Laatst bijgewerkt: 30-11-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

21Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

93Verzamelde opmerkingen

Je kent ze misschien ook wel als jaloezieën of lamellen: luxaflex, de horizontale of verticale latjes die dienen als raamdecoratie. Wist je al dat luxaflex eigenlijk een naam is? De naam is inmiddels echter verworden tot de eigennaam van het artikel in de volksmond. Soms kan het een uitdaging zijn de juiste luxaflex te kiezen. Er zijn jaloezieën voor hoge, kleine, kantel- en kiepramen. Je moet bovendien rekening houden met verschillende aspecten zoals de stijl van de kamer, de afmetingen van het raam en je budget.

Luxaflex is een veelzijdige en goedkope optie voor raamdecoratie. Ook kun je de jaloezieën gebruiken om kamers van elkaar te scheiden of om meer privacy te hebben als je bijvoorbeeld een kantoor met glazen wanden hebt. In deze shopgids helpen we je het model te vinden dat het beste bij je past. We laten je zien wat de beste modellen op de markt zijn en op welke factoren je moet letten als je nieuwe luxaflex wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • Luxaflex is een raambekledingsoort die bestaat uit horizontale stroken, ofwel jaloezieën of lamellen, die je in verschillende breedtes kunt kopen.
 • Luxaflex werd oorspronkelijk voornamelijk gebruikt in kantoren, om de hoeveelheid licht en mate van privacy te regelen. Bovendien zijn ze eenvoudiger, goedkoper en gemakkelijker te onderhouden dan de meeste gordijnen. Tegenwoordig wordt luxaflex ook veel als raamdecoratie gebruikt.
 • Het aanbod aan luxaflex is groot. Je kunt kiezen uit veel verschillende maten, materialen en kleuren.

Onze selectie: De beste luxaflex op de markt

Luxaflex is het mooist als je het aan de binnenkant van je raam monteert. Er zijn veel verschillende luxaflexsoorten op de markt. Maar hoe weet je nou welke luxaflex het mooist staat? Hieronder vind je een selectie met onze favoriete luxaflexen op de Nederlandse markt. Vergelijk de verschillende producten met elkaar en ontdek welke luxaflex het beste bij jouw behoeften past. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

De luxaflex die het makkelijkst te installeren is

Decosol horizontale jaloezieën van aluminium geven het interieur een strakke uitstraling en zijn praktisch in het gebruik. Doordat je de lamellen in verschillende richtingen kunt bewegen, speel je gemakkelijk met de lichtinval. De horizontale jaloezieën zijn voorzien van een optrekkoord en tuimelstaaf.

De lamellen zijn 25 mm breed. Het product wordt compleet geleverd met montagemateriaal- en instructie. Tevens is de horizontale jaloezie eenvoudig in te korten in de hoogte en bestaat de bediening uit een tuimelstaaf (links) en optrekkoord (rechts). Binnen 10 minuten te monteren.

De beste houten luxaflex

Houten jaloezieën zijn niet meer weg te denken uit de raamdecoratie. Met de Intensions jaloezie van hout kies je voor een raamdecoratie product met een luxe en warme uitstraling. De ladderband in bijpassende kleur maakt het helemaal af.

De jaloezieën zijn gemakkelijk te bedienen en creëren ook nog eens privacy. De lamelbreedte is 50mm. Deze houten jaloezie is verkrijgbaar in verschillende actuele kleuren, die zowel in een modern als in een klassiek interieur tot zijn recht komen.

De beste kunststof luxaflex

Deze kunststof jaloezie is gemaakt van hoogwaardig kunststof en heeft een echte houtlook. De lamellen hebben een breedte van 50 mm. Met deze jaloezie creëer je een warme en sfeervolle uitstraling van je interieur. De jaloezie is zeer geschikt voor vochtige ruimtes en is gemakkelijk af te nemen met een natte doek.

Door de lamellen van de jaloezie te kantelen, bepaal je zelf eenvoudig de mate van lichtinval en privacy. De kunststof jaloezie is verkrijgbaar in verschillende breedte- en hoogtematen. De jaloezie is in te korten tot de gewenste breedtemaat.

De meest veelzijdige luxaflex

De aluminium jaloezieën van BloomTheRoom geven het interieur een strakke uitstraling en zijn praktisch in het gebruik. Doordat je de lamellen in verschillende richtingen kunt bewegen, speel je gemakkelijk met de lichtinval. De horizontale jaloezieën zijn voorzien van een optrekkoord en tuimelstaaf.

De lamellen zijn 25 mm breed. Alle aluminium jaloezieën van BloomTheRoom worden geleverd met montagemateriaal en duidelijke instructies. Montage kan op diverse manieren: op de muur, in of op het kozijn of aan het plafond. De jaloezieën van BloomTheRoom zijn eenvoudig te reinigen met een licht vochtige doek of een lamelborstel.

Shopgids: Alles wat je moet weten over luxaflex

Er is een breed aanbod aan sfeervolle, exclusieve en op maat gemaakte raamdecoratie oplossingen. Luxaflex is misschien wel de optie die je zoekt. Hierboven heb je kunnen ontdekken wat de beste modellen op de markt zijn. Je kunt luxaflex aan de muur, het plafond of zelfs aan het raam bevestigen.  Om je verder te helpen te ontdekken welke luxaflex het beste bij je past, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen over dit handige product.

woman looking through t

Er is een breed aanbod aan sfeervolle, exclusieve en op maat gemaakte raamdecoratie oplossingen. Luxaflex is misschien wel de optie die je zoekt.
(Bron: Svitlana10: 10047723/ 123rf.com)

Van welke materialen is luxaflex gemaakt?

Luxaflex wordt over het algemeen uit drie hoofdmaterialen gemaakt: aluminium, PVC en hout. Het is interessant om de voordelen van ieder soort materiaal te kennen, zodat je hetgeen kunt kiezen dat het beste bij je past. In de vergelijkende tabel hieronder vind je de belangrijkste kenmerken van de verschillende soorten materiaal:

Kenmerken Aluminium PVC Hout
Hittebestendigheid Hoog Gemiddeld Hoog
Lichtbestendigheid Hoog Kan de kleur doen veranderen Hoog
Schokbestendigheid Laag Hoog Hoog
Flexibiliteit van de lamellen Laag Hoog Laag
Vochtbestendigheid Hoog Hoog Gemiddeld
Geschikt voor type kamer Alle soorten kamers Vooral geschikt voor keuken en badkamer Vooral geschikt voor woonkamer en slaapkamers
Uiterlijk Licht Licht Warm
Prijs Goedkope opties Goedkope opties Iets duurder

Hoe gebruik je luxaflex om ruimtes van elkaar te scheiden?

In kleine woningen kan het zo zijn dat het niet mogelijk is om wanden en deuren te plaatsen om ruimtes van elkaar te scheiden. Hetzelfde geldt voor een open huis met een weids uitzicht. Als je toch een onderscheid wilt kunnen maken tussen verschillende ruimtes of bijvoorbeeld een meer intieme sfeer wilt creëren, biedt luxaflex in beide gevallen de oplossing.

Je kunt de luxaflex aan het plafond of in een deurpost hangen. Je hoeft ze alleen naar beneden te laten zakken op het moment dat je de gewenste scheiding wilt maken. Let goed op dat je een model kiest dat de nodige lengte heeft om de grond te bereiken. Houten luxaflex is de beste optie als je op zoek bent naar een warme sfeer.

window and snow

Als je onderscheid wilt maken tussen verschillende ruimtes of bijvoorbeeld een meer intieme sfeer wilt creëren, biedt luxaflex de oplossing.
(Bron: Dmitry Bruskov: 27234126/ 123rf.com)

Wat is beter, luxaflex of gordijnen?

Veel mensen vragen zich af wat het beste is: luxaflex of gordijnen. Beide opties bieden voor- en nadelen. Of je beter jaloezieën of gordijnen kunt kopen, hangt allereerst van je persoonlijke wensen en behoeften af. Op basis daarvan kun je bepalen welk van de twee beter bij je past. Gebruik de volgende tabel om een keuze te maken voor luxaflex of gordijnen:

Kenmerk Luxaflex Gordijnen
Uiterlijk ✔︎
Thuisgevoel ✔︎
Keuze uit veel verschillende kleuren ✔︎ ✔︎
Keuze uit veel verschillende ontwerpen ✔︎
Opdruk ✔︎
Minimalistisch design ✔︎
Controle over de lichtinval ✔︎
Goedkope opties ✔︎ ✔︎
Gaat heel lang mee ✔︎
Gemakkelijk schoon te maken ✔︎
Verschillende maten ✔︎
Geschikt voor scheiden van ruimtes ✔︎

blinds ons a room

Luxaflex worden over het algemeen van drie hoofdmaterialen gemaakt: aluminium, PVC en hout. Het is interessant om de voordelen van ieder soort materiaal te kennen, zodat je de optie kiest die het beste bij je past.
(Bron: S. Hermann & F. Richter: 3623669/ Pixabay.com)

Hoe meet je het nodige formaat van de luxaflex?

Een van de voordelen van luxaflex is dat er zoveel verschillende afmetingen zijn. Om van dit voordeel te gebruik te maken, moet je weten hoe je het juiste formaat bepaalt. Hieronder vind je de belangrijkste tips om de nodige breedte en lengte van de lamellen te bepalen, afhankelijk van waar je de luxaflex wilt plaatsen:

 • Je hebt ruimte aan beide kanten van het raam: Je hoeft alleen maar de breedte van het raam te meten, inclusief kozijnen, en hier 10 centimeter aan toe te voegen. Het doel is om aan elke kant 5 centimeter vrij te houden.
 • Je hebt alleen ruimte aan één kant van het raam: Het proces is hetzelfde als hierboven, alleen hoef je nu maar 1 centimeter toe te voegen.
 • Het raam zit tussen twee muren: Je moet de opening meten die tussen de muren zit. Trek vervolgens een centimeter van dat getal af. Door het op deze manier te doen houd je ruimte over voor kleine berekeningsfoutjes, aangezien de metingen niet altijd helemaal exact zijn.
 • Rolgordijn: Je moet hetgeen meten dat het breedste is: het raam of de rolluikkast, en hier 10 centimeter aan toevoegen.
 • De lengte voor plafondmontage: Het is noodzakelijk om de afstand tot het plafond aan het einde van het raam, inclusief het frame, te meten en hier 10 centimeter aan toe te voegen.
 • De lengte voor wandmontage: Je moet de lengte van het raam meten en hier tussen de 17 en 25 centimeter aan toevoegen. Verderop in deze shopgids zul je zien dat het juiste getal afhangt van het raamtype.

Wat moet je doen als je niet het juiste formaat luxaflex vindt?

Heeft het raam een ​​standaard maat, dan is het vaak eenvoudig om luxaflex te vinden met de juiste afmetingen. Als je echter een afwijkend formaat raam hebt, is het altijd beter om te wedden op luxaflex met een grotere maat, zowel in de lengte als in de breedte. Er zijn gereedschappen op de markt om PVC- of aluminiumlamellen op maat te snijden.

Dit is echter een lastig klusje. We raden je aan dit alleen zelf te doen als je er zeker van bent dat je dit kunt. Controleer ook bij de fabrikant of dit een optie is voor het gekozen model. Natuurlijk kun je ook altijd kiezen voor het gebruik van de diensten van een bedrijf dat zich toelegt op de verkoop en installatie van dit product. Zo weet je zeker dat de jaloezieën er straks perfect bij hangen.

living room

Heeft het raam een ​​standaard maat, dan is het vaak eenvoudig om luxaflex te vinden met de juiste afmetingen.
(Bron: Iriana88w: 25305892/ 123rf.com)

Hoe moet je luxaflex schoonmaken?

We raden je aan de jaloezieën regelmatig schoon te maken en niet te wachten tot ze er vies uitzien. Er zijn verschillende opties om dit te doen. De eerste optie is om de luxaflex regelmatig af te stoffen door er een plumeau overheen te halen. De tweede optie is om de lamellen elke 15 dagen schoon te maken met een licht vochtige doek.

Tot slot kun je er ook nog voor kiezen om een borstel speciaal voor het schoonmaken van de jaloezieën te kopen. Er zijn verschillende modellen van deze borstels op de markt. Belangrijk is dat de borstel een stevig handvat heeft om hem goed vast te kunnen houden en uit meerdere rollen bestaat. Elke rol wordt tussen twee latten gestoken om deze van boven en onder te reinigen. Als je klaar bent, hoef je de borstel alleen maar onder de kraan af te wassen.

Wat zijn de voor- en nadelen van luxaflex?

Misschien twijfelde je nog of luxaflex de oplossing is waarnaar je op zoek bent. Maar in deze shopgids heb je kunnen ontdekken waarom het een goede optie is. Om je te helpen bepalen of jaloezieën daadwerkelijk hetgeen is wat je nodig hebt, vind je hieronder een handig overzicht van de voor- en nadelen van dit product:

Voordelen
 • Luxaflex is eenvoudig schoon te maken
 • Je kunt zelf bepalen hoeveel licht naar binnen valt
 • Je kunt er eenvoudig en snel ruimtes mee onderscheiden
Nadelen
 • Luxaflex kunnen soms een beetje een &#8216
 • koud” uiterlijk hebben
 • Ze zijn over het algemeen minder decoratief dan bijvoorbeeld gordijnen

Waar moet je op letten bij je aankoop?

We komen bijna aan het einde van je reis om de beste luxaflex te vinden. Grote kans dat je inmiddels van het nut van jaloezieën bent overtuigd, hoewel het kan zijn dat sommige factoren je nog een beetje doen aarzelen. Om je te helpen de luxaflex te vinden die perfect bij je past, vind je hieronder een handig overzicht met de belangrijkste criteria die gelden bij de aankoop van luxaflex:

Formaat van de lamellen

De afmetingen van lamellen zijn meestal 16, 25 of 50 millimeter. Vaak vind je aluminium en PVC luxaflex in alle 3 de maten en houten luxaflex in de laatste 2 formaten. De standaardmaat is 25 millimeter, deze zul je dus ook het meeste tegenkomen.

Het formaat van de lamellen is een belangrijk aspect, omdat je hier verschillende effecten mee kunt bereiken. Heb je een heel groot raam, een toegangsdeur naar de tuin of wil je meerdere ruimtes van elkaar scheiden, ga dan voor lamellen van 50 millimeter. Zo krijg je een elegantere uitstraling. De 16 millimeter modellen daarentegen zijn ideaal voor het visueel vergroten en verlichten van de ruimte. Natuurlijk moet je bij keuze voor een bepaald formaat altijd rekening houden met je eigen smaak.

blinds

De afmetingen van lamellen zijn meestal 16, 25 of 50 millimeter. 
(Bron: Islander11: 91174278/ 123rf.com)

Raamtype

Er zijn verschillende soorten ramen. De 4 soorten die het meest voorkomen zijn schuif-, val-, draai- en kantelramen. Schuiframen hebben als groot voordeel dat het geen spullen van de vensterbank kan stoten bij het openen. Valramen zijn ramen die alleen openen door de bovenkant naar binnen te kantelen en gaan nooit helemaal open.

Draai- en kiepramen worden zijdelings of van bovenaf geopend en gekanteld. Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden bij het installeren van jaloezieën op elk raammodel. Controleer ook of je voor de installatie gereedschap zoals een boormachine nodig hebt. Jaloezieën zijn het mooist als je ze aan de binnenkant van het raam monteert. Controleer voordat je de luxaflex koopt, of deze bij het raamtype bij jou thuis past.

Kleuren

Jaloezieën vind je tegenwoordig in bijna alle kleuren. Als je de ruimte een natuurlijke en warme uitstraling wilt geven, raden we aan houten luxaflex te kopen. Als je wilt dat de lamellen zo min mogelijk opvallen, kun je beter voor een neutrale witte kleur kiezen. Kies voor een opvallende kleur als dit bij het interieur van je huis past of als je juist wilt dat de luxaflex meer opvalt.

blinds

Luxaflex vind je tegenwoordig in bijna alle kleuren. Als je de ruimte een natuurlijke en warme uitstraling wilt geven, raden we aan houten luxaflex te kopen.
(Bron: Jacques Palut: 36254981/ 123rf.com)

Decoratiestijl

Een ander voordeel van luxaflex is dat je tussen verschillende stijlen kunt kiezen. Dankzij hun minimalistische ontwerp is het eenvoudig om ze perfect te laten integreren met de rest van je interieur, zodat ze zo onopvallend mogelijk blijven. De meere sierlijke modellen helpen je de ruimte te verlichten. In de tabel hieronder geven we je enkele tips om het meest geschikte model te kiezen:

Decoratiestijl Materiaal
Scandinavisch Aluminium of wit PVC
Exotisch Natuurlijk hout
Navy Wit hout
Vintage Aluminium
Modern Aluminium of wit hout
Industrieel Donker aluminium
Shabby chic Wit hout
Boho chic Wit of natuurlijk hout

Samenvatting

Luxaflex, ook wel bekend als jaloezieën of lamellen, is een veelzijdige en goedkope optie voor raamdecoratie. Ook kun je de jaloezieën gebruiken om kamers van elkaar te scheiden of om meer privacy te hebben als je bijvoorbeeld een kantoor met glazen wanden hebt. In deze shopgids laten we je zien wat de beste modellen zijn en op welke aspecten je moet letten bij de aanschaf van luxaflex.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om voordat je luxaflex koopt goed naar het formaat van de lamellen, het raamtype, de kleuren en de decoratiestijl van de luxaflex te kijken. Er is een breed aanbod aan sfeervolle, exclusieve en op maat gemaakte raamdecoratie oplossingen op de markt. Lees deze shopgids goed door en ontdek welk soort luxaflex het beste bij je past!

Vond je onze shopgids over luxaflex interessant? Laat hieronder een reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media.

(Bron van de header afbeelding: Sorokopud: 12409766/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies