Laatst bijgewerkt: 29-07-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

63Bestede uren

25Beoordeelde onderzoeken

135Verzamelde opmerkingen

Behalve allerlei keukenapparaten biedt het al lang gevestigde merk Rowenta ook huishoudelijke apparaten zoals stofzuigers. Deze worden gekenmerkt door hun stille, efficiënte zuigkracht en maken je huishouden gemakkelijker.

Of het nu voor tapijt of parket is, met Rowenta stofzuigers kun je stof, haren van huisdieren of ander vuil van alle vloeren verwijderen. Het Rowenta assortiment biedt je een optie voor elke behoefte en een ruime keuze aan accessoires en reserveonderdelen. Met onze Rowenta stofzuiger review 2021 brengen we je er dichter bij.

We willen je voorzien van relevante factoren over de verschillende soorten, en van aanvullende informatie die je moet overwegen voor je een aankoop doet. Ons testartikel is bedoeld om je te helpen bij je beslissing, zodat je de juiste stofzuiger voor je vindt.
Belangrijk om te weten

 • Rowenta stofzuigers worden vooral gekenmerkt door hun stille en efficiënte zuigkracht. Ze worden geadverteerd als 5-sterren stofzuigers.
 • Rowenta stofzuigers zijn er in verschillende modellen. Ze worden aangeboden als stofzuigers met en zonder zak, handstofzuigers, stofzuigrobots en snoerloze stofzuigers, waarbij er ook combinaties zijn zoals snoerloze handstofzuigers zonder zak.
 • De stofzuigers bieden veel voordelen en Rowenta biedt een ruime keuze aan accessoires.

Rowenta Stofzuiger: Onze selectie

Shopgids Rowenta Stofzuiger: Alles wat je moet weten

Voordat je een Rowenta stofzuiger koopt, is het goed om wat achtergrondinformatie te krijgen. We hebben de belangrijke factoren in de volgende paragrafen samengevat.

Wat maakt Rowenta stofzuigers anders dan andere?

Rowenta is al sinds 1909 een merknaam voor keuken- en huishoudelijke apparatuur. De Duitse dochteronderneming van de Franse groep SEB ziet innovatie als haar focus. Rowenta richt zich op gebruiksgemak voor iedereen, gecombineerd met een elegant design en hoogwaardige technologieën.

Rowenta Staubsauger-1
De eerste stofzuiger werd tussen 1860 en 1876 in de VS ontwikkeld door Daniel Hess en Ives W. McGaffey. (Afbeelding bron: unsplash.com / The Creative Exchange).

De firma Rowenta is onder meer bekend om de productie van hun hoogwaardige stofzuigers. Deze en andere huishoudelijke apparaten van de fabrikant kunnen altijd overtuigen op verschillende niveaus, zoals afwerking en bediening, en zo je dagelijks leven veel gemakkelijker maken. Rowenta volgt altijd een klantvriendelijke strategie als het om zijn stofzuigers gaat.

Bij Rowenta vind je altijd een bekwame oriëntatie. Of het nu met de stofzuigers is of met andere producten.

Hoeveel kost een Rowenta stofzuiger?

Rowenta stofzuigers worden gekenmerkt door de allernieuwste technologieën. Dienovereenkomstig zijn sommige modellen iets duurder. De prijzen variëren naargelang je de voorkeur geeft aan stofzuigers met zak of zonder zak, snoerloze stofzuigers, handstofzuigers of robotstofzuigers.

Model Prijsklasse
Stofzuiger met zak 60 € – 240 €
Stofzuiger zonder zak 66 € – 358 €
Accu stofzuiger 88 € – 650 €
Handstofzuiger 50 € – 279 €
Robotstofzuiger 169 € – 774 €

Zijn er reserveonderdelen en accessoires voor Rowenta stofzuigers?

Als je accessoires of reserveonderdelen voor je stofzuiger nodig hebt, biedt Rowenta ook veel geschikte producten aan. Deze zijn zowel online als in elektronicawinkels verkrijgbaar.

Rowenta biedt verschillende accessoires en reserveonderdelen voor stofzuigers, afhankelijk van het type stofzuiger. Hier zetten we populaire accessoires voor Rowenta stofzuigermodellen op een rijtje. Deze afzonderlijke artikelen zijn vaak geschikt voor veel Rowenta modellen.

Los te gebruiken gebruik
Lange zuigslang XXL voor moeilijk bereikbare plaatsen om de reikwijdte van je stofzuiger te vergroten.
Maxi Turbo Brush Pro Ideaal om haren en stof van huisdieren uit tapijten en vloerkleden te verwijderen. Heeft een doorzichtige behuizing voor betere controle. Werkt met een clip vergrendelingssysteem.
Telescopische stok Met instelbare lengte om in hoge plafondhoeken te komen of moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken.
HEPA stofzuigerfilter HEPA is een internationale standaard, het filter garandeert tot 99,99% schone lucht en moet eenmaal per jaar vervangen worden. Het HEPA filter beschermt de motor en verbetert de zuigkracht van je Rowenta stofzuiger.
Meubelrandborstel Met gebogen vormgeving om te stofzuigen op hoge en moeilijk bereikbare meubels.

Deze en een groot aantal andere onderdelen voor je Rowenta stofzuiger kunnen garanderen dat je het stofzuigen onder de door jou gewenste omstandigheden kunt uitvoeren. Als je niet zeker weet welk onderdeel bij je stofzuiger past, raden we je aan naar de winkel te gaan voor advies.

Welke alternatieven zijn er?

In het algemeen biedt elke firma die stofzuigers fabriceert en verkoopt je een alternatief voor Rowenta stofzuigers. Je zult moeten overwegen of een andere fabrikant beter bij je past, maar Rowenta’s assortiment biedt je een ruime keuze en je vindt er zeker een die aan je behoeften voldoet.

Besluit: Welke soorten Rowenta stofzuigers zijn er en welke is geschikt voor jou?

Rowenta biedt stofzuigers in de volgende soorten:

 • Hoover met of zonder zak
 • Accu stofzuiger
 • Robot stofzuiger
 • Handstofzuiger

Er zijn echter ook combinaties, zoals een snoerloze handstofzuiger zonder zak. Dit maakt een strikt onderscheid niet helemaal mogelijk. Toch willen we hier de verschillende aspecten en voor- en nadelen toelichten.

Stofzuiger met zak

Deze modellen komen overeen met een klassieke vloerstofzuiger. Het voldoet aan al je behoeften en heeft veel voordelen, maar ook een paar nadelen.

Voordelen
 • altijd klaar
 • verschillende opzetstukken
 • zak kan gemakkelijk vervangen en weggegooid worden
 • meestal goedkoper
Nadelen
 • doorlopende kosten van stofzakken
 • heeft meer ruimte nodig om op te bergen
 • snoer kan in de weg zitten
 • moeilijker te hanteren

Stofzuigers zonder zak

Rowenta stofzuigers zonder zak kunnen je dagelijks leven gemakkelijk gemakkelijker maken.

Voordelen
 • gemakkelijk te legen
 • kostenbesparend omdat er geen zakken nodig zijn
 • milieuvriendelijk
Nadelen
 • veel stof wordt opgewerveld bij het legen
 • slecht voor mensen met een allergie
 • opvangbak moet regelmatig schoongemaakt worden

Snoerloze stofzuiger

Rowenta biedt ook snoerloze stofzuigers aan, want die hebben een ingebouwde oplaadbare batterij. Dit betekent dat er geen hinderlijke kabel op de vloer ligt bij het stofzuigen, maar je bent wel gebonden aan de oplaad- en looptijd.

Voordelen
 • flexibel te gebruiken
 • stofzuigen zonder snoer
 • kan zelfs in kleine hoekjes komen
Nadelen
 • gebonden aan oplaadtijd
 • kan niet blijven stofzuigen als batterij leeg is
 • kan alleen stofzuigen zolang de looptijd het toelaat

Handstofzuiger

Als je geen zin hebt in een stofzuiger met een opvangbak om hem te volgen, kan een handstofzuiger de ideale keuze zijn. Ook hier zijn er modellen met een oplaadbare batterij of met een snoer.

Voordelen
 • flexibel te gebruiken
 • gemakkelijk te bedienen
 • lichter in gewicht
Nadelen
 • vaak kleinere opvangbakken
 • kan enige oefening nodig hebben in het hanteren om evenwicht te vinden
 • ze werken op batterijen en zijn gebonden aan hun looptijd en anders kan het snoer in de weg gaan zitten

Robotstofzuigers

Deze soorten stofzuigers zijn het best als je geen warrig huis hebt en of veel tapijten. Zij doen het werk voor je en jij kunt je tijd aan andere dingen besteden. Voor oudere mensen of mensen met rugproblemen kan een robotstofzuiger het opruimen vergemakkelijken.

Voordelen
 • zuigt uit zichzelf
 • laadt automatisch op
 • komt ook onder het bed of de sofa
Nadelen
 • voor gebruik moeten sommige meubels e.d. weggeschoven worden
 • meestal problemen met tapijten
 • problemen als er kabels in de weg liggen
 • geringe capaciteit

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Rowenta stofzuigers zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan modellen. Om je te helpen de juiste keuze te maken, hebben we enkele vergelijkingscriteria geselecteerd en gaan we hier dieper in op onze selectie.

Omdat Rowenta verschillende soorten stofzuigers verkoopt, geven we je criteria voor stofzuigers met en zonder zak, snoerloze stofzuigers en stofzuigrobots.

Gewicht

Afhankelijk van het type stofzuiger variëren ze ook in gewicht. Voor sommige mensen kan dit een doorslaggevende factor zijn bij de aankoopbeslissing. Voor oudere mensen kunnen een paar gram meer al een last zijn.

Geluidsniveau

Tijdens het werken ontwikkelen stofzuigers een zeker geluidsniveau.

In principe hebben alle stofzuigers een geluidsniveau dat niet schadelijk is voor je oren, maar het is meestal aangenamer als de stofzuiger stil is als hij in gebruik is. Een groot voordeel van heel stille stofzuigers is dat je ook op heel vroege of late uren kunt stofzuigen zonder iemand te storen.

Oplaadtijd

Deze factor is pas een doorslaggevend criterium voor snoerloze stofzuigers en stofzuigrobots. Ze hebben een ingebouwde batterij die vóór het stofzuigen moet worden opgeladen. In het algemeen raden we je aan je snoerloze stofzuiger of robotstofzuiger op te laden, bijvoorbeeld ‘s nachts of als je niet thuis bent, zodat je niet hoeft te wachten tot de batterij opgeladen is als je wilt stofzuigen.

Levensduur van de batterij

Als de batterij van je Rowenta Robot Stofzuiger opgeladen is, varieert de werktijd naargelang het model. Daarna moet je je stofzuiger opladen. Hier hebben we de zojuist beschreven criteria in een overzicht op een rijtje gezet:

Model Gewicht Geluidsniveau Capaciteit
Stofzuiger met zak 5 – 9 kg 60 – 79 dD 3 – 5 l
Stofzuiger zonder zak 3,5 – 10 kg 67 – 79 dB 1,5 – 2,5 l

Er zijn nog een paar criteria voor Rowenta’s snoerloze stofzuigers en stofzuigrobots. We hebben de tabel uitgebreid met de oplaad- en looptijdfactoren. Wat ons vooral opviel is dat de snoerloze stofzuigers nogal luid zijn bij het stofzuigen. In tegenstelling tot andere fabrikanten en merken overtuigt Rowenta met een relatief korte oplaadtijd.

Model Gewicht Geluidsniveau Oplaadtijd Looptijd
Snoerloze stofzuiger 2,3 – 6,7 kg 77 – 85 dB 3- 6 uur 20 – 65 min.
Robotstofzuiger 1 – 4,6 kg 65 dB max. 6 uur tot 150 min

Wetenswaardigheden over Rowenta stofzuigers

Nu je de kans hebt gehad om een overzicht en wat informatie te krijgen, willen we graag een paar feiten met je delen. Als je al een Rowenta stofzuiger bezit, kun je hier misschien wat waardevolle tips vinden.

Schoonmaken

Bepaalde onderdelen van je Rowenta stofzuiger moeten van tijd tot tijd gereinigd worden om ze lang goed te laten werken.

Stofbak

Nadat je de inhoud van je stofbak in de vuilnisbak hebt gedaan, kun je de behuizing schoonmaken met een zachte, vochtige doek.

Schuimrubber filter

Van tijd tot tijd is het belangrijk het schuimrubberen filter schoon te maken. Dit is om de motor te beschermen. Spoel hiervoor het schuimrubberen filter af met warm water en eventueel een beetje afwasmiddel en laat het dan helemaal aan de lucht drogen.

Filter

Als je een stofzuiger met een microfilter hebt, kun je die het beste na elke 6e zakvervanging vervangen. Als je een stofzuiger hebt met een HEPA filterpatroon – vervang die dan om de 6 maanden. Afhankelijk van het gebruik kan de periode ook korter zijn. Toch is het belangrijk dat je het filter minstens een keer per jaar vervangt.

Garantie

Rowenta biedt je de gelegenheid om je nieuwe stofzuiger 30 dagen lang thuis te testen. Als je niet 100% tevreden bent met het model, krijg je de volledige aankoopprijs terug. Als je besluit je Rowenta stofzuiger na de 30 dagen te houden, kun je een garantieverlenging van 3 jaar krijgen, naast de algemene garantie van 10 jaar.

Rowenta verbindt zich ertoe alle technische reserveonderdelen voor bijna alle producten op voorraad te houden tot gemiddeld 10 jaar na aankoop. Je kunt reserveonderdelen krijgen voor alle repareerbare Rowenta stofzuigers gedurende een periode van maximaal 10 jaar vanaf de aankoopdatum. De garantie geldt echter alleen voor huishoudelijk gebruik.

De fabrieksgarantie dekt alle kosten die gemaakt worden om een defecte stofzuiger in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Rowenta zal gelijkwaardige of superieure producten gebruiken voor reparatie of vervanging. Onder de garantie is de enige verplichting van Rowenta beperkt tot reparatie of vervanging.

Foto bron: Marchanka/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies