Last updated: 16-08-2021

How we pick our products

15Products analyzed

24Hours invested

5Studies researched

74Comments collected

Vandaag weten we meer dan ooit dat onze huisdieren de beste behandeling verdienen. Vooral onze honden zijn leden van ons gezin geworden, dus is het onmogelijk dat ze niet binnen zijn of dat we ons geen zorgen maken over het uitlaten van ze.

Vandaag hebben we het op Sweetesthome over hondenhokken, een veilige manier om je harige vrienden veilig en opgesloten te houden zonder dat ze in een kooi zitten. In dit artikel geven we je een stap-voor-stap gids om de beste box voor je huisdier te vinden.
Belangrijk om te weten

 • Hondenhokken zijn roosters van verschillende materialen, die gebruikt worden om je honden in een bepaalde ruimte te houden. Ze zijn ideaal voor je huisdieren omdat ze zich niet opgesloten voelen, ruimte hebben om te spelen, en ze overal bij je kunnen zijn zonder dat je ze aan een riem of kooi hoeft te binden.
 • Er zijn binnen- en buitenhokken. Deze pennen hebben dezelfde functie, maar variëren in grootte en bouwmateriaal, afhankelijk van het type. Bovendien zullen de pennen van elk type een andere afwerking hebben voor elk soort omgeving, en een iets andere vorm hebben.
 • Als je overweegt een box te kopen, raden we je aan onze koopgids verder te lezen, waarin we je laten kennismaken met factoren waarmee je rekening moet houden voor je de ideale box voor je puppy vindt. Enkele van deze factoren zijn de grootte van je hond, de grootte van het hok, en het materiaal van het hok.

Hondenren: Onze selectie

Shopgids Hondenren: Alles wat je moet weten

Bij de aanschaf van een hondenhok kun je twijfelen over het type dat het beste bij je huisdier, je huis en je gezin zal passen. Daarom hier alles wat je moet weten over het kopen van een hondenren.

Veel dierenwinkels verkopen hondenrennen en kunnen je helpen er een te vinden die geweldig is voor je hond (Foto: Tyler Olson / 123rf.com)

Wat is een hondenren en wat zijn de voordelen ervan?

Een hondenren is een constructie die je huisdier omsluit tussen panelen die van verschillende materialen gemaakt zijn, zodat hij of zij niet uit een bepaald gebied kan ontsnappen. Er zijn pennen van verschillende maten en vormen.

Een pen is uitstekend voor mensen die geen omheinde tuin hebben

Hokken zijn een uitstekende uitvinding vooral voor mensen die geen omheinde tuin hebben, of die een ruimte willen voor honden om in huis te zijn zonder contact te hebben met bezoekers, kleine kinderen, of zonder schade te veroorzaken. Ze zijn ideaal omdat de honden zich niet opgesloten voelen, en zich vergezeld voelen.

Enkele nadelen van het kopen van een hok is dat veel mensen hun huisdieren niet meer uitlaten of ze te lang in een binnenhok laten. Bedenk dat honden wezens zijn die beweging en contact met hun baasje nodig hebben. Ook kunnen, als je een slecht hok koopt, honden ontsnappen.

Je moet je huisdier in deze hokken nooit vergeten en ze goed verzorgen

Advantages
 • Ze verhinderen dat honden buiten ontsnappen
 • Ze verhinderen contact met bezoek of kleine kinderen
 • Ze verhinderen dat honden rommel maken
 • Ze verhinderen dat honden opgesloten zitten en zich vergezeld voelen
Disadvantages
 • Veel mensen laten hun honden niet meer uit
 • Sommige mensen laten ze te lang binnen
 • Er is een risico dat ze ontsnappen

Binnen- of buitenhokken voor honden – waar moet je op letten?

Hoewel ze eigenlijk dezelfde functie hebben, zijn er enkele basisverschillen tussen binnen- en buitenhokken, die zullen bepalen welk type hok we nodig hebben, afhankelijk van waarvoor we het willen gebruiken.

Binnenhokken. Deze zijn meestal kleiner en zijn zo ontworpen dat honden er minder tijd in kunnen doorbrengen. Ze zijn gemaakt van esthetische materialen zoals hout, hoogwaardig plastic, of zelfs transparante panelen die je hond vergezeld laten voelen. Ze kunnen gebruikt worden om hem af te zonderen, bijvoorbeeld terwijl je aan het schoonmaken bent of bezoek ontvangt.

