Last updated: 03-08-2021

How we pick our products

27Products analyzed

23Hours invested

9Studies researched

65Comments collected

Hondensnacks bieden je de gelegenheid om je viervoeter op een heel speciale manier te belonen. Het maakt niet uit of je ze zelf bakt, ze aanbiedt voor de training of ze gewoon tussen de maaltijden door voert. De wereld van hondensnoepjes biedt een ruime keuze: Kip, paard, rund of zelfs kameel, je kunt het allemaal vinden.

Onze grote hondensnack test 2023 helpt je de perfecte snack voor je huisdier te vinden. We hebben verschillende snacks voor je vergeleken en hun voor- en nadelen uitgewerkt. Zo weet je precies of een kauwbot, een suikervrije of hypoallergene hondensnack geschikt is voor je viervoeter.
De belangrijkste feiten in het kort

 • De gezondste snacks voor je viervoeter zijn het best gluten- en suikervrij. Vooral als je hond tekenen van een allergie of intolerantie vertoont, is het zinvol om granen te vermijden.
 • Kauwbare snacks zijn bijzonder geschikt als je een langdurige bezigheid zoekt voor een grote hond. Bovendien ondersteunen deze snacks het gebit van je huisdier.
 • Zachte snacks zijn bijzonder praktisch voor kleine honden en puppy’s, omdat ze niet gemakkelijk doorgeslikt worden. Ze zijn ook bijzonder geschikt om tijdens de training te voeden.

Hondensnacks: Onze selectie

In het volgende gedeelte stellen we je kort voor welke hondensnack het beste bij je behoeften past.

Hondensnacks: koop- en beoordelingscriteria

In het volgende gedeelte leggen we kort uit wat je verschillende mogelijkheden bij het kopen zijn. Met behulp van een paar criteria kun je later de perfecte hondensnack vinden:

Hieronder leggen we uit waar je precies op moet letten bij het maken van je keuze.

Ingrediënten

Omdat je hond niet altijd weet wat het beste voor hem is, moet je letten op wat het beste voor hem is. Niet alle ingrediënten zijn goed voor je hond. Je moet je hond daarom niet te vaak granen, soja en suiker voeren.

Gluten en sommige plantaardige eiwitbronnen (zoals soja) kunnen spijsverteringsproblemen bij je hond veroorzaken. Het niet voeren ervan zal dus niet alleen een positief effect hebben op honden met allergieën. Bovendien komt het goedkope product vaak van dubieuze bronnen, en producten zonder alternatieve inhoudsstoffen zoals soja kunnen schadelijk zijn voor het milieu.

Een meer natuurlijk, gluten-, suiker- en sojavrij tussendoortje is het beste.

Als je vermoedt dat je viervoeter een intolerantie heeft of zelfs allergisch is, moet je bij het kopen van traktaties op de ingrediënten letten. Als je niet precies weet wat de oorzaak is van de problemen van je hond, is een bezoek aan de dierenarts de moeite waard. Maar hoogwaardige voeding die specifiek hyperallergeen is, kan al eerder helpen.

Suikervrije snacks zijn ook goed voor de gezondheid van je hond en zijn niet alleen een must voor diabetische honden. Suiker is vergelijkbaar tussen mensen en dieren: niemand heeft het echt nodig. Snacks zullen meestal suiker bevatten, want een bepaalde hoeveelheid komt van de van nature aanwezige koolhydraten. Maar later toegevoegde industriesuiker moet vermeden worden als je snacks koopt.

Smaken

Geen gluten, geen suiker, geen soja: Kan dit nog wel lekker smaken? Natuurlijk! Aan hondensnoepjes ontbreekt het nooit aan smaak. Misters en meesteressen kunnen kiezen uit ontelbare soorten. Je komt vaak tegen

 • Rundvlees
 • Varkensvlees
 • Eend
 • Kip en
 • Groenten.

Maar de markt biedt ook ruimte voor meer exotische smaken, bijvoorbeeld met

 • Insecten
 • Buffalo
 • Kangoeroe
 • Struisvogel en
 • Kameel.

Maar helaas zijn de smaakpapillen van honden veel minder goed ontwikkeld dan die van mensen. De neus van je viervoeter is veel belangrijker bij het kiezen van voedsel.

Beslis volgens je eigen voorkeur en kijk hoe je hond op verschillende soorten reageert. Hoe sterker de geur, hoe blijer je hond zal zijn.

Aanbeveling voor hondentype en leeftijd

Er zijn grote verschillen in aanbeveling, afhankelijk van het ras en de leeftijd van je hond. Er zijn bijvoorbeeld snacks die precies geschikt zijn voor middelgrote tot grote rassen.

Stevigere en zwaardere traktaties zijn beter geschikt voor sterkere tanden. En de beloning wordt niet in één hap verslonden.

Chewy traktaties zijn het best voor grote honden met een sterk gebit. Zachte snacks zijn beter voor kleine honden, puppy’s en senioren.

Zogenaamde zachte snacks zijn bijzonder geschikt voor puppy’s en kleine honden. Ze zijn gemakkelijker te eten als druppels of filets en vormen een verse voedingssupplement voor je kleine vriend.

Als je viervoeter al een bejaarde is, moet je er ook voor zorgen dat hij vezelrijke voeding krijgt. Eiwitarme traktaties (zoals kip, paard of lam) zijn ook goed voor de spijsvertering.

Doel

Niet elk tussendoortje is geschikt voor elk doel. Als je je hond tijdens de training wilt belonen, zijn kleine en snel opgegeten zachte hapjes aan te bevelen. Zo kun je, na een beloning, naar de volgende taak overgaan.

Als je op zoek bent naar traktaties die ook gezond zijn, kun je kauwkluiven kopen. De harde, meestal grove snacks zijn goed voor de tanden en de kaakbeenderen.

Verkeerde en te grote kluiven kunnen echter fataal zijn voor kleine honden of puppy’s, dus wees voorzichtig!

Elke snack is online verkrijgbaar in een caloriearme versie. Deze zijn vooral aan te bevelen als je je hond wilt laten afvallen. Zo hoeft je viervoeter de kleine traktatie niet te missen.

Hondensnacks: vragen en antwoorden in een oogopslag

In de volgende paragrafen zullen we je belangrijkste vragen over hondensnacks beantwoorden. Dan ben je perfect voorbereid op je aankoop.

Voor wie zijn hondensnacks geschikt?

Hondensnacks zijn geschikt voor elke hondenbezitter. De kleine traktaties aan de zijkant zijn de perfecte manier om de band met je viervoetige vriend te versterken. Lekkernijen van hoge kwaliteit zijn al verkrijgbaar in elke prijsklasse of zijn gemakkelijk zelf te bakken.

hundesnacks-test

Traktaties zijn een must voor elke hondenbezitter. Ook al voer je ze maar af en toe. (Beeldbron: James Lacy / unsplash)

Maar je hoeft ze niet per se te gebruiken voor training of gezondheidsbevordering. Elke hond is blij met een beetje extra eten en je kunt je viervoeter gemakkelijk een traktatie geven.

Welke soorten hondensnacks zijn er?

Hier laten we je de voor- en nadelen van de verschillende hondensnacks zien om je keuze te vergemakkelijken.

Type Voordelen Nadelen
Zachte snack Geschikt voor kleine honden en puppy’s, goedkoop in aanschaf, goed voor training of als beloning tussen de maaltijden Snel te voeren, verleidelijk om te veel te voeren, niet leuk voor grote honden.
Kauwsnack Geschikt voor grote honden, houdt ze lang bezig, gezond voor gebit en kauwspieren Niet geschikt als beloning tijdens training, zwaar gewicht en dus duur in aanschaf, gevaar dat kleine honden en puppy’s ze doorslikken.

Elke soort hondensnack heeft zijn eigen specifieke gebruik. Het is belangrijk dat je hier de juiste beslissing neemt om je viervoeter zo veel mogelijk plezier te bezorgen!

Hoeveel kosten hondensnacks?

Wat je maar wilt uitgeven! Producten van hoge kwaliteit kosten navenant meer. Afhankelijk van het gewicht en de kwaliteit ligt de prijs tussen 1 en 20 euro.

Zachte snacks, die vaak in kleine plastic zakjes verkocht worden, zijn meestal duurder per kilo. In hun verpakking kosten ze echter maar 1 tot 5 euro. In tegenstelling tot hun tegenhanger komen ze echter in kleinere porties. Een kilo zachte snacks zal meer stukjes bevatten dan een kilo kauwzakjes.

Type Prijs
Softsnacks 1 tot 5 euro
Chewsnacks 5 tot 20 euro

Chewsnacks zijn er in grote porties van 1 tot soms 20 kilo. Ook hier varieert de aankoopprijs, afhankelijk van de kwaliteit. Maar je zult tussen de 5 en 20 euro uitgeven.

Welke alternatieven zijn er voor hondensnacks?

Ook hier hangt het af van wat je met je hondensnack wilt bereiken. In het algemeen hoef je echter niet altijd de in de winkel gekochte producten te gebruiken. We hebben de volgende alternatieven gevonden:

Alternatief Beschrijving
Zelf hondenkoekjes bakken Als je niet zeker bent van de ingrediënten van gekochte snacks, kun je ze thuis zelf bakken. Verderop in dit artikel laten we je zien hoe!
Kauwspeelgoed voor het gebit van je hond Als je bezorgd bent over het gebit en de kauwspieren van je hond, kun je ook kauwspeelgoed gebruiken.
Snacks uit de koelkast Niet elke snack hoeft precies voor je hond gemaakt te zijn. Kleine stukjes kaas, bessen of noten kunnen ook als beloning dienen.

Zoals je ziet zijn er goede alternatieven voor merkloze hondensnacks uit de supermarkt. Deze alternatieven zullen je hond beslist eens wat afwisseling geven.

Hoe vaak moet je je huisdier op hondensnacks trakteren?

Het antwoord kan variëren naargelang het doel. In het algemeen geldt echter altijd: Alles met mate. De beloning moet nog steeds op de voorgrond staan bij het voeren van snacks.

hundesnacks-test

Zelfs als je viervoeter blij is met elke beloning, moet je hem niet te vaak traktaties voeren. Hapjes moeten een bijzonder moment in de verf zetten. (Image source: James Lacy / unsplash)

Je moet je hond ook niet te veel verwennen met kauwsnacks. Ze kunnen op de lange duur ook slecht zijn voor je hond. Gebruik snacks op speciale momenten en zorg ervoor dat je hond ze als zodanig herkent.

Hoe maak ik mijn eigen hondensnacks?

Het hangt allemaal af van je viervoeter. De ingrediënten bepaal je helemaal zelf.

Je kunt verschillende soorten vlees gebruiken en glutenvrij meel. Bessen en noten zijn ook ideaal als tussendoortje.

Zorg dat je weet welke voedingsmiddelen giftig zijn voor honden. Blijf in ieder geval weg van ingrediënten als

 • Avocado
 • Suiker
 • Knoflook
 • Druiven
 • Chocolade en cacao

Je moet ook wegblijven van boter en zoute inhoudsstoffen. We hebben al twee recepten voor je uitgezocht: Graanvrije hondenkoekjes voor mensen met een allergie door Hundebloghaus en twee-ingrediënten hondenkoekjes door moms-blog.

Heb ik een zakje nodig voor mijn hondensnacks?

Niet noodzakelijk. Als je je hond alleen thuis beloont en de snacks gemakkelijker kunt opbergen, dan heb je geen zakje nodig.

Als je echter van plan bent je hond te belonen of onderweg met hem te trainen, is een zakje een goed idee. Zo hoef je de soms lompe containers niet mee te nemen, maar alleen een kleine tas.

De vormgeving varieert naargelang de fabrikant, maar je knoopt het meestal om je buik. Zo kun je gemakkelijk snacks voor je hond meenemen tijdens het joggen, bijvoorbeeld.

Conclusie

De beste hondensnack voor je trouwe viervoeter hangt af van een aantal factoren. Je moet precies weten waar je de traktaties voor koopt. In het algemeen moet je erop letten dat het tussendoortje geen graan bevat en eventueel ook soja- en suikervrij is.

Als je een kleine hond of puppy hebt, moet je letten op de grootte van de snack, anders bestaat het gevaar van verstikking. Zachte snacks zijn de beste keus. Als je echter een grote hond voert die graag langer bezig is, zijn kauwsnacks aan te bevelen. Ze versterken de tanden en ondersteunen de kauwspieren.

Beeldbron: 31831814 / 123rf

Reviews