Laatst bijgewerkt: 26-01-2021

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

21Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

63Verzamelde opmerkingen

Het opruimen en organiseren van je huis kan soms een overweldigende taak zijn, vooral als je weinig tijd hebt en je huis aan de kleine kant is. Het wordt nog lastiger als je graag schoenen verzamelt. Als je vervolgens al je schoenen op een hoopje gooit, raken paren van elkaar gescheiden en is het moeilijk om de schoen te vinden, die je op dat moment nodig hebt. Gelukkig is er een oplossing! Met een schoenenkast hou je schoenen makkelijk bij elkaar.

Hoewel er schoenenkasten er in verschillende soorten en maten zijn, heeft iedere kast dezelfde functie. Schoenenkasten worden gemaakt om je schoenen op een eenvoudige en decoratieve manier op te kunnen bergen. Een goede schoenenkast is bijvoorbeeld essentieel als je elk seizoen nieuwe schoenen koopt maar eigenlijk maar weinig ruimte hebt. Om je te helpen het model schoenenkast te vinden dat het beste bij je past, hebben we deze shopgids opgesteld. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!
Belangrijk om te weten

 • Schoenenkasten zijn handige hulpmiddelen waarmee je schoenen netjes op kunt slaan en in kunt delen, zelfs als je weinig ruimte in huis hebt.
 • Als gevolg van de kleine afmetingen van appartementen en huizen in de steden, is het aanbod van schoenenkasten ogenschijnlijk toegenomen. Je kunt schoenenkasten daarom in veel verschillende formaten en materialen vinden.
 • Er bestaat een breed scala aan schoenenkasten, elk geschikt voor verschillende soorten ruimtes en met diverse ontwerpen. Als je een nieuwe schoenenkast aanschaft, moet je rekening houden met factoren als de plek waar je de kast wilt plaatsen en de afmetingen en het ontwerp ervan. Dit zijn factoren die bepalen of het model wel of niet binnen je interieur past.

Onze selectie: De beste schoenenkasten op de markt

Als je je schoenen wilt organiseren, kun je kiezen uit een groot aantal modellen dat je helpt bij het opbergen van schoenen, sandalen of laarzen voor de verschillende seizoenen. In de selectie hieronder tonen we je een zorgvuldige selectie met verschillende modellen, die allemaal een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben. Lees snel verder, vergelijk de modellen met elkaar en kies zo de schoenenkast die het beste bij je past!

De beste schoenenkast voor 50 paar schoenen

Met het schoenenrek van LifeGoods creëer je eenvoudig orde in de chaos. Het rek bestaat uit 10 niveaus en biedt voldoende ruimte voor 50 paar schoenen. Als je het schoenenrek ontvangt, moet je het nog even zelf in elkaar zetten. Gelukkig heb je dat binnen een mum van tijd gedaan, zonder gereedschap te hoeven gebruiken.

Het schoenenrek zit stevig in elkaar en wankelt niet. En dat allemaal voor een zeer vriendelijk prijsje.

De beste grote schoenenkast

Heb je nog meer schoenen die je op een overzichtelijke manier wilt opbergen? Dan is de schoenenkast van Acaza de perfecte kast voor jou. De kast is extra groot zodat je er tot wel 54 paar schoenen in kunt bergen. En dat is veel!

De kast is licht maar staat stevig en stabiel op de grond. Het geraamte is van roestvrij staal gemaakt en de hoes is vochtwerend en ademend.

De beste open schoenenkast met waterafstotend textiel

De schoenenkast van Relaxdays is een overzichtelijke en ruime schoenenkast. De planken zijn gemaakt van waterafstotend textiel, waardoor je vuil en vocht er zo vanaf veegt. Wel zo handig als je de kast netjes, schoon en opgeruimd wilt houden. Op elke plank kunnen tot 5 paar schoenen geplaatst worden.

Een ander groot voordeel van deze kast is het gemak waarmee je hem in elkaar zet. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is uitstekend in orde.

De meest stijlvolle schoenenkast

Met dit zwarte metalen schoenenrek van IVOL geef jij 20 paar schoenen een mooie plek in huis. Stevig en hoog, ideaal wanneer je veel schoenen in een kleine ruimte netjes wilt opbergen.

Het schoenenrek wordt niet voor niets ‘deluxe’ genoemd. Het rek past dankzij haar stijlvolle design thuis in ieder soort interieur en zal een echte eye-catcher bij binnenkomst zijn. Vuil als stof en zand veeg je bovendien gemakkelijk af met een vochtige doek.

De meest praktische schoenenkast

Het schoenenrek van SONGMICS is makkelijk in gebruik en voldoet perfect aan zijn doel. De kast is licht maar stabiel. Er is voldoende ruimte voor verschillende soorten schoenen, zoals hoge hakken, ballerina’s, kinderschoenen en meer. Je kunt er daarnaast ook gemakkelijk handschoenen, dekens en beddengoed in bewaren.

De schoenenkast heeft een vak aan beide zijden (14 x 14 cm), waar je handig zaken als schoenborstels, handtassen en schoenleesten in bewaart. Het opgerolde gordijn is bevestigd met klittenband. De zwarte ritsen worden gebruikt om de deur gemakkelijk te openen en te sluiten. Bovendien garandeert het deurblad een stofvrije opslag van je schoenen en houdt het de mogelijke chaos buiten het zicht.

Shopgids: Wat je moet weten over schoenenkasten

Moderne huizen in grote steden zijn vaak niet zo groot. Gelukkig bestaan er schoenenkasten en -rekken, die je helpen bij het opruimen en organiseren van je huis. Schoenenkasten zijn essentiële hulpmiddelen om je schoenen op een praktische en moeiteloze manier te organiseren. Er zijn kasten van verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld stof, plastic en zelfs hout. Om je te helpen de schoenenkast te vinden die het beste bij je past, beantwoorden we hieronder de meest voorkomende vragen van gebruikers.

Als je een schoenenkast kiest die bij je eigen wensen en in je inrichting past, zul je een tool hebben die ervoor zorgt dat je altijd direct de juiste schoenen bij de hand hebt.
(Bron: Agencyby: 23371702/ 123rf.com)

Wat is een schoenenkast precies?

Schoenenkasten zijn handige meubels om je schoenen in te bewaren. Dank zij de groei van het internet zijn er tegenwoordig veelvuldig innovatieve varianten te vinden. Deze hoeven tegenwoordig niet meer alleen van hout te zijn, maar kunnen ook van stof of plastic gemaakt worden en zelfs een hangend of ander opbergsysteem hebben.

Er zijn veel verschillende formaten en varianten van schoenenkasten te vinden, van modellen die je onder het bed kunt verbergen tot modulaire ontwerpen in de vorm van een boekenplank, of modellen van stof die je achter een deur of in een kast kunt hangen. Kortom, er is genoeg keuze en voor ieder wat wils.

Taylor MomsenAmerikaanse actrice
“Je kunt van alles dragen, zolang je het maar combineert met een paar goede schoenen.”

Wat voor voordelen heeft een schoenenkast?

Veel mensen bewaren hun overschot aan schoenen onderin hun kledingkast, of onder het bed. Met een schoenenkast is dit niet langer nodig. Tegenwoordig heb je zeer interessante alternatieven en een prijs die beduidend lager ligt dan die van het hardhouten meubilair van vroeger. De voordelen zijn ontelbaar, zoals je in de volgende lijst kunt zien:

 • Orde: Als het rommelig is in huis, kan dit invloed hebben op hoe je je voelt. Met een schoenenkast krijg je een opgeruimd gevoel en weet je altijd direct waar je schoenen staan. Bovendien blijft je huis er netjes uitzien, iets dat altijd door iedereen op prijs wordt gesteld.
 • Organisatie van de ruimte: Als je huis klein is, is een schoenenkast ideaal om zoveel mogelijk van de ruimte te profiteren. Je kunt het kastje zelfs, afhankelijk van de grootte, onder het bed, bovenop een kast of achter de deur plaatsen.
 • Decoratie: Een innovatieve schoenenkast kan een decoratief element zijn, mits je weet hoe je met de ruimte en kleuren moet spelen. Als je de afmetingen, kleuren en het materiaal op de juiste manier combineert, zal het niet moeilijk zijn om een mooi meubelstuk te vinden dat goed binnen je inrichting past.
 • Opbergen: Je kunt je schoenen het beste in een schoenenkast bewaren. De kast zorgt ervoor dat de schoenen niet in contact komt met stof en vuil van buitenaf. Bovendien gaan je schoenen langer mee dan wanneer je de schoenen verstrooid in een hoek laat liggen.
 • Locatie “a la carte”: Je kunt in elke kamer een schoenenkast plaatsen. Je hoeft alleen maar het juiste model te kiezen dat bij de desbetreffende kamer past. Een slaapkamer is bijvoorbeeld net zo geschikt als een kleedkamer of de gang.
 • Je hebt het juiste paar schoenen altijd bij de hand: Een ander groot voordeel van schoenenkasten is dat je altijd meteen de schoen vindt die je zoekt. Je verliest geen van de paren en houdt op deze manier goed het overzicht.
 • Eenvoudig onderhoud: Of het nu gaat om plastic, stof of metaal, het schoonmaken van een schoenenkast gaat heel gemakkelijk. Over het algemeen  is het vaak al voldoende om af en toe even met een vochtige doek over de kast te vegen, zodat deze weer zo goed als nieuw is.

Schoenen hebben de neiging om onaangename geurtjes te verspreiden. Het is daarom belangrijk om hygiënische maatregelen te treffen voordat je de schoenen in een schoenenkast opslaat.
(Bron: Belchonock: 113447645/ 123rf.com)

Wat voor verschillende soorten schoenenkasten zijn er op de Nederlandse markt?

Er bestaan zoveel verschillende soorten schoenenkasten, dat het niet altijd gemakkelijk is om er een te kiezen. Als je een nieuwe schoenenkast wilt kopen, is het belangrijk om na te denken over factoren zoals o.a. de ruimte die je hebt en het aantal schoenen dat je wilt opslaan. Om je een idee te geven, zie je in de volgende tabel een overzicht van de kenmerken van de verschillende soorten schoenenkasten:

Soort schoenenkast Kenmerken
Plastic voor kasten en planken Een van de grote voordelen is dat je ze kunt aanpassen aan de grootte van het schoeisel dat je wilt opbergen.
Stoffen meubel Dit soort kasten is ideaal voor het inrichten van een ruimte zonder dat bezoekers zien dat het een schoenenkast is. Het is decoratief, betaalbaar en zeer functioneel. 
Hangende stof Dit materiaal benadrukt de praktische bruikbaarheid door het zowel in een kast als achter een deur te kunnen ophangen. Het is een betaalbare en ideale optie als je weinig ruimte hebt. 
Modulair ontwerp in stapelbare blokken Het grote voordeel van dit soort schoenenkasten is dat je deze naar eigens wens kunt aanpassen aan de beschikbare ruimte, zowel verticaal als horizontaal gezien. Het is een betaalbare en een decoratieve optie.
Opvouwbare dozen Een groot voordeel van dit soort schoenenkasten is dat je ze onder het bed of zelfs in of op de kast kunt plaatsen zonder dat je daarmee de inrichting van je huis opvallend verandert. Ze zijn goed betaalbaar en erg handig.
Houten hulpmeubilair Dit zijn de klassieke schoenenkasten in de vorm van een boekenplank, een bank met meerdere planken of een kledingkast.
Ladenkast van metaal of kunststof Deze schoenenkast komt overeen met de klassieke schoenenkast, maar wordt van metaal of kunststof gemaakt, waardoor het materiaal een stuk zuiniger is.
Roterende schoenen Deze kasten hebben een stok met meerdere stukken erop, om de schoenen op neer te zetten en te kunnen draaien. Ze zijn een originele manier om schoenen op te slaan en te tonen en kunnen van hout of van andere materialen zijn gemaakt. Over het algemeen is de capaciteit van dit soort kasten vrij beperkt.
Opklapbaar De opklapbare schoenenkasten wordt in laden en in kasten geplaatst. Je moet de schoenen meestal verticaal plaatsen. Dit soort kasten zijn ideaal voor kleine slaapkamers. Ze zijn meestal geïntegreerd in houten meubels.

Wat moet je doen voordat je de schoenen in een schoenenkast opbergt?

Het is handig om een aantal maatregelen te nemen voordat je je schoenen organiseert en opbergt. Schoenen hebben namelijk de neiging om onaangename geurtjes te verspreiden. Het is daarom belangrijk om hygiënische maatregelen te treffen voordat je de schoenen in de schoenenkast opbergt. In de volgende lijst geven we je enkele tips om ongewenste geurtjes te voorkomen:

 • Gesloten ruimtes: Of je nu een klassieke houten meubelstuk of een moderner model van stof of plastic kiest, het is raadzaam om het meubel een paar uur te laten ventileren voordat je er schoenen in opbergt. Laat het meubel buiten staan, maar probeer de zon er niet direct op te laten schijnen.
 • Desinfecteren: Hier kun je specifieke producten voor gebruiken, in poedervorm of in een spuitbus. Als het meubel zich in een afgesloten ruimte bevindt, is het ook een goede optie om lavendelblaadjes te plaatsen op de plek waar je de schoenen zal plaatsen.
 • Ventilatie: De meeste moderne schoenenkasten hebben gaatjes om de schoenen te ventileren. Als dat niet het geval is, raden we je aan om zelf gaatjes te maken in de kast.
 • Inlegzolen: Verwijder bij sportschoenen de inlegzolen en was ze voordat je ze opslaat in een schoenenkast. Het is aan te raden om ze na het drogen op een andere plek te bewaren voor een volgend gebruik.
 • Vocht: Als je je schoenen gedurende een heel seizoen in een afgesloten ruimte bewaart, kan het helpen om er een krant in te bewaren, om vocht op te nemen.
 • Reiniging: Als de schoenenkast hangt en van stof is, raden we je aan om de kast minstens één keer per week schoon te maken. Als de kast gemaakt wordt van andere materialen, is het voldoende om er af en toe een vochtige doek over heen te halen. Gebruik een ontsmettingsmiddel om de verspreiding van bacteriën of andere schadelijke organismen te voorkomen.

Er zijn veel verschillende soorten en maten schoenenkasten.
(Bron: Sereznly: 54437957/ 123rf.com)

Hoe plaats je schoenen in een schoenenkast?

Zodra je een schoenenkast hebt gekocht, is het de volgende taak om de schoenen te classificeren zodat je niet meer zoveel tijd nodig hebt om de nodige schoen te vinden. Dit kun je op verschillende manieren doen, zoals bijvoorbeeld op basis van de frequentie van gebruik, de kleur, het seizoen of comfort. Er zijn ook mobiele applicaties die gebruikmaken van geolocatie.

Karl LagerfeldModeontwerper
“In een vleesetende wereld, met leren schoenen en zelfs leren kleding, zijn de verschillen die worden gemaakt op basis van huidskleur kinderachtig.”

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Voordat je een schoenenkast koopt, is het belangrijk dat je een aantal belangrijke aankoopcriteria observeert om je niet te vergissen in je aankoop. Kenmerken als afmetingen, kleuren en materialen zijn belangrijke factoren voor de schoenenkast om in lijn te zijn met de decoratie van je huis. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende aankoopcriteria die je helpen bij het vinden van de perfecte schoenenkast:

Plaats

Als eerste criterium moet je overwegen waar je de schoenenkast gaat plaatsen. Over het algemeen hebben de mensen die deze tool gebruiken weinig ruimte over. Gelukkig bestaan er daarom oplossingen voor onder meer opvouwbare modellen in slaapkamers, woonkamers, badkamers of garages. Afhankelijk van de locatie, moet je het ontwerp kiezen dat het beste bij het interieur daarvan past.

Er zijn bijvoorbeeld kleurrijke schoenenkasten voor kinderkamers, maar je hebt ook meer elegante varianten voor in de woonkamer. Als je liever je schoenen aantrekt zodra je het huis verlaat, vind je ook comfortabele meubels om in de hal te plaatsen. Er is dus meer dan genoeg keuze!

Schoenenkasten zijn onmisbaar in ieder huis.
(Bron: Belchonock: 21556266/ 123rf.com)

Beschikbare ruimte

Schoenenkasten zijn onmisbaar bij jou thuis. Om het perfecte model te vinden, is het belangrijk om naar de beschikbare ruimte voor een schoenenkast te kijken. Misschien is het gekozen model geschikt voor je slaapkamer, maar als de kamer al helemaal vol staat met meubilair en er niets anders meer bij past, is het misschien beter om hem achter de deur te plaatsen of te kiezen voor andere lege ruimtes, zoals ongebruikte ruimte in je kast.

Anoniem
“Als iemand je pad beoordeelt, geef hem dan je schoenen.”

Afmetingen

Een niet minder relevante factor zijn de afmetingen van de schoenenkast. Het is belangrijk om de beschikbare ruimte van tevoren op te meten, zowel in hoogte, breedte als lengte. Soms kan een centimeter al het verschil maken en moet je je aankoop inruilen omdat je de ruimte niet voldoende hebt opgemeten.

Bereken de ruimte niet even snel met het blote oog, maar bereid jezelf serieus voor door de ruimte van tevoren goed op te meten. 

Capaciteit

Hoeveel paar schoenen wil je opslaan? Heb je een schoenenkast nodig voor al je schoenen of wil je meerdere kasten op verschillende plekken gebruiken? Tel van te voren het aantal schoenen, laarzen, sportschoenen en sandalen dat je wilt opslaan voordat je een schoenenkast aanschaft, zodat je niet per ongeluk een te kleine kast koopt.

Materiaal

De productiematerialen van schoenenkasten zijn rechtstreeks van invloed op de kwaliteit en prijs ervan en zijn daarom ook een criterium dat je van tevoren moet overwegen. Misschien heb je wel een tijdelijke schoenenkast nodig, bijvoorbeeld voor in de slaapkamer van je studerende kinderen. Toch raden we je altijd aan om zoveel mogelijk te zoeken naar een permanent model, dat van goede kwaliteit en bestendig materiaal gemaakt is, of het nu plastic, metaal of hout is.

Factoren als afmetingen, kleuren en materialen zijn belangrijke factoren voor de schoenenkast om in lijn te zijn met de decoratie van je huis. 
(Bron: ahirao: 54613201/123rf.com)

Opinies en beoordelingen

Tenslotte raden we je aan om te kijken naar de hoeveelheid 4- en 5-sterren scores die een product krijgt. Het is ook belangrijk om de opmerkingen van andere kopers te beoordelen. Soms bevatten ze technische aspecten die nuttig kunnen zijn voor een potentiële koper die op zoek is naar iets speciaals. Vergeet daarom dus niet om naar dit criterium te kijken, je zult er geen spijt van krijgen.

Samenvatting

Een schoenenkast is een hulpmiddel dat zeer nuttig kan zijn voor het organiseren en opbergen van je schoenen. Er zijn zoveel verschillende modellen op de Nederlandse markt verkrijgbaar, dat de keuze voor een bepaald model soms moeilijk kan zijn. Het positieve daarvan is echter dat je dankzij het internet alle nodige informatie vindt, waardoor het mogelijk is om snel een eenvoudig het model te kiezen dat het beste aansluit bij jouw behoeften.

Voordat je een nieuwe schoenenkast koopt, is het belangrijk om enkele aankoopcriteria te beoordelen, zoals de plek waar je de kast wilt plaatsen, de hoeveelheid schoenen die je wilt opslaan en de beschikbare ruimte die je hebt, maar uiteraard ook budget waar je rekening mee houdt bij de aanschaf. We hopen dat we je met deze gids hebben geholpen bij je keuze voor een schoenenkast!

Vond je onze gids over schoenenkasten interessant? Laat dan hieronder je reactie achter, of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij kunnen ontdekken welke schoenenkast het beste bij hen past!

(Bron van de header afbeelding: Belchonock: 99533134/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies