Last updated: 17-12-2020

How we pick our products

18Products analyzed

19Hours invested

3Studies researched

85Comments collected

Kärcher hogedrukreinigers zijn in de hele wereld bekend en het zijn dan ook de meest verkochte hogedrukreinigers. De verschillende modellen van hogedrukreinigers voor buitengebruik van dit merk zijn overal te vinden en zijn uitgegroeid tot het meest gebruikte reinigingsgereedschap in de categorie huis en tuin. Het is geen toeval dat Kärcher het bedrijf is dat de huishoudelijke hogedrukreiniger heeft uitgevonden.

In principe werken hogedrukreinigers met een waterstraal onder druk om het vuil dat zich op verschillende oppervlakken heeft opgehoopt te verwijderen. De in dit artikel getoonde modellen van hogedrukreinigers van Kärcher zijn afhankelijk van de gebruiksfrequentie en de omvang van het te reinigen gebied, evenals aan de verschillende behoeften van de gebruikers.
Belangrijk om te weten

 • Kärcher hogedrukreinigers hebben twee dingen nodig om te werken: elektriciteit en water. De druk wordt gemeten in bar.
 • De meeste modellen kunnen ook worden gebruikt met een reinigingsmiddel, behalve de eenvoudigere versies zoals de Kärcher K2 Basic.
 • Bij de aanschaf van een Kärcher hogedrukreiniger moet je rekening houden met de frequentie waarmee je de hogedrukreiniger gaat gebruiken, de verschillende vervuilingsniveaus en de omvang van het te reinigen oppervlak.

Onze selectie: De beste Kärcher hogedrukreinigers op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste hogedrukreinigers van Kärcher die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de beste hogedrukreiniger een stuk eenvoudiger.

De hogedrukreiniger voor kleine klusjes

De Kärcher K2 Basic hogedrukreiniger is een ideaal instapmodel om zo nu en dan te gebruiken voor kleine klusjes rondom het huis. Spuit bijvoorbeeld de modder van je mountainbike of verwijder de groene aanslag van je tuintegels. Hoewel de K2 compact en licht is, zorgt de vuilvrees ervoor dat hardnekkig vuil geen kans heeft.

De K2 hogedrukreiniger heeft een oppervlakteprestatie van 20 m²/u. Let wel op dat deze hogedrukreiniger niet geschikt is voor grote klussen.

De beste Kärcher hogedrukreiniger voor in en om het huis

De Kärcher K3 Car & Home Hogedrukreiniger heeft alles wat je nodig hebt: een wasborstel, Foam nozzle, 0,5 l auto-shampoo, 0,5l steenreiniger en een oppervlaktereiniger T150. De hogedrukreiniger is ideaal als je regelmatig spullen in en rondom het huis wilt reinigen.

De hogedrukreiniger kan onder andere worden gebruikt voor het reinigen van terrassen, tuinmeubelen, muren en auto’s. De oppervlaktereiniger T150 staat garant voor een spatvrije reiniging van grotere oppervlakken.

De “top-of-the-top” Kärcher hogedrukreiniger

De Kärcher K7 Home hogedrukreiniger is de absolute top op het gebied van hogedrukreiniging. De K7 is geschikt voor intensief gebruik en is iedere vorm van vervuiling de baas. De duurzame watergekoelde motor levert maar liefst 180 bar druk, daarnaast heeft hij een indrukwekkende oppervlakteprestatie van 60 m²/u.

Met dit model wordt een “Home Kit” bestaande uit een T 450 terrasreiniger en een literfles 3-in-1 steenreiniger meegeleverd.

De meest compacte Kärcher hogedrukreiniger

De Kärcher K2 Compact Home is zowel compact als krachtig. De compacte afmetingen van deze hogedrukreiniger garanderen een uitstekende mobiliteit en een plaatsbesparende opberging.

De uitrusting omvat een spuitpistool, een 4 m lange hogedrukslang, een spuitlans, een vuilfrees met roterende puntstraal voor de verwijdering van hardnekkige vervuiling en een waterfilter die de pomp op betrouwbare wijze beschermt tegen het binnendringen van vuildeeltjes.

Shopgids: Alles wat je moet weten over Kärcher hogedrukreinigers

Het is van groot belang dat je voordat je een hogedrukreiniger van Kärcher koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

cleaning a pool

Als je ervan houdt om alles in en om je huis perfect te onderhouden, dan zal je de hogedrukreiniger vaak gebruiken.
(Bron: Bubutu: 69120438/ 123rf.com)

Wat zijn Kärcher hogedrukreinigers?

De Duitse uitvinder Alfred Kärcher creëerde in 1950 de eerste succesvolle industriële reinigingsmachines. Maar pas in 1984 ontwierp en lanceerde het bedrijf de Kärcher modellen hogedrukreinigers zoals we die vandaag de dag kennen, die bedoeld zijn voor huishoudelijk of semi-professioneel gebruik.

Sindsdien zijn ze de meest populaire buitenreinigers geworden. Vandaag de dag staat “Kärcher” synoniem voor hogedrukreiniger. Dit type apparatuur is het meest populair voor buitenreiniging. Zeker als je een huis met een tuin hebt of een andere voorziening die onderhoud nodig heeft.

Hoe werken de Kärcher hogedrukreinigers?

Kärcher hogedrukreinigers worden aangesloten op een wateraansluiting en een stopcontact. De bediening is vrij eenvoudig. Kies gewoon de meest geschikte druk voor elk moment, afhankelijk van het type vuil dat je wilt verwijderen. Elk model heeft kleine variaties in vermogen en accessoires.

Het water gaat eerst door een pomp die een druk genereert van 110 tot 180 bar. Met uitzondering van de K2 Basic hebben alle Kärcher-modellen in deze lijst een systeem om reinigingsmiddel aan het water toe te voegen, wat de reinigingscapaciteit verbetert. Er zijn verschillende soorten spuitlansen en borstels om de waterstraal mee te gebruiken.

Peter BenchleySchrijver
“Als de mens niet leert de oceanen en de bosregen met respect te behandelen, zal hij uitsterven.”

Wat zijn de belangrijkste toepassingen van Kärcher hogedrukreinigers?

Hogedrukreinigers bieden oplossingen die zijn aangepast aan verschillende huishoudelijke taken. Hun reikwijdte is bijna altijd gerelateerd aan de verschillende zones rondom het huis, inclusief de tuin of garage. Dit zijn enkele van de meest voorkomende toepassingen van Kärcher hogedrukreinigers:

 • Stenen gevels en muren
 • Alle soorten voertuigen: fietsen, brommers, auto’s, caravans en campers.
 • Tuinmeubels
 • Terrassen en balkonnen
 • Jaloezieën
 • Ruiten
 • Zwembaden en tegels met mos
 • Afvoerbuizen en dakgoten
 • Stenen paden in tuinen

Welke soorten hogedrukreinigers van Kärcher zijn er?

Binnen de categorie hogedrukreinigers zijn er meerdere modellen met verschillende vermogensklassen voor buitengebruik. Op de volgende tabel zie je de verschillen en details van elk van deze modellen van onze selectie:

K2 Basic Kärcher K7 Premium Full Control Plus Home K4 FC Lite Home K2 Compact Home
Druk 110 bar 180 bar 130 bar 110 bar
Vermogen 1400 W 3000 W 1800 W 1400 W
Waterverbruik 360 liter/u 600 liter/u 420 liter/u 360 liter/u
Oppervlakteprestatie 20 m²/u 60 m²/u 30 m²/u 20 m²/u
Gebruik Sporadisch Veelvuldig Veelvuldig Sporadisch
Vuil Licht Hardnekkig Gemiddeld Licht
Reinigingsmiddel Nee Ja Ja Ja

Waarom zijn de hogedrukreinigers van Kärcher zo populair?

De belangrijkste reden hiervan is dat Kärcher de hogedrukreiniger heeft uitgevonden. Het was het eerste model van een draagbare hogedrukreiniger voor niet-industrieel gebruik. Het succes van de Kärcher hogedrukreinigers heeft er in de loop der tijd voor gezorgd dat het Duitse merk synoniem is geworden voor de reiniging van in-en-om het huis.

Kärcher hogedrukreinigers staan sinds hun oprichting aan de spits van de innovatie. De grote hoeveelheid gegevens die in de loop der jaren is verzameld, heeft van Kärcher een onverslaanbaar merk gemaakt. Dat kenniskapitaal is van fundamenteel belang om het succes van deze hogedrukreinigers te begrijpen.

Hoe moet ik de Kärcher hogedrukreinigers gebruiken?

Hoewel de bediening uiterst eenvoudig en intuïtief is, zijn hier enkele nuttige aanbevelingen die je zullen helpen om optimale prestaties van het apparaat te bereiken. Dit zijn enkele van de factoren waarmee je rekening moet houden vanaf het moment dat je een Kärcher hogedrukreiniger aansluit tot het moment dat je deze weer op zijn plaats zet.

 • Water- en elektriciteitsaansluitingen moeten binnen handbereik zijn van het te reinigen gebied.
 • Als verlengstukken of extra slangprofielen nodig zijn, moeten de minimale veiligheidsnormen in acht worden genomen.
 • Combineer de druk met de juiste stromingssnelheid voor het vuil dat je wilt verwijderen. Overmatige druk kan ongewenste erosie veroorzaken op gevoelige oppervlakken.
 • Veiligheid: Onthoud dat water en elektriciteit niet goed samengaan. Zorg ervoor dat alle verbindingen en verlengstukken goed geïsoleerd blijven.
 • Gebruik het juiste reinigingsmiddel voor elk oppervlak. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale producten voor het wassen van auto’s.

Wat zijn de componenten en accessoires van Kärcher hogedrukreinigers?

De hogedrukreinigers zijn samengesteld uit: waterinlaat, pomp, wasmiddelreservoir, reinigingsmiddelreservoir, slang met lans en aandrijfsysteem met verschillende bedieningsniveaus. Bij de modellen van onze lijst van de beste Kärcher hogedrukreinigers vind je verschillende basisaccessoires. Er zijn ook accessoires die apart verkrijgbaar zijn.

Algemene accessoires

Kärcher hogedrukreinigers worden geleverd met standaard toebehoren zoals een eenvoudig sproeimondstuk en een Vario Power, een turbomondstuk, een hogedrukpistool en -slang en een waterfilter. Dit laatste is belangrijk om de perfecte werking van het apparaat te garanderen, omdat het storingen door vuildeeltjes voorkomt.

cleaning a wood wall

Het waterfilter is belangrijk om de perfecte werking van het apparaat te garanderen.
(Bron: Pablo Hidalgo: 62270901/ 123rf.com)

Accessoire kits

Naast de basisfuncties kun je bij de aanschaf van je Kärcher hogedrukreiniger ook een carkit of een home kit kopen. De carkit bevat een paar wasborstels – waarvan er één is ontworpen om met schuim te wassen – en een wasmiddel speciaal ontworpen voor de reiniging van de auto.

De huishoudelijke set bevat een oppervlaktereiniger en een speciaal reinigingsmiddel. De oppervlaktereiniger is ontworpen om mogelijke spatten te voorkomen en kan zowel horizontaal als verticaal worden gebruikt. Dit accessoire is al inbegrepen in het K7 Premium Full Control Plus Home model.

Speciale accessoires

Kärcher hogedrukreinigers zijn ontworpen om aan bijna elke behoefte te voldoen. Om deze reden kun je ook een speciale kit vinden voor het reinigen van fietsen en een andere specifieke kit voor het reinigen van hout. Daarnaast biedt Kärcher veel accessoires en extra producten aan. Bijvoorbeeld, de insectenverwijderaar voor auto’s.

Dag HammarskjöldZweeds diplomaat en van 1953-1961 VN secretaris-generaal
“Wie zijn tuin schoon wil houden reserveert geen grond voor onkruid.”

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding van Kärcher hogedrukreinigers?

Als je de juiste Kärcher hogedrukreiniger voor je wilt kiezen, is het altijd goed om een overzicht te hebben zoals die op onderstaande lijst. Elk model heeft verschillende prijzen en kenmerken. Is het toeval dat het meest verkochte model het goedkoopst is? De prijs-kwaliteitverhouding van Kärcher hogedrukreinigers is in deze tabel te zien:

Kärcher K2 Basic Kärcher K7 Premium Full Control Plus Home Kärcher K4 FC Lite Home Kärcher K2 Compact Home
Klantbeoordeling Amazon 4,1 4,4 4,1 4,2
Indicatieve prijs 50 € 440 € 200 € 103 €
Reviews Amazon 626 220 501 54
Details Basismodel zonder reinigingsmiddel Multi Jet spuitlans, slanghaspel en exclusieve terrasreiniger Inclusief Home Kit oppervlaktereiniger T 350 en 3-in-1-steen- en gevelreiniger Inclusief 4 meter hogedrukslang, vuilfrees, spuitlans en steenreiniger

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een Kärcher hogedrukreiniger om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het product te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de hogedrukreiniger van Kärcher die je nodig hebt:

Belangrijkste functie

Kärcher hogedrukreinigers kunnen evenveel toepassingen hebben als gebruikers. Voordat je je Kärcher hogedrukreiniger koopt, moet je jezelf afvragen wat je belangrijkste gebruik zal zijn. Misschien ontdek je functies waar je nog niet eerder aan gedacht hebt. In ieder geval is het, tenzij je er heel zeker van bent, een goed idee om hierover na te denken.

Je kunt bijvoorbeeld een basismodel kopen om je auto te wassen en dan beseffen dat je de gevel van het huis of de stenen van je tuin wilt schoonmaken. Kijk eens naar de oppervlakken die je graag schoon zou willen maken. Op deze manier kun je het vermogen en de ideale prestaties van je Kärcher hogedrukreiniger beter beoordelen.

cleaning the ceiling

Als je ervan houdt om alles in en om je huis perfect te onderhouden, dan zal je de hogedrukreiniger vaak gebruiken.
(Bron: Bubutu: 69120438/ 123rf.com)

Gebruiksfrequentie

Als je iemand bent die niet van schoonmaken houdt, dan zal je je Kärcher hogedrukreiniger waarschijnlijk in een hoekje wegzetten en het apparaat maar zelden gebruiken. Maar als je alles in en om je huis perfect onderhouden wilt hebben, dan zal je je hogedrukreiniger vaker gebruiken. Hoe vaker je het gebruikt, hoe beter het rendement van het product natuurlijk.

De gebruiksfrequentie heeft ook te maken met je levensstijl. Sommige mensen wassen hun auto slechts af en toe, anderen willen hun auto altijd perfect schoon hebben. En als je een middelgroot huis met een tuin en een garage met vijf fietsen en drie auto’s hebt, is de frequentie van gebruik “altijd”. Vergeet niet dat de krachtigste modellen het meest resistent zijn.

Vermogen

De krachtigste Kärcher hogedrukreiniger op onze lijst is de K7 Premium Full Control Plus Home. De volgende in vermogen, (niet op onze lijst) is de K5 Full Control Home. Deze twee versies zijn het meest geschikt wanneer één van deze factoren zich voordoet: veelvuldig gebruik, grote oppervlakken of vuil dat moeilijk te verwijderen is.

De rest van de modellen hebben minder drukkracht en minder vermogen. Maar dit heeft ook een positieve kant, want ze besparen water en elektriciteit. Kies de Kärcher hogedrukreiniger die het best bij je levensstijl past, zonder meer energie en water te verbruiken dan nodig is. Hieronder geven we je een tabel met een overzicht hiervan:

Model Druk Vermogen
Kärcher K7 Premium Full Control Plus Home. 180 bar 3000 W
K5 Full Control Home 145 bar 2100 W
K3 Full Control 120 bar 1600 W
K2 Full Control 110 bar 1400 W
K2 Basic 110 bar 1400 W

Grootte van het te reinigen oppervlak

Het lijkt vanzelfsprekend, maar het is de moeite waard om te onthouden dat het schoonmaken van een balkon niet hetzelfde is als het reinigen van een villa. De behoefte aan onderhoud groeit in verhouding tot de omvang van het te reinigen oppervlak. Hieronder beoordelen we de prestaties van verschillende Kärcher hogedrukreinigers door de vierkante meter te meten die per uur met elk model kan worden gereinigd:

Model Prestaties
Kärcher K7 Premium Full Control Plus Home 60 m² p.u.
K5 Full Control Home 40 m² p.u.
K3 Full Control 35 m² p.u.
K2 Full Control 20 m² p.u.
K2 Basic 20m² p.u.

Soort vuil dat je wilt verwijderen

Moeilijk vuil vereist meer straalkracht. Het derde model op onze lijst, de K7, is dan ook het best voorbereid om met hardnekkig vuil om te gaan. Deze hoogwaardige Kärcher hogedrukreiniger is ideaal voor bijvoorbeeld het verwijderen van mos en andere typische korstvorming op muren en vloeren.

Andere veel voorkomende soorten vuil zijn modder en vet. Deze substanties hopen zich meestal op in de ketting van je fiets. Kun je jezelf redden met de meest elementaire Kärcher hogedrukreiniger voor dit doel? Het antwoord is ja. Je kunt hiervoor zelfs Kärcher’s eenvoudigste model gebruiken – en voor nog veel meer!

Samenvatting

Kärcher-hogedrukreinigers werden uitgevonden op basis van de industriële reinigingsmachines die de grondlegger van het merk in 1950 als voorbeeld nam. Daarom zijn de producten van dit Duitse merk zeer geliefd en betrouwbaar wat de kwaliteit en functionaliteit betreft.

Kies de Kärcher hogedrukreiniger die het best bij je omstandigheden past en let hierbij goed op de genoemde aankoopcriteria. Vergeet niet dat Kärcher’s ervaring en ambitie om aan de wensen van zijn klanten te voldoen, het merk tot een onbetwiste leider hebben gemaakt. Met andere woorden: Kärcher staat voor hogedrukreinigers.

Vond je ons artikel over Kärcher hogedrukreinigers interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de ideale hogedrukreiniger kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Bubutu: 69081315/ 123rf.com)

Reviews