Last updated: 05-08-2021

How we pick our products

21Products analyzed

28Hours invested

11Studies researched

59Comments collected

Om zelf een gezonde smoothie te maken, heb je een apparaat nodig waarmee je vers fruit en groenten vloeibaar kunt maken. Dit heet een smoothie maker. Een smoothie maker wordt ook wel een blender genoemd.

In dit artikel laten we je zien waar je op moet letten bij het kopen van een smoothie maker en helpen we je de perfecte smoothie maker voor je te vinden. Dit is belangrijk omdat er verschillende behoeften zijn bij het kopen van een smoothie maker.

Voor sommigen moet de blender zo weinig mogelijk plaats innemen in de keuken. Anderen moeten op de smoothiemaker kunnen vertrouwen om ijsblokjes te pletten, en weer anderen hebben een smoothiemaker nodig voor onderweg.
De belangrijkste feiten in het kort

  • Smoothie makers zijn apparaten die gebruikt kunnen worden om drankjes te maken van fruit of groenten.
  • Andere woorden voor smoothie maker zijn blender en mixer, want ze mengen en pureren voedsel tot sappen, proteïneshakes, babyvoeding, enz.
  • Smoothie makers zijn er in verschillende maten met verschillende functies. Er zijn slimme smoothie makers die met een app via Bluetooth te bedienen zijn.

Smoothie Maker: Onze selectie

Koop- en beoordelingscriteria voor Smoothie Makers

Om je te helpen de perfecte smoothie maker voor je te vinden, hebben we enkele koopcriteria uitgewerkt waarmee je bij je aankoop rekening moet houden.

De criteria die je helpen bij het vinden van de perfecte smoothie maker voor jou zijn:

Vermogen

Bij de aanschaf van een smoothie maker speelt het vermogen van de machine een heel belangrijke rol. Je moet daarom letten op het vermogen en het aantal omwentelingen per minuut.

Smoothie Maker-1

Een zelfgemaakte smoothie zit vol vitaminen en voedingsstoffen. Met de juiste smoothie maker kun je de perfecte smoothie maken. (Image source: Sam Mogadam/Unsplash)

Het vermogen is belangrijk, want als het vermogen te laag is, kan de machine stuk gaan of heb je nog stukjes in de smoothie. De smaak is ook beter met een hoger vermogen.

Geschiktheid

Alvorens te kopen is het belangrijk je ervan te vergewissen dat de smoothie maker voldoende vermogen heeft om te bereiken wat je nodig hebt. Niet elke smoothie maker is geschikt voor harde ijsblokjes, noten of bevroren groenten en fruit.

Sommige smoothie makers kunnen stuk gaan of een slecht resultaat geven. Niemand wil vaste brokken inslikken, maar ook niet iedereen wil ijs vergruizen. Als je onderweg een verse eiwitshake wilt, heb je niet veel aan een enorme krachtige smoothie maker.

Grootte

De grootte is belangrijk om rekening mee te houden, want het zou jammer zijn als je net een nieuwe smoothie maker gekocht hebt en dan merkt dat je er geen plaats voor hebt in je keuken.

Aan de andere kant maak je misschien graag veel eten tegelijk, zodat het hele gezin ervan kan genieten. Maar dan heb je maar een klein bakje dat je tien keer moet vullen om iedereen tevreden te stellen.

Gids: Veelgestelde vragen over de smoothie maker in detail beantwoord

We hebben in dit gedeelte een aantal veelgestelde vragen in detail beantwoord. Deze gids moet je tot steun zijn en je helpen bij je aankoopbeslissing.

Wat is een smoothie maker?

Een smoothiemaker is een apparaat dat je kunt gebruiken om fruit en/of groenten tot een dikke, gezonde drank (een smoothie) te mengen. Een smoothie maker is ook bekend onder de woorden blender en staafmixer.

Smoothie Maker-2

Je kunt veel dingen maken met een smoothie maker. Of het nu gaat om eiwitshakes, melkshakes, babyvoeding of cocktails. Een goede smoothie maker kan het allemaal. (Image source: Anuja Mary Tilj/Unsplash)

Het kan ook gebruikt worden voor heerlijke milkshakes. Een smoothie maker mengt en pureert veel verschillende ingrediënten, of het nu fruit, groenten, proteïnepoeder of babyvoeding is, een smoothie maker kan voor veel dingen gebruikt worden.

Wat zijn de verschillende soorten smoothie makers?

We hebben hieronder een aantal verschillende soorten smoothie makers voor je op een rijtje gezet

  • Smoothiemakervoor onderweg: Smoothiemakers voor onderweg zijn kleine, handige smoothiemakers die je overal mee naartoe kunt nemen en werken op batterijen, zodat je geen stroomaansluiting nodig hebt. Ze zijn meestal ongeveer zo groot als een drinkfles en je kunt ze gebruiken om een verse smoothie of andere shake te maken.
  • Slimme smoothie makers: Deze smoothie makers zijn met een app via Bluetooth te bedienen, zodat je ze ook vanaf je smartphone kunt bedienen en controleren.
  • High-power smoothie maker: High-power smoothie makers hebben een hoog wattage en een hoge snelheid per minuut. Met deze functie kun je van bijna alles een smoothie maken, zelfs van heel hard voedsel. Deze smoothie makers nemen meestal veel plaats in omdat ze navenant groot zijn.
  • Kleine smoothie maker: Kleinere smoothie makers zijn de ideale oplossing voor bijna elke keuken. Ze hebben meestal zo’n 300 watt en kunnen ook ijs crushen. Vaak kunnen ze na het mengen weggehaald worden. De kleine blenderpotjes zijn hier ideaal voor en hebben meestal een deksel.

Hoeveel kost een smoothie maker?

Er zijn verschillende prijsklassen, afhankelijk van de prestaties en de grootte, betaal je soms meer en soms minder. We hebben een tabel voor je gemaakt als overzicht.

Prijsklasse Beschikbare producten
Laag geprijsd (onder 50 €) Laag geprijsde smoothie makers hebben misschien niet zo veel kracht en prestaties als duurdere, afhankelijk van je behoeften zijn ze echter nog steeds voldoende
Middelmatig geprijsd (50-200 €) In deze prijsklasse zijn er veel goede smoothie makers in kleine en grote maten met een grote verscheidenheid aan functies
Hoog geprijsd (meer dan 200 €) Deze smoothie makers hebben veel vermogen en zijn zeer robuust, ze zijn geschikt voor professionals en garanderen een eersteklas smaak

Met deze illustratie zou je nu een overzicht moeten hebben van de prijzen voor een smoothie maker.

Wat kun je allemaal met een smoothie maker doen?

Een smoothie blender kan gebruikt worden om een grote verscheidenheid aan drankjes te maken. Smoothies van fruit en groenten, eiwitshakes, ijskoffieshakes of groene smoothies, maar ook mass gainers en zelfs alcoholische drankjes. Alles kan gemaakt worden met de juiste smoothie maker.

Hoeveel watt heeft een smoothie maker nodig?

Een gewone standmixer heeft ongeveer 200 tot 800 watt. Een apparaat met een hoog vermogen, daarentegen, heeft ongeveer 2000 watt. Het vermogen van de smoothie maker heeft een grote invloed op de smoothie. Niet elke smoothie maker is krachtig genoeg om ijs te pletten of bevroren groenten en fruit fijn te hakken.

Alvorens een product te kopen, kun je het beste nagaan of het geschikt is om ijsblokjes mee te pletten of niet. Dit staat vaak in de titel van het product. Want het gaat niet alleen om het aantal watt, maar ook om het mes en de snelheid per minuut.

Conclusie

Er zijn verschillende soorten smoothie makers, zoals krachtige blenders, kleine smoothie makers, smoothie makers voor onderweg, enz. Je moet zelf beslissen welke voor jou geschikt is.

Afhankelijk van de eisen die je aan je smoothie maker stelt, varieert de prijs. Een goede smoothie maker hoeft niet meer dan 200 euro te kosten, maar met een duurder exemplaar komt meer vermogen, meer functies en een betere smaak.

(Omslagfoto: Jakub Gojda / 123rf)

Reviews