Last updated: 05-08-2021

How we pick our products

14Products analyzed

18Hours invested

2Studies researched

62Comments collected

Wie heeft dit niet meegemaakt? De waterkoker veroorzaakt kortsluiting als hij geactiveerd wordt, werkt niet meer of past gewoon niet meer bij de rest van de keukeninrichting. Smeg waterkokers zijn niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook een echte blikvanger. Maar een Smeg waterkoker kan er niet alleen goed uitzien, maar ook indruk maken met zijn bijzondere eigenschappen.

Met onze grote Smeg waterkoker test 2023 willen we je helpen bij je aankoopbeslissing om de beste waterkoker te vinden, alleen voor jou, of voor jou en je dierbaren. We hebben verschillende producten met elkaar vergeleken en voor- en nadelen en mogelijke eigenschappen voor je op een rijtje gezet. Zo ben je er zeker van dat je de juiste waterkoker voor je vindt en niets staat een perfecte thee-ervaring in de weg.
De belangrijkste feiten in het kort

  • Waterkokers van Smeg schitteren in jaren 50 stijl en zijn gemaakt van roestvrij staal.
  • Er zijn twee verschillende modellen. Bij de KLF04 is er de mogelijkheid van temperatuurkeuze, waarbij je kunt kiezen uit 7 verschillende niveaus van 50 °C tot 100 °C.
  • De Italiaanse fabrikant Smeg maakt niet alleen waterkokers, maar allerlei keukenapparatuur en accessoires. Zo kun je alles perfect op elkaar afstemmen.

Smeg waterkoker: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Smeg waterkoker koopt

Dit gedeelte geeft antwoord op een groot aantal vragen. In de volgende paragrafen hebben we belangrijke achtergrondinformatie voor je samengevat en toegelicht.

Wat onderscheidt Smeg waterkokers van andere fabrikanten?

Wat Smeg waterkokers onderscheidt van andere fabrikanten is op het eerste gezicht meteen duidelijk.

Het ontwerp van de Smeg waterkokers is uniek en kan overtuigen met een jaren 50 retro uitstraling.

Verder hebben de Smeg waterkokers enkele bijzondere eigenschappen, zoals een temperatuurkeuze, een kalkfilter en nog veel meer, die we verderop in de criteria zullen bespreken.

De waterkokers hebben niet alleen een uniek uiterlijk en bijzondere kenmerken, maar ook veel vermogen. Het vermogen van de waterkokers is 2400 watt. Verder hebben de ketels een zekering. Als het verhittingsproces wordt gestart zonder water in het vat, schakelt de ketel automatisch uit.

Van tijd tot tijd zijn er ook beperkte versies van Smeg producten. Deze zijn iets hoger geprijsd dan de standaardproducten. De gelimiteerde versies zijn bijzonder geschikt voor verzamelaars en overtuigen met een nog ongebruikelijker ontwerp.

Wat zijn de voordelen en nadelen van Smeg waterkokers?

Er zijn veel voordelen aan Smeg waterkokers en slechts één nadeel, de prijs.

Omdat Smeg producten volgens een zeer hoge standaard worden geproduceerd en een opvallend design met bijzondere eigenschappen leveren, zijn ze ook iets hoger geprijsd. Als je een langdurig product zoekt en het niet erg vindt voor zo’n blikvanger te betalen, zijn de Smeg waterkokers beslist de juiste keuze.

Smeg Wasserkocher-1

Met een Smeg waterkoker kun je elke soort thee perfect zetten. Of het nu groene thee, zwarte thee, vruchten- of kruidenthee is.
(Image source: unsplash.com / Miti)

Tegen welke prijzen worden Smeg waterkokers verkocht?

De Smeg KLF04 waterkoker is iets hoger geprijsd dan het KLF03 model, omdat hij ook verschillende functies heeft.

Je moet rekenen op ongeveer €140 voor de Smeg KLF03 waterkoker. Het tweede model KLF04 kost ongeveer 180 €. Voor speciale modellen of een beperkte editie is de prijs nog hoger en ligt rond de 500 € (variabel, afhankelijk van de beperkte editie en andere factoren).

Welke alternatieven zijn er voor de Smeg waterkoker?

Als je goedkopere alternatieven zoekt of eenvoudiger modellen wilt, heb je een ruime keuze uit leveranciers.

Als je waterkokers zoekt met verschillende capaciteiten en prijsklassen, vind je zeker wat je zoekt bij merken als Philips, WMF en Emerio. Zoek je goedkopere versies, maar wil je een retro ontwerp niet missen, dan vind je bij Ascot of Russel Hobbs zeker de juiste waterkoker voor jou.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om Smeg waterkokers te vergelijken en te evalueren

In het volgende leggen we uit welke aspecten je kunt gebruiken om Smeg waterkokers te evalueren.

De criteria die je kunt gebruiken om de ketels met elkaar te vergelijken zijn:

In de volgende paragrafen leggen we uit wat de afzonderlijke criteria zijn.

Design

Eén ding dat meteen opvalt aan de Smeg waterkokers is hun unieke vormgeving. Maar als je wat beter kijkt, merk je andere bijzondere kenmerken van dit merk op.

Pastelblauw, crème, zwart, rood, roségoud en nog veel meer.

De waterkoker is ontworpen in jaren 50 retro stijl. Je kunt ze kopen in verschillende kleuren zoals crème, pastelblauw of groen en nog veel meer. Het ontwerp van de Smeg waterkoker is uniek en een must-have voor elke retro liefhebber.

Een ergonomische handgreep vergemakkelijkt het hanteren van de waterkoker, verder verwerkt Smeg de producten in een zeer hoge kwaliteit. Het materiaal waarvan de waterkoker gemaakt is, is roestvrij staal.

Een voet met antislipvoetjes houdt de waterkoker altijd waar hij moet staan en het deksel kan gemakkelijk en soepel geopend worden.

In het totaalpakket overtuigt de waterkoker van Smeg beslist met zijn vormgeving, materiaal en uiterlijk.

Temperatuurkeuze

Er zijn twee verschillende modellen Smeg waterkokers (beide zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar). Het ene model heeft temperatuurkeuze, het andere niet.

De temperatuurniveaus liggen in het temperatuurbereik van 50 °C tot 100 °C en vormen zo het best mogelijke uitgangspunt voor de perfecte warme drank.

De twee waterkokermodellen van Smeg heten KLF04 en KLF03. De KLF04 is als het ware de grote broer van het andere model, want hij kan wat meer.

Met de Smeg KLF04 waterkoker kun je kiezen uit zeven verschillende temperatuurstanden.

Waarom is dat nodig? Verschillende soorten thee hebben verschillende temperaturen nodig om te laten trekken. De Smeg waterkoker zet je thee perfect.

Theesoort Temperatuur Inweektijd
Zwarte thee 90 °C – 95 °C 3 – 5 min
Groene thee 70 °C – 85 °C 3 – 4 min
Witte thee 75 °C 1 – 5 min 3 min
Kruidentheee 95 °C 5 – 8 min
Vruchtentheee 95 °C 6 – 8 min

Capaciteit

De capaciteit van Smeg waterkokers is 1,7 liter.

De inhoud van beide Smeg waterkokermodellen (d.w.z. KLF04 en KLF03) is 1,7 liter. Dit komt overeen met ongeveer zeven kopjes. Dit maakt de Smeg waterkoker niet alleen geschikt voor alleenstaanden, maar ook perfect voor grotere gezinnen of gedeelde flats.

Antidruppeltuit

Jezelf branden of heet water morsen zal niet meer gebeuren met de Smeg waterkoker, dankzij de antidruppeltuit.

De antidruppeltuit zorgt ervoor dat je de waterkoker veilig kunt hanteren. Dit vermindert sterk het risico dat je je aan het hete water brandt of iets morst. De anti-druppeltuit maakt het gebruik van een Smeg waterkoker kinderspel.

Kalkfilter

Een andere bijzondere eigenschap van Smeg waterkokers is het zogenaamde kalkfilter. Dit heeft echter niets te maken met citroenen of limoenen, maar met kalkaanslag.

Het kalkfilter is gemaakt van roestvast staal. Het is afneembaar en dus heel gemakkelijk schoon te maken. De bedoeling van het filter is eenvoudig, het filtert de kalkaanslag die van nature in het water aanwezig is.

Keep-warm functie

Een temperatuur kan tot 20 minuten vastgehouden worden. Hier verschillen de twee modellen van Smeg van elkaar. De KLF04 waterkoker kan de temperatuur tot 20 minuten vasthouden. De KLF03 schakelt automatisch uit als hij 100 °C bereikt.

