Last updated: 05-08-2021

How we pick our products

19Products analyzed

41Hours invested

5Studies researched

81Comments collected

Of het nu in de kinderkamer is of in de tuin, voor baby’s, kinderen of volwassenen – een nest schommel kan op vele manieren gebruikt worden. Hij biedt een ideaal alternatief voor de klassieke schommel en doet de ogen van kinderen oplichten.

Als je de juiste nest schommel zoekt voor de tuin, het terras of de kinderkamer, dan ben je hier aan het juiste adres!

Onze nest schommeltest 2023 vertelt je alles wat je moet weten voor je koopt. We leggen de verschillende soorten uit, de verschillende vormen en al het andere dat belangrijk is. Bovendien hebben we enkele koopcriteria opgenomen die je kunnen helpen de juiste nest schommel te vinden.
De belangrijkste dingen in een notendop

 • Bij de keuze van de juiste nest schommel zijn vooral de leeftijd van de gebruiker en het gebruiksdoel van belang. Op je perfecte schommel kunnen jij en/of je kinderen bijzonder goed ravotten of heerlijk ontspannen.
 • Nest schommels bestaan uit een open zitting van touwgaas of een gesloten zitting van PVC gaas. Het verschil zit hem in de stabiliteit en het comfort.
 • Een nest schommel is een prima alternatief voor je vergeleken met hangmatten, babyschommels en dubbele schommels.

Nest schommel: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een nest schommel koopt

Welke vorm kan een nest schommel hebben?

Hier is een meer wijdverbreide variant die vooral geschikt is voor spelende kinderen en een niet te versmaden alternatief voor rustigere uren met z’n tweeën.

Schommels zijn er in veel verschillende varianten – van de klassieke schommel tot de bandschommel tot de nest schommel, alles is verkrijgbaar. (Image source: pixabay.com / 7rystan)

Ronde

De klassieker is het ronde model. Je herinnert je deze bochten vast nog wel uit je plezierige kleuterschooltijd. Je kunt de schommel aanzetten zoals je wilt en hebt altijd een afgerond steunvlak voor je hoofd, vergelijkbaar met dat van een nekkussen.

Nadelen ontstaan hier als je met een andere persoon op de nest schommel wilt liggen.

De rondingen van plaatschommels kunnen verhinderen dat je comfortabel naast elkaar ligt. Aan de andere kant is deze nest schommel ideaal voor wilde stoeipartijen. Om dit te begrijpen hoef je alleen maar terug te denken aan je kindertijd.

Vierkant

Deze versie is perfect voor jou als je van gezelliger houdt. Bij het vierkante alternatief van een nest schommel krijg je het hierboven beschreven nekkussen-achtige gevoel alleen aan de vier hoeken. Bovendien vind je een steilere hoek, die misschien niet zo comfortabel is als de ronde versie.

Het duidelijke voordeel van deze vorm is echter dat je comfortabeler kunt liggen met een andere persoon naast je. Met een bed-achtige vormgeving kun je veel comfortabeler naast elkaar op deze schommel passen en in alle rust genieten van de soepele schommelbewegingen.

Van welk materiaal kan mijn nest schommel gemaakt zijn?

De kenmerkende vormgeving van nest schommels beïnvloedt de beschikbare materialen. Het zitje is niet voor niets van een ander materiaal gemaakt dan het frame of de bevestiging van de schommel.

Als je schommelt, wil je natuurlijk zo comfortabel mogelijk kunnen zitten of liggen en een stevige houvast hebben. Op dit punt is het echter vooral van belang voor welke leeftijdsgroep de vogelnest schommel bestemd is.

Omranding

Wat je van je omranding wilt is een comfortabel kussen om tegen aan te leunen, en een stabiele basisvorm voor minimaal vormverlies bij schommelen of als er kinderen binnenkomen en ravotten.
Het frame van je nest schommel is beproefd en dus altijd hetzelfde. Het zachte hoofdeinde is gemaakt van stevig metaal voor een stabiele vorm, bekleed met dikkere stof of schuim.

Ophanging

De verbindingsstukken moeten stabiel en scheurvast zijn. Afhankelijk van het beoogde gebruik moeten de kettingen ook goed in de hand passen. Je kunt kiezen tussen een stevige metalen ketting of een gevlochten touw. Beide materialen zijn scheurvast en kunnen goed tegen belasting.

Hoewel de ketting snel koud wordt, vooral in de open lucht, is hij meestal comfortabeler om langere tijd vast te houden, in tegenstelling tot het gevlochten touw. Een ander goed alternatief is gemaakt van dik plastic en is gemakkelijk vast te pakken door kinderhanden.

De robuuste vogelnest schommel

Wil je dat je schommel tegen veel bestand is en ook in de buitenruimte overleeft? Dan is een net van dikkere touwen met verschillende dichtheid het beste voor de nestkorf.

Als de nest schommel vaak gebruikt wordt, is een schommel van een sterk, stabiel touw het beste. (Image source: pixabay.com / schuetz-mediendesign)

Het lijkt misschien wat hard, maar het robuuste materiaal biedt een stevig steunvlak dat onder de voet niet veel meegeeft. Overigens is de ronde basisvorm voor dit materiaal aan te bevelen, maar het is geen must.

Deze variant is bijzonder geschikt voor spelende kinderen. Het is echter belangrijk dat je oppast dat je niet een te grof gaas kiest. Anders bestaat het gevaar dat kindervoetjes in de spleten glijden. Om ongelukken te voorkomen, test je vooraf de dichtheid van het net.

Staaltouw schakelmat

Een ander robuust alternatief is een schakelmat van staalkabel, die net als het touwgaas zeer geschikt is voor buiten en je kinderen veel mogelijkheden biedt om veilig te spelen. Het voordeel hier is het kleine maaswerk van de schakels.

De knusse nest schommel

Je geeft de voorkeur aan ontspanning en zoekt daarom een knusse versie van een nest schommel? Dan moet je een compact materiaal kiezen dat scheurvast is.

Afhankelijk van de mate van spanning voelt deze schommelsoort bijna als een hangmat. Alleen met het voordeel dat je zwaaibewegingen veel verder kunnen reiken.
Een goed alternatief voor stof zou een zitting zijn van PVC vlechtwerk of polyrattan, dat je kent van strandstoelen of tuinmeubelen, bijvoorbeeld. Ook hier staat gezelligheid bovenaan de lijst.

Nest schommels bestaan uit een open zitting van touwgaas of een gesloten zitting van PVC gaas. Het verschil zit hem in de stabiliteit en het comfort. (Image source: 123rf.com / 110029747)

Welke prijs moet je voor dit type schommel begroten?

De prijs is een uiterst belangrijke factor die niet genegeerd mag worden. Want het bepaalt ook hoe deftig dit product kan zijn.

De prijs van een nest schommel begint bij iets minder dan 30 euro. Hiervoor krijg je echter een wat minder stevig model van stof voor kleinere kinderen. Vanaf hier zijn er bijna geen grenzen meer aan de prijs.

Je kunt een stevige netschommel kopen die groot genoeg lijkt voor ongeveer 60-80 euro. Je kunt ook tot 1.000 euro uitgeven aan een ringschommel. Zo’n schommel is echter alleen echt nodig voor openbare speelplaatsen of kleuterscholen.

Voor je gewone dagelijkse leven is een prijsbudget tot 100 euro volstrekt voldoende om toch goede kwaliteit te kunnen verwachten.

Wat is de beste manier om een nest schommel te bevestigen?

De meeste nest schommels worden geleverd met een nestmand en ophangtouwen met stevige oogjes. Je speeltje zit echter nog niet goed vast. Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden, die je individueel kunt kiezen.

Houten balk

Als we aan schommels denken, denken we allemaal aan de ronde houten balk als bevestiging. Een houten schommelframe geeft de structuur een natuurlijke uitstraling. Het is aan jou welk hout je kiest.

Je moet er echter wel voor zorgen dat de balk van goede kwaliteit is, want hij zal later veel gewicht moeten kunnen weerstaan. Je kunt kiezen uit houtsoorten als robinia, palissaden of sparrenhout. Je kunt ook kiezen tussen ronde balken en vierkant hout.

Als je wilt, kan de houten balk ook vergezeld gaan van een kleine toren om te klimmen of een glijbaan.

Metalen steigers

Metalen steigers zie je ook vaak op speelplaatsen of in kleuterscholen en behoren daarom ook tot de stalklassiekers.

Het duidelijke voordeel van dit materiaal is de onbeperkte waaier aan kleuren. Door het licht te verven schittert het in elke gewenste kleur. Bovendien is het goed gebouwde raamwerk bestand tegen veel gewicht. Hij kan ook wilde zwaaibewegingen compenseren, zolang hij maar stevig verankerd is.

Plafond

Ideaal voor lichte ringzwaaien met een geringe gewichtsbelasting. Een schommelframe is helemaal niet nodig.

Als je voor een nest schommel voor binnen gekozen hebt, is het aan te bevelen hem in het plafond te monteren. Dit elimineert het ruimteverlies dat met steigers gepaard gaat.
Maar ga zeker na hoeveel gewicht je plafond kan dragen!

Hoe wil je de schommel daarna vastmaken?

De volgorde waarin je kiest waar en hoe je de schommel bevestigt is heel belangrijk. Want pas als je zeker weet waar je je nieuwe nest schommel wilt monteren, kun je beter nadenken over de vorm van bevestiging die je wilt kiezen.

Alle schommels zijn echter met een karabijnhaak verbonden. Je kunt van tevoren nagaan welke karabijnhaak voor jou de juiste is.

Schommelhaak

De klassieke schommelhaak. De zogenaamde schommelhaak kan ofwel permanent in het hout van het frame geboord worden, ofwel op een metalen frame bevestigd worden. Dan worden de oogjes van de nest schommel in de karabijnhaak geduwd. Eenmaal vergrendeld is de schommel veilig bestand tegen elke stoeipartij in zijn verankering.

Cardan joint

Voor een nog ongebruikelijker speelervaring. Met deze ophanging kies je een puntbevestiging, die vooral geschikt is voor gebruik binnenshuis aan het plafond.

Maar dit type bevestiging is ook populair op speelplaatsen. Het maakt een meer gevarieerde zwaaibeweging in alle richtingen mogelijk. Wat hoogte betreft moet je echter kleine concessies doen met dit type montering.

Wat zijn de voordelen van een nest schommel? Zijn er goede alternatieven?

Vergeleken met de gewone plank schommel biedt dit type schommel duidelijke voordelen, maar de alternatieven zijn niet altijd even waardevol.

Door de grote voetafdruk van de nest schommel biedt hij zelfs in zijn kleinste formaat plaats aan minstens twee kleine kinderen.

Een alternatief zou de dubbele schommel zijn, waarbij twee kinderen tegenover elkaar zitten. Maar de bewegingsvrijheid die je kent van de vogelnest schommel ontbreekt hier duidelijk. Hierdoor is ook een geheel nieuwe versie van de schommel ontstaan.

Hier kunnen de kinderen samen schommelend aan de rand staan en nu evenwijdig aan de richting van de schommel bewegen. Het enige alternatief is een op maat gemaakte versie van de gebruikelijke plank schommel met geprefabriceerde voetuitsparingen. Maar omdat hier geen versterkte kettingen als ophanging gebruikt worden, is de kans kleiner dat ouders hun kinderen op de schommel zien staan.

Een leuk alternatief voor inspannend schommelen biedt de netschommel, omdat je er ook op kunt liggen. Dit aspect is vooral nuttig voor baby’s of peuters. Een mogelijk alternatief hiervoor zijn alleen de eerder bekende babywiegen, die veel beperkter zijn in hun bewegingsvrijheid.

Wist je dat een nest schommel een geweldige manier is voor peuters om belangrijke vaardigheden te oefenen?

De nest schommel is een heel nuttig speeltoestel voor kinderen. Omdat je kinderen steeds in de frisse lucht zijn, verbetert hun evenwichtsgevoel en hun coördinatie. Maar kinderen leren ook vrij onbewust elementaire natuurkunde, bijvoorbeeld hoe de zwaai verandert door een andere gewichtsverdeling.

Voor volwassenen is het enige alternatief de goede oude hangmat. Ook hier zijn de zwaaimogelijkheden eerder beperkt.

Besluit: Welke soorten nest schommels zijn er en welke is de juiste voor jou?

In principe zitten bij dit soort zwaaien de verschillen in de details. De basisstructuur is steeds dezelfde: een grote, licht gevormde zitting of ligvlak, omlijst door een meestal zachte rand waarop de ophangkoorden bevestigd zijn.

Bij het kiezen van je perfecte nest schommel is het doel of je leeftijdsgroep veel belangrijker.

Daarom maken we een onderscheid

 • Nest schommels voor baby’s
 • Nest schommels voor kinderen
 • Nest schommels voor volwassenen

Welke schommel is geschikt voor je baby en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Onze kleintjes worden graag gewiegd om te kalmeren of in slaap te vallen. Een mooi alternatief voor de gebruikelijke babywiegen of alle methodes die we in de loop der jaren bedacht hebben is een nest schommel voor baby’s.

Dankzij het zachte PVC weefsel ligt je baby veilig op een comfortabel oppervlak. Dankzij een lichte holte is er geen gevaar dat hij er tijdens de zwaaibewegingen uitvalt. Toch moet je natuurlijk altijd binnen handbereik blijven.

Advantages
 • Comfortabel PVC vlechtwerk
 • Hol van ligvlak
 • Speciaal geschikt voor gebruik binnenshuis
Disadvantages
 • Lage draagkracht

Dankzij zijn lichte gewicht kan dit type nest schommel thuis zonder veel moeite aan het plafond bevestigd worden. Het kan echter ook in de zomer in de tuin gebruikt worden.

Welke nest schommel is geschikt voor je kind en wat zijn de voor- en nadelen?

Je kinderen zullen zeker graag ravotten. Robuuste vogelnest schommels zijn hier perfect voor.
Het is niet zonder reden dat ze op veel speelplaatsen en kleuterscholen te vinden zijn. Omdat ravotten in dit geval prioriteit nummer één is, is een touwgaas voor de nestmand aan te bevelen.

Advantages
 • Stevig touwgaas om te ravotten
 • Verbetering van het evenwichtsgevoel
 • Versterking van de voet-oog coördinatie
 • Grote pretfactor
Disadvantages
 • Oncomfortabel ligvlak
 • Mazen van het net mogen niet te groot zijn

Kinderen kunnen dus niet alleen hun evenwicht verbeteren door op deze schommel te schommelen, maar ook hun voet-oog coördinatie. De ringschommel is echter minder geschikt om op te ontspannen, want er is geen comfortabel oppervlak om op te liggen. Het robuuste materiaal moet echter voldoende zijn voor een korte adempauze voor je kinderen.

Welke nest schommel is ook geschikt voor jou als volwassene en wat zijn de voor- en nadelen?

Als volwassene wil je het zeker een beetje rustig aan doen en je ontspannen. In dit geval moet je ook een stevig PVC gaas kiezen, net als je voor je baby zou doen, dat in tegenstelling tot het touwgaas je rug comfortabel omarmt.

Advantages
 • Comfortabel om op te liggen
 • Hoge draagkracht
 • Een schommelend alternatief voor een hangmat
Disadvantages
 • Niet geschikt voor gymnastiek

Natuurlijk moet je er wel op letten dat de draagkracht hoger is dan voor baby’s. Vanwege je grootte is het ook aan te raden een vierkante nest schommel te kiezen. Zo past je lichaam er comfortabeler op en kun je je langer ontspannen op het comfortabele PVC gaas.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om nest schommels te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je laten zien welke factoren je kunt gebruiken om een nest schommel te vergelijken en te evalueren. Dit zal het je gemakkelijker maken te beslissen welk model beter bij je past.

Samengevat kun je dit uitzoeken aan de hand van deze factoren

 • Afmetingen
 • Draagvermogen
 • Touwlengte en hoogte verstelbaar
 • Geslotenheid van de zitting
 • Gebruiksgebied
 • Aanbevolen van

In de volgende paragrafen lees je over de criteria waarmee je rekening moet houden om je perfecte schommel te vinden.

Mogelijke afmetingen van vogel schommels

Op dit punt is de wereld je oester. Je wordt bijna overweldigd door de verscheidenheid aan verschillende diameters van nest schommels.

Je kunt kiezen uit de volgende diameters

 • 60 cm
 • 80 cm
 • 90 cm
 • 100 cm
 • 110 cm
 • 120 cm
 • 150 cm

De beslissende vraag hier is voor hoeveel mensen de schommel tegelijk bruikbaar moet zijn en voor welk doel.Stoeien De schommel is alleen voor het ravotten van je kinderen? Dan heb je geen schommel nodig die te groot is.

Omdat je kinderen het grootste deel van hun tijd op de rand van de schommel zullen staan en slechts een ander kind in het midden zal liggen, is 80 cm tot 100 cm voldoende, afhankelijk van de grootte van het kind. Als de schommel voor meer of grotere kinderen bestemd is, overweeg dan ook een grotere diameter.

Relaxfauteuils

Wil je de schommel voor je baby of een heel klein kind? Dan is de minimummaat van 60 cm al genoeg voor je. Als jij en je partner samen in de nestmand willen liggen, moet je een diameter van 100 cm of meer kiezen, afhankelijk van je omtrek.

Vooral bij ronde vogelnest schommels moet je erop letten dat de lengte overeenkomt met de diameter. Als je comfortabeler wilt liggen, zijn langere diameters navenant prettiger.

Kleuterschool/speeltuin

Hier hangen veel kinderen rond, dus de dubbele schommel kan een beetje druk zijn.

Om hier grote ongelukken te voorkomen, is het raadzaam een grotere diameter te kiezen dan anders nodig zou zijn. Zo zal geen enkel kind dat aan de rand staat per ongeluk op een van de kinderen in het midden stappen.

Draagvermogen van meerpersoons schommels

Als je eenmaal de diameter van je schommel hebt bepaald, is de vraag naar het draagvermogen snel beantwoord. Ook hier hangen de waarden af van hoeveel mensen van welke grootte je tijd wilt doorbrengen op je nieuwe nest schommel.

Als het op gewicht aankomt, raden we je echter aan eerder te veel dan te weinig te kiezen. Vooral als de schommel gebruikt gaat worden om te ravotten, kun je beter een hogere gewichtsklasse kiezen. Je kunt kiezen uit deze gamma’s

 • 100 kg
 • 120 kg
 • 150 kg
 • 200 kg

Rustige baby’s/peuters

Zoek je een schommel voor je baby of meerdere baby’s in je kinderopvang? Dan heb je genoeg aan een nest schommel met een lage draagkracht. Je kleintjes rusten immers op dit speeltoestel.

De laagste gewichtslimiet van 100 kg moet beslist voldoende zijn. Wees voorzichtig: Zodra je echter van plan bent met je baby te gaan liggen, of het nu om veiligheidsredenen is of omwille van de wens van je kleintje, moet je dringend op zoek naar een hogere belastbaarheid! Dit geldt ook als het de bedoeling is dat de schommel in de loop van de tijd met je baby “meegroeit”.

Spelende kinderen

De leeftijd en het speelgedrag van je kinderen zijn hier doorslaggevend. Voorbeeld: Je twee kinderen wegen 20 kg en 30 kg, dat telt al op tot 50 kg. Zelfs als ze een ander kind uit dezelfde gewichtscategorie mee op de schommel zouden nemen, zou 100 kg theoretisch moeten houden.

Voor iets oudere kinderen of voor de toekomst zou 120 kg natuurlijk meer aan te bevelen zijn. Maar wat als je kinderen echt met jou of een oppas willen schommelen? Dan kom je vrij snel ver voorbij de 100 kg / 120 kg. Vooral als je rekening houdt met de krachten die tijdens de stoeipartij ontstaan door een hoge snelheid.

Gezellige volwassenen

Wil je de schommel gebruiken voor jou en je partner, neem je misschien nog een baby aan boord? In dit geval hoef je niet zoveel aandacht te besteden aan een buffer in het gewicht door het veranderde gebruik van de schommel.

Daarom is het voldoende je ruwe gewicht op te tellen en te kijken welke gewichtsklasse (naar boven!) het dichtst bij je komt. Ook hier moet je minstens 150 kg kiezen, maar liever 200 kg, voor het geval je een kinderlijk duwtje krijgt en nog wat meer wilt slingeren.

Touwlengte en hoogteverstelbaarheid

Een ander criterium voor nest schommels is de lengte van de touwen en de hoogteverstelbaarheid ervan.

De touwlengte vertelt je hoe hoog je bevestigingsplaats moet zijn. Deze factor bepaalt ook hoe hoog je nestmand boven de grond zal zweven. De verstelbaarheid kan hier handig zijn als je tussen verschillende hoogtes wilt wisselen.

De volgende tabel laat zien hoe hoog je de bevestiging voor je schommel moet instellen. In principe hangt dit af van het soort gebruiker:

Gebruiker Bodemvrijheid Bodem
Peuters Laag Gemakkelijk op de schommel te klimmen / Lager risico op verwondingen
Kinderen van 7 jaar en ouder Middelhoog Hogere plezierfactor / Gewichtscompensatie met elastisch materiaal van het zitje
Tieners en volwassenen Middelhoog tot hoog Gewichtscompensatie met elastisch materiaal van het zitje

Een lage hoogte wordt aanbevolen voor jongere kinderen. Als kinderen van de schommel vallen of springen – om welke reden dan ook – heeft dat ook een lagere valhoogte tot gevolg. Oudere kinderen daarentegen verkiezen misschien een grotere afstand tot de grond om een intenser gevoel van vliegen te ervaren. Ook de mogelijkheid van een meer variabele snelheid speelt hier een rol.

Dichtheid van het zitje

Dit punt kan ook belangrijk zijn, afhankelijk van de leeftijdsgroep van de gebruiker. Maar ook comfort speelt hier een grote rol. Een gesloten zitje van PVC gaas, bijvoorbeeld, is bijzonder aan te bevelen voor baby’s.

Baby’s lopen anders het gevaar door kleine open ruimtes te vallen of zichzelf op een andere manier in gevaar te brengen. Ook al is de nest schommel bedoeld om te ontspannen, toch moet je de voorkeur geven aan een gesloten zitting.
De situatie is anders voor oudere kinderen. Ze willen ravotten en plezier maken.

Dit kan veel beter met een open zitting van touwgaas of een staalkabelmat. Nu kunnen ze niet alleen wild zwaaien, maar ook hun voet-oog coördinatie trainen, dankzij het kleinere oppervlak om op te staan. Voor een korte pauze is het grovere gaas ook prima geschikt.

Gebruiksbereik

Binnen en buiten komen bij deze factor in het geding. De nest schommels kunnen verschillen in materiaal en in de plaats waar ze gemonteerd kunnen worden. Robuust materiaal is natuurlijk veel geschikter voor buiten dan louter plastic.

Ook al is het laatste bijzonder scheurvast, kinderen spelen buiten met stevige schoenen, die bovendien de stof aantasten. Hij is daarom beter geschikt voor binnenshuis, al was het maar omdat hij niet aan de elementen wordt blootgesteld.

In principe zijn er echter schommels die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden, wat natuurlijk mogelijk is bij juist gebruik en een beetje zorg.

Aanbevolen van

De minimumleeftijd voor gebruik wordt vastgesteld door de fabrikanten, die hun ontwikkelde product goed kennen en kunnen beoordelen. Daarom is het belangrijk dat je je aan deze aanbevelingen houdt. Maar maak je geen zorgen, de meeste nest schommels worden aanbevolen voor de leeftijd van 3 jaar en ouder.

Het zijn meestal de steviger vogelnest schommels die pas vanaf de leeftijd van 6 jaar aanbevolen worden. Natuurlijk is het altijd van belang in hoeverre je bij de hand bent om je kinderen in de gaten te houden. Dit is vooral belangrijk bij baby’s. Pas dan kun je ze zonder grote zorgen laten schommelen.

Wetenswaardigheden over de nest schommel

Welke extra accessoires zijn er op de markt?

Speelt je kind graag indiaantje? Of houdt hij ervan om in zijn eigen wereld te verdwijnen? Dan kan een tentzeil voor je nest schommel precies het goede zijn.

Je kunt deze tenten kopen voor verschillende schommelmaten en in verschillende kleuren. Trek ze eenvoudig over het bestaande frame en verwijder ze weer naar wens.

Nog een stap verder gaan, een hele tipi tent kan zelfs voor meer plezier zorgen. Er kan een heel “speelland” worden aangelegd en de kinderen kunnen zich er prima in vermaken.

Wist je dat er kinderschommels met tentjes zijn?

Dit beschermt je kind tegen schadelijke UV-straling. In de meeste gevallen hebben kinderschommels met tent twee afsluitbare openingen en 1 of 2 ramen met muggenbescherming. De schommel met tent is daarom een perfecte plek om lekker te knussen en te spelen.

Makkelijk om je eigen persoonlijke nest schommel te bouwen?

Als je een stiekeme hobbyist bent, zou het natuurlijk een geweldige ervaring zijn om je eigen nest schommel te bouwen. Met oudere kinderen kan dit een leuke vrijetijdsbesteding zijn om samen te doen.

Met de juiste materialen en goede instructies kun je je schommel zelf in elkaar zetten en hem veel individueler maken. Op deze manier kun je alle kenmerken van je schommel zelf bepalen.

Een aankoop is tenslotte meestal maar een compromis met je eigenlijke wensen. Als je liever een persoonlijke relatie met dingen hebt of er graag zelf over beslist, is dit precies wat je wilt.

Beeldbron: 123rf.com / 43759536

Reviews