Laatst bijgewerkt: 05-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

16Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

75Verzamelde opmerkingen

Wat maakt een dag tot een goede dag? Met een vers koffiearoma in je neus en een kopje genietende koffie is in ieder geval een goed begin van de dag gegarandeerd. Met een volautomatisch koffiezetapparaat van Philips begint de dag goed, maar hij dient ook voor pauzes tussendoor en laat je even pauzeren met een goede kop vers gezette koffie en genieten van de kleine momenten van het leven.

Met onze grote Philips volautomatische koffiezetapparaat test 2022 willen we je helpen bij je aankoopbeslissing om het beste volautomatische koffiezetapparaat te vinden, alleen voor jou, of voor jou en je geliefden. We hebben verschillende producten met elkaar vergeleken en de verschillende voor- en nadelen en mogelijke eigenschappen voor je op een rijtje gezet. Op deze manier ben je er zeker van dat je de juiste volautomatische koffiezetter vindt voor jou en je fijnproevers smaakpapillen.
De belangrijkste feiten in het kort

  • Verse melk en bonen toveren je koffiegenot in luttele seconden tevoorschijn. Voor een speciaal gevoel bij elke koffie.
  • De volautomatische koffiezetapparaten van Philips zijn voorzien van de nieuwste technologie. Met de verschillende mogelijkheden en melksystemen is er zeker de juiste voor jou.
  • Regelmatig schoonmaken en ontkalken van het apparaat is aan te bevelen om het zo lang mogelijk optimaal te laten functioneren.

Philips koffiezetapparaat: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Philips volautomatisch koffiezetapparaat koopt

Dit gedeelte geeft antwoord op een groot aantal vragen. Belangrijke achtergrondinformatie wordt in de volgende paragrafen samengevat en toegelicht.

Wat onderscheidt Philips koffiezetapparaten van andere fabrikanten?

Volautomatische koffiezetapparaten van Philips behoren tot de beste producten op de markt. Ze zijn uitgerust met de nieuwste technologie en laten je op een heel speciale manier van koffie genieten. Afhankelijk van het model kan de volautomatische koffiemachine 15 verschillende koffiespecialiteiten bieden, gemaakt van verse melk en bonen.

De koffiesterkte, de koffiehoeveelheid, de temperatuur, de melklengte en de maling kunnen, afhankelijk van het model, individueel ingesteld worden.

Een volautomatisch koffiezetapparaat van Philips is perfect voor dagelijks gebruik. De machines zijn niet alleen gemakkelijk schoon te maken, maar ook veelzijdig in hun instellingen. Met individuele gebruikersprofielen kun je je persoonlijke voorkeuren opslaan.

Philips Kaffeevollautomat-1

Met een volautomatisch koffiezetapparaat van Philips tover je een grote verscheidenheid aan koffiesoorten tevoorschijn. Van cappuccino tot espresso, je vindt er alles wat het hart van een koffieliefhebber begeert.
(Image source: unsplash.com / Nathan Dumlao)

Zijn er reserveonderdelen en accessoires voor Philips koffiemachines verkrijgbaar?

Originele reserveonderdelen en accessoires vind je op philips.nl. De selectie omvat schoonmaakaccessoires zoals reinigingsborstels, ontkalkers en koffie-ontvetters, maar je vindt er ook reserve-onderdelen. In de volgende tabel hebben we enkele handige accessoires opgesomd om je machine in perfecte staat te houden.

Accessoires Waarvoor dient het
Waterfilter Regelmatig vervangen vermindert kalkaanslag
Ontkalker Kalkaanslag vermindert de waterdoorstroming, wat problemen kan veroorzaken. Ontkalker voorkomt schade aan de machine of verminderde werking
Koffievetverwijderaar Wordt gebruikt om de zetgroep (het hart van de koffiemachine) schoon te maken
Melkcircuitreiniger Melkresten of verstoppingen kunnen hiermee verwijderd worden

Tegen welke prijzen worden Philips automatische koffiezetapparaten verkocht?

De prijs van volautomatische koffiemachines ligt in het drie-cijferige bereik, afhankelijk van het model. Een goed automatisch koffiezetapparaat van Philips kost ongeveer 300 tot 800 euro. Nieuwere modellen zijn uitgerust met de nieuwste technologie. Een mooi ontwerp, een ruime keuze aan aanpassingsmogelijkheden en de best mogelijke koffie rechtvaardigen de prijs. Waar voor je geld is gegarandeerd.

Gebruik ik koffiebonen of koffiepoeder voor mijn Philips automatische koffiezetapparaat?

Voornamelijk koffiebonen worden gebruikt voor je Philips automatische koffiezetapparaat, maar er is ook een klepje voor gemalen koffie. De grotere container is voor koffiebonen. Deze wordt afgesloten met een aromadop. Er zit ook een kleiner bakje in de machine.

Je kunt gemalen koffie in dit bakje doen. Philips volautomatische koffiezetapparaten geven je deze keuze niet om zelf te beslissen, maar ze laten je je koffie-ervaring aanpassen aan je smaak. Met een Philips volautomatisch koffiezetapparaat heb je een reeks instellingen die je individueel kunt maken. Om de waterhardheid perfect op je machine af te stellen, wordt een teststrip bijgeleverd.

Houd het even onder water. Je voert dan het resultaat in je machine in. Je kunt de aromasterkte en de vulhoeveelheid van je koffie ook eenvoudig met je vingers instellen. Met deze instellingen kun je je koffie perfect aan je behoeften aanpassen.

Welke melkproducten zijn het beste voor mijn Philips koffiezetapparaat?

Philips raadt volle melk, halfvolle of lactosevrije zuivelproducten aan, omdat je daarmee perfect kunt opschuimen. Als je echter veganistisch wilt gaan, kun je beter melkvervangers in barista-varianten kiezen. Alleen de barista soorten maken een goed resultaat mogelijk bij het opschuimen van veganistische alternatieven.

Philips Kaffeevollautomat-2

Of volle melk of veganistische vervangers. Een volautomatische koffiemachine werkt met een groot aantal variaties.
(Image source: unsplash.com / Brian Suman)

Welke alternatieven zijn er voor de Philips volautomatische koffiemachine?

Alternatieven voor een Philips volautomatische koffiemachine zijn verkrijgbaar bij diverse leveranciers. De koplopers zijn van DeLonghi of Siemens. De volautomatische koffiemachines van DeLonghi en Siemens hebben functies die erg lijken op die van de volautomatische koffiemachines.

Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en je kunt met een druk op de knop elke koffiesoort te voorschijn toveren die je maar lekker vindt. De alternatieven voor Philips volautomatische koffiezetapparaten zijn echter niet uitgerust met de nieuwe LatteGo. Je vindt dit alleen bij Philips producten.

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om Philips koffiezetapparaten te vergelijken en te beoordelen

In het volgende leggen we de aspecten uit die je kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de vele Philips koffiezetapparaten. De criteria die je kunt gebruiken om de verschillende machines te vergelijken zijn:

In de volgende paragrafen leggen we uit wat de afzonderlijke criteria zijn.

Gebruikshoeveelheid

De gemiddelde gebruikshoeveelheid van Philips automatische koffiezetapparaten is 20.000 kopjes per machine. Met goed schoonmaken, regelmatig vervangen van filters en goed hanteren is een volautomatisch koffiezetapparaat een apparaat dat lang meegaat en na aankoop onmisbaar is.

Verschillende melksystemen

Er zijn vier verschillende melksystemen voor Philips volautomatische koffiezetapparaten. Het LatteGo systeem is het meest recent ontwikkelde systeem. Er is ook de klassieke melkopschuimer, de automatische melkopschuimer en de geïntegreerde melkkaraf. Philips geeft je dus alle vrijheid om het melksysteem te kiezen dat het beste bij je past.

Wist je dat het Philips LatteGo melksysteem uit slechts twee onderdelen bestaat? Daarom is dit melksysteem heel gemakkelijk schoon te maken en zijn er geen slangen om vervelende melkresten op te vangen.

De volgende tabel geeft je een overzicht van de verschillen tussen de afzonderlijke melksystemen van Philips volautomatische koffiezetapparaten.

Melksysteem Functie
LatteGo Bestaat uit slechts 2 delen. Dit systeem bevat geen slangen, wat schoonmaken heel gemakkelijk maakt. Dit systeem kan met heet water of een afwasmachine gereinigd worden
Klassieke melkopschuimer (Panarello) De melk wordt met de hand opgeschuimd
Automatische melkopschuimer De melk wordt via de slang uit het melkreservoir (bv. een melkpak) aangezogen en opgeschuimd.
Geïntegreerd melkreservoir Schuimt de melk automatisch op en maakt het mogelijk de melk hygiënisch in de koelkast te bewaren

Aantal koffiespecialiteiten

Espresso, cappuccino, latte macchiato en nog veel meer

Het aantal koffiespecialiteiten dat je met je Philips automatische koffiezetapparaat kunt maken, varieert van model tot model. Met sommige machines kun je maar 3 koffiespecialiteiten maken, met andere tot wel 6 verschillende soorten.

Philips geeft je een verscheidenheid aan koffiesoorten naar je eigen smaak. Je kunt ook de sterkte en de hoeveelheid koffie instellen in Philips automatische koffiezetapparaten. Zo wordt elke koffie van Philips een individuele ervaring met zijn uitmuntende kwaliteit.

Maalgraad

Individuele instelling van de maalgraad is mogelijk bij elk Philips apparaat. Afhankelijk van het model kunnen tot 12 verschillende malingen gekozen worden. Je kunt met elke Philips volautomatische koffiemachine gemakkelijk je perfecte maling instellen. Een fijner poeder geeft een perfecte en sterke espresso, terwijl een grover poeder meer aroma aan je koffie toevoegt.

Wat is er zo bijzonder aan volautomatische koffiezetapparaten van Philips? De koffiemolen is gemaakt van 100% keramiek, wat een perfect maalresultaat en aroma oplevert. Veel andere modellen hebben een koffiemolen van plastic, dat gemakkelijker slijt en ook de kwaliteit van de afgewerkte koffie aantast. De Philips koffiemolen is dankzij het keramiek heel zacht voor de koffiebonen en zorgt daardoor voor steeds optimale resultaten.

Philips Kaffeevollautomat-3

Je kunt de maling van je bonen individueel aanpassen aan je voorkeuren.
(Image source: unsplash.com / Milo Miloezger)

Waterfilter

Door het waterfilter hoeft de koffiemachine niet te vaak ontkalkt te worden.

Het speciale AquaClean waterfilter van Philips zorgt voor hygiënisch schoon water en maakt tot wel 5.000 kopjes koffie mogelijk zonder te verkalken!

Het waterfilter moet ook regelmatig schoongemaakt worden om hygiënisch water te garanderen. Het filter wordt bij je bestelling geleverd. Originele vervangingsfilters zijn bij Philips te koop.

Wist je dat water in verschillende streken een verschillende hardheid heeft? Met het Aquaclean waterfilter wordt al het water perfect gefilterd voor je koffie en het filter helpt ook om je machine minder te hoeven ontkalken.

Ontwerp

Het ontwerp van een Philips koffiezetapparaat is zowel elegant als eenvoudig. Philips toestellen zijn meestal gemaakt van plastic of roestvrij staal en zijn verkrijgbaar in zwart of zilver. Dit eenvoudige maar elegante ontwerp past perfect in elk huishouden. Het ontwerp van de Philips volautomatische koffiezetapparaten is onopvallend en opvallend tegelijk. Hij past in elk interieur en is toch een blikvanger.

Wetenswaardigheden over Philips koffiezetapparaten

De volgende paragrafen geven antwoord op alle vragen die je kunt hebben na de aanschaf van een Philips koffiezetapparaat.

Welke garantie krijg ik voor Philips koffiemachines?

De garantie op Philips producten duurt 2 jaar, en je hebt meestal een 30 dagen retourbeleid. De garantie voor een Philips volautomatische koffiemachine is 2 jaar. Schade door verkalking van je koffiezetapparaat wordt echter niet door de garantie gedekt. Regelmatig ontkalken wordt sterk aanbevolen.

Wat moet ik doen als er een foutmelding op mijn Philips automatische koffiezetapparaat verschijnt?

Er zijn instructies en hulp op philips.co.uk voor verschillende foutmeldingen om je te helpen je probleem op te lossen. Het koffiezetapparaat wil niet inschakelen, het display geeft een foutcode aan en veel andere problemen kun je online oplossen op de Philips website. Daar vind je gedetailleerde instructies over hoe je te werk moet gaan. Foto’s en video’s maken het gemakkelijker om zo snel mogelijk de oplossing voor je probleem te vinden.

Hoe ontkalk ik mijn Philips koffiezetapparaat?

Je vindt gedetailleerde instructies op philips.com. De Philips ontkalker is zeer aan te bevelen. Kalkaanslag vermindert de waterdoorstroming en kan de machine defect maken of zelfs beschadigen. Regelmatig ontkalken wordt sterk aanbevolen.

Regelmatig ontkalken doet je machine langer meegaan en houdt hem als nieuw.

Azijn wordt vaak gebruikt als ontkalker. Dit is echter niet aan te bevelen voor volautomatische koffiemachines. Azijnzuur lost de kalkaanslag in de machine slechts gedeeltelijk op en laat een sterke geur achter die moeilijk te verwijderen is. Het resultaat is dat de koffie een ondrinkbaar brouwsel wordt. De Philips ontkalker bevat citroenzuur en melkzuur die kalkaanslag volledig verwijderen en geen onaangename nasmaak in je koffie achterlaten.

Hoe kan ik mijn Philips koffiezetapparaat spoelen en hoe vaak moet ik het schoonmaken?

De zetgroep is het hart van de koffiemachine. Het is gemakkelijk te verwijderen en dus gemakkelijk schoon te maken. Regelmatig afspoelen onder stromend water wordt aanbevolen. Een of enkele keren per week de zetgroep verwijderen en spoelen neemt niet veel tijd in beslag en verwijdert vervelende koffieresten. Als je de zetgroep regelmatig schoonmaakt, blijft je machine in perfect werkende staat.

Beeldbron: Troshenkova/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies