Last updated: 16-08-2021

How we pick our products

14Products analyzed

18Hours invested

6Studies researched

69Comments collected

De band van je auto begaf het midden op de weg en je had geen mogelijkheid om hem te verwisselen: op dat ongemakkelijke moment besef je dat je een hydraulische krik nodig hebt. Je hebt geluk, want deze keer leert ReviewBox je alles over dit gereedschap, inclusief de beste modellen hydraulische krikken.

Een hydraulische krik is iets dat elke autobezitter moet hebben. Op elk moment kunnen we een mechanisch ongemak hebben dat het gebruik van dit hulpmiddel nodig maakt. Er een aanschaffen is echter niet zo gemakkelijk, zeker niet als er zoveel merken en modellen zijn. We zijn er om je te helpen de juiste te kiezen.

Als je een eindoordeel nodig hebt om een product te kiezen kun je in Sweetesthome de beste vinden. Onze recensies zijn ontworpen om aan de eisen van onze lezers te voldoen. We geven je gedetailleerde informatie, technische specificaties, voor- en nadelen, productvarianten en aankoopfactoren.
Het belangrijkste om te weten

 • De hydraulische krik is een gereedschap dat gebruikt wordt om auto’s van allerlei types op te tillen om reparaties uit te voeren of banden te verwisselen. Dit product werkt door druk uit te oefenen op een vloeistof binnenin (olie) en dit schuift tegelijk een hefboom uit die de last optilt.
 • Er zijn twee soorten hydraulische vijzels op de markt. De eerste is de vloerkrik, waarvan de structuur horizontaal is, ze zijn goedkoper, maar hebben weinig capaciteit. Anderzijds zijn er de verticale fleskrikken, die duurder zijn en een hoger draagvermogen hebben.
 • Als je de beste hydraulische krik wilt kopen, raden we je aan te kijken naar het type auto dat je hebt, de capaciteit van dit gereedschap, het bereik, en de afmetingen en het gewicht. Door dit te doen ben je verzekerd van een product van topkwaliteit.

Hydraulische krik: Onze selectie

Shopgids Hydraulische Krik: Alles wat je moet weten

Een hydraulische krik lijkt een heel eenvoudig werktuig, maar als je niet alle aspecten van dit product kent, koop je misschien niet het model dat geschikt is voor jou. Om je alle informatie te geven die je nodig hebt, maakten we deze koopgids.

De hydraulische krik maakt het gemakkelijk banden te verwisselen. (Foto: Andriy Popov/123RF)

Wat is een hydraulische krik en wat zijn de voordelen ervan?

Een hydraulische krik is een werktuig waarmee je een zwaar voorwerp kunt optillen, met name een auto, bestelwagen of vrachtwagen. Het werkt door via een slinger druk uit te oefenen op een vloeistof (olie) binnenin dit instrument, waardoor het voorwerp opgetild wordt. Hij is van groot belang in de mechanica.

In sommige landen is het verplicht een hydraulische krik in onze auto mee te nemen, zodat je in geval van nood zelf een reparatie kunt uitvoeren of een band kunt verwisselen. Ze worden ook gebruikt door technici en monteurs op professioneel niveau vanwege hun goede prestaties en veiligheid.

Hydraulische krikmodellen met langere wielen en hefbomen zijn ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de gebruiker geen problemen ondervindt bij het gebruik ervan. De wielen maken het mogelijk de krik te vervoeren zonder ze te moeten inspannen, terwijl de langere hefbomen de inspanning en bewegingen die je moet maken verminderen.

Advantages
 • Hiermee kun je een auto, bestelwagen of vrachtwagen probleemloos optillen en vasthouden
 • Duurzaam
 • Eenvoudige gebruiksmechaniek
 • Verschillende hoogtes haalbaar
Disadvantages
 • Zwaar
 • Hoe hoger de capaciteit, hoe &#8216
 • duurder de prijs aanzienlijk stijgt
 • Vereist enige kracht om te bedienen

Hydraulische vloer- of flessenkrik – waar moet je op letten

Je zult blij zijn te weten dat er in deze wereld van niet-mulkende, gewichtdragende krikken twee soorten zijn. Elk van deze heeft hetzelfde doel, namelijk gewicht heffen, hoewel ze dat op verschillende manieren doen, wat verschillende eigenschappen impliceert die ze voor het ene of het andere geval beter maken.

Vloersteunen. Hydraulische vloerkrikken worden algemeen gebruikt in de mechanica en zijn er in een horizontale vorm met een grote hefboom om druk uit te oefenen en je arm op te tillen. Ze zijn perfect voor het verwisselen van banden op auto’s en SUV’s, en tillen gewoonlijk tot 5 ton. Ze zijn lichter dan fleskrikken.

Fleskrikken. Deze hydraulische vijzels hebben een verticale cilindrische vorm die direct contact maakt met het oppervlak en het op te tillen voorwerp. Druk wordt op dezelfde manier uitgeoefend met een zwengel of hefboom. Ze zijn geschikt voor gebruik op alle soorten voertuigen en kunnen tot 100 ton tillen.

Vloer gemonteerd Fles gemonteerd
Draagvermogen Van 1,5 tot 5 T Van 1,5 tot 100 T
Min hoogte 12,5 cm 11.5 cm
Maximale hoogte 56 cm 46 cm

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Voor je een hydraulische krik koopt, moet je zeker weten of hij de juiste voor je is, of hij zijn werk goed zal doen, en zelfs weten welke hoogte hij je geeft, en zeker weten dat het de krik is waar je je prettig bij voelt. Om het juiste product te kiezen moet je letten op de volgende factoren.

Capaciteit

Het belangrijkste kenmerk van alle hydraulische vijzels is hun draagvermogen, dit is de belangrijkste koopfactor. Kijk bij de aanschaf naar het gewicht dat het kan dragen, je kunt ook kijken naar de soort variant die het is.

Laag. Zoals we je in het gedeelte over de varianten vertelden, is het minimum gewicht dat een hydraulische krik kan dragen 1,5 ton. Als we het over een lage capaciteit hebben, hebben we het over die hydraulische krikken die variëren van 1,5 tot 5 ton. Als je kar in dat gewichtscategorie valt, raden we aan een vloerkrik te kopen.

Medium. Hydraulische vijzels met gemiddelde capaciteit zijn die van 5 tot 50 ton. Dat betekent dat ze alles kunnen tillen, van een SUV tot een lichte vrachtwagen tot een bus. Ons advies is dat je, als je deze voertuigen hebt, een hydraulische fleskrik met gemiddelde capaciteit moet kopen.

Hoog. 50 tot 100 ton is de maximale capaciteit van deze gereedschappen. Als je eigenaar bent van een werkplaats raden we je aan een hydraulische flessenkrik met deze capaciteiten te kopen, er zal geen voertuig zijn dat tegen zoveel drukkracht bestand is.

Type voertuig

Om de juiste krik te kiezen moeten we eerst rekening houden met het type voertuig dat we bezitten, tenzij je dit product wilt kopen om het in je garage te hebben staan. De waarheid is dat we onze machine moeten kennen en weten wat hij kan wegen.

Sedan, Hatchback en Sport. Als je auto een sedan, hatchback of sportwagen is, is het heel waarschijnlijk dat elk type hydraulische krik voor je zal werken. Om geld te besparen raden we je echter aan een 2-tons vloer- of flessenkrik te kopen, die voldoende capaciteit heeft om deze soorten voertuigen op te tillen.

Van en SUV. Bestelauto’s en SUV’s zijn logischerwijs zwaardere voertuigen en zijn gemaakt om veel gewicht aan bagage te dragen. Voor zowel de Van als de SUV kun je een 3 tons vloerkrik of een flessenkrik kopen, hoewel we een 4 tons krik aanraden als je veel steun wilt hebben.

Pick Up en truck. Dit zijn de zwaardere voertuigen en zullen een hydraulische krik met grote capaciteit en sterkte nodig hebben. Als je er zo een bezit, overweeg dan een flessengereedschap te kopen dat een capaciteit van 5 ton plus heeft. Als je een garagehouder bent raden we je de 50 T.

“Uitstekende vrachtwagenkrik, klein, onopvallend en voor een prima prijs. Hijs elke bestelwagen tot 4 ton”Pedro Pulido (Tamer GTE-4 gebruiker).

Het

is normaal dat zowel een beroepsmonteur als een auto-eigenaar graag voldoende ruimte hebben om een band te verwisselen of een reparatie aan de auto uit te voeren. Hoe meer ruimte je hebt, hoe meer taken je kunt uitvoeren die met weinig ruimte moeilijk zouden zijn. Daarom is de hoogte van de krik een koopfactor.

Vloerkrikken. Hydraulische vloerkrikken hebben meestal voldoende hoogte om alle klussen te klaren die je wilt doen. De minimumhoogte die ze bereiken, zonder zich uit te strekken, is ongeveer 12,5 cm, terwijl de meeste een maximumhoogte van 56 cm kunnen bereiken. Maar je moet er rekening mee houden dat deze slechts 5 T.

Bottle jacks bevatten. Deze variant van hydraulische vijzels heeft een minimale hoogte van 11,5 cm en een maximaal bereik van 46 cm. Je denkt misschien dat dit niets is vergeleken met de vloerkrik, maar dit gereedschap kan voertuigen tot 100 T dragen, dus 46 cm is een aanzienlijke hoogte.

Gewicht en afmetingen

Het gewicht en de afmetingen van je hydraulische krik is een ander aspect waarmee je rekening moet houden als je hem koopt, want het gemak waarmee je hem kunt opbergen of vervoeren hangt ervan af. Vooral als je van plan bent hem in de kofferbak van je auto te bewaren.

Lichtgewicht en klein. De lichtste hydraulische krikken zijn fleskrikken die 3 tot 5 kg wegen en 18 cm tot 23 cm meten zonder uit te schuiven; deze kunnen 1,5 tot 5 ton tillen. Zeker als je iets lichts en kleins wilt en je hebt een auto of SUV raden we deze ten zeerste aan.

Regular en medium. Je kunt medium hydraulische krikken voor je auto kopen. Vloerkrikken hebben capaciteiten van 1,2 T tot 3 T, wegen 7 tot 18 kg en zijn 41 tot 63 cm groot. De fleskrikken wegen 6 tot 13 kg en meten 22 tot 28 cm en dragen 8 tot 30 ton. Beide zijn goede keuzes voor middelzware voertuigen.

Zwaar en groot. Deze moeten alleen gekocht worden door mensen die de capaciteit en technische bekwaamheid hebben om vrachtwagens en andere zware auto’s te repareren. Er bestaan grote hydraulische fleskrikken om in een garage of werkplaats te bewaren. Ze variëren in gewicht van 30 tot 90 kg met afmetingen van 23 tot 30 cm.

(Zichtbare foto: Piyaphun Juntraverot / 123RF)

Reviews