Last updated: 04-08-2021

How we pick our products

7Products analyzed

13Hours invested

4Studies researched

63Comments collected

Waterkokers zijn een onmisbaar keukenapparaat geworden en kunnen in sommige gevallen een goed alternatief zijn voor de steelpan. Als je veel belang hecht aan de vormgeving en het uiterlijk van je keuken, is de KitchenAid waterkoker misschien een goede keuze. KitchenAid waterkokers zijn niet alleen keukenapparaten, maar ook stijlvolle accessoires.

Met onze grote KitchenAid waterkoker test 2023 willen we je kennis laten maken met dit apparaat. We hebben KitchenAid waterkokers met en zonder temperatuurregeling vergeleken en hun voor- en nadelen op een rijtje gezet. Met ons overzicht van belangrijke factoren waar je op moet letten voor je koopt, zou je de juiste KitchenAid waterkoker voor je moeten kunnen vinden.
De belangrijkste dingen in een notendop

 • KitchenAid waterkokers worden vooral gekenmerkt door een chique vormgeving en genieten daardoor grote populariteit, vooral bij liefhebbers van design. Als designermodellen zijn ze iets duurder dan de gemiddelde, maar in ruil daarvoor hebben ze ook een hoge kwaliteit van afwerking.
 • In principe maakt men onderscheid tussen KitchenAid waterkokers met temperatuurregeling en KitchenAid waterkokers zonder temperatuurregeling. KitchenAid waterkokers met temperatuurregeling hebben het voordeel dat je de watertemperatuur naar eigen wens kunt instellen.
 • Voordat je een KitchenAid waterkoker koopt, moet je op veel verschillende factoren letten, zoals het vermogen en de kooktijd, de veiligheid, de schenktuit, het materiaal, de warmhoudfunctie of de capaciteit.

KitchenAid waterkokers: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een KitchenAid waterkoker koopt

Wat onderscheidt KitchenAid waterkokers van andere fabrikanten?

KitchenAid waterkokers vallen vooral op door hun vormgeving. Daarom zijn ze vooral populair bij liefhebbers van design. Ze warmen ook een paar seconden sneller op dan toestellen van andere fabrikanten.

Maar KitchenAid waterkokers zijn duurder dan gemiddeld. Maar als je de hoge kwaliteit van hun afwerking, hun duurzaamheid en hun geweldige vormgeving in aanmerking neemt, zijn de prijzen oké.

Ook de technische uitrusting heeft veel te bieden. Behalve de hoge energie-efficiëntie maken KitchenAid waterkokers indruk met vele technisch verfijnde verfijningen, zoals de automatische uitschakeling.

KitchenAid waterkokers zijn er in verschillende varianten en kleuren – van een eenvoudige, moderne stijl tot een retro stijl. Het zijn dus niet alleen gewone waterkokers, maar ook stijlvolle keukenaccessoires.

In welke prijsklasse zitten KitchenAid waterkokers?

KitchenAid waterkokers hebben de neiging in het hogere prijssegment te zitten, wat komt omdat het premium producten zijn. Hun prijsklasse ligt ongeveer tussen 99 en 200 euro.

Allereerst lijken deze prijzen veel te duur. Maar als je bedenkt dat KitchenAid waterkokers van hoge kwaliteit zijn, duurzaam en stijlvol, zijn deze prijzen gerechtvaardigd.

KitchenAid waterkokers zijn daarom vooral bedoeld voor doelgroepen die waarde hechten aan een stijlvolle en elegante keuken en aan hoge kwaliteit met maximale veiligheid, en die bereid zijn daarvoor meer te investeren.

Wat zijn de voordelen en nadelen van KitchenAid waterkokers?

KitchenAid waterkokers hebben veel voordelen. Maar zoals bij elk merk zijn er ook een paar punten van kritiek op KitchenAid waterkokers.

KitchenAid waterkokers worden gekenmerkt door hun hoge energie-efficiëntie en snelle kooktijd, die te danken is aan de dubbelwandige behuizing. Een speciaal gevormde tuit of schenktuit maakt het gemakkelijk en drupvrij schenken van de thee mogelijk.

Bovendien staan KitchenAid waterkokers bekend om hun hoogwaardige afwerking en stijlvolle vormgeving. Bij sommige modellen is het ook mogelijk de temperatuur afzonderlijk in te stellen. Vergeleken met andere fabrikanten bieden KitchenAid waterkokers de mogelijkheid om snel een kopje thee te zetten met individuele temperatuurregeling, dankzij hun lage minimum vulhoeveelheid van 200 milliliter.

Maar er zijn ook enkele nadelen van KitchenAid waterkokers waar je op bedacht moet zijn. Zo warmt de behuizing van sommige modellen erg op. Een ander nadeel is de hoge prijs in vergelijking met andere leveranciers, hoewel je moet wijzen op de hoge kwaliteit en het buitengewone ontwerp – argumenten die de hoge prijs rechtvaardigen.

KitchenAid waterkokers hebben vaak maar een heel nauwe dekselopening, wat handmatig schoonmaken veel moeilijker maakt.

Advantages
 • Krachtige en snelle kooktijd
 • Gemakkelijk en drupvrij schenken
 • Hoogwaardige afwerking
 • Temperatuurregeling in sommige gevallen mogelijk
 • Lage minimum vulhoeveelheden
 • Stijlvol ontwerp
Disadvantages
 • Verwarming van de behuizing is soms sterk
 • Hoog geprijsde modellen
 • Moeilijk handmatig schoon te maken door nauwe dekselopening

Welke alternatieven zijn er voor KitchenAid waterkokers?

Wil je niet zo veel geld uitgeven aan een waterkoker? Er zijn veel merken op de markt die waterkokers maken en ook overtuigen met een hoge kwaliteit. WMF bijvoorbeeld biedt waterkokers van hoge kwaliteit met een klassieke vormgeving en kan KitchenAid qua prijs onderbieden.

Het unieke verkoopargument van KitchenAid is echter zijn unieke vormgeving met soms opvallende kleuren. Vooral de retro modellen zijn een must voor echte designliefhebbers.

Andere populaire merken voor waterkokers zijn, bijvoorbeeld

 • AEG
 • Bosch
 • DeLonghi
 • Grundig
 • Krups
 • Philips
 • Siemens
 • Tefal
 • WMF

Welke soorten KitchenAid waterkokers zijn er en welke is geschikt voor jou?

Als je een KitchenAid waterkoker wilt kopen, kun je kiezen uit twee verschillende alternatieven

 • KitchenAid Waterkoker met temperatuurregeling
 • KitchenAid Waterkoker zonder temperatuurregeling

De twee soorten KitchenAid waterkokers hebben elk hun voor- en nadelen. Om je een beter idee te geven en je te helpen je beslissing af te wegen, presenteren we in de volgende hoofdstukken de verschillen en de voor- en nadelen.

Wat zijn KitchenAid waterkokers met temperatuurregeling en wat zijn hun voor- en nadelen?

KitchenAid heeft waterkokers met temperatuurregeling of voorkeuze in zijn assortiment. Met deze ketels kan de temperatuur (meestal tussen 50 en 100 °C) naar wens ingesteld worden voordat het water gekookt wordt. Sommige toestellen hebben ook een temperatuurweergave.

Omdat een KitchenAid waterkoker met temperatuurregeling op elke temperatuur vooraf ingesteld kan worden, is hij perfect voor echte liefhebbers van thee en geurige thee, want sommige soorten thee en koffie, vooral groene, zwarte en witte thee, kunnen hun aroma’s pas optimaal ontwikkelen bij een bepaalde watertemperatuur.

Kitchenaid Wasserkocher-1

Theesoorten verschillen in trektijd en optimale watertemperatuur. Waterkokers met temperatuurregeling zijn daarom perfect voor theeliefhebbers. (Bron: pixabay.com / Skitterphoto).

KitchenAid waterkokers met temperatuurregeling stoppen het verwarmingsproces zodra het water de gewenste temperatuur bereikt heeft. Dit bespaart tijd en elektriciteit. Dit is echter ook een klein nadeel bij het bereiden van babyvoeding, want dit mag alleen met gekookt water bereid worden.

Voor de bereiding van babyvoeding is het daarom aan te bevelen het water tot het kookpunt te verwarmen en het dan te laten afkoelen tot ca. 37-40 °C.

Een ander voordeel is dat veel toestellen met temperatuurregeling ook een temperatuurweergave hebben.

Maar KitchenAid waterkokers met temperatuurregeling zijn duurder dan modellen zonder temperatuurregeling. Ze zijn ook gevoeliger voor storingen door de extra technologie.

Advantages
 • Uitermate geschikt voor liefhebbers van thee en geurige thee
 • Geen smaakverlies bij theesoorten
 • Bespaart tijd en elektriciteitskosten
 • Eventueel extra temperatuurweergave
Disadvantages
 • Alleen voorwaardelijk geschikt voor het bereiden van babyvoeding
 • Neigt duurder te zijn
 • Gevoeliger voor fouten

Wat zijn KitchenAid waterkokers zonder temperatuurregeling en wat zijn hun voor- en nadelen?

KitchenAid biedt echter ook iets goedkopere modellen aan zonder temperatuurregeling. Deze brengen het water steeds aan de kook. De watertemperatuur is dus altijd 100 °C.

De voordelen van zulke ketels zijn natuurlijk de lagere prijs en de geringere vatbaarheid voor fouten.

Je kunt de temperatuur echter niet van tevoren instellen. Bij sommige theesoorten kan dit betekenen dat het aroma zich niet optimaal kan ontwikkelen.

Als alternatief kun je het water daarna laten afkoelen. Het is echter heel moeilijk de temperatuur juist in te schatten als je geen temperatuurmeter hebt of geen thermometer wilt gebruiken.

Voor groene thee laat je het water ongeveer een minuut afkoelen. Voor witte thee, daarentegen, duurt het ongeveer drie tot vier minuten na het koken. Met dit type ketel heb je meer tijd nodig. Omdat het water telkens tot het kookpunt wordt opgewarmd, heb je ook een hoger stroomverbruik dan met een KitchenAid waterkoker met temperatuurregeling.

Advantages
 • Neigt minder duur te zijn
 • Minder foutgevoelig
Disadvantages
 • Geen voorinstelling van temperatuur
 • Geen optimale ontwikkeling van smaken
 • Moeilijkheid om temperatuur in te schatten bij het koelen
 • Hoger tijd- en energieverbruik

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om KitchenAid waterkokers te vergelijken en te beoordelen

Hieronder laten we je de aspecten zien die je kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de verschillende modellen KitchenAid waterkokers.

De criteria die je kunt gebruiken om KitchenAid waterkokers te vergelijken zijn:

Temperatuurregeling en warmhoudfunctie

Bij KitchenAid kun je kiezen tussen waterkokers met temperatuurregeling en waterkokers zonder temperatuurregeling. KitchenAid waterkokers met temperatuurregeling zijn meestal ook voorzien van een extra temperatuurdisplay.

Sommige KitchenAid modellen hebben ook een warmhoudfunctie, waarmee je het water gedurende een bepaalde tijd op een bepaalde temperatuur kunt houden.

Als je een theeliefhebber bent en graag verschillende soorten thee uitprobeert, kies je misschien beter voor een waterkoker met temperatuurregeling en investeer je iets meer geld.

Ketels van KitchenAid laten je meestal kiezen tussen 50 en 100 °C. Bij sommige waterkokers kun je de temperatuur echter zelf instellen. Met sommige waterkokers kun je de temperatuur echter alleen instellen tussen 60 en 100 °C of tussen 70 en 100 °C.

Welk model het beste voor je is hangt af van de soort thee die je graag drinkt. In de tabel hieronder vind je een overzicht van bepaalde dranken en hun optimale watertemperatuur.

Drink Optimale watertemperatuur
Kruidentheee ca. 100 °C (kokend water)
Vruchtentheee ca. 100 °C (kokend water)
Rooibostheee ca. 100 °C (kokend water)
Zwarte theee ca. 95 °C
Oolong thee ca. 90 °C
Theebloesems ca. 80 °C
Witte theee ca. 80 °C
Groene theee ca. 70-80 °C
Gele theee ca. 60 °C
Japanse groene theee ca. 60 °C
Kant-en-klare koffiee tussen 90 en 96 °C (afhankelijk van hoe de koffie bereid wordt)

Zoals je in de tabel ziet, zijn KitchenAid waterkokers met temperatuurregeling tussen 50 en 100 °C of 60 en 100 °C geschikt voor alle genoemde theesoorten.

Opmerking:Optimale temperaturen en trektijden kunnen van thee tot thee verschillen. Kijk van tevoren op de verpakking om te weten welke temperatuur en zettijd voor de thee in kwestie worden aanbevolen. De smaak kan ook van persoon tot persoon verschillen.

Een warmhoudfunctie is aan te bevelen als je het water na het koken nog een tijdje op een bepaalde temperatuur wilt houden. Modellen met een warmhoudfunctie zijn dubbelwandig, wat betekent dat het water niet zo snel afkoelt. De meeste KitchenAid waterkokers met temperatuurregeling zijn dubbelwandig en kunnen het water tot 30 minuten warm houden op ongeveer 70°C.

Materiaal

Bij je keuze moet je ook letten op het materiaal van de carrosserie en het interieur. KitchenAid waterkokers zijn gemaakt van roestvast staal, glas of kunststof aan de binnenkant en van roestvast staal, hard geanodiseerd aluminium, glas of kunststof aan de buitenkant.

Maar wat zijn de eigenschappen van de verschillende materialen en wat zijn hun voor- en nadelen?

 • Roestvrij staal: Roestvrij staal is een veel gebruikt materiaal als het om waterkokers gaat. Roestvrij staal is robuust en duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en ook visueel aantrekkelijk. Met roestvrij staal hoef je niet bang te zijn dat er schadelijke stoffen in het water terechtkomen en dat het water een plastic smaakje krijgt. Roestvrijstalen ketels hebben een kortere kooktijd omdat roestvrij staal warmte geleidt. Dit heeft echter het nadeel dat ze op je lichaam flink kunnen opwarmen als ze niet voldoende geïsoleerd zijn. Verder zijn roestvrijstalen ketels iets duurder omdat ze van zeer hoge kwaliteit zijn.
 • Glas: Glas geeft tijdens het verhitten ook geen schadelijke stoffen of een plastic smaak af aan het water. Glas is ook een stijlvol accessoire voor de keuken. Maar glas kan ook warm worden. Wees dus voorzichtig dat je niet per ongeluk de buitenwand van de ketel aanraakt. Glas moet ook vaker schoongemaakt worden, want vingerafdrukken of kalkaanslag kunnen op het glas zichtbaar zijn. Een ander nadeel van glas is dat dit materiaal erg breekbaar is en meteen zou breken als het valt.
 • Hard geanodiseerd aluminium: Dit speciale veredelde aluminium is bijzonder ongevoelig en krasbestendig. Omdat KitchenAid alleen dit materiaal voor de behuizing gebruikt, is er geen reden om je zorgen te maken over schadelijke stoffen die in het water terechtkomen. Dit materiaal is echter ook een goede geleider van warmte, waardoor de buitenmuur kan opwarmen als de isolatie onvoldoende is.
 • Plastic: Plastic heeft veel kritiek gekregen vanwege de zogenaamde BPA’s. Deze afkorting staat voor bisfenol A, een chemische verbinding. Of en in welke mate BPA schadelijk is voor de gezondheid is nog niet opgehelderd. Bij verhitting kunnen schadelijke stoffen in het water vrijkomen. Bovendien kan het water een plastic smaak krijgen. Het voordeel van plastic is dat het warmte niet goed geleidt, dus het water in de ketel blijft lang warm. Bovendien warmt de buitenwand niet op.

De zogenaamde Lang studie, in 2008 gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association door Lang, Galloway, Scarlett en andere auteurs, bekeek de gevolgen van de chemische verbinding BPA en ontdekte dat BPA de ontwikkeling van hart- en vaatziekten, diabetes en leverproblemen kon bevorderen.

Als je er dus zeker van wilt zijn dat het water dat je uit je waterkoker haalt vrij is van schadelijke stoffen, moet je gaan voor KitchenAid waterkokers van roestvast staal of glas.

Tuit

KitchenAid ketels hebben verschillende vormen tuiten. De zogenaamde zwanenhalsuitloop maakt bijzonder precies schenken van het water mogelijk.

Kitchenaid Wasserkocher-2

Bij het kopen van een waterkoker moet je erop letten dat de thee precies en drupvrij geschonken kan worden
(Bron: pixabay.com / Pexels).

KitchenAid waterkokers worden vaak geprezen om hun gemakkelijke en drupvrije schenken.

KitchenAid heeft een speciale waterkoker met een zwanenhalsuitloop en 3-standen precisiestroomregeling in zijn assortiment. Met deze unieke schenktuit kun je kiezen tussen de volgende drie stroomsnelheden, afhankelijk van je voorkeur:

Stroomsnelheid Beoogd gebruik
Lage stroomsnelheid Gebruik bij het zetten van koffie
Middelmatige stroomsnelheid Gebruik bij het zetten van thee
Hoge stroomsnelheid Gebruik bij het zetten van tempelpotten

De schenktuit heeft de vorm van een zwanenhals. Door de speciale vorm is het water bij het schenken steeds in stroming.

Capaciteit

KitchenAid waterkokers zijn er in een groot aantal maten. De inhoud van KitchenAid waterkokers is 1 liter, 1.25 liter, 1.5 liter, 1.7 liter of 1.9 liter. Afhankelijk van hoeveel water je per kookproces wilt verwarmen, is een andere KitchenAid waterkoker geschikt voor je.

Waterkokers van één liter zijn energiezuiniger, maar niet noodzakelijk de beste keuze voor theedrinkers. In de handel verkrijgbare theepotten hebben een inhoud van 1,5 liter. Met een waterkoker van één liter zou je twee keer water moeten koken.

Dus als je graag thee drinkt of je gasten thee in de pot serveert, is een KitchenAid waterkoker met 1,5 of 1,7 liter misschien de betere keuze voor jou.

Opmerking: Er is een minimum capaciteit.

Ketels hebben een minimum capaciteit waaraan voldaan moet worden. Hoe hoger de capaciteit van de ketel, hoe hoger de minimum capaciteit. Met ketels met een grote capaciteit kun je dus niet zomaar een kopje water koken.

Vul de waterkoker nooit hoger dan voorgeschreven, want dit voorkomt spatten en overlopen. Als regel is de markering voor de maximale vulhoogte tweederde van de hoogte van het toestel.

Kalkfilter

Niet alle KitchenAid modellen hebben een kalkfilter. Maar als ze wel een kalkfilter hebben, is dat vervangbaar of uitneembaar. Waterkokers met een kalkfilter hebben een zeefje met filterfunctie aan de opening vastzitten.

Voordelen en nadelen van waterkokers met kalkfilter zijn bijvoorbeeld:

Advantages
 • Vermindering van kalkaanslag en bescherming tegen kalkafzetting
 • Zeer geschikt voor het bereiden van babyvoeding en voor mensen met maagproblemen
 • Betere smaak van het water
 • Optimale ontwikkeling van de aroma’s in thee en koffie
 • Minder prestatieverlies door verkalking
 • Bescherming tegen virussen en bacteriën
 • Vermindering van het lood- en kopergehalte in het water
Disadvantages
 • Regelmatig vervangen of schoonmaken van het filter
 • Kieming van het water als het filter niet regelmatig vervangen of schoongemaakt wordt
 • Niet beslist nodig bij relatief zacht leidingwater met een laag kalkgehalte

Afhankelijk van de streek waar je woont en de hardheid van het water, is het meer of minder zinvol een waterkoker met kalkfilter te kopen.

Vermogen en kooktijd

Het vermogen en de kooktijd van de waterkoker zijn cruciale factoren waarmee je rekening moet houden. Vermogen verwijst naar het vermogen.

Als vuistregel geldt dat hoe groter de capaciteit is, hoe hoger het vermogen moet zijn. Hoe hoger het vermogen, hoe korter de kooktijd en hoe lager het stroomverbruik.

KitchenAid waterkokers van 1 liter hebben een vermogen van 1000 watt. Met een inhoud van 1,25 liter hebben KitchenAid waterkokers een vermogen van 2200 watt, met een inhoud van 1,5 liter hebben ze een vermogen van tussen de 2000 en 2400 watt en met een inhoud van 1,7 liter hebben KitchenAid waterkokers een vermogen van 2400 watt.

Sommige van de KitchenAid modellen hebben ook een snelkookfunctie.

Hoewel het stroomverbruik bij een laag vermogen lager is, is de kooktijd bij een laag vermogen beduidend langer en neemt het stroomverbruik dus weer toe. Dus als de waterkoker een hoger wattage heeft, wordt meer elektriciteit verbruikt, maar de kooktijd is ook veel korter. Over het algemeen is het beter een waterkoker met een hoger vermogen te kopen.

Als je een relatief grote hoeveelheid water kookt, moet het vermogen minstens 2000 watt zijn. Het mag echter niet zoveel meer zijn dan 2000 watt, want de elektriciteitsbesparing door de kortere kooktijd verdient zich nauwelijks terug in verhouding tot het extra elektriciteitsverbruik door het grotere wattage.

Nu een paar tips over hoe je met je waterkoker elektriciteit en geld kunt besparen

 • Verwarm slechts zoveel water als je nodig hebt. Hoe meer water je in de waterkoker doet, hoe langer de kooktijd en hoe meer elektriciteit je verbruikt. Opmerking: 0.2 liter water is voldoende voor een kop thee.
 • Als je een waterkoker met temperatuurregeling hebt, moet je de gewenste temperatuur van tevoren instellen. Als je alleen water van 70 °C nodig hebt, is het niet nodig het water tot het kookpunt te verhitten.
 • Je kunt de waterkoker ook gebruiken voor pasta- of aardappelwater om sneller te beginnen koken.

Veiligheid

Veiligheid speelt ook een grote rol bij de aankoopbeslissing. Het is belangrijk dat de waterkoker bepaalde veiligheidskenmerken heeft om brand door oververhitting, verbranding of een elektrische schok te voorkomen.

Belangrijke veiligheidskenmerken zijn: Automatische uitschakeling (bescherming tegen oververhitting), droogkookbeveiliging (het toestel kan niet ingeschakeld worden als er geen water in zit), handvat van hoogwaardig kunststof (roestvrijstalen handvatten kunnen brandwonden veroorzaken), anti-slip basis en goede isolatie (vooral bij roestvrijstalen modellen).

KitchenAid waterkokers worden als grotendeels veilig beschouwd en hebben de bovenstaande veiligheidsnormen. Sommige modellen zijn echter niet zo goed geïsoleerd, waardoor hun waterkoker erg heet kan worden. KitchenAid heeft echter ook dubbelwandige waterkokers met zeer goede isolatie in zijn assortiment.

Kitchenaid Wasserkocher-3

Alvorens te kopen moet je nagaan of de waterkoker aan alle veiligheidsnormen voldoet. Het is al gebeurd dat de fluitketel de oorzaak was van een keukenbrand. (Bron: pixabay.com / tpsdave).

Wetenswaardigheden over de KitchenAid waterkoker

Hoe kan ik een KitchenAid waterkoker schoonmaken en ontkalken?

Je moet je KitchenAid waterkoker regelmatig schoonmaken en ontkalken. Hoe meer je hem gebruikt, hoe vaker je hem moet ontkalken. Schoonmaken is heel eenvoudig: giet gewoon het overtollige water eruit en spoel de ketel van tijd tot tijd met water om.

De waterkoker moet minstens een keer per maand ontkalkt worden. Chemische ontkalkers zijn echter niet aan te bevelen, want ze kunnen de ketel beschadigen en de waterkwaliteit verslechteren. Als je toch een ontkalker wilt gebruiken, lees dan zorgvuldig de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Maar er zijn veel natuurlijke huismiddeltjes die je in plaats daarvan kunt gebruiken. Deze worden in de onderstaande tabel beschreven.

Huismiddeltje Beschrijving
Azijnessence Doe 500 milliliter water en twee eetlepels azijnessence in de waterkoker en verhit het mengsel tot het kookt. Laat het ongeveer 30 minuten weken. Spoel dan de ketel om met kraanwater en breng weer gewoon water aan de kook, zodat de azijnsmaak verdwijnt.
Bakpoeder Bakpoeder is ook een kalkverwijderaar. Kook ongeveer een pakje zuiveringszout met water. Merk op dat het bakpoeder/watermengsel de pan maar voor ongeveer tweederde vult en dat het schuimt. Daarna moet je het mengsel laten intrekken (~ 1 uur), de ketel met water omspoelen en kraanwater koken.
Citroenzuur Doe 500 milliliter water en een eetlepel citroenzuur in poedervorm in de ketel en laat de oplossing ongeveer 45 minuten staan. Spoel de pan dan tweemaal met koud water.

Wat is de garantie op KitchenAid waterkokers?

Informatie over de garantie vind je op de KitchenAid website. KitchenAid waterkokers hebben een garantie van 2 of 3 jaar vanaf de aankoopdatum (afhankelijk van het model).

Als je binnen de garantieperiode een defect aan je KitchenAid waterkoker ontdekt, wordt je apparaat gerepareerd of vervangen. Na reparatie of vervanging van het apparaat wordt de garantieperiode niet verlengd of vernieuwd.

De garantie geldt echter alleen voor waterkokers die in de niet-commerciële sector, d.w.z. voor privé-doeleinden, gebruikt worden. De garantie geldt niet bij oneigenlijk gebruik of normale slijtage.

Hoe populair zijn KitchenAid waterkokers?

Hoe populair het merk KitchenAid is op het gebied van waterkokers is moeilijk te beantwoorden.

Er zijn veel concurrerende merken, zoals AEG, Bosch, DeLonghi, Siemens, WMF en nog enkele andere. Maar KitchenAid waterkokers worden op testsites altijd geprezen om hun bijzondere vormgeving en functionaliteit. Het ontwerp is dan ook beslist hun unique selling point.

Aangenomen mag worden dat KitchenAid een populair merk is, vooral bij liefhebbers van design met een hoge betalingsbereidheid.

Welke andere producten biedt KitchenAid aan?

De Amerikaanse fabrikant KitchenAid biedt een uitgebreid assortiment grote en kleine keukenapparatuur en keukenaccessoires.

Tot de kleine huishoudelijke apparaten behoren keukenmachines, staafmixers, multifunctionele fornuizen, koffiezetapparaten, koffiemolens, broodroosters, staafmixers, staafmixers, sapcentrifuges en ook Sodastream.

Maar KitchenAid heeft ook grotere keukenapparaten in het assortiment: ovens, kookplaten, afzuigkappen, koelkasten, vaatwassers, stofzuigers, ijsmakers of warmhoudladen.

Bovendien biedt KitchenAid keukenaccessoires aan, zoals borden, kookgerei of keukenmessen.

Beeldbron: Ducdao / 123rf.com

Reviews