Laatst bijgewerkt: 29-07-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Ben je een bakliefhebber of heb je kinderen die graag dingen maken? Dan ben je hier op de juiste plaats. De siliconen vormen bieden je niet alleen talrijke vormen om te bakken, maar ook interessante variaties om kleine figuurtjes en sieraden te maken.

Of je nu een nieuwe taartvorm wilt uitproberen of plezier wilt maken met de kinderen, met siliconen vormen gaat het gemakkelijk en eenvoudig. In dit artikel vind je de belangrijkste informatie over siliconen mallen, en ook onze aanbevelingen voor jou.
Belangrijk om te weten

  • Siliconen mallen vind je tegenwoordig in vele maten en kleuren. Het is belangrijk om de grootte van je porties bij benadering te kennen als je beslist wat je gaat kopen.
  • De siliconen mallen kunnen in drie prijscategorieën verdeeld worden, afhankelijk van de vervaardiging en de grootte van de mal.
  • Het is aan te bevelen dat jonge kinderen geen silicone vormen alleen gebruiken, omdat ze meestal bedoeld zijn om warm gebruikt te worden.

Siliconen mal: Onze selectie

Shopgids siliconen mal: Alles wat je moet weten

Hier hebben we de belangrijkste koopcriteria voor je op een rijtje gezet:

In het volgende gaan we er dieper op in:

Vorm

Een van de belangrijkste criteria. Tegenwoordig bieden fabrikanten veel verschillende vormen en variaties aan. Waar je op moet letten is of je iets voor kinderen gaat bakken of niet, want er zijn veel verschillende vormen voor kinderen, b.v. dieren. Natuurlijk is het belangrijk om van tevoren te weten of je muffins of liever cakes wilt bakken, want de vormen zijn heel verschillend.

Maat

Ook de grootte speelt een rol, vooral voor huishoudens met meerdere personen. Hier is het, vooral als je de mal online koopt, belangrijk om op de beschreven maat te letten. Om de juiste maat voor je te kiezen, moet je de aangegeven maat thuis met een meetlint controleren.

Kleur

Wat de kleur betreft, is het een kwestie van smaak. Wat we je aanraden is om de kleur van de siliconen vorm af te stemmen op de kleur van de keuken. Een ander idee zou zijn om alle accessoires in een bepaalde kleur te kiezen, zodat je een kleurenharmonie in je keuken krijgt.

Veel gestelde vragen over siliconen mallen in detail beantwoord

Hier hebben we de belangrijkste vragen over siliconen mallen beantwoord.

Wat is een siliconen mal en voor wie is hij geschikt?

Een siliconen vorm is een vorm die meestal geschikt is om verschillende gebakken producten in verschillende vormen te bereiden. Er zijn echter ook siliconen mallen die geschikt zijn voor materialen als epoxyhars, UV hars, polyester hars enz. en die gebruikt worden om verschillende juwelenproducten te maken, zoals armbanden en oorbellen.

Siliconen vormen zijn geschikt voor iedereen die graag bakt of van handgemaakte producten houdt. Kinderen mogen de siliconen mallen echter niet zelf gebruiken, want ze zijn meestal bedoeld om warm gebruikt te worden.

Welke soorten siliconen mallen zijn er?

Er zijn vele soorten siliconen mallen – afhankelijk van de gebruiksbehoefte. Zoals gezegd worden siliconen mallen het meest gebruikt om te bakken of om sieraden of kleine figuurtjes te maken. Anderzijds verschillen de soorten siliconen mallen in de vormen die ze aanbieden – bol, vierkant, kerstmallen, dierenmallen, letters en cijfers enz.

Hoeveel kost een siliconen mal?

We hebben de siliconen mallen in drie prijscategorieën verdeeld om je een beter overzicht te geven:

Prijsklasse Beschikbare producten
Laag geprijsd (10 – 12 €) Vaak aangeboden door weinig bekende bedrijven
Middelmatig geprijsd (12 – 15 €) vaak aangeboden door bekende bedrijven, meestal tussen 20 en 50 vormen beschikbaar
Hoog geprijsd (vanaf 15 €) vaak aangeboden door wereldwijd bekende bedrijven, meestal meer dan 50 vormen beschikbaar

Hoe gebruik je een siliconen mal?

Je hebt geen voorkennis of ervaring nodig om een siliconen mal te gebruiken, want het is kinderspel. Het enige belangrijke is dat je de gebruiksaanwijzing goed leest, want elke fabrikant heeft er zijn aanbevelingen opgeschreven.

Samenvatting

De siliconen vormen bieden je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je gewenste product te maken, zowel om te bakken als voor het ontwerpen van verschillende figuren en sieraden. Omdat er al veel verschillende vormen op de markt zijn, is er voor elk wat wils! Of je nu een verjaardagstaart wilt maken, muffins of gewoon leuke ijsblokjes, het plezier is gegarandeerd.

Beeldbron: vvoennyy/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies