Last updated: 02-08-2021

How we pick our products

21Products analyzed

24Hours invested

10Studies researched

102Comments collected

Een LED lamp kan tot 90 procent energie besparen in vergelijking met een gewone gloeilamp. Zo kan iedereen bijdragen aan de bescherming van het milieu met behulp van LED’s. Daarom hebben LED’s veel toepassingen in huis, ook voor bureaulampen.

LED bureaulampen zijn er in veel verschillende varianten, met verschillen in vorm, kleur, afmetingen en materiaal. Behalve licht uitstralen hebben sommige armaturen nog andere functies. Welke functies ze hebben kom je te weten in onze vergelijking van verschillende modellen. Bovendien hebben we de aankoop- en evaluatiecriteria samengevat, evenals de belangrijkste vragen over dit onderwerp.
De belangrijkste feiten in het kort

  • LED’s zijn lichtgevende diodes die energie-efficiënter en milieuvriendelijker zijn dan gloeilampen. Door hun lange levensduur en beschikbaarheid in verschillende vormen zijn LED armaturen ideaal voor bureauwerk.
  • LED bureaulampen met een lumen van 400 tot 500 worden als optimaal beschouwd. Bij de aanschaf moet echter ook rekening gehouden worden met de lichtkleur.
  • Veel LED bureau-armaturen hebben extra functies om het voordeel van de armatuur te vergroten. Zo kan bijvoorbeeld een dimmer gebruikt worden om de helderheid van het licht te regelen.

LED bureaulampen: Onze selectie

In deze rubriek stellen we onze persoonlijke favorieten in LED bureaulampen voor, voor elke smaak. Als onze selectie je bevalt, kun je de lamp gemakkelijk bestellen.

Koop- en beoordelingscriteria voor LED bureaulampen

Als je een LED bureaulamp koopt, moet je je op de hoogte stellen van de verschillende eigenschappen ervan. Zo kun je snel een geschikte armatuur vinden voor jou en je werkplek, het bureau. De belangrijkste criteria zijn:

In het volgende gedeelte leggen we in detail uit waar je bij de afzonderlijke criteria op moet letten.

Materiaal

LED bureaulampen zijn er in veel verschillende materialen. Bij het kopen moet je altijd letten op de kwaliteit van deze materialen. Goede kwaliteit is altijd een teken van duurzaamheid.

In principe zijn de typische materialen van LED bureaulampen onder andere roestvrij staal, metaal, acryl en zelfs hout. Welk materiaal je uiteindelijk kiest moet ook afhangen van je binnenhuisinrichting. Zo kun je van je armatuur een stijlvol element op je bureau maken.

Watt / Lumen

Bij de aanschaf van een bureaulamp kom je meestal de termen watt en lumen tegen. Watts zijn echter grotendeels vervangen door lumen. Lumen beschrijft de hoeveelheid licht die een lamp uitstraalt.

Voor je bureau kies je best een LED bureaulamp die ongeveer 400-500 lumen heeft. Je bureau moet immers goed verlicht zijn voor een optimale werksfeer. Je aankoop moet echter niet alleen afhangen van het aantal lumen. Je moet ook veel meer aandacht besteden aan de lichtkleur. Warmwitte LED armaturen, bijvoorbeeld, zijn geschikt voor dit doel.

Maat

LED bureaulampen zijn er in een grote verscheidenheid aan maten en vormen. Je moet de grootte van je bureaulamp aanpassen aan je bureau.

Dus als je veel ruimte op je bureau hebt, is er niets aan te merken op een groter model. Het is ook belangrijk hoe je je lamp op het bureau plaatst zonder dat hij hinderlijke schaduwen werpt. Dit aspect hangt er ook van af of je rechts- of linkshandig bent.

Speciale functies

Veel LED bureaulampen hebben ook speciale functies. Afhankelijk van de eisen die je aan je armatuur stelt, moet je hier een geschikt model zoeken. Dimbare LED bureaulampen hebben het voordeel dat je de hoeveelheid licht die de lamp uitstraalt kunt regelen.

Als je bureau betrekkelijk klein is, kun je een bureaulamp met klemvoet gebruiken. Dit wordt aan de rand van het bureau bevestigd en neemt dus nauwelijks plaats in. Andere LED bureaulampen hebben bijvoorbeeld een USB poort of een Qi oplaadvlak, waarop je je mobiele telefoon gemakkelijk draadloos kunt opladen.

Gids: Veelgestelde vragen over LED bureaulampen in detail beantwoord

In dit deel beantwoorden we de belangrijkste vragen over LED bureaulampen. Zo kun je je zoektocht naar een geschikte armatuur goed geïnformeerd beginnen.

Wat is een LED bureaulamp?

Een bureaulamp is geschikt voor iedereen die zijn werk aan een bureau doet. LED bureaulampen vormen een bijzondere categorie. Deze hebben LED’s in plaats van gloeilampen.

LEDs zijn speciale lichtgevende diodes die energiezuiniger en dus milieuvriendelijker zijn. Ze gaan ook lang mee en zijn verkrijgbaar in verschillende lichte kleuren. LED’s zijn daarom een modern alternatief voor gloeilampen.

Tegenwoordig wordt de klassieke gloeilamp vaak vervangen door LEDs. Deze verbruiken minder energie en beschermen zo het milieu. (Image source: Kari Shea / Unsplash)

Welke soorten LED bureaulampen zijn er?

Er zijn verschillende soorten LED bureaulampen. Ze verschillen in grootte, vorm, materiaal en, natuurlijk, in hun functie. Er zijn veel combinaties van LED bureaulampen die deze eigenschappen verschillend combineren.

Welk type voor jou geschikt is hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Wil je liever speciale functies zoals dimbare lampen of geïntegreerde Qi technologie, dan zul je vaak meer geld moeten uitgeven. Daarom moet je goed nadenken over wat je van je lamp wilt, voordat je hem koopt.

Hoeveel kost een LED bureaulamp?

De prijs van een LED bureaulamp wordt vooral bepaald door de materialen, de functies en het merk. Voor een ruw overzicht van het brede prijsbereik geven we het je in een tabel:

Prijsbereik Beschikbare producten
Laag geprijsd (7 – 20 €) Eenvoudige en technisch eenvoudige modellen
Middelmatig geprijsd (20 – 50 €) Grotere keuze aan technische mogelijkheden
Hoog geprijsd (vanaf 50 €) Uitgewerkte ontwerpen gecombineerd met technische mogelijkheden

Zoals je ziet, betaal je vooral meer voor modellen met speciale functies. Eenvoudige LED bureaulampen, daarentegen, zijn al voor weinig geld verkrijgbaar.

Conclusie

LED bureaulampen bieden een modern alternatief voor gewone gloeilampen. Tegelijk besparen ze een aanzienlijke hoeveelheid energie en helpen zo het milieu te beschermen. Dankzij de vele verschillende types is er voor elk huishouden wel een geschikte armatuur te vinden.

Een LED bureaulamp is niet alleen een handig gebruiksvoorwerp om voldoende licht te geven voor je werk aan je bureau. Veel verschillende functies zorgen voor meer functionaliteit. Bij een aankoop zijn je persoonlijke voorkeuren en je prijsverwachtingen echter van groot belang.

(Coverfoto: Mikael Blomkvist / Pexels)

Reviews