Laatst bijgewerkt: 17-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

21Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

We hebben een enorme hoeveelheid koopgidsen over de meest uiteenlopende artikelen op de markt. Je bent hier op de juiste plaats voor alles wat je moet weten over het kopen van de beste klapstoel.

Klapstoelen geven je een comfortabele zitplaats, waar je ook heen gaat. Ze zijn een onmisbare metgezel voor kamperen, stranddagen of achtertuinbarbecues, en ook voor geïmproviseerde samenkomsten. Sommige worden geleverd met draagtassen en zijn gemaakt van lichtgewicht materialen, zodat je ze overal mee naartoe kunt nemen.

We zijn ervan overtuigd dat je tegen de tijd dat je klaar bent met het lezen van deze gids klaar zult zijn om de beste koopbeslissing te nemen en over het gereedschap zult beschikken om de ideale klapstoel voor je te maken. Lees verder deze waardevolle informatie die we voor je hebben samengesteld.
Belangrijk om te weten

 • Een klapstoel is een soort zitmeubel dat gemakkelijk te vervoeren en op te bergen is. Sommige zijn speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis en zijn gemaakt van speciale materialen, waardoor ze nog lichter zijn en gemakkelijker in elkaar gezet kunnen worden.
 • Er zijn twee soorten klapstoelen op de markt: kampeerstoelen en stoelen die gebruikt worden voor vergaderingen. Beide dienen verschillende doelen, dus de keuze die je maakt hangt af van je behoeften.
 • Er zijn verschillende factoren die belangrijk zijn om te overwegen voor je een aankoop doet. Sommige daarvan zijn de materialen, de montage of de extra accessoires die je kunt vinden. We bespreken deze criteria hieronder meer in detail.

Klapstoel: Onze selectie

Shopgids Klapstoel: Alles wat je moet weten

Onze koopgids is erop gericht je te helpen begrijpen hoe je verschillende modellen klapstoelen kunt vergelijken en onderscheiden. We zijn er zeker van dat je het nuttig vindt bij het nemen van de beste koopbeslissing.

Er gaat niets boven een comfortabele stoel om van de natuur te genieten. (Foto: dolgachov / 123rf.com)

Wat is een klapstoel en wat zijn de voordelen ervan?

Een klapstoel is een soort zitmeubel dat gemakkelijk vervoerd en opgeborgen kan worden als het niet gebruikt wordt. Hij is heel handig voor als je thuis vergaderingen hebt of met vrienden op stap gaat en wat comfort mee de natuur in moet nemen.

In klapstoelen worden steeds meer technologische verbeteringen in de fabricage van hun materialen verwerkt, waardoor ze steeds lichter worden. Bovendien worden de vouwmechanismen steeds gemakkelijker en de stoffen steeds weerbestendiger, en niet te vergeten comfortabeler.

Of het nu gaat om een sportevenement voor je kinderen, een meerdaags kamp of een samenzijn met vrienden, een comfortabele zitplaats wordt altijd op prijs gesteld. In situaties waar de vloer de enige optie is, loont het de moeite om je klapstoel te kunnen vervoeren en geen oncomfortabele tijd te hebben.

Voordelen
 • Overal comfortabel zitten
 • Weerbestendig
 • Lichtgewicht materialen
 • Gemakkelijk te vervoeren en op te bergen
 • Kan tegen veel gewicht
Nadelen
 • Ruimte innemen in bagage
 • Sommige modellen zijn niet zo comfortabel
 • Sommige ontwerpen zijn te lomp
 • Hebben een beperkte levensduur

Klapstoel voor kamperen of vergaderen – Waar op letten

We kunnen klapstoelen in deze twee brede categorieën verdelen: kamperen of vergaderen. Je moet je behoeften overwegen voor je een aankoopbeslissing neemt. Hier maken we het je gemakkelijk.

Campingstoel. Dit zijn de klassieke klapstoelen die we zien bij openlucht evenementen van verschillende soorten. Ze zijn meestal in twee of vier delen opgevouwen en de meeste worden geleverd met een op maat gemaakte tas om ze te vervoeren. Als ze van goede kwaliteit zijn, zijn ze bestand tegen regen en langdurige blootstelling aan de zon.

Vergaderstoel. Dit soort stoelen is ontworpen om in pakhuizen tegen elkaar gestapeld te worden tot ze opnieuw gebruikt worden. Ze zijn meestal in twee delen gevouwen en zijn verkrijgbaar voor binnen en buiten. Sommige stoelen voor binnen hebben zelfs kussens om ze comfortabeler te maken.

Camping Bijeenkomsten
Opvouwbaar in delen 2 of 4 2
Draagtas Ja Nee
Weerbestendig Ja Alleen sommige modellen
Met armleuningen De meeste ja De meeste nee

Opvouwbare stoelen voor bijeenkomsten kunnen gemakkelijk naar de plaats van bijeenkomst vervoerd worden. (Foto: Valdas Jarutis / 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Hier willen we je een paar belangrijke elementen aanreiken die je helpen de beste beslissing te nemen en het meeste uit je klapstoel te halen. Volg deze criteria tot op de letter om de ideale klapstoel voor je behoeften te kiezen.

Materialen

Een van de belangrijkste aspecten bij de keuze van je klapstoel is de kwaliteit van de materialen te kennen. Dit is vooral belangrijk voor campingstoelen, want ze moeten tegen alle weersomstandigheden bestand zijn. Hier zijn de materialen die we je aanraden te kopen.

Buisstaal. Ongeacht of je een stoel voor binnen of buiten zoekt, staal is een materiaal waar je op moet letten. Het is niet alleen heel sterk, maar ook licht omdat het hol is. We raden dit materiaal aan voor het frame als je een klapstoel zoekt die tegen een stootje kan.

Wood. Dit materiaal geeft een esthetischer aanzicht aan stoelen in het algemeen, ook aan klapstoelen. Het grootste nadeel is dat ze zwaarder zijn, maar ze zijn ook heel stevig. We raden houten klapstoelen aan als je niet veel stoelen nodig hebt voor je bijeenkomsten en het belangrijk vindt dat ze bij je andere meubilair passen.

Polyester. Dit is het ideale materiaal voor de bekleding van kampeerstoelen, want het is zeer weerbestendig. Je vindt dit materiaal van eenvoudig, enigszins breekbaar gaas tot zeer comfortabele matten waar je elke seconde die je in je stoel doorbrengt dankbaar voor zult zijn. We raden je aan polyester te kiezen als je verscheidene uren buiten zult doorbrengen.

Montage

Op dit punt willen we enkele specificaties geven over de montage, zodat je geen stoel krijgt die te ingewikkeld is. In deze tijd is het heel zeldzaam dat je een klapstoel vindt waarvoor schroeven vastgedraaid moeten worden of onderdelen in elkaar gezet moeten worden. Klapstoelen moeten in een paar bewegingen in elkaar gezet of uit elkaar gehaald worden.

2 delen. Bij deze manier van assembleren moeten de voorpoten aan de achterpoten vastgemaakt worden om de stoel tot een plankvorm te maken. Dit is de montage die gebruikt wordt voor vergaderstoelen. We raden je aan deze montage te kiezen als je je stoelen in een voertuig met voldoende ruimte kunt vervoeren.

4 onderdelen. Dit systeem maakt gebruik van een structuur die de 4 poten van de stoel in een kruisvorm verbindt, en wanneer ze naar het midden geduwd worden, verbinden ze zich met elkaar. Deze montage wordt het meest gebruikt voor kampeer- of strandstoelen en bevat meestal een tas. We raden je aan voor deze montage te kiezen als je een stoel nodig hebt die je gemakkelijk op je schouder kunt dragen.

Accessoires

Bij het kiezen van een klapstoel is het belangrijk na te gaan of hij stevig en sterk is, en ook comfortabel. Als het een opvouwbare kampeerstoel is, is het het beste als hij armleuningen en zelfs een hoofdsteun heeft. Enkele extra voorzieningen die je kunt vinden zijn:

Bekerhouders. Wie heeft niet in een heel comfortabele stoel zitten genieten van een perfecte houding en zich plotseling moeten bewegen om bij zijn drankje te kunnen? Om de ideale houding, die soms moeilijk terug te krijgen is, niet in gevaar te brengen, raden we aan dat je stoel minstens één bekerhouder in de armleuning heeft.

IJsbakje. Als je de ultieme comfortervaring naar een hoger niveau wilt tillen, is in sommige stoelen een kleine koelbox ingebouwd. Zo kunnen je drankjes koud blijven terwijl de zon buiten fel brandt. We raden je aan dit accessoire te zoeken als je op strandvakantie gaat en niet van plan bent je meer dan nodig te verplaatsen.

Parasol. Sommige nieuwere modellen klapstoelen bevatten een systeem waarmee je een losse parasol kunt bevestigen. Dit is uiterst handig omdat alles ontworpen is om in dezelfde tas te dragen. We raden je aan een stoel te zoeken met een paraplu er bij, als je die nog niet hebt en meer bescherming tegen de zon zoekt.

Klimatologische overwegingen

Bij dit laatste punt willen we je helpen een stoel te kiezen die geschikt is voor het klimaat van de plaats waar je hem wilt gebruiken. Terwijl we het al hebben over warme plaatsen als het strand, kun je je stoel misschien ook meenemen naar koude plaatsen als het bos. En een stoel met ademend gaas is niet hetzelfde als een die goed bekleed is met een dubbele laag.

Voordat je op reis gaat moet je zeker weten dat je een stoel meeneemt waarin je je prettig voelt. Overweeg dus of het de moeite loont een volledig omsloten stoffen stoel mee te nemen naar het strand, waar je er waarschijnlijk van gaat zweten. We raden je aan alleen een stoel met ruimte voor luchtcirculatie te zoeken als je hem op warme plaatsen gaat zetten.

(Zichtbare foto: michwich/ 123rf.com)

Recensies