popcorn in zakken
Laatst bijgewerkt: 12-02-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

14Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

80Verzamelde opmerkingen

Is er iets gezelliger dan samen op de bank naar een film te kijken, met heerlijke, zelfgemaakte popcorn bij de hand? Met een popcornmachine breng je de sfeer van de bioscoop in je huiskamer. Je hebt ze in kleine, discrete modellen of er zijn popcornmakers op wieltjes die geweldig staan op een kinderfeestje, eventueel naast een suikerspinmachine!

Als je op zoek bent naar een popcornmachine, voor jezelf of als cadeau voor iemand, zijn er veel modellen waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van wat je nodig hebt en het budget dat je hebt. In deze shopgids vertellen we je er alles over, raden we je een aantal van de populairste modellen aan en geven we je tips over de aspecten waar je op moet letten bij je aankoop.
Belangrijk om te weten

 • Popcorn is gezonder als je het bereidt zonder toevoegingen zoals olie of boter en op een zo natuurlijk mogelijke manier. De modernste popcornmachines werken zonder olie: met hete lucht.
 • Maïs levert ons een grote hoeveelheid antioxidanten en het kaf bevat een grote hoeveelheid vezels. Het is een ideale snack op elk moment, al moet je er niet teveel van eten natuurlijk!
 • Een goede popcornmachine voor in huis moet genoeg vermogen hebben, van hoogwaardige materialen gemaakt zijn, een hanteerbare grootte en gewicht hebben en moet gemakkelijk schoon te maken zijn.

Onze selectie: De beste popcornmachines op de markt

Hieronder vind je een selectie met onze favoriete popcornmakers die op de markt verkrijgbaar zijn. Ieder product heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
AffiliateLink
29,50 EUR
AffiliateLink
22,49 EUR
AffiliateLink
27,95 EUR
AffiliateLink
114,99 EUR
AffiliateLink
24,95 EUR
AffiliateLink
99,99 EUR

Shopgids: Alles wat je moet weten over popcornmachines

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste popcornmakers die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld.

paar tv kijken

Popcorn is gezonder als je het bereidt zonder toevoegingen zoals olie of boter en op een zo natuurlijk mogelijke manier. Bron: Lightfieldstudios: 111345478/ 123rf.com)

Waarom is het een goed idee om een popcornmachine in huis te hebben?

Als je van popcorn houdt, hoeven we je nergens van te overtuigen, maar er zijn voornamelijk drie voordelen om één van deze machines te kopen:

 • Het is eenvoudig en snel klaar te maken. Je kunt popcorn bereiden op het moment, wanneer je wilt en naar ieders smaak.
 • De textuur en de smaak van de popcorn. De popcorn smaakt veel beter dan de popcorn in zakken of uit de magnetron, die vol zitten met vet, suikers, zouten en andere additieven. Het is dus gezonder.
 • De goede prijs-kwaliteitverhouding. Er zijn modellen voor alle budgetten en met prachtige ontwerpen om een speciaal accent te geven aan een moderne keuken.

Popcorn machine

Maïs levert ons een grote hoeveelheid antioxidanten en het kaf bevat een grote hoeveelheid vezels. (Bron: Preechanugoon: 23124326/ 123rf.com)

Hoe werkt een popcornmachine?

Een ander voordeel van een popcornmachine is dat de popcorn in heel weinig tijd bereid kan worden. Elke popcornmachine heeft een gebruiksaanwijzing, maar in principe zijn de te volgen stappen:

 • Doe de maïskorrels in de machine in de benodigde hoeveelheid. Als het een machine is die met olie werkt, zal je die ook moeten toevoegen, en zout. Ze bevatten meestal een maatschepje om de hoeveelheid af te meten.
 • Schakel het popcornapparaat in en wacht op het ontploffen van de maiskorrels.
 • In 4-6 minuten heb je een gezondere, caloriearme, vetvrije snack.
 • Het enige wat je hoeft te doen is de popcorn op te vangen in een kom, of de bak te verwijderen als de popcornmachine er zelf een heeft, en genieten maar!
  Zet de machine uit. Als deze eenmaal is afgekoeld, is het belangrijk om hem schoon te maken.

Welke soorten popcornmachines zijn er?

Er zijn twee opties bij de aankoop van een popcornmachine. De meest aanbevolen zijn de apparaten die met hete lucht werken en waar je alleen maar maïskorrels voor nodig hebt. Hieronder laten we een overzicht zien:

Bereidingswijze Voordelen Nadelen
Tradicioneel: Elektrische popcornmachine waarbij olie of boter gebruikt wordt. Er zit meer smaak aan de popcorn.
De popcorn is klaar om te eten, je hoeft er niets meer aan toe te voegen.
De popcorn heeft meer calorieën.
Deze machines zijn moeilijker uit elkaar te halen en schoon te maken.
Modern: Elektrische popcornmachine met hete lucht systeem. Schonere en gezondere methode.
Modernere apparaten.
De popcorn heeft soms niet veel smaak.
Voor de magnetron: Popcornbakjes voor de magnetron . Gezonder dan de kant en klare popcorn van de supermarkt.
Eenvoudig te reinigen.
Comfortabel en lichtgewicht.
Je kunt het met of zonder olie maken.
Je moet er een magnetron voor hebben.
Je moet de bereidingstijd in de gaten houden.
De popcorn is droger.

Welke accessoires kan een popcornmachine hebben?

Popcornmachines worden geleverd met diverse accessoires, al kunnen deze variëren naargelang het model. Hier zijn de extra’s die bij sommige popcornmachines kunnen zitten:

 • Receptenboekje. Aunque no te lo creas, las palomitas de maíz se pueden preparar de diferentes maneras, y hay modelos que lo incluyen.
 • Een roerstaaf, alleen voor professionele machines. Dit accessoire is een mechanische arm die de inhoud van de popcornkom door elkaar roert om ervoor te zorgen dat de hete luchtstraal alle maïskorrels gelijkmatig bereikt.
 • Smaakstofreservoir: hiermee kun je boter, olie, suiker of zout rechtstreeks in de machine doen om popcorn naar smaak te bereiden.
  Verlichting: de aanwezigheid van een binnenverlichting is een element dat van je popcornmachine een echt designobject maakt. Dit licht houdt ook de warmte vast.
 • Popcorn bak, kom of schaal. Meestal niet inbegrepen, tenzij het zich intern in de machine zelf bevindt.

Hoeveel kost een popcornmachine?

De prijs van een popcornmachine varieert afhankelijk van vele factoren, zoals de grootte, het ontwerp en het vermogen. Hoe groter de popcorncapaciteit en hoe meer vermogen hij heeft, hoe hoger de prijs zal zijn, maar hij zal ook meer elektriciteit verbruiken. Houd hier rekening mee, en bedenk ook hoe je de machine gaat gebruiken.

Hoe vaak ga je de machine gebruiken, voor hoeveel mensen wil je popcorn maken? Een eenvoudig model kost ongeveer 30 euro, terwijl de meest professionele machines meer dan 200 euro kunnen kosten. Op het internet vind je bekende merken en allerlei modellen en uitvoeringen. Let op de garantie, die is meestal twee jaar.

popcorn op een gele achtergrond

De prijs van een popcornmachine is afhankelijk van vele factoren, zoals de grootte, het ontwerp en het vermogen. (Bron: Degtiarova: 85266129/ 123rf.com)

Hoe moet ik mijn popcornmachine schoonmaken?

Het onderhoud van een popcornmachine is eenvoudig, maar het is heel belangrijk dat hij altijd schoon is. Na elk gebruik moet je wachten tot hij is afgekoeld en hem schoonmaken om er zeker van te zijn dat er geen maïsresten achterblijven (of olie en zout als we die hebben gebruikt). In de gebruiksaanwijzing van elke machine staat hoe deze moet worden schoongemaakt.

Meestal moet je de popcornmachine voorzichtig uit elkaar halen en voor elk onderdeel een vochtige doek met een paar druppels afwasmiddel gebruiken. Sommige afneembare onderdelen kunnen rechtstreeks in de afwasmachine worden afgewassen. Een met heet water bevochtigde doek kan worden gebruikt om de binnenkant van het glas en de metalen onderdelen van het apparaat schoon te maken.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een popcornmachine om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van het apparaat dat je nodig hebt:

Grootte en gewicht

Hoeveel ruimte heb je voor de popcornmachine en waar ga je hem voor gebruiken? Om popcorn te maken voor jezelf en een paar vrienden is een klein model voldoende. Houd rekening met de lengte-, breedte- en hoogtematen (altijd aangegeven), en het gewicht van het apparaat als je het van de ene plaats naar de andere gaat verplaatsen om het te gebruiken. Let ook op de lengte van de kabel en het dichtstbijzijnde stopcontact.

popcornmachine en popcorn geserveerd in bakjes

Het onderhoud van een popcornmachine is eenvoudig, maar is heel belangrijk dat hij altijd schoon is. (Bron: Coskun: 61807575/ 123rf.com)

Werking

Vergeet niet dat als je op zoek bent naar de gezondste manier om je popcorn te bereiden, je een machine moet nemen die werkt met hete lucht en geen olie of boter nodig heeft. Zodra de popcorn klaar is, kun je zout naar smaak (of andere smaakmakers) toevoegen, maar nooit in de machine. Andere opties zijn traditionele popcornmachines of magnetron schalen.

Materialen

De fabricagematerialen moeten van goede kwaliteit zijn, bijvoorbeeld van roestvrij staal. Als het reservoir doorzichtig is, dan kan dat het beste van gehard glas zijn, omdat dat bestand is tegen hoge temperaturen, het zijn namelijk machines die erg heet worden. De meeste popcornmakers hebben een aan/uit-knop en een automatisch uitschakelsysteem.

Reiniging

Het schoonmaakgemak is een andere factor waarmee je rekening moet houden voordat je een popcornmachine koopt. De grootte is hierop van invloed, maar let er ook op dat hij zonder complicaties kan worden gedemonteerd en dat het ontwerp het reinigen niet bemoeilijkt. Je hebt niet veel aan een mooie machine als je deze niet goed kunt onderhouden en schoonmaken.

beboterde popcorn

Vergeet niet dat als je op zoek bent naar de gezondste manier om je popcorn te bereiden, je een machine moet nemen die met hete lucht werkt en geen olie of boter nodig heeft. (Fuente: Pumsom: 86956171/ 123rf.com)

Vermogen

Het vermogen van een popcornmachine is bepalend voor de kwaliteit van de popcorn en de tijd die nodig is om een bepaalde hoeveelheid popcorn te bereiden. Voor een normaal verbruik is tot 900 W een voldoende vermogen. Als je daarentegen grote hoeveelheden popcorn nodig hebt voor feesten of evenementen, dan moet de machine een vermogen van minstens 1200W hebben.

Samenvatting

Ben je er inmiddels al van overtuigd dat je een popcornmachine in huis moet hebben? Loopt het water je al in de mond? Nu je iets meer weet over dit handige en compacte apparaat, kun je het model en het ontwerp kiezen dat het best past bij wat je zoekt.

De popcornmachine is ook het perfecte cadeau voor een verjaardag of voor Sinterklaas of Kerstmis. Als je dit artikel online koopt, heb je dezelfde garanties als in een gewone winkel, met het extra gemak dat je de deur niet uit hoeft. Bovendien kunnen de meningen van andere kopers je helpen bij de keuze van je popcornmachine.

Vond je onze shopgids over popcornmachines interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Marctran: 79285692/ 123rf.com) 

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies