Last updated: 06-08-2021

How we pick our products

4Products analyzed

45Hours invested

13Studies researched

215Comments collected

Een goede pan is een accessoire dat in de keuken niet mag ontbreken. Voor kookliefhebbers zijn pannen een onmisbaar accessoire. Het kiezen van de juiste pan is misschien niet zo eenvoudig als je denkt. Er is een grote verscheidenheid aan pannen op de markt en elk model heeft specifieke kenmerken.

Alle koks, zowel professionals als beginners, weten dat de keuze van de juiste pan van cruciaal belang is. Het hangt allemaal af van het gerecht dat je wilt koken: vlees, vis, groenten, enzovoort.

In onze Le Creuset pan test 2023 willen we dit product wat nader voorstellen. Je krijgt belangrijke informatie over de verschillende soorten, en ook over de factoren waarmee je rekening moet houden voor je iets koopt. Met behulp van ons testartikel zou je de juiste Le Creuset pan voor je moeten kunnen vinden.
Belangrijk om te weten

 • Le Creuset heeft jarenlange ervaring op culinair gebied om zijn klanten de beste keukenaccessoires te kunnen bieden. Behalve pannen biedt Le Creuset een ruime keuze aan keukenproducten voor huishoudelijk of professioneel gebruik.
 • De pannen van Le Creuset worden vooral gekenmerkt door hun materiaal. Afhankelijk van je behoeften kun je de juiste pan voor je vinden. Le Creuset biedt verschillende soorten pannen aan en elk daarvan heeft specifieke kenmerken
 • De producten van Le Creuset worden in Frankrijk gemaakt en bieden de hoogste kwaliteit. Om de kwaliteit van de pannen te behouden, is het aan te bevelen ze met de hand af te wassen en niet in de afwasmachine.

Le Creuset pan: Onze selectie

Le Creuset pan: Koop- en beoordelingscriteria

In de volgende paragrafen wordt uitgelegd wat de afzonderlijke criteria zijn.

Materiaal en gewicht

Het materiaal is het belangrijkste criterium, want het bepaalt de eigenschappen van de pan, zoals het gewicht. Le Creuset biedt pannen in verschillende materialen voor elke behoefte. De meeste pannen zijn meestal gemaakt van ijzer, aluminium en roestvrij staal.

le Creuset Pfanne-1

Met Le Creuset pannen kun je gemakkelijk al je favoriete gerechten klaarmaken, zoals vlees, vis en groenten. (Image source: unsplash.com / Donovan Valdivia)

De keuze van het materiaal is belangrijk omdat het ook invloed heeft op het gewicht en de warmtegeleiding van het product. De pannen van aluminium zijn over het algemeen lichter dan de andere en geleiden de warmte vrij snel.

De roestvrijstalen producten zijn steviger maar zwaarder en geleiden de warmte niet goed: de warmte wordt niet altijd gelijkmatig overgedragen en de pan heeft meer tijd nodig om op te warmen. Tenslotte zijn ijzeren pannen vrij stevig en zwaar.

Schoonmaken

Het schoonmaken van de pannen is een belangrijk criterium omdat een juiste reiniging de kwaliteit van de producten waarborgt. Na gebruik van een pan is het belangrijk hem goed schoon te maken om de vettige resten van het voedsel op de bodem te verwijderen.

Je kunt niet alle pannen op dezelfde manier schoonmaken: sommige kun je in de afwasmachine reinigen, andere niet.

We zullen later meer in detail uitleggen hoe je een Le Creuset pan goed schoonmaakt. Zoals we later zullen uitleggen, is het aan te bevelen de pannen met de hand af te wassen. Je moet oppassen dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, om het oppervlak niet te beschadigen.

Gebruiksgebieden

De materiaalsoort bepaalt ook het gebruiksgebied waarvoor de pan gebruikt kan worden. Aluminium pannen zijn heel veelzijdig en geschikt voor alle soorten keukens, ook voor inductiekookplaten. Bovendien zijn ze antiaanbak en kun je er alle soorten voedsel mee bereiden.

le C-2reuset Pfanne

Le Creuset biedt je alle producten die je in je keuken nodig hebt: potten, braadpannen, pannen en andere handige accessoires. (Image source: unsplash.com / Becca Tapert)

Dankzij hun stevigheid zijn de roestvrijstalen pannen geschikt om in te bakken en je kunt ze zelfs in de oven gebruiken.

Garantie

Een pan van goede kwaliteit kopen kan niet goedkoop zijn. Daarom is het belangrijk dat je voor je aankoop informeert naar de garantie van het product. Le Creuset biedt niet alleen uitstekende kwaliteit voor je keukenproducten, maar ook een uitstekende garantie.

De garantieperiode van Le Creuset is bijzonder lang, bijna 30 jaar. In geval van schade kun je aanspraak maken op je garantie door eenvoudig contact op te nemen met de verkoper bij wie je het product kocht. Na 30 jaar is de garantie niet meer geldig.

Bovendien zijn er bijzondere omstandigheden waarvoor de garantie niet geldig is, bijvoorbeeld als je het product door een onbevoegde hebt laten repareren of als het product niet op de juiste manier is gebruikt zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Meer voorwaarden vind je op de officiële Le Creuset website.

Shopgids Le Creuset pan: Alles wat je moet weten

Om je te helpen je voor te bereiden op het kopen van een Le Creuset pan, hebben we wat meer interessante informatie over deze productreeks opgenomen.

Hoeveel kost een Le Creuset pan?

De prijs van een Le Creuset pan varieert naargelang het model, de grootte en het gebruiksgebied. In het algemeen ligt de prijsklasse voor Le Creuset pannen gemiddeld rond de 100 euro. In de volgende tabel tonen we je de prijzen voor elk beschikbaar model.

Model Prijsklasse
Grillpan Tussen ca. 100 – 165 euro
Omeletpan Ca. 90 euro
Koekenpan Tussen ca. 110 – 170 euro
Sauteerpan Tussen ca. 145 – 175 euro

Waarin onderscheidt Le Creuset zich van andere fabrikanten?

Alle Le Creuset producten worden in Frankrijk gemaakt en bieden de hoogste kwaliteit voor je keuken.

Le Creuset onderscheidt zich door zijn hoge kwaliteit en vele jaren ervaring.

Le Creuset’s belangrijkste doel is uitmuntendheid te bieden aan alle aspirant koks en aan hen die al professioneel in de keuken staan. Le Creuset keukenaccessoires zijn niet alleen van de hoogste kwaliteit, maar ook innovatief en modern.

Le Creuset heeft jarenlange ervaring op culinair gebied opgebouwd om de klanten de beste producten te kunnen bieden.

Welke soorten Le Creuset pannen zijn er?

Gietijzeren pan

De gietijzeren pan zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling om vlees, biefstuk en geroosterde aardappelen optimaal te bereiden. Sommige pannen hebben afneembare houten handvatten, zodat je ook met het fornuis kunt koken.

Normaal zijn deze pannen zwaarder dan de andere, maar de Le Creuset pannen zijn vrij licht. Dit model is geschikt voor alle soorten keukens, ook voor inductiekeukens, en is verkrijgbaar in een reeks heldere kleuren.

Advantages
 • Lange duurzaamheid
 • Robuust
 • Goede warmtegeleiding
Disadvantages
 • Zwaar
 • Slechte warmtegeleiding Lange opwarmtijd

Aluminium pannen

De aluminium pannen van Le Creuset zijn ideaal voor dagelijks gebruik en zijn gemakkelijk in het gebruik. Dit model biedt ook een gelijkmatige warmteverdeling en dankzij de aluminium bekleding is deze pan anti-aanbak voor de beste kookresultaten.

Met deze pan kun je alles koken wat je maar wilt: vlees, vis, eieren en groenten zonder dat je bang hoeft te zijn dat het eten aan de bodem blijft kleven.

Aluminium pannen kunnen ook in de afwasmachine, hoewel het aan te bevelen is ze met de hand af te wassen om de kwaliteit te behouden.

Advantages
 • Kan in de vaatwasser gereinigd worden
 • Anti-aanbak
Disadvantages
 • Gevoelig oppervlak
 • Lage dichtheid

Hoe kan ik een Le Creuset pan schoonmaken?

Bij het schoonmaken van Le Creuset pannen moet je de gebruiksaanwijzing lezen. Laat de pan voor het schoonmaken een paar minuten afkoelen. Je hoeft het niet in koud water te dompelen om het af te koelen. Je kunt de aanbevolen schoonmaakdoeken gebruiken, maar gebruik geen agressieve doeken of schoonmaakmiddelen, want die kunnen de kwaliteit van de pan aantasten of er zelfs krassen op maken.

Het is raadzaam de Le Creuset pan niet in de vaatwasser te zetten om het risico van beschadiging te vermijden.

In het algemeen is het beter de pannen met de hand met heet water af te wassen en niet in de vaatwasser, om een lange levensduur van het product te verzekeren. Sommige pannen kunnen echter ook in de afwasmachine.

In dit geval moet je een niet-agressief wasmiddel gebruiken. Als de pan regelmatig in de afwasmachine wordt gereinigd, kan hij verkleuren en kan het anti-aanbak oppervlak beschadigd raken.

Welke andere producten biedt Le Creuset aan?

Le Creuset biedt niet alleen pannen aan, maar ook andere keukenproducten zoals potten, pannensets en braadpannen. Op de officiële Le Creuset website is het ook mogelijk extra keukenaccessoires te kopen, zoals vleesthermometers en grilltangen. Naast deze producten vind je natuurlijk ook schoonmaakmiddelen.

In de volgende tabel tonen we je de prijzen van enkele accessoires van Le Creuset.

Accessoires Prijsklasse
Reiniger Ca. 25 Euro
Grilltang klein Ca. 33 Euro
Grilltang groot Ca. 38 Euro
Vleesthermometer Ca. 10 Euro
Pan spatscherm Vanaf 42 Euro
Reinigingsborstel Ca. 18 Euro

Coverfoto: victority/ 123rf.com

Reviews