Laatst bijgewerkt: 29-07-2021

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

24Bestede uren

12Beoordeelde onderzoeken

61Verzamelde opmerkingen

Er zijn muurstickers in alle mogelijke maten en vormen. Of het nu voor de keuken, de kinderkamer, de slaapkamer of waar dan ook in huis is, je vindt hier een aanbeveling.

Enkele andere toepassingen die alles mooier kunnen maken zijn zeker je auto, je badkamer of misschien een café als je dat hebt. Veel mensen houden van je nieuwe moderne muurstickers in de vorm van een steen, sommige natuurlijke motieven zoals bergen, jungles of zelfs bloemen. De muurstickers zijn er ook in een gaaf 3D formaat of als gewenste tekst.
Belangrijk om te weten

  • hoe en waar te beginnen met het inrichten van je woonkamers
  • frisse ideeën, nieuwe producten vinden
  • enkele details die je decoratie-ervaring totaal kunnen verpesten

Muursticker: Onze selectie

Shopgids muursticker: Alles wat je moet weten

Om een idee te krijgen of je aandacht te vestigen op enkele meestal over het hoofd geziene details voor je een muursticker koopt, zijn hier enkele koopcriteria waar je naar kunt kijken voor je zelf aan een project begint.

Afmetingen

Voordat je op zoek gaat naar een product, moet je een vaste hoeveelheid lege ruimte op je muur hebben die opgevuld moet worden. Met een goede voorbereiding kun je voorkomen dat je de verkeerde bestellingen plaatst.

Ruimte

Je moet een visie hebben over waar het zal passen en hoe het in de omgeving zal passen. Voor kinderkamers zijn er bijvoorbeeld enkele goede ideeën zoals muurstickers met letters, de Avengers, Elsa of Disney. In de keuken komen motieven van de natuur, de jungle of gewoon een spiegel vaker voor.

Soort productie

Alle muurstickers worden niet hetzelfde gemaakt. Er zijn muurstickers die op een folie geperst zijn en die welke niet geperst zijn maar uit een dunne folie gesneden zijn. De kwaliteit van de produktie is het beslissende element, niet alleen de geur van kosteneffectieve produktie, maar ook milieubewustzijn moet een rol spelen in 2021. Welke je kiest hangt af van je smaak.

Ontwerp

Afhankelijk van je eigen creativiteit kun je tegenwoordig je eigen mooie, stijlvolle muursticker maken voor een schappelijke prijs. Je eigen muursticker maken is een van de interessantste en leukste taken bij het inrichten van een huis of flat.

Met je eigen creatie kun je het jezelf heel comfortabel maken in je eigen huis. Dit is ook zeer aan te bevelen voor bars en kleine bedrijven, want die kunnen een raamsticker gebruiken om hun eigendom te marketen en nieuwe klanten aan te trekken.

Veel gestelde vragen over muurstickers in detail beantwoord

Nu willen we al je vragen over muurstickers beantwoorden. Zoek niet verder, je vindt de meest gestelde vragen en antwoorden hier.

Hoe moet ik muurstickers correct aanbrengen?

Lees zeker de gebruiksaanwijzing op het product voor je begint. Zorg er in elk geval voor dat er geen vuil of stof op de film zit. Ze zijn meestal zelfklevend en kleven op gladde oppervlakken zoals muren of tegels. Als je muur pas geschilderd is, duurt het twee tot drie weken voor hij helemaal droog is. Als je muursticker echt lang is, nodig dan een vriend of familielid uit om je te helpen.

Als je je bestelde muursticker ontvangen hebt, is het eerste wat je moet doen, hem plat maken met een rakel. Je ontvangt er meestal een bij je bestelling. Als je er geen bij je bestelling kreeg en je zenuwen en tijd wilt sparen, is het een heel slim idee om er een apart te bestellen of een credit card te gebruiken. Nadat de muursticker op de muur geplakt is, moet je de hele poster nogmaals met de wisser aandrukken.

Hoe moet je muurstickers verwijderen?

Als je je huis verandert, vraag je je misschien vaak af of je dezelfde muursticker twee keer kunt gebruiken om hem in een andere kamer te gebruiken. Dit is eerder niet mogelijk, want de sticker zal zijn vorm verliezen en de tweede keer niet goed plakken.

Als je de muursticker moeilijk kunt verwijderen of als hij de muur kan beschadigen, warm hem dan op met een föhn. De kleefstof wordt zachter en is daardoor gemakkelijker te verwijderen. Gebruik dan een pincet om de sticker langzaam van de muur te pellen. Het is het gemakkelijkst om een muursticker van glas en tegels te verwijderen. Het is het moeilijkst om een muursticker van behang te verwijderen.

Hoe kun je zelf muurstickers printen / maken?

Soms kun je gewoon geen geschikte muursticker voor je ruimte vinden of heb je een origineel idee dat perfect past bij je bijzondere ruimte in je huis of bedrijfspand. In dit geval wil je je eigen muursticker maken, en zelfs als je geen grafisch ontwerper bent, kun je tegenwoordig helemaal zelf een goede muursticker maken.

Je persoonlijke muursticker kan op verschillende manieren ontworpen worden. Bovendien kun je hem inrichten zoals jij dat wilt. (Beeldbron: Katarzyna Białasiewicz / 123rf)

Als je besloten hebt je uit te leven met zelfgemaakte muurstickers, ben je maar een paar muisklikken verwijderd van je droomdecoratie. Er zijn talloze websites op het internet die diensten aanbieden van zelfgemaakte bosstickers. Bestel, voor je aan je volgende decoratie begint, niet zomaar bij de eerste de beste aanbieder die je kunt vinden.

Klik er een paar door en neem de tijd om alle mogelijke opties te testen. Je tijd zal niet verspild zijn, je zult immers elke dag naar de muursticker kijken. Het is zeldzaam dat je zo’n grote verandering kunt aanbrengen, zo gemakkelijk, zonder veel geld uit te geven, en in ruil daarvoor heb je je oorspronkelijke kamer en de sfeer die erbij hoort.

Hoeveel kost een muursticker?

De prijs varieert naar gelang de complexiteit van de diepte van de voorstelling en, natuurlijk, de kwaliteit.

Prijsklasse Productbeschrijving
Laaggeprijsd (3 – 10 €) Korte teksten, spreuken
Middelgeprijsd (10 – 30 €) Boom- of bloemmotief
Hooggeprijsd (30 € en meer) 3D muurstickers met complexe voorstelling

Er is iets voor elk doel, of het nu een paar woorden zijn die iets betekenen of een paar mooie motieven om je hele muur mee te bedekken.

Is een muurtattoo hetzelfde als een muursticker?

Kortom, ja dat is het. Muurtatoeage is geen beschermde term en wordt vrij gebruikt.

Samenvatting

Als je geen zin hebt om je muren te verven om je woonkamer er mooier uit te laten zien of een vakman te betalen om het te doen, is muursticker het antwoord. Er zijn zo veel mogelijkheden met deze decoratie dat het zelfs zonde is om geen muursticker te gebruiken in je huis, café of werkruimte. Omdat dit een doe-het-zelf concept is, kost het niet eens zo veel.

De prijzen variëren, maar zijn ook voor een budget betaalbaar. Je moet je muren en vrije ruimte opmeten voor je een bestelling plaatst en een duidelijk idee hebben van hoe het zal passen bij al het andere in je kamer. Vermijd het aanbrengen van de muursticker op behang, want dat kan gemakkelijk scheuren. Veel plezier!

Beeldbron: Peter Olexa/ Unsplash

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies