Laatst bijgewerkt: 16-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

23Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

Hot tubs zijn enorme bakken waarin een of meer mensen kunnen zitten, die gebruikt worden voor individueel of groepsbaden of recreatie. Als zodanig wordt het beschouwd als een badartikel. Er zijn vele soorten: van die van keramiek, bedoeld om permanent op een plaats te worden gezet, tot die van opblaasbaar materiaal.

We zijn er om het je gemakkelijker te maken een slimme aankoop te doen. Daarvoor verzamelen we informatie en rangschikken die op de best mogelijke manier. Dankzij dit kun je genoeg over het onderwerp in kwestie te weten komen, zodat je een assertieve beslissing kunt nemen en vervelende ongemakken kunt vermijden.
Belangrijk om te weten

 • Een jacuzzi is een grote badkuip die door 2 of meer mensen tegelijk gebruikt kan worden. Het is niet alleen bedoeld om in te baden, maar ook voor vermaak en gezellig samenzijn tussen de gebruikers van het bad.
 • Er zijn maar een paar soorten, maar onder hen zijn die met in de ruimte ingebouwde of opblaasbare thermostaten het meest beweeglijk van allemaal. De laatste zijn het meest mobiel van allemaal, terwijl de voorlaatste het minst mobiel zijn. De opblaasbare kun je mee naar buiten nemen en zijn veelzijdiger.
 • Hoe groot de kuip is, welke kleur hij heeft, en ook de materialen en de plaats zijn doorslaggevende factoren bij de keuze van een kuip. Het is ook belangrijk voor de koper om te weten hoeveel mensen er in het hunne passen.

Jacuzzi: Onze selectie

Shopgids Jacuzzi: Alles wat je moet weten

Het is absoluut noodzakelijk dat je, als je iets koopt, een vrij duidelijk idee hebt van het product. Daarom is het altijd goed om er nauwkeurige informatie over te hebben, vooral als je het hebt over iets waar veel geld mee gemoeid kan zijn. Met dit type badkuip met zulke eigenschappen is het altijd raadzaam op je portemonnee te passen.

Je kunt er niet alleen in baden, het is ook een manier om gezellig samen te zijn met vrienden en familie (Foto: Kamil Macniak / 123rf.com)

Wat is een jacuzzi en wat zijn de voordelen ervan?

Een jacuzzi is een stukje badkamer dat ontworpen is om er water in te houden en baden door middel van onderdompeling mogelijk te maken. Het gebruik ervan is de laatste jaren toegenomen door de grote veelzijdigheid van zijn functies. Dank zij dit systeem staan de gebruiker verschillende modaliteiten ter beschikking, waaronder het gebruik in een groep met 2 of meer personen.

Dit plaatst zulke producten als iets dat verder gaat dan hun persoonlijk gebruik. Het is ook een recreatief hulpmiddel, dat gebruikt kan worden om vriendschappen te versterken. Deze functie is des te belangrijker omdat opblaasbare modellen steeds gewoner worden en steeds meer verkrijgbaar zijn. Deze zijn veel beweeglijker.

Dit alles maakt de verzorging tot meer dan alleen het schoonmaken zelf. Het kan een voertuig worden voor gezelligheid, plezier en gemeenschap. De gezwollen soorten maken meer planning mogelijk, want ze kunnen op een indrukwekkende verscheidenheid van plaatsen worden neergezet. Dit maakt ze goed voor de zomer.

Voordelen
 • Stelt mensen in staat te baden
 • Lange levensduur
 • Een vorm van gezelligheid
 • Indien thermostatisch geregeld, houdt het water warm
 • Inflatables zijn mobiel en multifunctioneel
 • Betaalbare prijs voor opblaasbare soorten
Nadelen
 • Afhankelijk van het materiaal kunnen ze bekrast worden
 • Extreem duur product
 • Opblaasbare exemplaren kunnen gedeukt raken
 • Als ze beschadigd zijn, zijn ze heel moeilijk te repareren
 • De thermostaat voegt veel toe aan de eventuele prijs

Hot tubs met thermostaat, ingebouwd of opblaasbaar – waar moet je

op letten?
De mogelijke varianten van dit type kuipen verbeteren noch verslechteren de kwaliteit ervan. Uiteindelijk is wat de gebruiker ervan wil niet alleen dat hij er in kan baden, maar ook dat hij het voor recreatie kan gebruiken. Deze variaties veranderen echter wel de verwachtingen van de persoon, afhankelijk van wat geboden kan worden.

Om hem of haar goed te leren kennen, is het van essentieel belang dat de persoon duidelijk is over wat voor soort product hij of zij wil. In elk geval geven we je hieronder beschrijvingen waarmee je een volledig idee krijgt van deze.

Jacuzzi met thermostaat. Deze temperatuurregelaar kan al of niet in de badkuip geïntegreerd zijn, zodat als hij er geen heeft, de persoon hem optioneel apart kan kopen. Het is een elektronisch voorwerp dat het water warm houdt. Hij is ideaal in een koude omgeving, of als de jacuzzi buiten zal staan als het geen zomer is.

Inbouw Jacuzzi. Ze hebben niet allemaal een autonoom lichaam, dat wil zeggen dat ze niet allemaal verplaatsbaar zijn en zelfstandig in de badkamer geplaatst kunnen worden. Er zijn er ook die ingebouwd zijn. Ze zijn afhankelijk van een platform waarop ze geplaatst worden, of ze worden ingegraven in de vloer, met een onafhankelijke kostprijs.

Dit soort kuipen is meestal gedeeltelijk goedkoper dan de andere, omdat ze geen fysieke steun hebben die ze duurder maakt. Wel is het verstandig er rekening mee te houden dat aan de prijs van het bad ook de installatiekosten verbonden moeten zijn.

Opblaasbare Jacuzzi. Dit is waarschijnlijk de meest praktische van de mogelijkheden. Hij is niet alleen uiterst licht en dus mobiel, maar biedt ook veel gebruiksmogelijkheden voor elke gebruiker. Dit komt omdat hij, bijvoorbeeld, in de zomer buiten gezet kan worden. Deze variant is verkrijgbaar in verschillende versies die voor veel mensen geschikt zijn.

De geïntegreerde zijn minder mobiel, maar kunnen zowel buiten als binnen geplaatst worden (Foto: Nadezda Murmakova / 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Er zijn, naast de varianten van hetzelfde product, enkele details die van invloed kunnen zijn op het soort beslissing dat je van plan bent te nemen. Het zijn niet alleen de grote dingen die er toe doen, maar ook de kleine, schijnbaar onbelangrijke dingen die veel kunnen bepalen. Dit is des te belangrijker als het om veel geld gaat.

Wetend welke varianten prioriteit kunnen krijgen en welke niet, is het goed om de dingen die je absoluut noodzakelijk lijken op een rijtje te zetten. Daarom kun je hieronder zien welke kenmerken je koopbeslissing kunnen veranderen. De meest relevante zijn de volgende

 • Maat
 • Kleur
 • Materialen
 • Plaats
 • Gebruikers

Grootte

Dit is een van de meest relatieve criteria als je het over dit soort artikelen hebt, want hun grootte kan sterk variëren. Het enige dat vastgesteld kan worden is dat de ruimte groot genoeg moet zijn voor twee personen. Zo niet, dan hebben we het over een enkele badkuip.

In het algemeen zijn positieve gemiddelden rond de 180x120x60 als minimum. Er zijn enkele kleinere die goed aangelegd zijn en aan de verwachtingen voldoen.

Nog een reden om te bedenken hoeveel plaats het inneemt waar het komt te staan. Als het opblaasbaar is, zorg dan dat je patio groot genoeg is om het te houden. Als het keramiek is, houd dan rekening met de prestaties van je toilet.

De thermostaat is een hulpmiddel waarmee je het water warm kunt houden (Foto : lookproduction / 123rf.com)

Kleur

Dit is een belangrijke factor om het eenvoudige feit dat hij bepaalt waar het komt te staan, en ook hoe je het combineert met andere omringende meubels. Dit komt omdat het, afhankelijk van de kleur van de omringende tegels en meubels, wel of niet goed bij de plaats past. Dit is iets dat veel te maken heeft met de smaak van de persoon.

Wit of grijs. Deze zijn het meest aan te bevelen vanwege hun neutraliteit en veelzijdigheid. Ze kunnen gebruikt worden ongeacht hoe de plaats ingericht is. Ze kunnen zelfs gebruikt worden in omgevingen die gedomineerd worden door kleuren die moeilijker lijken, zoals groenige of gelige.

Geel of groen. Ze zijn moeilijk te combineren. Er zijn er velen die deze schaduw aan hot tubs geven, maar het is niet de meest gangbare. Ze zijn alleen aan te bevelen als de omgeving een gelijksoortige kleurstelling zal hebben.

Black. Hoewel de soberheid van deze kleur het harmoniëren vergemakkelijkt, kunnen er in een badkamer moeilijkheden optreden. In deze zin zijn enkele van de tonen die hiermee goed gemengd kunnen worden wit en grijs.

Bruin. Dit wordt vaak gebruikt als de grote badkuip aan de randen afgewerkt is met hout of een soortgelijk materiaal. Ze zien er buiten heel goed uit, zelfs als ze niet geïntegreerd zijn. Dit komt doordat in deze milieus grijstinten overheersen, hoewel het ook met groen geassocieerd kan worden.

Blue. Deze kleur komt niet vaak voor, in feite wordt hij, als hij gebruikt wordt, meestal complementair gebruikt. Het wordt vaak in het binnenste deel van de jacuzzi geplaatst, zodat het doorschijnt met het water. Is hij helemaal van deze kleurstof gemaakt, dan wordt hij meestal gecombineerd met bruine, grijze en witte omgevingen.

Materialen

De bestanddelen waarvan deze kuipen gemaakt zijn, beïnvloeden rechtstreeks de kwaliteit ervan. Dit komt omdat sommigen meer of minder gevoelig zijn dan anderen. Het is gebruikelijk dat die van de moderne tijd gemaakt zijn van legeringen die niet alleen tegen breuk bestand zijn. Ze zijn ook bestand tegen krassen en andere ergernissen die na verloop van tijd ontstaan.

Keramische of porseleinen tegels. Dit zijn de meest bekende. Ze kunnen zowel normaal als ingebouwd zijn. Ze hebben het grote voordeel dat ze kunnen bewegen, voor het geval ze niet verwerkt zijn, maar ze kunnen bekrast worden. In feite is dit wat gewoonlijk de kwaliteit ervan na verloop van tijd aantast.

Ze kunnen ook breken bij verplaatsing als het huis verbouwd of verplaatst wordt. Vermijd dat je er zware voorwerpen op laat vallen die een deuk of iets dergelijks kunnen veroorzaken.

Gecoat cement. Dit type komt veel voor in bebouwing, hoewel dat niet altijd het geval is. Gewoonlijk zijn dat de materialen die gebruikt worden als er een aan de buitenkant gemaakt moet worden, die daarna met een soort keramiek bekleed moet worden. Ze zijn veel robuuster en resistenter dan andere.

Hun grootste nadeel is dat, omdat ze in de site ingebed zijn, er op geen enkele manier in ingegrepen kan worden. Evenmin kunnen ze verplaatst worden. Ze worden een integrerend deel van de plaats waar men besloten heeft ze te plaatsen.

Plastic. Dit is het materiaal bij uitstek voor opblaasboten, maar niet alleen voor inflatables. Sommige mobiele varianten die niet opblazen, maar van de ene plaats naar de andere verplaatst kunnen worden, zijn ook van deze component gemaakt. Ook die van keramiek of porselein bevatten vaak legeringen hiervan.

Plaats

Zoals al veel gezegd is, hoewel men denkt dat dit soort voorwerpen alleen op één plaats, zoals de badkamer, bruikbaar zijn, is dit maar half waar. Afhankelijk van o.a. het materiaal, de ruimte in huis, kunnen de aspiraties van de plaats waar je hem wilt neerzetten veranderd worden.

Het moet gezegd worden dat de opblaasbare varianten, door hun intrinsieke omstandigheden, de grootste dilemma’s in dit opzicht opleveren. Daarom is het het beste er een te nemen die zich gemakkelijk aanpast aan de omgeving waar hij komt te staan. Gewoonlijk is de overheersende kleur bij dit type blauw.

De capaciteit van het toestel kennen is van groot belang (Foto: Viviane6276 / Pixabay.com)

Gebruikers

Hoeveel mensen passen er in de jacuzzi? Dit is waarschijnlijk de belangrijkste vraag, want het is de vraag die de hot tub als zodanig conditioneert. Afhankelijk van wat de persoon wenst, verandert het soort voorwerp dat gekozen wordt nogal. Een punt van overweging is dus hoeveel gebruikers er in passen.

Wil je er een voor intiemere doeleinden, beperkt tot de badkamer, dan kan een exemplaar met dekking voor 2 personen voldoende zijn. In elk geval kan het zijn dat huishoudens met meer dan 2 of 3 leden meer ruimte nodig hebben als het product in een hoofdbadkamer geplaatst wordt.

Een andere sector van dingen waar dit van groot belang is, is die van de opblaasbare artikelen. Het hangt af van het recreatiegebied dat je gaat gebruiken en het aantal mensen waarmee je het verwacht te delen. Het heeft ook te maken met het aantal kinderen dat er gebruik van zal maken, want als er zuigelingen bij zijn, zijn er veiligheidsmethoden nodig die slechts enkele van hen hebben.

(Zichtbare foto: skdesign / 123rf.com)

Recensies