Last updated: 17-08-2021

How we pick our products

14Products analyzed

19Hours invested

6Studies researched

75Comments collected

Als het om hoogte gaat, moet je alle voorzorgsmaatregelen nemen als het om veiligheid gaat. Daarom moet je bij het gebruik van een ladder een goede ladder hebben die je stabiliteit en vertrouwen geeft. De vraag is welke van alle modellen en merken de beste is?

Bij Sweetesthoma geven we je meer dan alleen de technische gegevens van elk model. We willen dat je alle informatie hebt die je nodig hebt om de beste koopbeslissing te nemen. Van de meest vernieuwende modellen en de kenmerken die je moet vergelijken, tot de meest gestelde vragen bij kopers.
Belangrijk om te weten

  • Een ladder is een constructie van twee evenwijdige of licht convergerende stukken die met tussenruimten door dwarsbalken aan elkaar verbonden zijn en gebruikt worden om een persoon van het ene niveau naar het andere te brengen of te laten zakken.
  • Dankzij de vooruitgang in de fabricage van gereedschap zijn er steeds meer ladders die meer duurzaamheid, draagkracht en draagbaarheid bieden, waaronder aluminium, glasvezel en houten ladders er uitspringen.
  • Tot de belangrijkste factoren die je moet overwegen voordat je een ladder kiest, behoren: Gewicht, Gewichtssteun, Opbergen, Lengte, Vervaardigingsmateriaal, Sporten, Pasvorm, Veiligheid.

Ladder: Onze selectie

Shopgids Ladder: Alles wat je moet weten

Voor veel mensen is het kopen van een ladder een kwestie van minuten, maar wie ze regelmatig gebruikt weet dat er een aantal factoren zijn waarmee je rekening moet houden om de beste keuze te maken.

Een ladder is een constructie van twee evenwijdige of licht convergerende delen die met tussenruimten door dwarsbalken met elkaar verbonden zijn en gebruikt worden om een persoon van het ene naar het andere niveau te brengen of te laten zakken.
(Foto: Dolgachov/ 123rf.com)

Wat is een ladder en welke voordelen biedt hij?

Een ladder is een geheel van sporten of treden die met touw, glasvezel, hout of metaal aan elkaar verbonden zijn. De configuratie van twee evenwijdige of licht convergerende stukken die met tussenruimten door dwarsstukken aan elkaar verbonden zijn, wordt gebruikt om iemand van het ene niveau naar het andere te brengen of te laten zakken.

Ze zijn erg handig om verschillende taken op hoogte uit te voeren, zoals: een muur schilderen, een hoge kast of een plank bereiken, enzovoort, en hun doel hangt meestal samen met hun vormgeving.

Omdat een ladder robuust, flexibel en duurzaam is, moet je bij de keuze ervan rekening houden met verschillende elementen, die voor- en nadelen bieden waarvan de keuze afhangt van het soort ladder en het uit te voeren werk.

Advantages
  • Gemakkelijk te vervoeren: Aluminium en glasvezelladders zijn gemaakt van lichtgewicht materialen
  • Ze maken toegang mogelijk tot hogere niveaus die je met geen ander gereedschap zou kunnen bereiken
  • Roestvrij: zowel aluminiumlegering als glasvezellegering maken een langere levensduur in ongunstige weersomstandigheden mogelijk
  • Het is een gereedschap met een lange levensduur
Disadvantages
  • Thermische en elektrische geleidbaarheid: Aluminium en houten ladders worden niet aanbevolen voor industrieel gebruik
  • Schokgevoelig: hun fabricagemateriaal is minder bestendig dan dat van traditionele houten ladders
  • De prijs van een aluminium of glasvezel ladder is hoger dan die van houten ladders, omdat ze meestal meer functies en verstelmogelijkheden bieden.

Aluminium, glasvezel of houten trap Waar moet je op letten?

Er zijn drie soorten materialen voor trappen: aluminium, glasvezel en hout, waarbij de eerste twee -aluminium en glasvezel- het populairst zijn. Het is belangrijk om bij het kopen van een ladder op hun fabricagemateriaal te letten, om te weten welke het beste bij je behoeften past.

Zoals je je kunt voorstellen, is elk van deze drie soorten ladders goed. Het belangrijkste verschil zit in aspecten als het uit te voeren werk, de werkhoogte, en de draagkracht. We praten hieronder meer over elk van hen.

Aluminium ladder. Het onderscheidt zich als een uitstekend materiaal voor verschillende soorten ladders, omdat het veel belasting kan dragen zonder gevaar voor vervorming. Hij is licht van gewicht, wat een groot verschil maakt als je hem van de ene plaats naar de andere brengt, en hij is ook betaalbaar.

Glasvezel ladder. Het is sterk en geleidt geen elektriciteit zoals aluminium. Het is echter iets duurder dan de andere soorten, maar de voordelen wegen wellicht op tegen de extra kosten.

Een belangrijk aspect bij een glasvezelladder is dat deze ladders na 7,60 meter onhandelbaar beginnen te worden, omdat ze zwaarder zijn dan aluminium.

Houten ladder. Waarschijnlijk is dit de meest voorkomende en populaire keuze van een laddertype. Het is een betaalbare optie die gemakkelijk te vinden is in elke winkel voor woningverbetering of ijzerwaren.

Het geleidt geen elektriciteit, dus je kunt het veilig overal gebruiken waar je een beter bereik nodig hebt. Echter, is zwaarder dan de andere mogelijkheden en gaat achteruit als je hem buiten laat staan

Aluminium Glasvezel Hout
Elektrisch geleidend Zes No Geen
Draagvermogen 90 tot 150 kg 102 tot 170 kg tot 95 kg
Aanbevolen gebruik Huishoudelijk Industrieel Huishoudelijk

Dankzij de vooruitgang in de fabricage van gereedschap komen er steeds meer ladders op de markt die een grotere duurzaamheid bieden, hiertoe behoren aluminium, glasvezel en houten ladders.
(Foto: Arturs Budkevics/ 123rf.com)

[/kb_faq]

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Bij het kiezen van een ladder is het belangrijk rekening te houden met kenmerken en functies die bij je passen en niet alleen op de prijs van het product te kiezen.

Het

gewicht van een ladder is een tweesnijdend zwaard, want het geeft de ladder meer stabiliteit, maar maakt hem ook moeilijker te vervoeren. Het gewicht is recht evenredig met het materiaal waarvan de ladder gemaakt is en de afmetingen ervan.

Evenzo is de lengte van de ladder recht evenredig met het gewicht, hoe langer de ladder hoe zwaarder hij is. Als je hem voor huishoudelijke doeleinden gaat gebruiken, raden we een ladder aan waarvan het gewicht niet meer dan 12 kilo bedraagt, zodat je hem gemakkelijk kunt vervoeren en opbergen.

Er zijn drie soorten materialen: aluminium, glasvezel en hout, waarbij de eerste twee -aluminium en glasvezel- het populairst zijn.
(Foto: kasto/ 123rf.com)

Gewichtssteun

Het gewicht dat een ladder draagt hangt af van het materiaal waarvan hij gemaakt is, en dat ligt in een gemiddeld belastingsbereik van 95 kg tot 150 kg. Het is belangrijk niet alleen rekening te houden met het gewicht van de persoon op de ladder, maar ook met dat van andere hulpmiddelen die gewicht toevoegen.

Als de ladder voor huishoudelijke doeleinden gebruikt wordt, is een ladder die vanaf 90 kg kan dragen voldoende, maar als je op grotere hoogte wilt werken, raden we een ladder aan die vanaf 102 kg kan dragen.

Opbergen

Goed opbergen is meer dan alleen maar ruimte vinden voor een ladder. Het gaat erom slijtage en beschadigingen te voorkomen die het gebruik onveilig zouden kunnen maken. Opvouwbare of scharnierende versies bieden hiervoor praktische oplossingen.

We raden je aan de ruimte op te meten die je beschikbaar hebt om de ladder op te bergen. Zorg ook voor een ruimte die vrij is van vocht en die gemakkelijk toegankelijk is om vroegtijdige aantasting van de ladder te voorkomen.

Ladders van glasvezel zijn sterk en geleiden geen elektriciteit zoals aluminium.
(Foto: Richard Villalon / 123rf.com)

Lengte

De ladder moet lang genoeg zijn om handen en voeten steun te geven in alle standen waarin ze gebruikt wordt, zodat er, als er op gewerkt moet worden, minstens vier vrije sporten boven de plaats van de voeten moeten zijn.

Hoewel ladders een maximaal toegestane hoogte van 10 meter hebben, wordt voor het gebruik van ladders – binnenshuis of buitenshuis – 5 tot 7 meter aanbevolen om het risico van vallen van hoogte te verminderen.

Vervaardigingsmateriaal

Ladders, gemaakt van legeringen, zijn licht, roest- en vuurbestendig. Daarom worden aluminium ladders aanbevolen voor thuisgebruik, vooral omdat ze gemakkelijk te vervoeren en licht van gewicht zijn.

Ladders van glasvezel worden aanbevolen voor industriële werken, omdat ze door hun epoxylegering en glasvezelplastiek anticorrosief en niet-geleidend van elektriciteit zijn.

Wat houten ladders betreft, hun aanbevolen gebruik is beperkt tot functies met een geringer risico van thermische geleiding, vanwege hun brandbare structuur. Hij biedt minder verstelmogelijkheden, daarom is de verkoop ervan de laatste jaren gedaald.

Bij het kiezen van een ladder moet je letten op de configuratie van de sporten, zodat je veilig bent, comfortabel kunt werken en de gewenste hoogte kunt bereiken; deze stukken moeten de juiste afmetingen hebben.

In het algemeen wordt een loopvlak van 30 tot 40 cm aanbevolen, met een diepte van 8 tot 12 cm en met antislip eigenschappen om het risico van ongelukken door vallen op hoogte te voorkomen en te verminderen. Aanpassing

Afhankelijk van het soort ladder kun je de vorm veranderen of aanpassen, zodat ze heel aanpasbaar zijn. Sommige modellen kunnen als ladder en tegelijk als vast platform gebruikt worden. Andere kunnen zelfs als brug dienen voor korte afstanden.

In het algemeen wordt bij het kopen van een ladder aangeraden om zoveel mogelijk verstelmogelijkheden te hebben, zodat je al je werk optimaal kunt uitvoeren, maar je moet er wel rekening mee houden dat hoe meer functies en verstelmogelijkheden de ladder heeft, hoe hoger de prijs.

Er is een grote verscheidenheid aan ladders die, afhankelijk van je smaak en behoeften, perfect in je budget passen.
(Foto: zerbor/ 123rf.com)

Veiligheid

Omdat het een werktuig is om op hoogte te werken, is het van belang om bij de keuze van een ladder rekening te houden met de risico’s die eraan verbonden zijn, daarom is het van fundamenteel belang dat je een ladder koopt.

Voor hoger industrieel werk en in de aanwezigheid van elektrische bedrading raden we het gebruik van een glasvezelladder aan om zijn niet-geleidende eigenschappen en maximale gewichtsbelasting, waardoor de aluminium en houten ladders voor eenvoudiger en veiliger functies verdrongen worden.

(Foto: lightfieldstudios/ 123rf.com)

Reviews