Laatst bijgewerkt: 04-08-2021

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

22Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

68Verzamelde opmerkingen

Hogedrukreinigers zijn vooral optimaal voor het grondig en snel reinigen van oppervlakken en vloeren van verschillende afmetingen. De meeste mensen gebruiken een hogedrukreiniger buitenshuis om vuil van bijvoorbeeld patio’s, balkons, opritten en daken te verwijderen. Door de druk die bij het reinigen gebruikt wordt, kunnen hogedrukreinigers ook gebruikt worden voor auto’s, fietsen en ruiten. Het is daarom belangrijk om verschillende modellen te bekijken voor je ze koopt en ook de waterdruk van de apparaten te vergelijken.

In onze Nilfisk hogedrukreiniger test 2022 willen we je kennis laten maken met het product. Je krijgt belangrijke informatie over de verschillende soorten en alle factoren waarmee je rekening moet houden voor je iets koopt. Dit moet je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk maken.




De belangrijkste feiten in het kort

 • Nilfisk hogedrukreinigers zijn te koop in koud- en warmwater modellen. De heet water modellen kunnen alleen bij Nilfisk gekocht worden voor commercieel gebruik en zijn te vinden in de hogere prijssegmenten.
 • Om een hogedrukreiniger correct te gebruiken, is het belangrijk dat je van tevoren precies weet wat hij doet. De Nilfisk website biedt aanvullende informatievideo’s en instructies voor de respectieve modellen.
 • Hogedrukreinigers zijn gevoelige toestellen, en daarom zijn onderhoud en reparatie van de modellen belangrijk en noodzakelijk. Onderhoud wordt alleen aanbevolen om door deskundigen te laten doen. Nilfisk biedt hiervoor een onderhouds- en reparatieprogramma aan.

Nilfisk hogedrukreiniger: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Nilfisk hogedrukreiniger koopt

Wat onderscheidt de Nilfisk hogedrukreiniger van andere fabrikanten?

Hogedrukreiniger modellen zijn er van veel verschillende merken. Uiterst bekende fabrikanten van hogedrukreinigers zijn, bijvoorbeeld, KÄRCHER, Kränzle, Nilfisk, BOSCH en WORX. Vooral in de werkomgeving is het schoonmaken van gebouwen een hoge prioriteit voor veel bedrijven, mensen en werknemers.

Of het nu gaat om de werkplek, culturele instellingen of zelfs ziekenhuizen, een schone omgeving is niet alleen belangrijk voor het algemeen welzijn, maar ook voor de gezondheid. Wat maakt Nilfisk dan anders dan andere fabrikanten?

Last but not least maakt een schone omgeving welzijn, productiviteit en veiligheid mogelijk.

Nilfisk streeft ernaar met de modellen die het verkoopt niet alleen prestaties maar ook waarde te brengen. Daarom streeft Nilfisk naast prestaties ook een missie na. Boven alles zet Nilfisk zich in om de kernwaarden van het bedrijf hoog te houden. Daarom besteedt het bedrijf speciale aandacht aan het in tact houden en koesteren van de relaties met klanten. En willen dat de klant tevreden is met zijn beslissing om een Nilfisk product te kopen.

In totaal biedt Nilfisk vier verschillende modellen onder zijn hogedrukreinigers aan. Elk van deze modellen is gespecialiseerd voor een ander gebruik. Bovendien wordt onderscheid gemaakt tussen koud- en warmwater modellen. Van de Nilfisk hogedrukreiniger modellen zijn vooral de Carwash modellen bekend om hun prestaties.

Gepresenteerd door Wap Waschbär, presenteert de Nilfisk Groep al 30 jaar de succesvolle modellen van de Carwash serie. De producten zijn alle verkrijgbaar voor het wassen van bedrijfsvoertuigen.

Nilfisk Hochdruckreiniger-1

De modellen in de Carwash serie vind je vooral in commerciële autowasstraten.
(Image source: unspash.com/ Emile Guillemot)

Tegen welke prijzen worden Nilfisk hogedrukreinigers verkocht?

Nilfisk hogedrukreinigers zijn er in alle prijssegmenten. Verschillende functies en modellen zijn duurder dan andere. Terwijl de goedkoopste modellen bij ongeveer 100 euro beginnen, kunnen de topmodellen een aankoopprijs van meer dan 600 euro bereiken. De volgende tabel toont de prijzen die we bij onze zoekactie vonden.

Type Prijs
Mobiele koudwaterhogedrukreinigers vanaf 100 €
Mobiele warmwaterhogedrukreinigers vanaf 200 €
Stationaire koudwaterhogedrukreinigers vanaf 150 €
Stationaire warmwaterhogedrukreinigers vanaf 400 €
Benzine en diesel aangedreven hogedrukreinigers vanaf 600 €

Zijn er reserveonderdelen en accessoires verkrijgbaar voor Nilfisk hogedrukreinigers?

Wie het niet weet, heeft geïnvesteerd in een goede hogedrukreiniger, maar door veelvuldig gebruik raken onderdelen versleten of je wilt extra functies toevoegen. Om zulke gevallen op te lossen is er de mogelijkheid om extra accessoires en uitrusting te kopen. Bovendien kunnen reserve-onderdelen ook gemakkelijk op het Internet nabesteld worden.

Op de Nilfisk website (nilfisk.com) vind je, behalve de grote keuze aan toebehoren, ook belangrijke informatie over de toebehoren. Alle toebehoren zijn vermeld voor elk model dat Nilfisk verkoopt. Je kunt naar specifieke categorieën zoeken om de juiste onderdelen en accessoires te vinden.

Bovendien is er ook de mogelijkheid om op de website geschikte reinigingsmiddelen voor speciale reiniging te vinden en ze bij dealers te kopen. Accessoires voor Nilfisk hogedrukreinigers zijn verkrijgbaar in alle gespecialiseerde winkels en online. We hebben de belangrijkste accessoires kort samengevat

 • Pijpreinigingsslang
 • Hogedrukpistool
 • Vloerborstels
 • Onderdelen

Welke alternatieven zijn er voor Nilfisk hogedrukreinigers?

Voor veel klusjes in de tuin is het beter dat je snel en gemakkelijk kunt schoonmaken. Het opzetten van een hogedrukreiniger kan meer moeite en stress kosten dan gewenst. Bijvoorbeeld om bloempotten schoon te maken, de vuilnisbak uit te spuiten of kort het grofste vuil van de fiets te verwijderen. Veel mensen grijpen voor deze schoonmaakbeurten vaker naar een tuinslang en verspillen zo meer water dan echt nodig is.

Nilfisk Hochdruckreiniger-3

Goed schoonmaken is vooral belangrijk voor professionele motorrijders.
(Image source: unsplash.com/Juan Jose Porta)

Een kleiner en mobieler hogedrukreinigingsalternatief zouden draagbare mini-waterdrukreinigers zijn. Terwijl hogedrukreinigers meestal een stroomaansluiting nodig hebben, werkt de handheld waterdrukreiniger op batterijen. Dit betekent dat het apparaat alleen een wateraansluiting nodig heeft.

Terwijl hogedrukreinigers waterdruk genereren van 100 bar en meer, werkt de KHB 5 Battery met 24 bar.

Een krachtig model wordt door Kärcher aangeboden. De KHB 5 Batterij wordt gevoed door een oplaadbare batterij en kan gemakkelijk op verschillende waterbronnen worden aangesloten. Je kunt ook een zuigslang kopen, waarmee de KHB 5 zelfvoorzienend kan worden bediend. Water kan dan gewoon uit de regenton of een waterbus gehaald worden. In veel gevallen is het voldoende om met lage druk te werken.

Het is alleen belangrijk dat de sproeiers van de bijgeleverde spuitlans afgesteld zijn op de reinigende werking met lage druk. Het mobiele apparaat maakt snel reinigen mogelijk van, bijvoorbeeld, mountainbikes of motorfietsen.

Nilfisk biedt hogedrukreinigers met zeer efficiënte warmtewisselaars die aan de eisen van de EU voldoen. Het speciale Nilfisk EcoPower verwarmingsspiraal systeem zorgt ervoor dat hoge watertemperaturen bereikt worden tegen lage bedrijfskosten.

Besluit: Welke soorten Nilfisk hogedrukreinigers zijn er en welke is geschikt voor mij?

Als je een Nilfisk hogedrukreiniger wilt kopen, kun je kiezen uit drie verschillende modellen. Dit zijn de volgende modellen

 • Mobiele hogedrukreinigers
 • Stationaire hogedrukreinigers
 • Benzine en diesel aangedreven hogedrukreinigers

Over het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen koud- en warmwater hogedrukreinigers. Alle soorten bieden verschillende voor- en nadelen, die bepaald worden door de verschillende eigenschappen. In het volgende deel bespreken we de voor- en nadelen van elk model.

Wat zijn Nilfisk mobiele hogedrukreinigers en wat zijn de voor- en nadelen?

Mobiele hogedrukreinigers zijn, zoals de naam al zegt, mobieler en handzamer dan de stationaire modellen, omdat ze wielen hebben. Dus als verschillende van elkaar gescheiden plaatsen met één hogedrukreiniger bediend moeten worden, is de beslissing snel genomen in het voordeel van de mobiele versie. Voorwaarde is steeds dat de werkzaamheden niet op verschillende plaatsen tegelijk worden uitgevoerd. Op veel boerderijen vind je daarom permanent geïnstalleerde hogedrukreinigers, naast de mobiele eenheid.
Een andere eigenschap die de Nilfisk mobiele hogedrukreiniger bijzonder maakt, is de EcoPower warmtewisselaar. Deze EcoPower warmtewisselaar biedt een natuurlijke eco-stand. Dit is niet alleen goed voor de arbeider, maar ook voor het milieu. Om dit te doen zet je de tijden de thermostaat op 60°C in plaats van op vol vermogen en dit vermindert het brandstofverbruik met tot 20%. Dit is vooral voordelig bij het wassen van auto’s. Hier zouden te hoge temperaturen de auto eerder schaden.
Mobiele hogedrukreinigers hebben meestal alle toebehoren, zoals een hogedrukslang en diverse lansen en spuitmonden, op het chassis gemonteerd. Een wateraansluiting in de buurt van het apparaat is nodig voor gebruik. Bovendien is er vaak het probleem dat er maar één hogedrukreiniger beschikbaar is voor verschillende plaatsen. Dit neemt dan extra voorbereidingstijd in beslag. Deze extra tijd wordt natuurlijk bij de reinigingstijd opgeteld. Dit kan leiden tot onbedoeld hoge kosten over een langere periode.
Voordelen
 • mobiele toepassing, licht en handzaam
Nadelen
 • verhoogde voorbereidingstijd, verborgen kosten

Wat zijn Nilfisk stationaire hogedrukreinigers en wat zijn de voor- en nadelen?

Stationaire hogedrukreinigers zijn bijna identiek van opzet. Ze verschillen echter in hun positie van mobiliteit. Het verschil is meestal dat de basiseenheid in een voorkamer of een technische ruimte is ondergebracht.

Het water wordt dan naar de afzonderlijke hogedrukreinigers gevoerd via een hogedrukpijp van roestvast staal of een hogedrukslang. Deze modellen zijn bijzonder geschikt als je, zoals bij een autowasstraat, verschillende ruimten hebt en de toestellen snel in gebruik wilt nemen. In tegenstelling tot mobiele hogedrukreinigers hebben stationaire modellen geen extra wateraansluiting of langere voorbereidingstijd nodig.

Bij gebruik van de hogedrukreiniger hoeft alleen de slang gehaald te worden, terwijl bij de mobiele toestellen natuurlijk het hele toestel gedragen moet worden. Qua prijs verschillen de basis-toestellen maar weinig van elkaar.

De stationaire units van Nilfisk hebben echter een geïntegreerde automatische start-stop functie. De stationaire hogedrukreinigers zijn soms hoger geprijsd omdat de materiaalkosten vaak hoger zijn. In stationaire modellen zijn de pijpen meestal van roestvast staal.

Voordelen
 • stationair gebruik, commercieel gebruik
Nadelen
 • centraal watersysteem noodzakelijk, hoge aanschafkosten

Aankoopcriteria: Gebruik deze criteria om Nilfisk hogedrukreinigers te vergelijken en te evalueren

Alvorens een hogedrukreiniger te kopen, is het belangrijk uit te maken welke criteria je wilt gebruiken bij je keuze en welke criteria doorslaggevend zijn voor je aankoop. De grootte van het te reinigen oppervlak, de reden van gebruik en de frequentie van gebruik zijn belangrijk om te overwegen. Het is ook zinvol je af te vragen of bepaalde andere factoren doorslaggevend zijn voor de aankoop.

Elektrisch

of motor

Modellen met een stroomvoorziening zijn veel milieuvriendelijker dan modellen met een motor.

Alvorens te kopen is het belangrijk te beslissen of je een stofzuiger met elektrische aandrijving verkiest boven eentje met een motor. Als je geen stopcontact voor buiten hebt of als je veel met je hogedrukreiniger in de open lucht wilt werken, kun je beter voor een motoraangedreven (gas of olie) gaan. Dit beperkt je werk niet. Niettemin zijn elektrisch aangedreven toestellen lichter en goedkoper.

Wat prestaties betreft zijn beide modellen vergelijkbaar, maar ze verschillen in prijs. De stationaire en mobiele modellen van Nilfisk zijn bijna allemaal voorzien van een stroomkabel en lopen dus elektrisch. Volgens Nilfisk worden de benzine- of diesel-aangedreven modellen van Nilfisk vooral aanbevolen voor bouwterreinen, landbouw of als verhuuruitrusting. De modellen zijn ook uitgerust met een zuigfunctie waarmee de gebruiker water uit een tank of andere waterbron kan zuigen.

Grootte van het te reinigen oppervlak

Bij de aanschaf van een hogedrukreiniger is het natuurlijk belangrijk te weten hoe groot het te reinigen oppervlak is. Alvorens te kopen moet je inschatten hoe krachtig en hoe uitgebreid je de hogedrukreiniger wilt hebben. Kleinere klusjes, zoals het schoonmaken van de barbecue en de auto, kunnen zonder moeite gedaan worden met een goedkoop model. Er zijn ook kleine, handzame modellen die voor kleinere klussen ontwikkeld zijn.

Je kunt beter voor krachtige hogedrukreinigers gaan als het werk complexer is. Dit is vooral het geval bij commerciële schoonmaak. Maar ook thuis is het raadzaam een krachtiger model te gebruiken bij het schoonmaken van gevels of terrassen. Nilfisk biedt de mobiele versies van zijn hogedrukreinigers aan in drie maten. Compact, Medium en Premium.

De compacte en medium modellen hebben een snoerlengte van 5m, terwijl het premium model een snoerlengte van 9m heeft. Bovendien heeft de Premium optie een breder mondstuk, waardoor het een groter oppervlak kan bestrijken.

Prestaties

Bij alle apparatuur, of je die nu professioneel of thuis gebruikt, is het belangrijk dat je de juiste prestaties bereikt. Als we het over vermogen hebben met hogedrukreinigers, bedoelen we meestal de aangesloten belasting.

De aangesloten belasting is niets meer dan het vermogen van de motor. Een hoge aangesloten belasting leidt tot reinigen met een lagere snelheid, wat de hogedrukreiniger duurzamer en energiebesparend maakt. Toenemend vermogen wordt weerspiegeld in de prijs. Hoe hoger het vermogen, hoe duurder het model.

Niettemin worden hoger geprijsde modellen gekenmerkt door een langere levensduur en constante reinigingsprestaties. Bij Nilfisk modellen moet erop gelet worden dat de moffen deze prestaties kunnen ondersteunen. Behalve de algemene kracht van de motor is er ook de zogenaamde reinigingskracht.

De reinigingskracht wordt bepaald door de pompdruk en de hoeveelheid water die de pomp levert. Hoe meer water er gepompt wordt, hoe groter de spoelkracht om vuil te verwijderen en hoe beter de reinigingskracht.

Het vermogen van de motor is belangrijk voor de drukopbouw in de pomp en bepaalt rechtstreeks de waterdruk.

Voor privégebruik is een waterdruk van 100 tot 160 in combinatie met een debiet van 400 tot 600 liter per uur voldoende. Met deze reinigingscapaciteit kan zelfs hardnekkig vuil van elk terras verwijderd worden. Apparaten met een druk van 80 tot 100 bar zijn niet aan te bevelen.In de industriële sector, vooral in de voedingsmiddelenindustrie, moeten de cijfers veel hoger liggen. De apparaten beginnen allemaal bij een reinigingscapaciteit van ongeveer 120 bar.

De compacte modellen beginnen bij 120 bar en de premium modellen hebben allemaal een minimale reinigingscapaciteit van 150 bar.

Koud of warm water

Zoals gezegd zijn er hogedrukreinigers met of zonder verwarmingselementen. Dit betekent dat voor het schoonmaken koud of warm water wordt gebruikt. Sommige toestellen bieden beide functies. Met deze modellen kan de temperatuur van het water gemakkelijk geregeld worden.

De meeste werken met koud water, maar vooral in de commerciële sector moet voor het losmaken van bijzonder intensieve vervuiling overwogen worden warmwater-hogedrukreinigers te gebruiken. Dit is vooral aan te bevelen voor gebieden waar met voedsel gewerkt wordt. In de sectoren huis, tuin en auto volstaat echter ook een hogedrukreiniger met een koudwaterspuit.

Het nadeel van warm water is het hogere energieverbruik. Nilfisk modellen zijn allemaal uitgerust met een start-stop systeem. Bovendien zijn de motoren op de Nilfisk en de inductiekookplaat vierpolig (1450 tpm) en tweepolig (2800 tpm) luchtgekoeld. Daardoor zijn ze energiezuiniger dan concurrerende modellen.

Interessante feiten over Nilfisk hogedrukreinigers

Hoe kan ik mijn Nilfisk hogedrukreiniger goed gebruiken?

Hogedrukreinigers zijn gevoelige reinigingstoestellen die bij gebruik met zorg moeten worden behandeld. Een hogedrukreiniger heeft veel meer reinigingskracht dan een tuinslang, maar hij brengt ook het risico van verwonding of materiële schade met zich mee.

Het is belangrijk dat je je vertrouwd maakt met de voorzorgsmaatregelen voor je het gebruikt. Het is ook aan te bevelen de officiële website van de fabrikant te raadplegen voor gebruiksaanwijzingen.

 1. Draag geschikte beschermende kleding. Je moet een veiligheidsbril en veiligheidsschoenen dragen.
 2. Voorzorgsmaatregelen. Bescherm planten en breekbare voorwerpen door ze uit de weg te zetten of af te dekken.
 3. Maak de hogedrukreiniger klaar. Benzine- en diesel-aangedreven hogedrukreinigers moeten vóór gebruik met de juiste vloeistoffen gevuld worden. Zorg ervoor dat je je hogedrukreiniger in een goed geaard stopcontact steekt.
 4. Sluit een tuinslang aan. Nu moet je de waterslang, de watertoevoer en de hogedrukreiniger aansluiten. Zorg ervoor dat het water voldoende druk heeft en goed afgesloten is.
 5. Gebruik nu de hogedrukreiniger voor het schoonmaken. Houd de spuittip bij het begin op minstens 60 cm afstand van het oppervlak. Breng de punt geleidelijk dichterbij en veeg er lichtjes mee over het te reinigen oppervlak. Houd een minimum afstand van 30 cm om het oppervlak niet te beschadigen.
 6. Schoonmaken van het toestel. Zorg ervoor dat je na het schoonmaken het gebruikte apparaat goed schoonmaakt. Vooral als je schoonmaakmiddelen gebruikt hebt, is het belangrijk de hogedrukreiniger goed schoon te maken.

Welke garantie krijg ik van Nilfisk als ik een hogedrukreiniger koop?

Nilfisk biedt vijf jaar fabrieksgarantie bij de aankoop van een machine. Binnen deze vijf jaar kan de garantieperiode op elk moment verlengd worden. Behalve de garantie biedt Nilfisk ook onderhoud en reiniging van de apparatuur.

Servicecontracten voor onderhoud en garantie kunnen bij de aankoop gemaakt en getekend worden. Deze servicecontracten passen zich aan de eisen van de koper aan en worden op zijn wensen afgestemd. Onderhoud wordt door Nilfisk aanbevolen omdat:

 • het verlengt de levensduur van de machine
 • het garandeert steeds optimale prestaties van de machine

Nilfisk biedt ook retourleveringen en reparaties aan. Deze kunnen gemakkelijk met een aanvraag op de officiële website gemaakt en ingediend worden.

Beeldbron: Lohrbach/ 123rf.com

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies