Laatst bijgewerkt: 29-07-2021

Onze selectiecriteria

32Onderzochte producten

25Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

215Verzamelde opmerkingen

Weet je niet hoe het is om thuis te komen en te denken: “Mijn muren zien er zo leeg uit”? Muurschilderingen zijn hier een snelle oplossing voor, maar er zijn ook een paar dingen om rekening mee te houden. Voor onze productvergelijking hebben we daarom verschillende muurschilderingen vergeleken en de belangrijkste aspecten uitgewerkt.
Belangrijk om te weten

  • Muurschilderingen zijn een snelle en goedkope manier om je huis te verfraaien.
  • Door de grote verscheidenheid aan kleuren en motieven zijn ze geschikt voor bijna elk huis.
  • Omdat ze zo gemakkelijk aan te brengen zijn, kunnen ze je huis snel nog individueler maken.

Muurschildering: Onze selectie

Shopgids muurschildering: Alles wat je moet weten

In dit gedeelte willen we ingaan op de belangrijkste koop- en beoordelingscriteria voor muurschilderingen en ze voor je samenvatten.

Esthetiek

Dit is het deel waar je je het meest op moet concentreren, want een muurschildering is in de eerste plaats bedoeld om je huis te verfraaien. Het motto hier is dan ook: wat je leuk vindt mag. Maar het is belangrijk dat de muurschildering organisch in de omgeving past en niet als een storende factor wordt ervaren. De gulden snede is hier behulpzaam.

Maat

Hier moet je ervoor zorgen dat de muur groot genoeg is om het gewicht van het schilderij te dragen, want met meer afmetingen komt meer gewicht. De 4/7 regel dient als een steuntje in de rug. Er staat dat de muurschildering niet meer dan 4/7 van de breedte van je muur mag beslaan, om esthetisch in te passen.

Bevestiging

De meeste muurschilderingen zijn heel gemakkelijk te monteren, want ze worden geleverd met een geïntegreerd montagesysteem.

Veel gestelde vragen over muurschilderingen in detail beantwoord

In onze gids gaan we in op de meest gestelde vragen over muurschilderingen en beantwoorden ze voor jou in detail.

Wanneer is welk materiaal geschikt?

Sterke kleuren zijn bijzonder effectief op doek. Door het natuurlijke materiaal linnen past de muurschildering goed bij neutrale kamer- en woonstijlen. Acrylglas biedt een maximale kleurdiepte en combineert dit met een lange duurzaamheid. Vergelijkbaar met canvas, past acrylglas goed bij neutrale kamer- en woonstijlen.

Wandfoto’s zijn er in verschillende materialen. (Beeldbron: pixabay / KlausAires)

Alu-Dibond bestaat uit een kunststof kern omsloten door twee aluminium platen. Het materiaal geeft een edel effect en ook een sterke kleurenpracht. Omdat hij op een dunne aluminium plaat gedrukt is, is dit type wandfoto zeer robuust en duurzaam. Alu-dibond muurschilderingen zijn ook bijzonder geschikt voor balkons of terrassen.

Hoe hoog moet een muurschildering gemonteerd worden?

De beste hoogte om een muurschildering op te hangen is als het midden van de afbeelding op ooghoogte is.

Wat kost een muurschildering?

Er is natuurlijk een groot prijsverschil voor muurschilderingen, we hebben opgesomd wat je voor welke prijs kunt verwachten.

Prijsgamma Beschikbare producten
Laag geprijsd (20 – 50 €) diverse doeken met gemiddelde kleurdiepte.
Middelhoog geprijsd (50 – 100 €) acrylglas met grote kleurdiepte.
Hooggeprijsd (100 € en meer) doeken met een hoog kleurenspectrum en rijkdom aan details.

Is het moeilijk om een muurschildering te monteren?

Nee, want de meeste muurschilderingen hebben een ingebouwd bevestigingssysteem. Als dit echter niet het geval is, is er niets mis mee. In de meeste gevallen is het probleem op te lossen met plakband of spelden.

Samenvatting

Om je huis een persoonlijker tintje te geven, kunnen muurschilderingen een goed alternatief zijn. Dankzij hun gemakkelijke toepassing kun je er snel je huis mee versieren. Belangrijke punten om te overwegen zijn esthetiek, grootte en toepassing.

We hebben aangetoond dat er in elk prijssegment goede en mooie muurschilderingen verkrijgbaar zijn die je huis een persoonlijk tintje kunnen geven.

Beeldbron: Chait Goli/ Pexels

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies