt dus meer plaats in
Nadelen
 • Draaien noodzakelijk
 • Langere wachttijd

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om Tefal grills met elkaar te vergelijken en te evalueren

Nu je weet welke basistypes grills Tefal aanbiedt, gaan we hieronder meer in detail in op de afzonderlijke aankoopcriteria. Deze criteria moeten je helpen de meest geschikte Tefal grill voor jou te vinden.

Afmetingen

In principe kan gezegd worden dat de tafelroosters zonder contactfunctie grotere afmetingen hebben dan de contactroosters. Daardoor is het mogelijk er grotere hoeveelheden op te grillen. De eenvoudige contactgrills variëren in grilloppervlak van 600 tot 740cm2. De slimme contactgrills hebben vergelijkbare afmetingen met een grilloppervlak van 600 tot 800 cm2.

De grootste hiervan zijn de tafelgrills met tot 1550 cm2 grilloppervlak.

Tafelgrills bereiken daarentegen zelfs een grilloppervlak van 870 tot 1550 cm2. Tafelgrills zijn, net als andere grills, rechthoekig en niet vierkant. In tegenstelling tot contactgrills kunnen niet alle tafelgrills verticaal opgeborgen worden.

Contactfunctie

Een van de meest opvallende kenmerken van Tefal grills is het verschil tussen contactgrills en grills zonder contactfunctie. Hoewel grills met contactfunctie ook optimaal gebruikt kunnen worden voor het roosteren van panini’s en sandwiches, is dat moeilijker met grills zonder contactfunctie.

Sneller grillen met contactfunctie

De contactfunctie op grills ontstaat doordat de tweede plaat op de eerste plaat wordt neergelaten, waardoor het gegrilde voedsel ertussen wordt gesandwicht.

De extra plaat maakt grillen sneller en gemakkelijker, zonder dat je het voedsel hoeft om te draaien. Afhankelijk van of de prioriteit bij Tefal grills ligt bij een authentieke grillervaring of snel alledaags grillen zonder te hoeven draaien, kies je een grill met of zonder contactfunctie.

Thermostaat / grillprogramma’s / sensoren

Tefal biedt grills met verschillende mogelijkheden om de temperatuur in te stellen. Er zijn grills met thermostaten die op verschillende graden ingesteld kunnen worden. Tefal biedt ook grills met vooringestelde grillprogramma’s of zelfs met sensoren om de kooktoestand te meten. Of een grill met of zonder thermostaat, grillprogramma’s of sensoren geschikt is, hangt allereerst af van de soorten voedsel die je wilt grillen.

Als alleen koteletten, worstjes, groenten en toastjes gegrild worden, is een thermostaat met veel standen waarschijnlijk niet absoluut nodig. Of een toestel met veel grillstanden zin heeft, hangt ook af van je persoonlijke eisen aan het toestel. Als je van grillen houdt en graag zelf regelmatig de kooktoestand controleert, zal een toestel dat automatisch de kooktoestand controleert waarschijnlijk iets van de pret van het grillen wegnemen. Het aantal

grillprogramma’s, instelbare thermostaten en sensoren moet dus gekozen worden naar gelang van het gewenste comfort tijdens het grillen en de gewenste variëteit van mogelijk te grillen voedsel.

Vaatwasmachinebestendig

Na gebruik van een grill moet de grill of vooral de grillplaten schoongemaakt worden. Dit kan van tijd tot tijd zelfs heel vervelend zijn. Natuurlijk wordt dit veel gemakkelijker gemaakt als de borden vaatwasmachinebestendig zijn.

In principe kan gezegd worden dat Tefal grills minstens gedeeltelijk vaatwasmachinebestendig zijn (bv. sapopvangbak) en dat de platen relatief gemakkelijk met een vochtige doek schoongemaakt kunnen worden. Er zijn echter ook losse toestellen waar de grillplaten speciaal uitgenomen kunnen worden en in de afwasmachine gewassen kunnen worden.

Repareerbaarheid

In principe streeft Tefal ernaar dat haar producten nog zo lang mogelijk gerepareerd kunnen worden. De producten worden daarom zo vervaardigd dat afzonderlijke onderdelen gemakkelijk vervangen kunnen worden om het product weer volledig functioneel te maken.

Repareerbaarheid wordt zeer op prijs gesteld

Er zijn afzonderlijke producten die gemarkeerd zijn met een “10 jaar repareerbaar” zegel. Voor deze producten verbindt Tefal zich ertoe 10 jaar garantie te geven op reserveonderdelen. Het is dus zinvol om uit te kijken naar het zegel als aankoopcriterium.

Wetenswaardigheden over Tefal grills

Nu je weet welke criteria doorslaggevend zijn voor het vinden van de meest geschikte Tefal gril, is het volgende gedeelte gewijd aan alle problemen of vragen die zich na een aankoop kunnen voordoen.

Hoe kan ik een Tefal grill schoonmaken?

Tefal grills zijn ten minste gedeeltelijk vaatwasmachinebestendig. Om schoon te maken kunnen sommige grillplaten gemakkelijk van de toestellen genomen worden en in de vaatwasser gedaan worden. De grillplaten kunnen echter allemaal vrij gemakkelijk met een vochtige doek schoongemaakt worden, zelfs zonder afwasmachine.

Welke garantie krijg ik op mijn Tefal grill?

Tefal biedt een verlengde garantie.

Waar kan ik gebruiksaanwijzingen voor Tefal grills vinden?

De officiële Tefal homepage biedt veel informatie over de verschillende grills. Je vindt er onder andere ook een zoekfunctie voor diverse gebruiksaanwijzingen.

Waar kan ik recepten vinden voor Tefal grills?

De Tefal homepage biedt ook diverse recepten voor de verschillende grills. Je vindt de recepten op de bijbehorende productpagina onder de tab “Recepten”.

Tefal Grill-3

In principe is een breed scala aan gerechten mogelijk. Alles van groenten en vlees tot vis en sandwiches kan gegrild worden.
(Beeldbron: subbotina/ 123rf.com)

Beeldbron: Argutinskaya/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies