Last updated: 05-01-2021

How we pick our products

14Products analyzed

23Hours invested

3Studies researched

49Comments collected

Kerstmis is voor veel mensen een synoniem voor geluk en gezelligheid: er zijn er velen onder ons die, als de dagen weer korter worden worden overvallen door een warm kerstgevoel. Alle nostalgie ten spijt, de voorkeur van de Nederlander verschuift steeds meer naar de kunstkerstboom. Afgelopen jaar haalde 38 procent van ons een kunstkerstboom in huis, terwijl 36 procent koos voor een echte.

De kerstdagen komen steeds dichterbij en de verkoop van kerstbomen schiet deze maanden de pan uit, dus het is niet overbodig om jezelf tijdig te informeren voor het geval je er één wilt hebben of je de reeds bestaande moet vervangen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten om er één te kopen.
Belangrijk om te weten

 • De kerstboom is één van de belangrijkste en meest in het oog springende decoratieve elementen van deze bijzondere tijd van het jaar.
 • Kunstkerstbomen hebben een lager milieu-impact dan natuurlijke bomen, vooral als ze vele jaren worden hergebruikt.
 • Bij de aankoop van een kerstboom raden we je aan rekening te houden met de afmetingen van de kerstboom en de kamer waar je hem wilt plaatsen, het materiaal waarvan hij is gemaakt en de kleur.

Onze selectie: De beste kerstbomen op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste kerstbomen die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de perfecte kerstboom een stuk eenvoudiger.

”Otras

De beste kerstboom onder de 30 Euro

Deze kerstboom Lena van DecoKing ziet er altijd fris en mooi uit. Dankzij de plastic voet komen er geen krassen op de vloer. De takken kunnen gelijkmatig van boven naar beneden opengezet worden. De boom steunt op een stevige stalen buis, zodat de boom altijd mooi rechtop staat en er altijd goed uitziet. Afmeting: 180 x 115, Aantal takken: 370, Materiaal: Kunststof. Ook in andere afmetingen en kleuren verkrijgbaar.

De beste kerstboom voor kleine ruimtes

At this moment the product mentioned is not available from the supplier. That is why we have replaced it with another one with similar characteristics. Report a problem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Deze boom van RS Trade HTX 1101 is razendsnel op te zetten dankzij het uitklapbare systeem (zoals een paraplu). De boom ziet er heel natuurgetrouw uit met ca. 446 takjes. De hoogte van de boom inclusief standaard is 120 cm, de diameter is ca. 76 cm. Gemaakt van brandvertragend polyester. Inclusief metalen standaard, ook in andere afmetingen en kleuren verkrijgbaar.

De beste Premium kerstboom

At this moment the product mentioned is not available from the supplier. That is why we have replaced it with another one with similar characteristics. Report a problem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Deze Premium kerstboom van FairyTrees is een gedetailleerde replica, met extra lange, extreem dichte naalden is de boom perfect voor het versieren en geschikt voor binnen en buiten. Geïnspireerd door echte dennebomen, de punten zijn licht groen getint, daardoor ziet de boom er zeer authentiek uit. Grootte 250 cm, Diameter: 145 cm. Materiaal: PVC. Inclusief standaard. Ook in andere afmetingen en kleuren verkrijgbaar.

De beste ecologische kerstboom


Last price updates: Amazon.com (04.10.22, 01:12 Uhr), Sonstige Shops (23.11.21, 13:21 Uhr)

Deze houten kerstboom van Xmas3 is gemaakt van hoogwaardig hout. Het is alleen gemaakt van hout, zonder metalen of plastic onderdelen. Het product heeft internationale auteursrechtelijke bescherming. De boom kan vele malen worden hergebruikt. Je kunt het vele jaren in elkaar zetten en weer uit elkaar halen. De hoogte is 125 cm, diameter van 68 cm. Eenvoudig te monteren.

Shopgids: Alles wat je moet weten over kerstbomen

Het is van groot belang dat je voordat je een kerstboom koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Christmas decoration

De meeste kunstkerstbomen zijn gemaakt van polyvinylchloride (PVC), polyethyleen, plastic of een mengsel daarvan.
(Bron: Gilitukha: 46608783/ 123rf.com)

Waar moet de kerstboom worden geplaatst?

Je moet ten eerste niet vergeten dat het een ornament is dat, geloof het of niet, een hoofdrol speelt gedurende enkele weken van het jaar – minstens twee weken – dus je moet de boom in een ruimte plaatsen waar het hele gezin ervan kan genieten, zoals de huiskamer of de eetkamer.
Let op: we hebben het uitsluitend over kunstkerstbomen.

Een ander ding om te overwegen is dat de grootte van de boom in overeenstemming moet zijn met de ruimte waar je de boom wilt neerzetten, zodat het geheel in evenwicht is. Een heel klein boompje in een zeer grote kamer zal volledig onopgemerkt blijven; aan de andere kant zal een te grote kerstboom in een kleine kamer visueel niet tot zijn recht komen.

Hoe zet je een kerstboom in elkaar?

Oké, laten we aannemen dat je je kerstboom al gekocht hebt, je hebt hem in huis en eindelijk is het tijd om hem op te zetten. Het lijkt misschien een eenvoudige taak, en dat is het ook, maar alles zal nog vlotter verlopen als je de onderstaande stappen volgt:

 • Maak de ruimte vrij waar je van plan bent om de boom te plaatsen en haal alle onderdelen van de boom uit de doos.
 • Eerst en vooral moet je de basis van de boom in elkaar zetten en ervoor zorgen dat het resultaat stabiel is.
 • Bijna alle kerstbomen zijn verdeeld in twee of drie delen die gemakkelijk met elkaar verbonden zijn. Begin met de montage van het onderste deel op de standaard en vervolgens de bovenste delen.
 • Zodra dit is gebeurd, is het tijd om de takken te openen. Scheid ze zorgvuldig van elkaar om ze een natuurlijke vorm en een dichte uitstraling te geven.
 • Je kunt ook de uiteinden van de takken iets naar boven buigen om de boom een nog natuurlijker uiterlijk te geven.
 • Het enige wat je nu te doen staat is het versieren van je boom, waar we het hieronder over zullen hebben.

Christmas tree

Een ander punt om te overwegen is dat de grootte van de boom in overeenstemming moet zijn met de ruimte waar je hem wilt plaatsen, zodat het geheel in balans is.
(Bron: Leon: 8VQhCM9C1nM/ Unsplash.com)

Wat is beter voor het milieu: een natuurlijke of een kunstkerstboom?

Als het tijd is om een kerstboom te kopen of te vernieuwen, denken veel mensen na over wat duurzamer is: een kunstkerstboom of een natuurlijke boom. Elke optie heeft zijn ecologische voordelen, die afhangen van verschillende parameters, zoals hoe we er voor zorgen, hoeveel jaar hij meegaat of het recyclagebeleid van de lokale overheid.

Natuurlijke kerstbomen Kunstkerstbomen
Milieueffect Ze worden gekweekt en gerestitueerd: ze worden niet uit het bos gehaald. Bovendien zijn ze biologisch afbreekbaar. Hoewel veel van deze bomen gemaakt zijn van plastic, kun je ook bomen kopen die gemaakt zijn van duurzaam hout of andere volledig biologisch afbreekbare organische materialen. Ze kunnen zo vaak hergebruikt worden als je wilt.
Voordelen Behoud van lokale markten. Er is geen uitbreiding van de monocultuurgebieden nodig. Ze vermijden de uitstoot van het vervoer.
Koolstofvoetafdruk Volgens een Carbon Trust-rapport is de koolstofvoetafdruk 3,5 kilogram kooldioxide wanneer deze wordt omgezet in houtsnippers of 16 kilogram wanneer deze wordt afgebroken op een stortplaats. Hun ecologische voetafdruk is 40 kilogram, dus als ze worden hergebruikt, zijn ze duurzamer.

Wat is beter: met of zonder geïntegreerde verlichting?

Tegenwoordig kunnen je kerstbomen kopen met of zonder verlichting in de takken. Bomen zonder verlichting kunnen veelzijdiger zijn, omdat ze je in staat stellen om het soort verlichting te plaatsen dat je wilt. Je moet er ook rekening mee houden dat er allerlei soorten verlichte bomen zijn: met gekleurd licht, wit, warm, gecombineerd of zelfs met glasvezel.

Aan de andere kant worden bomen met geïntegreerde verlichting als veiliger beschouwd, omdat ze in combinatie met hun verlichting zijn ontworpen, waardoor het risico van kortsluiting of ongevallen tot een minimum wordt beperkt. Maar wat gebeurt er als een lampje kapot gaat? Dat weet je vaak niet. De beslissing om een verlichte of onverlichte boom te kopen moet je dus zelf nemen.

Kerstboom

Kunstkerstbomen kunnen zo vaak hergebruikt worden als je wilt.
(Bron: Ozerova: 34257551/ 123rf.com)

Hoe bewaar je de boom als de kerstdagen weer voorbij zijn?

Wat jammer! Als de kersttijd weer voorbij is, is het tijd om onze boom te bewaren. Het belangrijkste is dat we ons niet laten verleiden tot luiheid en weemoed en dat we de kerstboom zo bewaren dat we hem de volgende kerst, wanneer het tijd is om hem weer voor de dag te halen, in perfecte staat zullen aantreffen. We geven je wat tips:

 • Bewaar zo mogelijk de originele doos. Op die manier hoef je niet op zoek te gaan naar een nieuwe bewaarplaats voor de kerstboom.
 • Verwijder de versieringen en schik ze in hun respectievelijke verpakkingen wanneer je ze eruit haalt. Als je het gelijk doet, heb je minder kans op ongelukjes.
 • Haal de boom voorzichtig uit elkaar en druk de takken zo dicht mogelijk tegen de stam.
 • Leg alle onderdelen in de doos, voorzichtig en zonder ze te forceren. Wees geduldig en bedenk dat als ze eruit gekomen zijn, ze er ook weer in kunnen.
 • Sluit de doos met plakband, zodat er geen stof kan binnendringen.
 • Bewaar de doos op zolder, als je die hebt, of op een andere plaats waar het je de rest van het jaar niet stoort. Het ideaal is een droge en donkere ruimte, uit de buurt van vochtigheid en met een stabiele temperatuur.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een kerstboom om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de kerstboom te vinden die het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de kerstboom die je nodig hebt:

Grootte

Niet alle kamers zijn even groot. Om deze reden zijn er bomen van zeer verschillende grootte op de markt. Laat je niet meeslepen door eerste indrukken: als je niet verrast wilt worden, kun je het beste de ruimte waar je de kerstboom wilt plaatsen meten en goed op de afmetingen van de boom letten.

 • Hoogte: Meet de hoogte van het plafond van de kamer waar je de boom wilt plaatsen. De afstand tussen de bovenkant van de boom en het plafond mag niet minder dan 30 centimeter bedragen. Anders kan je de piek of ster er niet opzetten.
 • Breedte: Het is een goed idee om de grond te markeren met tape voordat je de boom ontvangt. Zo krijg je een idee van de diameter die je je kunt veroorloven. Neem dit van ons aan: je ogen werken niet zo goed als een meetlint.

Decorated Christmas room

De meest traditionele elementen om de kerstboom mee te versieren zijn de lichtjes, de slingers, kerstballen en de piek op de top.
(Bron: Zaytseva: 83561638/ 123rf.com)

Materiaal

Bij de aankoop van een kerstboom voor in huis is het belangrijk om na te denken over de materialen waarvan deze is gemaakt. De meeste kunstkerstbomen zijn gemaakt van polyvinylchloride (PVC) of polyethyleen, beide kunststoffen. Het type plastic en de behandeling ervan zullen bepalen hoe realistisch de dennenbomen eruitzien. Hoe hoger de kwaliteit, hoe realistischer en natuurlijk hoe hoger de prijs.

Er zijn ook bomen die gemaakt zijn van minder traditionele en gebruikelijke materialen dan kunststof, met een meer innovatief design. Dit is bijvoorbeeld het geval met de houten boom die we in de vorige secties hebben laten zien. Ze kunnen ook gemaakt zijn van schuim of blik, veren, stoffen, metaal of zelfs van karton of papier.

Vorm en Stijl

Ook de vorm van de boom kan variëren. Hoewel het in eerste instantie een puur esthetische aangelegenheid lijkt, moet je ook rekening houden met de ruimte waar je van plan bent om je boom te plaatsen. Niet alle vormen passen perfect in elke hoek. Door de juiste te kiezen, zorg je ervoor dat zowel de boom als de kamer er op hun best uitzien.

 • Zeer vol: De meest natuurlijk ogende kerstbomen. De omtrek is groter, en ze zien er geweldig uit in grote kamers en open ruimtes.
 • Vol: Dit is de meest voorkomende variëteit, de standaardboom. Geschikt voor de meeste ruimtes, hij combineert goed met elke stijl.
 • Slank: Deze zijn een goede optie als je niet veel ruimte hebt, omdat ze een kleinere diameter hebben. Bovendien hebben ze een stijl die vandaag de dag als moderner wordt beschouwd.Meer minimalistisch, ze zijn ideaal wanneer je meer aandacht wilt geven aan de versiering. Ze combineren zeer goed met Scandinavische decoraties.
 • Minder takken: Meer minimalistisch, ze zijn ideaal wanneer je meer aandacht wilt geven aan de versiering. Ze zijn zeer goed te combineren met Scandinavische decoraties.

Kerstboom gif

Aantal takken

Met het aantal takken kun je de kwaliteit van de kerstboom goed bepalen. Hoewel er ook minder volle bomen zijn, is het gebruikelijk dat de betere bomen voller zijn. Wanneer je een kerstboom via het internet koopt, let dan op dit aspect en vergelijk verschillende opties.

Als je een kerstboom zoekt die er vol uit ziet, kies dan voor opties van ongeveer 400 takken op 180 centimeter bomen, ongeveer 250 op 150 centimeter bomen, en zo verder voor alle andere afmetingen. Het is een zaak die sterk afhankelijk is van je smaak, maar voor traditionele bomen kun je niet minder dan die hoeveelheden nastreven.

Kleur

De tijd dat bomen van nature groen moesten zijn is voorbij. Tegenwoordig kunnen kerstbomen natuurlijk groen zijn, maar ze kunnen ook wit, goud, zilver, rood, blauw of zelfs zwart zijn. Welke moet je kiezen? Het hangt af van je persoonlijke smaak, de inrichting en de stijl van je huis.

Zo zijn minimalistische huizen goed te combineren met witte of zwarte bomen. Groene bomen gaan vooral goed samen met meer klassieke decoraties. Mensen die verzot zijn op Kerstmis kunnen de voorkeur geven aan rode of gouden tinten. En wie zelfs in deze tijd van het jaar niet traditioneel wil zijn, kan een paarse of zilveren boom kiezen.

Samenvatting

De tijd vliegt voorbij en voor je het weet komen de kerstdagen er alweer aan. In de komende weken verandert de inrichting van de meeste huiskamers: we halen de kerststalletjes, de speciale tafelkleden, de kerstslingers, de kerstkransen, de kaarsen en de kerstboom weer van zolder. Heb je alles wat je nodig hebt om je huis in de kerstsfeer te brengen?

Zoals we je in dit artikel hebben verteld, maakt het niet uit als je niet veel ruimte hebt of dat je huis een zeer bijzondere stijl heeft waarvan je denkt dat die niet te combineren is met een kerstboom. Vandaag de dag kun je kerstbomen kopen in vele afmetingen, met veel verschillende ontwerpen en de meest aparte kleuren die je kunt bedenken.

Vond je ons artikel over kerstbomen interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte kerstboom kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Євгенія Височина/ Unsplash.com)

Reviews