geschroefd op hout
Last updated: 30-11-2020

How we pick our products

15Products analyzed

23Hours invested

17Studies researched

21Comments collected

Hoe vaak hebben spijkers en schroeven, vaak oud en roestig, je in een krappe positie gebracht? Zelfs door de nodige kracht te zetten, geven ze nog niet altijd toe en veranderen je huishoudelijke taken in lastige klusjes. Maar een echte timmerman kent zijn trucs. Er zijn tools die, hoewel minder bekend, je een snelle oplossing bieden. We hebben het over slagschroevendraaiers. Ken jij ze al?

Maak je geen zorgen als je nog nooit van deze tool hebt gehoord. Dan ben je bij ons aan het juiste adres. De slagschroevendraaier is misschien niet zo populair als bijvoorbeeld de hamer of boormachine. Toch is hij erg handig voor het hanteren van moeilijk te verwijderen schroeven. Als je meer wilt weten, lees dan snel verder. Hieronder vertellen we je alles over de beste slagschroevendraaiers op de markt.
Belangrijk om te weten

 • De slagschroevendraaier is een gereedschap dat qua vorm lijkt op de een boor- of schroefmachine. De slagschroevendraaier is echter voorzien van een slagkop die de kracht levert, in plaats van de motor zoals bij een boor- of schroefmachine het geval is. Zo kun je het gebruiken om schroeven vast te draaien of los te maken. Slagschroevendraaiers zijn vooral geschikt voor grote en brede schroeven. Ze zijn daarnaast ook nog eens heel eenvoudig te gebruiken!
 • Slagschroevendraaiers worden veel gebruikt in zowel huishoudelijke als industriële omgevingen, zoals bijvoorbeeld de auto-industrie. De meeste modellen worden geleverd met verschillende bits, ieder geschikt voor een ander soort schroef. Slagschroevendraaiers zijn ook zeer effectief voor het werken met roestige of zeer strak gemonteerde onderdelen.
 • Als je overweegt een slagschroevendraaier te kopen, raden we je aan om bij je aankoop goed op factoren zoals het fabricagemateriaal, het aantal meegeleverde bits en de kwaliteit van de handgreep te letten.

De beste slagschroevendraaiers op de markt: onze aanbevelingen

Bout-, moer- en spijkerwerkzaamheden verlopen niet altijd zoals verwacht. Soms zijn de gebruikelijke tools niet voldoende. Een slagschroevendraaier kan je gelukkig helpen om onderdelen heel gemakkelijk los te krijgen, waardoor je een hoop tijd bespaart. Mocht het voor jou niet makkelijk zijn om te kiezen, kijk dan eens naar de selectie die we hebben gemaakt met de beste opties op de markt:

De beste goedkope slagschroevendraaier

Ben je op zoek naar slagschroevendraaier maar ben je niet van plan om daar meteen de hoofdprijs voor te betalen? Dan is deze slagschroevendraaier van Trotec iets voor jou. De prijs-kwaliteit verhouding van dit product is echt heel erg goed.

Voor een zeer vriendelijke prijs, ontvang je een slagschroevendraaier die aan al je wensen zal voldoen, zoals je die van een machine in deze prijscategorie mag verwachten. De slechts 1.600 gr wegende ergnonomsich gebouwde slagschroevendraaier met robuuste kunststof behuizing ligt bovendien erg prettig in de hand.

De beste slagschroevendraaier voor zware toepassingen

DeWalt biedt deze heavy-duty slagschroevendraaier die zelfs geschikt is voor de meest zware klussen. De tool is ideaal voor het werken met bijvoorbeeld auto-onderdelen en andere zware elementen.

Het stevige productiemateriaal van de slagschroevendraaier zorgt ervoor dat deze goed tegen een stootje kan en bij het juiste gebruik lang meegaat. De krachtige Bruhless motor levert tot 205Nm aan koppel. Dankzij de 3 snelheden kies je eenvoudig de juiste snelheid en koppel.

De beste slagschroevendraaier voor professionals

We binden er geen doekjes omheen: We zijn fan van Philips. Het merk staat bekend om haar kwaliteit, vakmanschap en rijke Nederlandse historie. Dat blijkt ook weer uit het succes van deze slagschroevendraaier.

De Bosch GDX 18V-180 heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding onder professionele slagschroevendraaiers in de 18 volt-klasse. Het apparaat is zeer efficiënt door de hoge snelheid en het hoge draaimoment. Het ergonomische ontwerp zorgt er bovendien dat de tool lekker in de hand ligt. Door de 2-in-1 bithouder ben je met deze slagschroevendraaier klaar voor elke soort klus.

De beste slagschroevendraaier voor zware verbindingen

Deze slagschroevendraaier van Makita is speciaal gemaakt voor het werk met zware verbindingen (M10 – M116). De tool is krachtig en effectief en wordt daarom niet alleen thuis maar ook veel op professionele werkplaatsen gebruikt.

Als je geïnteresseerd bent in een veelzijdige slagschroevendraaier, is deze tool misschien iets voor jou. De compacte en snelle machine heeft een maximale koppel van 165 nM sterk. Het is een licht maar toch zeer krachtig toestel, die ook voor het losmaken van verroeste moeren heel handig is.

Shopgids: Alles wat je moet weten over slagschroevendraaiers

De slagschroevendraaier ligt meestal niet bovenaan in de gereedschapskist. Toch erkennen professionele en amateur klusjesmannen steeds meer het nut ervan, vooral wanneer alle andere gereedschapstools falen. Slagschroevendraaiers zijn geschikt om grote en brede schroeven los te draaien. In het volgende gedeelte beantwoorden we de meest gestelde vragen over dit handige stuk gereedschap.

bewegende autoband

Slagschroevendraaiers worden veel gebruikt in zowel huishoudelijke als industriële omgevingen, zoals bijvoorbeeld de auto-industrie.
(Bron: Welcomia: 106079646/ 123rf.com)

Wat is een slagschroevendraaier precies?

Een slagschroevendraaier is een gereedschap, handmatig of elektrisch, dat met een krachtige slag wordt gebruikt om een ​​schroef los of vast te draaien, die meestal op geen enkele andere manier los of vast te krijgen is. De machine is voorzien van een slagkop die de kracht levert, in plaats van de motor zoals bij een boor- of schroefmachine. De machine is daarom zelfs geschikt bij het gebruik van grote en brede schroeven.

Hoe moet je een slagschroevendraaier gebruiken?

Eén van de grootste voordelen van een slagschroevendraaier is het gebruiksgemak van de tool. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de slagschroevendraaiers die op een accu werken enerzijds en de modellen die je handmatig gebruikt anderzijds. De te volgen stappen zijn meestal vergelijkbaar, ongeacht het modeltype:

 1. Houd de slagschroevendraaier stevig vast met je linkerhand als je rechtshandig bent en andersom.
 2. Duw de adapter op het handvat om het door jou gekozen bit vast te draaien.
 3. Oefen een neerwaartse druk uit en probeer het gereedschap te draaien in de richting waarin je de schroef wilt draaien, om deze los of vast te draaien.
 4. Sla, in het geval van een handmatige slagschroevendraaier, op de schroevendraaier, het liefst met een hamer. Het is belangrijk dat je het gereedschap zeer stevig blijft vasthouden. Het dragen van handschoenen kan het risico op letsel verkleinen.
 5. Blijf kracht uitoefenen op de slagschroevendraaier totdat de schroef zo ​​los zit dat je hem gemakkelijker met je hand of ander gereedschap eruit krijgt, of totdat deze goed genoeg vastzit.

Zoals je ziet is het gebruik van een slagschroevendraaier niet erg moeilijk. Vooral met professionele tools zoals die in onze selectie zul je geen problemen hebben met het gebruik ervan.

Roy BerendsohnSenior editor bij Popular Mechanics en timmerwerkspecialist
“Zowel in professionele omgevingen als thuis zien timmerlieden zich genoodzaakt om slagschroevendraaiers te gebruiken in plaats van boren, voornamelijk vanwege het gebruiksgemak en omdat deze machines zo compact en licht zijn.”

Wanneer een slagschroevendraaier gebruiken?

Met een slagschroevendraaier oefen je je kracht loodrecht op de rotatieas van de schroef uit. Dit betekent dat je de schroef volledig vast laat staan ​​terwijl je veel druk uitoefent om hem te draaien. Deze tool is daarom ideaal voor zowel huishoudelijke als industriële omgevingen zoals de automobielsector. Enkele voorbeelden van situaties waarin slagschroevendraaiers gebruikt worden zijn:

 1. In de auto-industrie, om de wielen van een auto los te halen en te vervangen of om allerlei andere auto-onderdelen die strak vast gedraaid zitten los te krijgen.
 2. Bij het leggen van elektriciteit, om schroeven in beton te bevestigen.
 3. Voor het plaatsen van sanitair, om schroeven in ventilatiekanalen vast te draaien.
 4. Bij timmerwerk, om te werken met schroeven die moeilijk te verwijderen zijn, zoals vervormde, oude en roestige en schroeven.

Ook biedt de machine uitkomst in situaties waarin je niet recht achter de schroevendraaier kunt staan om de kracht van de machine op te vangen. Zoals je ziet is een slagschroevendraaier dus een zeer veelzijdig apparaat.

vastgeschroefd in de muur

Eén van de grootste voordelen van een slagschroevendraaier is het gebruiksgemak van de tool.
(Bron: Evkaz: 148856599/ 123rf.com)

Wat is het verschil tussen en slagschroevendraaier en een gewone schroevendraaier?

Hoewel de namen van deze twee tools op elkaar lijken, zijn ze behoorlijk verschillend. Het is waar dat de slagschroevendraaier wellicht minder bekend is dan de klassieke schroevendraaier. Toch verspreidt het gebruik zich steeds meer naar de huiselijke sfeer. Slagschroevendraaiers worden vooral veel gebruikt voor schroeven die moeilijk los te krijgen zijn. De andere belangrijkste verschillen zijn:

Doel Gebruik Snelheid of kracht:
Slagschroevendraaier Schroeven aan- of losdraaien waarbij veel kracht nodig is. Kracht loodrecht uitoefenen op de rotatieas van de schroevendraaier. De machine is voorzien van een slagkop die de kracht levert, in plaats van de motor zoals bij een boor- of schroefmachine. Hoge snelheid, afhankelijk van de kracht van de slag.
Normale schroevendraaier Maakt gaten in verschillende materialen door een schroef aan te draaien, of draait schroeven los om deze te verwijderen. Je drukt en draait de schroevendraaier handmatig om de schroef te laten draaien. De tool oefent geen impact uit.

Samenvatting

Een slagschroevendraaier is een tool die is voorzien van een slagkop die de kracht levert, in plaats van de motor zoals bij een boor- of schroefmachine. Handmatige modellen kun je aandrukken door er bijvoorbeeld met een hamer op te slaan. Slagschroevendraaiers zijn ideaal voor het werken met moeilijk los te krijgen schroeven, omdat de impact de draaikracht aanzienlijk verhoogt, een kracht die niet kan worden bereikt met bijvoorbeeld een normale schroevendraaier.

Als je onze shopgids over slagschroevendraaiers leuk vond, laat dan hieronder een opmerking achter en deel het artikel met je vrienden en familie op social media.

(Bron van de header afbeelding: Dolgachov: 151893796/ 123rf.com)

Reviews