Last updated: 05-08-2021

How we pick our products

10Products analyzed

18Hours invested

2Studies researched

66Comments collected

De Smeg keukenmachine zal je bekoren met zijn doordachte functionaliteit en kwaliteitsvakmanschap. De ronde vormgeving en het kleurrijke palet in de stijl van de jaren 50 gecombineerd met de nieuwste technologie doen je hart beslist sneller kloppen. De Smeg keukenmachine ziet er niet alleen chic uit, maar heeft ook in technisch opzicht iets te bieden. 800 Watt vermogen, planetaire mixer, een ruime keuze aan accessoires, 10 snelheidsstanden en nog veel meer maken de Smeg keukenmachine onmisbaar in een keuken

Met onze grote Smeg keukenmachine test 2023 willen we je helpen je perfecte keukenmachine te vinden. We hebben alle eisen die je aan een Smeg keukenmachine moet stellen onderzocht en ze voor je samengevat in het volgende. Op deze manier willen we je aankoopbeslissing gemakkelijker maken.
De belangrijkste feiten in het kort

 • De firma Smeg is vooral bekend om haar producten in de stijl van de jaren 50. Smeg vertrouwt op extravagante vormgeving en hoogwaardige materialen voor zijn keukenmachines.
 • De Smeg keukenmachine is erg populair bij zowel hobbybakkers als professionals. De krachtige Direct Drive motor met 800 watt zorgt voor een perfect mengresultaat.
 • De Smeg keukenmachine is een allround talent, want met de uitgebreide accessoires kun je niet alleen mixen, maar ook snijden, snijden, raspen, pasta maken en zelfs gehakt maken.

Smeg keukenmachine: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Smeg keukenmachine koopt

Wat is de prijsklasse van Smeg keukenmachines?

Smeg keukenmachines bevinden zich in de hogere prijsklasse en zijn verhoudingsgewijs goedkoper dan andere keukenmachines.

Vergelijk de prijzen op verschillende vergelijkingswebsites – er zijn altijd eerlijke aanbiedingen.

De prijs-prestatie verhouding is echter onovertroffen. De prijs hangt alleen af van twee kenmerken, namelijk of de keukenmachine in volledige kleur komt (zowel zwenkarm als basis) of niet.

Het standaard model kost €449,00 en de prijs stijgt naarmate de keukenmachine specifieker ontworpen is. Een Smeg keukenmachine in Full Color kost €529,00 en is in vele kleuren verkrijgbaar.

Wat onderscheidt Smeg keukenmachines van andere fabrikanten?

Het bijzondere van Smeg keukenmachines is de moderne technologie en de aparte stijl. Creativiteit en de bijzondere vormgeving weerspiegelen het bedrijf Smeg ten volle. Smeg blijft trouw aan zijn lijn en lanceert steeds producten in 50’s retro of nostalgische stijl. Het bedrijf blinkt vooral uit op het gebied van innovatie, want Smeg garandeert eigenschappen als duurzaamheid, veiligheid, stijl, lange levensduur en veelzijdigheid in zijn keukenmachines.

Al meer dan 60 jaar overtuigt Smeg met zijn diversiteit en kwaliteit op het gebied van huishoudelijke elektronica.

Smeg heeft niet alleen hoogwaardige keukenmachines in zijn assortiment, maar ook ovens, koelkasten en zelfs wasmachines, die niet alleen overtuigen met de allernieuwste technologie, maar ook met een opvallende stijl.

Welke andere keukengadgets heeft Smeg voor bij je keukenmachine?

Als je ervan overtuigd bent dat de Smeg keukenmachine perfect voor je is, dan hebben we hier andere suggesties voor je die heel mooi zouden staan naast je nieuwe keukenmachine

 • De 50’s Retro Stijl Waterkoker
 • De 50’s Retro stijl broodrooster
 • De 50’s Retro Stijl Espresso Koffiezetter
 • De 50’s Retro Stijl Standmixer

Welke andere varianten zijn er van de Smeg keukenmachine?

Smeg Food Processor 50’s Retro Style in Full Colour

Bij het standaard model keukenmachine van Smeg was alleen de behuizing in kleur en de standaard egaal van metaal. De nieuwe modellen brengen echter meer kleur in de keuken- De Smeg Keukenmachine in Full Color. Deze keukenmachine wordt geleverd met een volledig gelakte afwerking in rood, zwart, crème en wit.

