Last updated: 04-08-2021

How we pick our products

16Products analyzed

29Hours invested

40Studies researched

65Comments collected

Welkom bij onze grote Nutribullet test 2023. Hier stellen we alle Nutribullet smoothie makers voor die we getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing gemakkelijker maken en je helpen de beste Nutribullet standmixer voor je te vinden. Ontdek wat de Nutribullet smoothie maker zo bijzonder maakt, wat de grootste voordelen en nadelen zijn en wat hem onderscheidt van blenders van andere fabrikanten.
De belangrijkste dingen

in een notendop

 • Een Nutribullet perst niet alleen sap zoals gewone standmixers – hij extraheert. Daarbij blijven belangrijke vitaminen en voedingsstoffen behouden. Je eet dus niet alleen gezond, je wordt tegelijk fit.
 • Je kunt een Nutribullet gebruiken om gezond af te vallen en je droomgewicht op de lange duur te behouden. Nutribullets met specifieke functies laten je de eiwitten, vetten en andere belangrijke factoren zien. Daarom kun je je voeding zo goed mogelijk onder controle houden.
 • Je kunt een Nutribullet blender in veel verschillende kleuren kopen. Je kunt kiezen uit rood, groen, zwart en nog veel meer. Bovendien is de vormgeving van een Nutribullet modern en daardoor mooi om te zien.

Nutribullet: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Nutribullet koopt

Wat is een Nutribullet?

Een Nutribullet is niet zomaar een gewone standmixer die je gebruikt om een smoothie te maken. Het maalt niet alleen het voedsel, maar bewaart ook de vitaminen en voedingsstoffen.

De smoothies zijn niet alleen heerlijk, ze zijn ook vers en kunnen in minder dan een paar minuten bereid worden.

Om fit te blijven en gezond te eten is een Nutribullet perfect.

Hoeveel kost een Nutribullet?

Er zijn verschillende prijsverschillen tussen sets Nutribullets. Je kunt Nutribullet standmixers kopen, per stuk of in verschillende maten proeven.

Hier kun je kiezen uit een basisset, een 5-delige set, een 10-delige set en meer.

Nutribullet Prijsklasse
Nutribullet single ca. 70 Euro
Nutribullet basisset ca. 97 Euro
Nutribullet 10-delig ca. 325 Euro

Je kunt een enkele Nutribullet kopen vanaf ca. 70 Euro. De basisset met diverse opzetstukken en twee kopjes begint rond de 97 euro.

Je kunt een 10-delige set kopen vanaf ongeveer 325 euro. Deze set heeft niet alleen meer kopjes, maar ook een krachtige ingebouwde motor.

Hoe werkt een Nutribullet?

Het bedienen van een Nutribullet is betrekkelijk eenvoudig, de enige vereiste is dat je een stopcontact in de buurt van de smoothiemaker hebt en dan kun je beginnen.

Smoothie

Wil je gezond afvallen en je nieuwe gewicht op lange termijn behouden? Met een Nutribullet kun je heerlijke smoothies bereiden. (Image source: unsplash.com / freshh connection)

Doe de ingrediënten van je keuze in de sapcentrifugebeker en druk op de startknop of draai de beker naar rechts. Dit varieert naargelang het model. Om te beginnen kun je op het Internet verschillende recepten vinden.

Wist je dat de eerste standmixer door een Pool werd uitgevonden?

De eerste blender werd in 1922 ontwikkeld door Stephen Poplawski. Hij gebruikte het om drankjes te maken. De uitvinding werd echter 13 jaar later verbeterd door Fred Osius.

Wat zijn de alternatieven voor een Nutribullet?

Er zijn verschillende alternatieve fabrikanten die ook een standmixer maken. Nutribullets zijn duurder in vergelijking met andere fabrikanten of merken. Fabrikanten zoals

 • Clatronic
 • Tristar
 • Koenic
 • Bestron
 • Scherp
 • OK.

zijn een van de goedkopere alternatieven.

Dit betekent dat als een Nutribullet standmixer te duur voor je is, je kunt uitkijken naar een smoothie maker van de hierboven genoemde fabrikanten.

Besluit: Welke Nutribullet is er en welke is geschikt voor jou?

Je kunt kiezen uit 2 verschillende varianten van Nutribullets die misschien bij jou en je keuken passen. Je kunt kiezen tussen

 • Nutribullet balans
 • Nutribullet mager

Beide varianten leveren de functies die beloofd worden, maar de ene smoothie maker heeft meer functies dan de andere.

Daarom staan hieronder de voor- en nadelen van de Nutribullet Balance en de Nutribullet Lean op een rijtje. Aan de hand van de voor- en nadelen kun je beslissen welke variant het beste bij je past, of welke van de twee soorten voor jou voldoende is.

Wat zijn de kenmerken van een Nutribullet Balans en wat zijn de voor- en nadelen?

De Nutribullet Balance heeft een uiterst krachtige motor met 1200 watt, zodat je alles, zoals fruit, groenten en noten, tot in het kleinste detail kunt hakken.

Het bijzondere van deze Nutribullet standmixer is dat hij in real time met je smartphone kan communiceren. Je krijgt exacte informatie over de koolhydraten, calorieën of eiwitten en meer.

Hiermee kun je heerlijke recepten bereiden en heb je volledige controle over je dieet.

Een Nutribullet Balance heeft niet alleen unieke functies – hij heeft ook een modern ontwerp.

Advantages
 • Krachtige motor
 • Smartphone functie
 • Modern ontwerp
Disadvantages
 • Smart device moet beschikbaar zijn
 • Duur

Deze smoothie maker heeft echter ook enkele nadelen. Om de functies zoals beschreven te kunnen gebruiken, moet je een smart device hebben.

Dit betekent dat aan de aankoop extra kosten verbonden zijn. Ze zijn ook duurder dan andere conventionele standmixers uit de Nutribullet serie.

Wat zijn de kenmerken van een Nutribullet Lean en wat zijn de voor- en nadelen?

Net als de Nutribullet Balance heeft de Nutribullet Lean een krachtige 1200 watt motor. Dit betekent dat je met dit model ook je ingrediënten naar keuze tot in het kleinste detail kunt hakken.

De Nutribullet Lean is ook heel gemakkelijk schoon te maken, want deze standmixer is vaatwasmachinebestendig, je kunt hem na gebruik gewoon in de afwasmachine zetten.

Bovendien zijn de messen van de hulpstukken van de hoogste kwaliteit, zodat het niet nodig is voortdurend de messen te herslijpen of nieuwe hulpstukken te kopen. Hier pers je niet alleen het sap uit – zowel vitamines als belangrijke voedingsstoffen blijven bewaard.

Advantages
 • Krachtige motor
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Je hoeft de messen niet opnieuw te slijpen
Disadvantages
 • Reserve-onderdelen duur
 • Met de hand schoonmaken Tijdrovend

Behalve voordelen heeft de Nutribullet Lean ook nadelen. Als een onderdeel van de standmixer defect is, zijn reserve-onderdelen meestal wat duur.

Als je geen afwasmachine hebt, is het schoonmaken van de Nutribullet ook tijdrovend. Je kunt over het reinigingsproces lezen onder “”.

Koopcriteria: Deze factoren kun gebruiken om een Nutribullet te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de vele mogelijke Nutribullets.

Je kunt de volgende criteria gebruiken om de verschillende Nutribullet smoothie makers te vergelijken. Deze omvatten

 • Functies
 • Capaciteit
 • Maat
 • Gewicht
 • Ontwerp & Materiaal

De afzonderlijke criteria worden in de volgende paragrafen meer gedetailleerd beschreven.

Functies

Met een Nutribullet haal je belangrijke voedingsstoffen en vitamines uit het voedsel – dit is precies de functie die hem onderscheidt van gewone standmixers.

Smoothie

De extra functie geeft je volledige controle over je smoothie. Bovendien zijn er veel verschillende recepten van Nutribullet die je kunt uitproberen. (Image source: unplash.com / jan sedivy)

Bovendien kun je, afhankelijk van het model, ook precieze informatie over je smoothie krijgen, of afhankelijk van wat je aan het bereiden bent, via de draadloze Bluetooth functie.

Wist je dat je effectief kunt afvallen met smoothies?

Door een smoothie te maken, weet je wat je eet en kun je tegelijk veel calorieën besparen. Je kunt het vervangen door een maaltijd. De dikke substantie houdt je op lange termijn vol.

Capaciteit

Afhankelijk van het model hebben Nutribullet standmixers verschillende capaciteiten. Je kunt kiezen uit 600 ml, 700 ml, 950 ml en nog veel meer.

De fabrikant biedt ook bekers in verschillende maten aan, niet alleen voor thuis, maar ook voor onderweg.

Je kunt to-go bekers kopen met verschillende inhoud.

Maat

Een Nutribullet standmixer is er in verschillende maten, dus hebben we een paar modellen voor je uitgezocht. Een tabel toont je welke maten beschikbaar zijn.

Model Maat
Nutribullet NBR-0840K 30,2 x 18,4 x 38,4 cm
Nutribullet NB5G NB 5G 25 x 20,4 x 29,4 cm
Nutribullet 600 series 29,4 x 25,2 x 20 cm
Nutribullet Pro 35,4 x 30,5 x 18,5 cm
Nutribullet Rx 40,6 x 40,4 x 36,4 cm

Je kunt zelf bepalen welke maat voor jou het beste is.

Gewicht

Het gewicht van de Nutribullets is optimaal. We hebben de gewichtsklassen van de Nutribullets geïllustreerd met een paar modellen.

Model Gewicht
Nutribullet NBR-0840K 3,13 Kg
Nutribullet NB5G NB 5G 2,62 Kg
Nutribullet 600 serie 2,88 Kg
Nutribullet Pro 3.71 Kg
Nutribullet Rx 3.62 Kg

Je ziet in de tabel dat geen enkele Nutribullet 4 kilo haalt, maar ook niet onder de 2 kilo zit. Daarom zijn de standmixers niet licht en niet zwaar. Door zijn gewicht is de stabiliteit van de standmixers ideaal.

Ontwerp & Materiaal

Nutribullets zijn gemaakt van roestvrij staal.

Een Nutribullet heeft een moderne vormgeving en is te koop in verschillende kleuren, zoals wit, zwart, grijs, blauw, rood, groen en meer. Het materiaal van de Nutribullets bestaat uit hoogwaardig plastic en roestvrij staal.

De vormgeving van de Nutribullets ziet er grotendeels hetzelfde uit, maar er zijn kleine verschillen tussen de modellen, zoals de knoppen, die afhankelijk van het model anders bevestigd zijn.

Interessante

feiten over de Nutribullet

In onze rubriek vind je meer interessante informatie over Nutribullets, zoals verzorging, reiniging en recepten.

Hoe maak ik een Nutribullet Smoothie Maker schoon?

Sommige modellen zijn vaatwasmachinebestendig, dus je kunt de standmixer gemakkelijk naar de afwasmachine brengen en hem laten schoonmaken.

Maar als je geen afwasmachine hebt, zul je de Nutribullet met de hand moeten afwassen.

 1. Haal de stekker van de Smoothie Maker uit het stopcontact.
 2. Je kunt de behuizing afvegen met een vochtige doek. Gebruik geen kokend water.
 3. Maak de beker en de messen van de Nutribullet goed schoon. Om dit te doen, schroef je eerst de messen los.
 4. Laat na dit proces de beker en de messen aan de lucht drogen.

Wat kan ik bereiden met een Nutribullet?

Je kunt met een Nutribullet verschillende smoothies en theeën maken. Daarom hebben we enkele recepten voor je op een rijtje gezet.

Je kunt een Nutribullet gebruiken om bijvoorbeeld smoothies of detox-thee te maken.

Om een eenvoudige smoothie te maken heb je boerenkool, gemengde bessen naar keuze, een banaan, hennepzaad en water nodig. Doe deze ingrediënten in de Nutribullet en blend gedurende 40 seconden tot de juiste consistentie is bereikt.

Je kunt ook een detox thee maken met rucola, sinaasappel, citroen en groene thee. Ook hier is de bereiding heel eenvoudig. Hier moet je ook alle ingrediënten in een Nutribullet doen en ze gedurende 30 seconden malen.

Om gezond en fit te blijven, kun je op internet meer heerlijke recepten vinden.

Wat kan ik met een Nutribullet hakken?

Een Nutribullet heeft een krachtige motor, zodat je alles wat je maar kunt bedenken kunt vermalen voor een smoothie of shake. Het is ook mogelijk om verschillende kommen of zelfs babyvoeding te bereiden.

Obst

Of het nu gaat om ijsblokjes, fruit, groenten, noten, enz., je kunt zowat alles fijnhakken met een Nutribullet, dankzij zijn krachtige motor. (Image source: unsplash.com / element5 digital)

Volgens ons onderzoek vragen mensen vaak of het mogelijk is worteltjes te versnipperen, en het antwoord is ja. Je kunt ook noten of zaden in de blender doen en ze fijnhakken.

Je kunt de vruchten ook met schil fijnhakken, in dat geval worden de vitamines uit de schil of de stijl gehaald.

Welke andere producten biedt Nutribullet aan?

Er zijn ook andere producten zoals de Veggie Bullet. Hier kun je in een handomdraai van voedsel kant-en-klare maaltijden maken. Met dit apparaat kun je niet alleen groenten en fruit toevoegen, maar ook gekookt vlees.

Een Veggie Bullet heeft functies als hakken, snijden, spiraalsnijden en blenden. Het gebruik is hoe dan ook supergemakkelijk.

Bovendien zijn accessoires zoals zakjes, receptenboekjes, to go bekers van verschillende materialen en opzetstukken gemaakt.

Beeldbron: unsplash.com / Brenda Godinez

Reviews