Laatst bijgewerkt: 28-07-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

18Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

44Verzamelde opmerkingen

De sneeuwbol laat nooit na ons te betoveren met het effect dat je de sneeuwvlokken ziet “vallen” zonder dat je hoeft te wachten tot de winter komt, en met het ontspannende gevoel dat je krijgt als je rondloopt. Hoewel de precieze datum van ontstaan onduidelijk is, was het rond de 19e eeuw dat de sneeuwbol zowel kinderen als volwassenen begon te fascineren. Vanaf hier werd dit voorwerp populair als speelgoed, souvenir of presse-papier. Sneeuwbollen doen ons altijd aan Kerstmis denken.

Maar tegenwoordig is het niet alleen een decoratief voorwerp tijdens de feestdagen of als souvenir, maar ook een heel populair voorwerp als geschenk voor speciale gelegenheden, dat je bij je volgende boodschappen niet mag missen als je iemand wilt verrassen. Daarom vinden we het belangrijk om bij het kopen van een sneeuwbol de meest opvallende kenmerken te laten zien. Hieronder tonen we je de beste aanbevelingen en kun je een sneeuwbol kopen die het beste bij je past.
Belangrijk om te weten

  • De verschillende soorten sneeuwbollen: We vinden op de markt een grote verscheidenheid aan sneeuwbollen. De sneeuwbol heeft het voordeel dat het een decoratief product is dat voor vele gelegenheden kan worden gebruikt. Als geschenk, reclame, decoratie, als amusement voor handwerk en natuurlijk als souvenir.
  • De meest aanbevolen sneeuwbollen: We hebben onderzoek gedaan naar de meest gezochte sneeuwbollen op de markt. Wij presenteren je, de meest aanbevolen producten en kunnen je zo een uitstekend overzicht geven, dat je duidelijkheid en houvast biedt bij het kopen van een sneeuwbol.
  • De koopcriteria bij het kiezen van een sneeuwbol: Behalve te weten welke sneeuwbol het meest aan te bevelen is, is het belangrijk rekening te houden met belangrijke criteria als de soort sneeuwbol, de plaats waar je een sneeuwbol koopt en de prijs. En hier geven we je al deze informatie.

Sneeuwbol: Onze selectie

Hieronder vind je een aantal van de belangrijkste sneeuwbollen op de markt, zodat je weet welke producten favoriet zijn bij het kopen van een sneeuwbol.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

De sneeuwbol biedt een ruime keuze aan presentaties en een eindeloos aantal plaatsen waar je ze kunt kopen. Daarom stellen we de volgende koopcriteria voor, die het je gemakkelijker zullen maken de sneeuwbol te vinden en te kopen die aan je behoeften en verwachtingen voldoet. Dit zijn de criteria:

Sneeuwbol als decoratie

Als je een sneeuwbol wilt kopen, kun je ze vinden in twee materialen: Plastic of glas. Een glazen sneeuwbol kopen is natuurlijk duurder, want bij de vervaardiging kan handenarbeid nodig zijn, of de gebruikte materialen worden gewoon zo bewerkt dat de vloeibare inhoud van de sneeuwbol altijd lang meegaat.

Bovendien kan de basis die de globe bevat keramiek zijn, porselein en lood als het een antieke sneeuwbol is. Ze kunnen allemaal fijne of gedetailleerde versieringen hebben. Bovendien zijn ze visueel aantrekkelijker en kun je er meer een decoratief dan een ludiek voorwerp mee zijn.

Het enige nadeel is natuurlijk hun breekbaarheid, want ze kunnen het glas breken. Anderzijds zijn plastic sneeuwbollen goedkoper en je koopt er zelfs een heleboel, zodat je je eigen creaties kunt maken. Veel plastic ballonnen gebruiken water, dat geen gevaar oplevert als iemand per ongeluk de vloeistof binnenkrijgt, vergeleken met glazen ballonnen waarin lichte oliën of glycerine gebruikt worden.

Sneeuwbol voor knutselwerkjes

De sneeuwbol is erg populair om kinderen te vermaken en als een van de knutselvoorwerpen. Veel kleuterscholen en moeders kopen dit materiaal om de kinderen plezier te laten beleven. Een van de populairste manieren is dat kinderen hun creativiteit ontwikkelen door te schilderen en hun creaties in de sneeuwbol te stoppen. Het is ook erg populair voor kinderverjaardagsfeestjes, waar kinderen met plezier vermaakt kunnen worden.

Personaliseerbare sneeuwbol

Hoewel volwassenen het ook kunnen gebruiken om er vooral foto’s op te zetten, geef je het dus meestal als geschenk, aandenken voor huwelijken, verjaardagen, doopsels, jubilea of gewoon voor de lol. Voor knutselen wordt het natuurlijk in plastic gekocht en het is er in allerlei vormen en maten.

Sneeuwbol met accessoires

De sneeuwbol met muziek of muziekdoos of zelfs met verlichting is fascinerend omdat hij een mechanisme bevat dat de sneeuwbol soepel ronddraait op de maat van de muziek terwijl de melodie speelt. Bovendien zijn er veel sneeuwbollen die verlicht worden met LED-lampjes of met batterijen.

Grote sneeuwbol

Voor thuis, op kantoor of om je huis te versieren zijn er sneeuwbolmaten van mini, klein, groot, XL tot XXL die je vooral vindt als je online bij Amazon koopt. De maten in centimeters gaan van 3,5 cm omtrek voor mini, 6,5 cm voor small, 10 cm voor large, xl kan 18 cm zijn en xxl tot 29 cm.

Shopgids Sneeuwbol: Alles wat je moet weten

Zoals we aan het begin van dit artikel al zeiden, is het belangrijk de belangrijkste vragen te kennen, die ons in staat stellen op een praktische manier te verduidelijken waar ik op moet letten bij het kopen van een sneeuwbol.

Wat is een sneeuwbol?

Een sneeuwbol of sneeuwkoepel is een doorzichtige bol, meestal van glas of kunststof/plastic, met daarin een geminiaturiseerde scène van een bepaald type, vaak samen met een model van een landschap.

schneekugel-test

De sneeuwbol wordt niet alleen met Kerstmis gebruikt, maar ook met andere motieven, het hele jaar door en als versiering.(Image source: Juliana Stein/Pexels)

De globe bevat een transparante vloeistof, die water of lichte olie kan zijn, waarmee een effect van vallende sneeuwvlokken of andere vormen zoals sterren kan worden nagebootst. De sneeuwbol is vooral gemaakt als decoratief element.

Welke soorten sneeuwbollen zijn er?

Door de fascinerende ronde vorm en de aantrekkelijke beweging is de sneeuwbol een voorwerp geworden waarmee je een eindeloos aantal creatieve motieven van dinosaurussen, steden en Disney figuren aan het heelal zelf kunt aanpassen. Deze redenen zijn slechts voorbeelden van een groot aantal soorten sneeuwbollen die we hieronder presenteren.

Soorten Beschrijving
Sneeuwbol voor decoratie Glas of acryl/kunststof/plastic.In plastic of glas kan de sneeuwbol een heel mooi decoratie-element zijn, in huis of op kantoor.
Sneeuw globe seizoenen Ze zijn erg populair met Kerstmis, maar worden ook gebruikt bij lentemotieven, Halloween.
Sneeuwbol om te knutselen Kinderen en volwassenen kunnen er hun eigen tekeningen mee inkleuren, ontwerpen of maken.
Sneeuwbol voor kinderen Er is een grote keuze aan Disney karikaturen zoals Frozen, dieren zoals dinosaurus, paard, pinguïn of lama tot filmthema’s zoals Harry Potter of Yoda uit Star Wars.
sneeuwbol om te geven Voor foto’s van baby’s, beste vrienden, huwelijk, paren, familie, huisdieren, moederdag, Kerstmis, Valentijnsdag, verjaardagen, afstuderen als een kostbaar geschenk als herinnering.
Sneeuwbol bij steden Egypte,Japan,Wenen,Hamburgo,Italië,Istanboel,Ierland,Londen,New York,Neuschwanstein,Nuremberg,Oostzee,enz.
Sneeuwbol accessoires Met muziek of muziekdoosje,elektrisch en verlicht.
Sneeuwbol van merk Hummel,Goebel,G. wurm,Hutschenreuther,Chanel, Jean Paul Gaultier.

Hoeveel kost een sneeuwbol?

Zoals we hieronder zullen zien, hangt de prijs af van de vraag of de sneeuwbol van glas of van acryl (ook bekend als plastic/kunststof) gemaakt is. Interessant is ook dat de prijzen te sterk uiteenlopen omdat het een decoratief voorwerp is dat als een enkel voorwerp kan vallen. Maar, rekening houdend met de aanbiedingen van Amazon, geven we een gemiddelde prijs voor wat we vinden.

Prijs Range Glazen Sneeuwbol Beschikbare producten
Lage prijs (€6.99 – €23.63) Kerst Snow Globe met Licht, Home Decoratie en Deco voor Bureau,Souvenir Sneeuwbol Eiffeltoren Muzikaal, Kristallen Bal, Muziekdoosje voor Kinderen Verjaardag,Nieuwjaar Geschenken.
Middelhoog geprijsd (24,80 – 51,67 €) Bekende thema’s b.v. Lisa Parker voor Halloween decoratie, sneeuwbol zeilboot , Zwanenmeer thema en melodie en Boeddha geschenk, Disney Winnie Pooh.
Hoog geprijsd (vanaf 69,90 €) Sneeuwbol ontwerp b.v. vlinder of fruit, met de hand gemaakt, dat is inclusief het geblazen glas.
PrijscategorieSneeuwbol van acryl/kunststof/plastic Beschikbare producten
Lage prijs (3,99 – 17,39 €) Voor activiteiten thuis, knutselgroepwerk en schoolwerk.
Middelhoog geprijsd (21,95 -44,29 €) Bloemvorm, met gekleurde bloemenglitter,Hartvorm met rode hartjesglitter,Sneeuwbol met fotofotomotief, Deco acryl met LED op winterthema.
Hoog geprijsd (vanaf € 60,84) lantaarnvorm, kerstmannen tafereel.

Welke andere bijzondere vorm kun je vinden behalve de wereldbol van sneeuwbollen?

Niet alle sneeuwbollen zijn rond. We vinden ook andere erg leuke en mooie vormen, zoals lantaarn, telefooncel, trein, snoepwinkel, televisie, wekker en huis.

Samenvatting

In dit artikel is alle informatie die je nodig hebt om een sneeuwbol te kopen efficiënt bijeengebracht. Zoals reeds gezegd is de sneeuwbol een decoratief product met vele motieven die niet alleen Kerstmis omvatten. We weten ook dat de glazen sneeuwbol een duurder product is, omdat ze met de hand gemaakt kunnen worden en ook een betere presentatie hebben.

Aan de andere kant kun je de plastic sneeuwbol aanpassen aan je decoratie- of geschenkwensen. Er zijn veel plaatsen waar je ze kunt kopen en er zijn veel prijzen die perfect in je budget passen, dus er is geen excuus om geen sneeuwbol te kopen die ook nog leuk is. De sneeuwbol is een uitstekend voorwerp om uit te delen. Foto bron: Susanne Jutzeler / Pexels

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies