Laatst bijgewerkt: 16-08-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

22Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

Omdat hondenriemen erg in trek zijn, hebben we de tijd genomen om een lijst te maken die uitlegt wat je nodig hebt om de beste optie op de markt te kiezen.

Hondenriemen zijn verplichte voorwerpen geworden, niet voor comfort of veiligheid, maar bij wet in vele delen van de wereld. Zonder riem met je hond lopen brengt je huisdier en de mensen om hen heen in gevaar, dus de aanschaf van een van deze accessoires is onmisbaar.

Hier bij Sweetsthome gaan we je begeleiden om te leren wat de belangrijkste kenmerken zijn die je bij deze voorwerpen moet zoeken. Lees verder, want we verzekeren je dat je tegen de tijd dat je klaar bent naar de beste hondenriemen die er zijn zult kijken.
Belangrijk om te weten

 • Een hondenriem is een touw, lint of een soortgelijk voorwerp dat gebruikt wordt om honden uit te laten en in bedwang te houden, zodat een persoon de riem aan de halsband, het tuig of het halster van het huisdier vastmaakt en de bewegingen van de hond kan sturen.
 • Hondenriemen worden meestal gebruikt voor het uitlaten van deze huisdieren op openbare plaatsen, omdat ze de huisdieren beschermen tegen verdwalen en de mensen om hen heen tegen aanvallen of verstoren.
 • Lengte is een van de belangrijkste aspecten van riemen. Deze accessoires mogen niet te lang en niet te kort zijn, maar moeten voldoende bewegingsvrijheid bieden.

Hondenriemen: Onze selectie

Shopgids Hondenriemen: Alles wat je moet weten

Velen van ons hechten waarschijnlijk niet genoeg belang aan een goede hondenriem, maar het is essentieel te weten dat het uitlaten van je huisdier een activiteit is die grote voordelen voor je gezondheid oplevert, je spieren worden erdoor getraind, je hart krijgt zuurstof en je longen varen er wel bij.

Niets is leuker dan dit cruciale element te hebben om met onze harige vriend een wandeling te maken. (Foto: Dean Drobot / 123rf.com)

Wat zijn hondenriemen?

Hondenriemen zijn heel gewone accessoires die ontworpen zijn om je harige vrienden te beschermen. Het zijn touwen, linten of dergelijke die je kunt gebruiken om de bewegingen van je honden te controleren, zodat ze niet kunnen ontsnappen of aanvallen als de gelegenheid zich voordoet.

Ze kunnen aan de halsband, het tuig of het halster van je hond bevestigd worden, zodat ze ook op openbare plaatsen kunnen lopen. Ze hebben ook aspecten om rekening mee te houden, zoals lengte en materiaal. Deze voorwerpen mogen niet te lang en niet te kort zijn, maar moeten je hond wel in staat stellen zich te bewegen, maar op een afgemeten manier.

Hondenriemen zijn er in vele materialen, zoals plastic, leer, nylon of kettingsoort, en ook in verschillende vormen en ontwerpen. Deze accessoires zijn erg in trek en daarom laten we je enkele van hun voor- en nadelen weten.

Voordelen
 • Veiligheid bij het uitlaten van honden op openbare plaatsen
 • Ze stellen je in staat een band met je viervoeter te scheppen
 • Er zijn riemen voor verschillende rassen en maten honden
 • Gemakkelijke controle en beheersing van de beweging van de hond
 • Er zijn riemen van vele materialen, lengtes en sterktes
 • Er zijn riemen voor verschillende activiteiten
Nadelen
 • Een slechte keuze kan gevolgen hebben voor de gezondheid van de hond
 • Sommige zijn oncomfortabel voor zowel hond als baas
 • Sommige zijn misschien niet erg veilig in de hand te houden
 • Materialen minder bestendig en niet geschikt voor bepaalde maten honden.Misbruik ervan kan negatieve informatie op de hond overbrengen

Verlengbare en vaste hondenriemen – waar moet je op letten?

Er zijn verschillende soorten hondenriemen, zoals trainingsriemen, puppyriemen of riemen voor dagelijkse wandelingen, maar de meest voorkomende zijn tegenwoordig de verlengbare of flexi riemen en de vaste hondenriemen.

Beide hebben hun positieve en negatieve eigenschappen, maar we zijn er zeker van dat een van deze twee voor jou het nuttigst zal zijn, omdat ze verschillende eigenschappen hebben die beter passen bij verschillende honden en scenario’s. We hebben de tijd genomen om de belangrijkste kenmerken uit te leggen.

Ocio Professional
Ze kunnen aangepast worden. Ze hebben een beperkte en permanente lengte.
Er is altijd spanning. Er is niet altijd spanning.
De hond weet nooit wat de afstandsgrens is. De hond weet wat de afstandsgrens is en past zich aan.
De materialen zijn eenvoudig. Er is meer variatie en ze kunnen van betere kwaliteit zijn.
Ze zijn praktisch omdat ze zich aanpassen aan de ruimte en de behoeften. Ze zijn praktisch omdat honden geneigd zijn er vertrouwd mee te raken.

Samenvattend kun je zeggen dat, hoewel beide soorten riemen dienen om de bewegingen van je hond in bedwang te houden, een van deze twee opties nog beter voor je kan werken. Als je met je hond moet wandelen en hem zoveel mogelijk vrijheid moet geven, dan raden we je een verlengbare lijn aan.

Als je meer kwaliteit nodig hebt en je hond wilt opvoeden om zich bewust te zijn van zijn afstandsgrenzen, dan is een vaste lijn waarschijnlijk je beste alternatief, want hoewel hij niet rekt, geeft hij je viervoeter toch de ideale vrijheid.

Hondenriemen zijn erg populaire producten, niet alleen omdat ze praktisch zijn om met je hond te wandelen, maar ook omdat ze meer veiligheid bieden. (Foto: Jenny Marvin / Unsplash)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Om de beste hondenriem te kiezen moet je de belangrijkste kenmerken kennen die deze omvatten, zodat je kunt bepalen welke de beste zal zijn om met je harige vriend te gaan wandelen. Omdat we je hoofdbrekens willen besparen gaan we elk van deze eigenschappen toelichten

 • Lengte
 • Materiaal
 • Componenten
 • Extra functies

Lengte

De lengte van een hondenriem hangt af van hoeveel vrijheid je je hond denkt te moeten geven. Er zijn twee soorten riemen, van vaste lengte en van variabele lengte:

Vaste lengte: ze kunnen meten van 50 centimeter tot 2 meter. Kortere riemen zijn helemaal niet aan te bevelen, want ze stimuleren de trekbeweging van de hond en kunnen de nek van de hond ernstig aantasten. De 1,5 of 2 meter zijn het meest aan te bevelen, want ze laten vrijheid toe zonder overdaad.

Variabele lengte: ze kunnen van 4 tot 10 meter lang zijn, maar ze zijn alleen comfortabel te gebruiken in uitgestrekte ruimten.

Materiaal

De materialen waarvan riemen gemaakt worden hebben hun reden van bestaan. Dat wil zeggen, de materialen hebben eigenschappen die ze geschikt maken voor verschillende honden en/of situaties.

Nylon: is een van de meest gebruikte materialen voor dit soort artikelen. Het wordt aanbevolen voor dagelijkse wandelingen en training.

Leather: dankzij de samenstelling en weerstand van het materiaal is het bestemd voor grote rassen en honden met meer kracht. Ze zijn ideaal voor een dagelijkse wandeling.

Metaal: Dit type riem wordt aanbevolen voor puppy’s of rassen die de neiging hebben veel te bijten. Dankzij de sterkte van het materiaal kunnen honden ze niet breken en zijn ze veilig genoeg om een traditionele wandeling te maken.

Cord: Door hun hardheid zijn ze ook ideaal voor zeer sterke hondenrassen. Ze worden vaak gebruikt voor basistraining en dagelijkse wandelingen.

Uitschuifbaar: het is belangrijk dat dit materiaal alleen gebruikt wordt voor honden die al getraind zijn, want de vrijheid die het ze geeft is groter.

Onderdelen

Hondenriemen bestaan niet uit veel elementen. Een basislijn heeft een handvat, een riem die van verschillende materialen gemaakt kan zijn en een haak die aan de halsband van het huisdier bevestigd wordt.

De meest uitgewerkte riemen op de markt worden meestal aangevuld met reflecterende of neonkleurige stickers, een zakjesdispenser voor de uitwerpselen van je hond en een zaklamp. Ze kunnen ook een hondenhalsband, tuig of halster omvatten.

Bij de aanschaf van een accessoire als dit is het van essentieel belang dat je rekening houdt met de factoren die uitstekende riemen bepalen. Ze zijn heel belangrijk, niet alleen omdat ze voor je huisdieren zorgen, maar ook omdat ze je relatie met hen beïnvloeden. (Foto: Matt Nelson/ Unsplash)

Extra functies

Zoals veel producten op de markt zijn er ook riemen met garantie, dus het is raadzaam dit aspect te controleren voor je zo’n artikel koopt. Bovendien vind je bij merken ook producten die geleverd worden met vervangende haken, mochten ze ooit breken.

(Zichtbare foto: damedeeso / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies