Laatst bijgewerkt: 02-08-2021

Onze selectiecriteria

4Onderzochte producten

45Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

215Verzamelde opmerkingen

Het in hoogte verstelbare bureau is de fysiotherapeut onder de bureaus. Hiermee kun je je bureau op verschillende hoogtes instellen. De hoogteverstelling van het bureau geeft je de mogelijkheid om gemakkelijk te wisselen tussen staand en zittend werken.

Met onze geweldige in hoogte verstelbare bureautest 2022 willen we je helpen het perfecte bureau voor je te vinden. We hebben verschillende in hoogte verstelbare bureaus onder de loep genomen en de belangrijkste feiten voor je op een rijtje gezet. We tonen je ook de voor- en nadelen van in hoogte verstelbare werktafels. Veel leesplezier.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Vergeleken met een gewoon bureau biedt een in hoogte verstelbaar bureau de mogelijkheid om de hoogte aan jou en je lichaam aan te passen. Zo kun je productiever werken.
 • Door de hoogte aan te passen voorkom je bovendien lichamelijke klachten die de meeste mensen na verloop van tijd ontwikkelen. Deze kunnen rug-, nek- en schouderpijn omvatten.
 • Onderzoekers raden aan om staan en zitten op het werk af te wisselen. Voor een achturige werkdag moet je in totaal ongeveer twee en een half uur staan.

In hoogte verstelbaar bureau: Onze selectie

Koop- en beoordelingscriteria voor in hoogte verstelbare bureaus

Een in hoogte verstelbaar bureau kan rugproblemen voorkomen en met je kind meegroeien als het groeit. Als je op je werk of in je vrije tijd veel tijd aan je bureau doorbrengt, moet je overwegen er een te kopen. Als je op het internet zoekt naar het perfecte in hoogte verstelbare bureau voor jou of je kind, kom je een grote verscheidenheid aan modellen en aanbiedingen tegen.

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om te kiezen tussen deze vele mogelijke in hoogte verstelbare bureaus. De criteria die je kunt gebruiken om in hoogte verstelbare bureaus te vergelijken zijn:

Type

Je kunt kiezen uit verschillende soorten modellen. Deze verschillen fundamenteel in het feit of ze elektrisch of manueel ingesteld kunnen worden.

Type Omschrijving
elektrisch in hoogte verstelbaar bureau vereist een stopcontact, met een druk op de knop in hoogte verstelbaar
handmatig in hoogte verstelbaar bureau in hoogte verstelbaar door spierkracht, kan overal in de ruimte geplaatst worden
in hoogte verstelbaar bureauframe aparte keuze van bureaublad of gebruik je eigen
in hoogte verstelbaar bureauhulpstuk geschikt voor wisselende werkplekken

Het elektrisch in hoogte verstelbare bureau is Veel elektrisch verstelbare bureaus hebben een digitale hoogtedisplay. Zo kom je snel op de gewenste hoogte. Behalve een compleet in hoogte verstelbaar bureau, kun je ook alleen een onderstel kiezen en het tafelblad apart kiezen.

Je kunt ook je eigen tafelblad blijven gebruiken. Een ander type in hoogte verstelbaar bureau is het blad voor je eigen bureau. De bovenbladen zijn een van de goedkopere opties, maar ze hebben het nadeel dat je steeds je bureau moet opruimen om ze te verstellen. Maar hun geringe gewicht maakt ze ideaal voor wisselende werkplekken.

Afmetingen

Je vindt in hoogte verstelbare bureaus in een groot aantal maten. Meestal zijn ze echter tussen 120 en 180 cm breed. De diepte van de bureaus varieert van 60 tot 80 cm.

Maar de mogelijkheid om je eigen tafelblad te gebruiken betekent dat er geen grenzen zijn aan de afmetingen. Je kunt ook een smalle versie van het in hoogte verstelbare bureau kiezen en je bestaande bureau thuis op die manier uitbreiden.

Er zijn verschillende afmetingen voor de hoogteverstelling. Deze hangen in principe af van je lengte. Als je staand wilt werken, moet je een maximale hoogte van 120 cm kiezen. Er zijn echter ook in hoogte verstelbare bureaus die je op een hoogte van 130 cm kunt instellen.

Belastbaarheid

Er zijn geen grote verschillen in belastbaarheid ten opzichte van een gewoon bureau. Net als bij een gewoon bureau moet je er natuurlijk op letten dat het goed gemaakt is en van stevig materiaal.

Een metalen onderstel met een C-voet is gunstig voor de draagkracht van een in hoogte verstelbaar bureau. De productbeschrijving kan je meer vertellen over hoeveel gewicht het in hoogte verstelbare bureau kan dragen.

Design

Je vindt in hoogte verstelbare bureaus in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen en ontwerpen.

Type Stijlen
Vorm Vierkant, rond, u-vormig of andere vormen
Materiaal tafelblad Hout, metaal of glas

De meeste in hoogte verstelbare bureaus hebben een rechthoekige vorm. Je kunt echter ook tafels met een ronde vorm vinden. U-vormige bureaus of andere vormen zijn ook mogelijk.

Je kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan vormen om er een te vinden die je het meest aanspreekt en die het beste in je werkruimte past. Je hebt ook de keuze uit verschillende tafelbladen. Hier kun je kiezen uit materialen als hout, metaal of glas. Deze zijn verkrijgbaar in een ruime waaier van kleuren.

Apparatuur

Als je een elektrisch in hoogte verstelbaar bureau kiest, zal er in de meeste gevallen ook een kabelgoot op het frame zitten, waarin je de elektrische kabels veilig kunt opbergen.

De geheugenfunctie is ook handig als je je werkstation deelt met een collega.

Sommige bureaumodellen hebben de mogelijkheid van extra vakjes voor het toetsenbord of pennen. Als je een elektrisch verstelbaar bureau kiest, is dat meestal ook uitgerust met een zachte stop en een display. Sommige modellen hebben zelfs een geheugenfunctie. Zo bewaart het bureau je favoriete hoogte en kun je er ontspannen naar terugkeren als je het nodig hebt.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een in hoogte verstelbaar bureau koopt

Voordat je een in hoogte verstelbaar bureau koopt, zijn er een paar factoren die je moet overwegen. In de volgende paragrafen hebben we een aantal van deze factoren voor je samengevat en ze meer in detail toegelicht.

Wat is er bijzonder aan een in hoogte verstelbaar bureau en welke voordelen biedt het?

Met een in hoogte verstelbaar bureau kun je, zoals het woord al zegt, de hoogte van het werkblad veranderen. Dit geeft je de mogelijkheid om je werk zittend of staand te doen. Je kunt bij in hoogte verstelbare bureaus kiezen uit verschillende mogelijkheden om de hoogte te verstellen.

Veel in hoogte verstelbare bureaus hebben een motor of worden geleverd met een zwengel, zodat je het bureau met de hand kunt verstellen.

Höhenverstellbarer Schreibtisch-1

Staand werken bevordert de concentratie en productiviteit. In hoogte verstelbare bureaus zijn hier ideaal voor.
(Image source: Pexels / pixabay)

Bij sommige bureaus kun je ook de hoogte aflezen op een beeldscherm of het tafelblad kantelen. Door het tafelblad in hoogte te verstellen en te kantelen, biedt het het voordeel dat je mogelijke pijn en rugproblemen actief kunt bestrijden. Je kunt dan met gemak zittend en staand werken.

Welke soorten in hoogte verstelbare bureaus zijn er?

We maken onderscheid tussen de soorten in hoogte verstelbare werktafels in termen van hoe ze in hoogte versteld worden.

Electromotorisch in hoogte verstelbaar

bureau In de meeste gevallen kiest men een elektrisch in hoogte verstelbaar bureau. Het heeft meer voordelen dan nadelen en is daarom erg populair.

Voordelen
 • met een druk op de knop in hoogte verstelbaar
 • verschillende hoogtes mogelijk
 • geen spierkracht nodig
 • snel, gemakkelijk en ongecompliceerd
Nadelen
 • duur in aanschaf
 • stopcontact nodig

Vooral het snel en ongecompliceerd in hoogte verstellen valt bij de klanten in de smaak. Je bent maar één druk op de knop verwijderd van je gewenste hoogte. In de meeste gevallen hebben elektrisch verstelbare bureaus een geheugenfunctie.

Het bureau onthoudt dan je favoriete hoogte-instellingen. Voor deze luxe moet je echter wel betalen. Elektrisch verstelbare bureaus behoren dus tot de duurdere modellen. Een ander nadeel is het feit dat een stopcontact verplicht is.

In hoogte verstelbaar bureau met zwengel

Als je een in hoogte verstelbaar bureau zoekt voor een kleiner budget, kun je kijken naar modellen met een zwengel.

Voordelen
 • goedkoop in aanschaf
 • geen stopcontact nodig
 • geen motorgeluid
Nadelen
 • spierkracht nodig
 • niet zo snel te verstellen
 • geen geheugenfunctie

Een bureau dat met de hand in hoogte verstelbaar is, heeft zowel voordelen als nadelen. Een nadeel is dat je je eigen spierkracht nodig hebt om de hoogte van het bureau te verstellen.

Als je de zwengel niet zo vaak wilt gebruiken, kun je ook een hoge kruk kopen.

Dienovereenkomstig duurt het iets langer voor het bureau de gewenste hoogte bereikt heeft en kost het meer inspanning dan bij elektrisch verstelbare bureaus.

Anderzijds heeft het met de hand verstelbare bureau het voordeel dat het geen stopcontact nodig heeft en dus in elke stand gezet kan worden.

Voor wie zijn in hoogte verstelbare werktafels geschikt?

In principe zijn in hoogte verstelbare werktafels geschikt voor iedereen. Ze zijn zinvol voor iedereen die lange tijd aan een bureau zit. Dit omvat een breed scala van beroepen, zoals kantoorbedienden, technisch tekenaars, tekstschrijvers of schrijvers.

In deze tijd, waarin steeds meer mensen thuis werken, zijn in hoogte verstelbare werktafels ook ideaal voor thuisgebruik. In hoogte verstelbare bureaus zijn ook handig voor leerlingen en studenten.

Wat kost een in hoogte verstelbaar bureau?

In hoogte verstelbare bureaus zijn er in alle prijssegmenten. In de meeste gevallen kan de prijs een aanwijzing zijn voor de kwaliteit van het in hoogte verstelbare bureau. Beginnend met de bijzettafel variant, die verkrijgbaar is vanaf slechts € 35, kunnen de kosten oplopen tot € 3.000 voor high-end modellen.

Hoe hoger de prijs van een in hoogte verstelbaar bureau, hoe meer mogelijkheden en kwaliteit je ervan kunt verwachten. De prijs wordt vaak weerspiegeld in de afwerking van het bureau.

Duurdere modellen gebruiken vaak materialen van hogere kwaliteit, wat ook in het draagvermogen tot uiting kan komen. In principe is er voor elk budget wat wils en je moet bedenken hoeveel je wilt uitgeven en welk doel de tafel moet vervullen.

Wat is de bedoeling van een geheugenfunctie op elektrische in hoogte verstelbare werktafels?

De geheugenfunctie wordt gebruikt om het in hoogte verstelbare bureau verschillende hoogtes te laten onthouden. Dit betekent dat je gemakkelijk kunt wisselen tussen staan en zitten en dat het bureau je eerder opgeslagen hoogte heeft onthouden.

Deze functie kan ook praktisch zijn als je je bureau deelt met andere collega’s of gezinsleden. Zo kan het bureau verschillende hoogtes opslaan en kan iedereen ontspannen werken.

Dekt mijn ziektekostenverzekering de kosten van een in hoogte verstelbaar bureau?

Er is geen algemeen antwoord op deze vraag, want het hangt af van de voorwaarden van je ziektekostenverzekering. In de meeste gevallen kun je echter een aanvraag indienen bij je ziekenfonds.

Höhenverstellbarer Schreibtisch-2

Een in hoogte verstelbaar bureau is zowel geschikt voor de thuiswerkplek als voor het kantoor.
(Image source: Hillary Black / unsplash)

Je hebt een goede kans om goedgekeurd te worden als je een doktersverklaring hebt waaruit blijkt dat je steeds terugkerende of chronische rugpijn erdoor veroorzaakt wordt. In de meeste gevallen zal de ziektekostenverzekeraar een in hoogte verstelbaar bureau in de middenprijsklasse betalen.

Hoe lang moet ik overdag zitten en staan?

Als je acht uur per dag werkt, zou het zinvol zijn om twee en een half uur te staan. Je moet echter niet langer dan twintig minuten achter elkaar staan.

Als je een in hoogte verstelbaar bureau koopt, kun je flexibel wisselen tussen staan en zitten. Je kunt misschien zelfs je taken per houding organiseren. Er zijn zeker taken die je beter staand dan zittend kunt doen en omgekeerd.

Waarom is afwisselend staan en zitten gezond?

Eerst en vooral moet je weten dat te lang zitten het risico op hart- en vaatziekten verhoogt. Lang zitten kan overbelasting van de beenaderen en schade aan het bewegingsapparaat veroorzaken. Uit een

studie bleek ook dat mensen die afwisselend zaten en stonden meer energie hadden en alerter waren.

Bovendien kan gewichtstoename en pijn in rug, nek en schouders een gevolg zijn. Onderzoekers raden je aan om zitten en staan tijdens je werk af te wisselen om deze gevolgen te vermijden.

Beeldbron: Balcerzak/ 123rf.com

Recensies