Zoals reeds gezegd, legt Smeg de nadruk op opvallende vormgeving in de stijl van de jaren 50 en daarom hebben de stijlelementen en ergonomische vormen een duidelijke herkenningswaarde.

Smeg Keukenmachine 50’s Retro Stijl met Glazen Kom

Een andere noviteit die Smeg in zijn assortiment heeft is de keukenmachine met glazen kom in 50’s retro stijl. Hij verschilt maar minimaal van de andere versies, maar dit kleine detail maakt een groot verschil voor het uiterlijk. Een glazen schaal in plaats van een roestvrijstalen schaal is geen nieuwigheid, maar de firma Smeg had er duidelijk een idee achter: helder en eenvoudig in combinatie met stijl en oogstrelend.

We willen je kort de voor- en nadelen van de Smeg keukenmachine laten zien, zodat je je een beter idee kunt vormen van je toekomstige Smeg keukenmachine:

Advantages
 • Directe aandrijfmotor voorkomt vermogensverlies
 • Overbelastingsbeveiliging voorkomt overbelasting van de motor
 • Planetaire mixer verwerkt alle ingrediënten gelijkmatig
 • Gladde garde kan zelfs de moeilijkste mengsels aan
 • Hoogwaardige fabricage garandeert duurzaamheid
Disadvantages
 • Heeft een matig volume
 • Heeft een gewicht van 9,1 kg
 • De modellenkeuze is zeer beperkt
 • Neigt naar de hogere prijsklasse

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om Smeg keukenmachines te vergelijken en te evalueren

We hebben de belangrijkste eigenschappen van een Smeg keukenmachine voor je samengevat, zodat je meteen een goed overzicht krijgt.

Roerwerk

De Smeg keukenmachine is uitgerust met een planetair roerwerk. Dit type mixer bereikt met zijn bewegingen de vorm van verspringende ellipsen. Dit zorgt ervoor dat alle ingrediënten gelijkmatig verwerkt worden zonder dat er resten aan de randen blijven kleven.

Met de Smeg keukenmachine kun je zonder veel moeite zelfs de lastigste mengsels verwerken, zoals zanddeeg, deeg voor biscuitgebak, puree, roomsoesjes of bereidingen voor vleesgerechten.

Vermogen

Motorvermogen speelt een heel belangrijke rol in keukenmachines. Als je een keukenmachine koopt, let er dan op dat hij niet minder dan 500 watt is, want alleen een krachtige motor kan volkoren brooddeeg of pizzadeeg kneden. De Smeg keukenmachine is hier een trendsetter, want hij heeft een 800-watt motor.

Smeg Küchenmaschine-1

Als je niet alleen sponsdeeg wilt maken, maar ook zanddeeg of pizzadeeg, kies dan een keukenmachine met een krachtige motor.
(Image source: unsplash.com/Rumman Amin)

De planetaire mixer en het motorvermogen zorgen samen voor een optimaal deeg met de Smeg keukenmachine. De Smeg keukenmachine kan zelfs zware degen met de deeghaak zonder problemen aan, want de motor is in de zwenkarm gemonteerd.

Snelheidsniveaus

De Smeg keukenmachine heeft tien vermogensniveaus en je kunt ze afzonderlijk instellen, afhankelijk van je recept. Smeg heeft het probleem van de bediening van het apparaat voor links- of rechtshandigen heel bekwaam opgelost: de schuifknop is op de bovenkant van de keukenmachine gemonteerd en kan daardoor moeiteloos door iedereen bediend worden.

De Smooth Start functie zorgt voor een langzame start, waardoor spatten en wervelen van ingrediënten wordt voorkomen.

Op de achterkant van de mengarm zit een knop waarmee je de zwenkarm kunt opklappen, zodat het verwisselen van hulpstukken snel en gemakkelijk gaat. We willen hier vermelden dat Smeg met zijn keukenmachine aandacht besteedt aan de veiligheid, want je kunt de machine niet bedienen met de mengarm rechtop. Dit betekent dat je de keukenmachine niet kunt aanzetten terwijl de zwenkarm omhoog staat en je keuken in de war schoppen.

Materiaal

Smeg richt zich bij zijn keukenmachines meer op kwaliteit dan op kwantiteit en gebruikt daarom uitstekende materialen. Hoewel de Smeg keukenmachine eenvoudig gehouden is, heeft hij toch een heel stijlvol ontwerp. De motorkop zit in de mengarm en de behuizing is van hoogwaardig gegoten aluminium. De metalen voet met rubberen noppen zorgt voor extra stabiliteit.

Accessoires/toebehoren

De Smeg keukenmachine is niet alleen geschikt om te mengen en te roeren, de lijst van toebehoren is veel uitgebreider dan bij andere fabrikanten. De hulpstukken worden direct op de voorkant van de zwenkarm gemonteerd, een extra hulpstuk is niet nodig. Om je een kort overzicht te geven van de accessoires, hebben we de belangrijkste hulpstukken op een rijtje gezet

 • Het Smeg pastaroller hulpstuk: Met de pastaroller maak je gemakkelijk je eigen pasta vanuit het comfort van je eigen huis. Als je eens iets anders wilt proberen, zijn er ook andere opzetstukken voor de pastaroller. Je kunt gemakkelijk fettuccine of ravioli maken zonder een Italiaanse topkok te zijn.

Smeg Küchenmaschine-2

Smeg heeft een goed gesorteerd assortiment accessoires, waaronder een pastaroller hulpstuk waarmee je thuis Italiaanse pasta kunt maken.
(Beeldbron: unsplash.com/Jorge Zapata)
 • Het vleesmolenhulpstuk van Smeg: De vleesmolen set is van roestvrij staal en verwerkt rauw vlees, of het nu grof, middel of heel fijn is, zonder enige moeite. Met de vleesmolenset krijg je nog twee opzetstukken voor het vullen van worstjes en een kebab, waarmee je van je Smeg keukenmachine een alleskunner maakt.
 • Het Smeg groentensnijder opzetstuk: Dit opzetstuk is veelzijdig omdat je er in een handomdraai groenten, kaas of fruit mee kunt verwerken, zelfs voor een groot gezin. De behuizing zelf is van hoogwaardig kunststof en de verschillende opzetstukken zijn van roestvrij staal, waarmee je middelgrote en fijne plakjes kunt snijden en ook grof en fijn kunt raspen.

Wetenswaardigheden over Smeg keukenmachines

Kun je brooddeeg maken in de Smeg keukenmachine?

De Smeg keukenmachine kan gemakkelijk elk soort brooddeeg verwerken. Hij is daartoe in staat dankzij de 800 watt motor en de planetaire mixer. Je kunt met succes volkoren brooddeeg, pizzadeeg en zelfs zandkorstdeeg maken met de Smeg keukenmachine.

Wat kan de Smeg keukenmachine nog meer behalve mixen?

De Smeg keukenmachine is echt een allround talent. Met de uitgebreide hulpstukken kun je bijna alles verwerken. Pasta maken op z’n Italiaans is kinderspel met het pastaroller hulpstuk. Gehakt van elke consistentie is geen probleem meer voor je met het gehaktmolen hulpstuk en je weet precies wat er in je gehakt gaat.

Maak van de Smeg keukenmachine je allround keukenhulpje en gebruik hem voor meer dan alleen bakken.

Als je in korte tijd veel groenten of fruit moet snijden en snijden, ook dan kan de Smeg keukenmachine je helpen met de groentensnijder opzetstukken.

Hoe zwaar is de Smeg keukenmachine?

De Smeg keukenmachine heeft een trots gewicht van 9,1 kg. Enerzijds is het heel gunstig als de keukenmachine zwaar is, want er is geen gevaar dat hij gaat ‘zwerven’. Voor oudere of zwakkere mensen kan dit gewicht echter een probleem zijn als het verplaatst moet worden.

Het gewicht bestaat uit de hoogwaardige aluminium behuizing, de motor binnenin en de roestvrijstalen mengkom met een inhoud van 4.8 liter. Door deze eigenschappen is het gewicht niet meer zo relevant en weegt het niet meer op tegen alle positieve aspecten.

Beeldbron: Sova/ 123rf.com

Reviews