Smeg Wasserkocher-2

De warmhoudfunctie is een speciale eigenschap van Splash waterkokers en houdt de gewenste temperatuur langer vast dan een gewone waterkoker.
(Image source: unsplash.com / Fouad Ghazizadeh)

De KLF04 kan niet alleen tot een exacte temperatuur opwarmen, maar hem ook tot 20 min. op de ingestelde temperatuur houden. Het tweede model van Smeg, de KLF03 waterkoker, warmt op tot 100 °C en schakelt dan automatisch uit.

Wetenswaardigheden over de Smeg waterkoker

De volgende paragrafen geven antwoord op alle vragen die je kunt hebben na de aanschaf van een Smeg waterkoker.

Sinds wanneer maakt Smeg waterkokers?

Smeg is een Italiaanse fabrikant van keukenapparatuur. Smeg produceert al keukenapparatuur sinds de naoorlogse periode. Om de paar jaar heeft Smeg dan het assortiment iets uitgebreid.

De volgende tabel geeft je een overzicht van welke producten Smeg sinds wanneer produceert.

jaar producten
50s gasfornuizen
60s vaatwassers
70s kookplaten, inbouwovens
90s gootstenen, koelkasten,…

Welke garantie krijg ik voor Smeg waterkokers?

De fabrieksgarantie bedraagt 24 maanden. De garantie gaat in op de datum van aankoop.

De garantie geldt alleen voor goederen die gekocht zijn bij speciaalzaken in Duitsland of Oostenrijk. Een onmiddellijke inspectie op gebreken na ontvangst van de goederen is vereist. Defecten of beschadigingen moeten onmiddellijk aan de fabrikant gemeld worden.

Waar worden Smeg waterkokers gemaakt?

Smeg vindt zijn oorsprong in Italië. De prachtige producten in de retro look van Smeg zijn ook geïnspireerd door de Italiaanse flair. Drie fabrieken staan in Noord-Italië.

Er zijn nog meer filialen in veel verschillende landen, zoals Portugal, Nederland en zelfs Zuid-Afrika.

Smeg Wasserkocher-3

De geschiedenis van de firma Smeg begint in Italië.
(Image source: unsplash.com / Alexey Turenkov)

Hoe populair zijn Smeg waterkokers?

Voor retro fans zijn de producten en dus ook de waterkoker van Smeg een absolute must.

Voor iedereen die zijn woonruimte graag stijlvol inricht, levert Smeg precies de juiste producten. De waterkoker is erg populair bij liefhebbers van de jaren ’50 en kan aangevuld worden met andere producten van dezelfde kleur en vormgeving. Zo verschijnt alles in dezelfde stijl en vormt een mooi totaalbeeld.

Hoe ontkalk ik mijn Smeg waterkoker?

Regelmatig ontkalken van de ketel zorgt voor een langere levensduur van het product.

Wist je dat je wijnazijn ook kunt gebruiken om een waterkoker te ontkalken?

Als water verdampt, blijven er zogenaamde zouten achter, die fijne witachtige korstjes vormen. In combinatie met zuur lost de kalk weer op en geeft de ketel een nieuwe glans.

Het toestel kan ontkalkt worden met een speciaal kalkverwijderingsmiddel of met wijnazijn. Om te ontkalken vul je de ketel met een liter water en breng je het een keer aan de kook, voeg dan de wijnazijn toe (0,1 – 0,5 liter, afhankelijk van de hoeveelheid kalkaanslag) en laat het een nacht intrekken. De ketel moet dan leeggegoten worden en opnieuw zuiver met water gekookt worden. Dit proces moet twee keer herhaald worden.

Het kalkfilter moet regelmatig onder stromend water met een lichte borstel schoongemaakt worden, want de natuurlijke kalkresten uit het water blijven er in vastzitten.

Welke andere producten biedt Smeg aan?

Smeg biedt een ruime keuze aan keukenapparatuur. Het assortiment omvat onder andere broodroosters, koffiezetapparaten en nog veel meer.

Maar niet alleen kleine apparaten voor de keuken maken deel uit van Smeg’s assortiment. Inbouwovens, kookplaten, vaatwassers en wasmachines behoren ook tot het vaste programma van de fabrikant.

Beeldbron: Doroshin/ 123rf.com

Reviews