Buitenhokken. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal, zoals staal of hard plastic, om de buitenomgeving te weerstaan. Ze zijn meestal groter omdat ze bedoeld zijn om honden in een veilige omgeving te laten spelen. Honden kunnen langere tijd in deze hokken blijven.

Binnenrennen Buitenrennen
Formaat Groter Kleiner
Materiaal Sterke materialen Esthetische materialen
Functie Veilige speelruimte Isoleer ze van mensen of activiteiten zoals schoonmaken
Tijd Ze kunnen hier meer tijd doorbrengen Ze kunnen hier minder tijd doorbrengen

De rennen geven je honden het gevoel dat ze begeleid worden (Foto: Helena Lopes / pexels.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Het ideale hok voor je hond hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte of de ruimte waarin je het wilt plaatsen. Hier zijn enkele criteria die je beslissing zullen vergemakkelijken, en je pen doeltreffend zullen maken

 • Grootte van je hond
 • Pen formaat
 • Materiaal en ontwerp van de pen

Grootte van je hond

De grootte van je hond is een doorslaggevende factor, want verschillende soorten honden hebben meer of minder bewegingsruimte nodig, zowel wat betreft de grootte van het hok als de hoogte en het te plaatsen oppervlak. Bedenk echter dat een hok niet de vaste plek van je hond mag zijn.

Kleine rassen. Bij kleine rassen, zoals Chihuahua’s of Pomeranians, of voor gebruik bij puppies van elk ras, kun je elk type pen kopen. De enige beperking is dat je op de afstand van de roosters moet letten, en dat het hok er geen openingen onder heeft waardoor je puppy’s kunnen ontsnappen.

Middelgrote rassen. Bij middelgrote rassen raden we een te klein hok (4 panelen) niet aan, want deze honden kunnen zich opgesloten voelen. Het is altijd beter om een groter hok te hebben, ongeacht de grootte van de hond.

Grote rassen. Dit zijn de rassen die een meer specifiek soort hok nodig hebben, omdat ze een groter vermogen hebben om uit het hok te ontsnappen. We raden je aan, als je hond groot is en je weet dat hij kan springen, een hok te kopen met panelen van minstens een meter hoog, en met veel bewegingsruimte.

Zorg ervoor dat het hok van je hond geen gaten onderaan heeft waardoor kleinere honden kunnen ontsnappen (Foto : Viktor Levi / 123rf.com)

Grootte van het hok

De grootte van het hok dat je nodig hebt hangt sterk af van alle in dit hoofdstuk genoemde factoren, d.w.z. de grootte van je hond, het materiaal van het hok, en in het algemeen de ruimte waar je het hok wilt plaatsen.

Klein (vier panelen van anderhalve meter breed). Deze hokken worden meestal binnenshuis geplaatst, en zijn geschikt voor kleinere honden. Ze werken niet erg goed buiten, want de honden hebben geen ruimte om te bewegen of te spelen. Ze zijn ideaal om hun beddegoed, voedsel- en waterbakjes in te zetten.

Medium (6 panelen, 1,5 meter breed). Medium hokken zijn geschikt voor zowel binnen als buiten, afhankelijk van de grootte van je hond. Bedenk dat veel hokken die met panelen gebouwd zijn extra stukken verkopen, zodat je altijd meer panelen kunt kopen als je denkt dat het niet groot genoeg is.

Groot (meer dan 6 x 1,5 meter panelen, meer dan 1 meter hoog). Deze hokken zijn perfect voor honden van grote rassen, zolang je maar zorgt dat je hond niet over de panelen kan springen. Ze zijn ideaal voor elk soort hond buiten, want ze kunnen er vrijer in spelen en rondlopen.

Materiaal en ontwerp

Tenslotte variëren hondenhokken naargelang hun ontwerp en functie, d.w.z. of ze voor binnen of buiten zijn. Elk soort materiaal heeft zijn voor- en nadelen, die hieronder opgesomd worden.

Staal. Dit is het materiaal waarvan de meeste buitenhokken gemaakt zijn, want het is bestand tegen regen en zon, en is gemakkelijk in elkaar te zetten en overal op te bergen. Ze zijn zeer resistent, hoewel ze niet zo in het oog springen als die van kunststof of hout.

Plastic. Plastic pennen zijn er in veel verschillende vormen, hoewel ze het meest gebruikt worden voor binnenhokken. We vinden bijvoorbeeld plastic “grille” pennen, maar ook pennen met doorzichtige plastic panelen. Ze zijn zeer resistent en meer decoratief.

Wood. Deze pennen zijn heel decoratief en kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden, hoewel we voorzichtig moeten zijn met pennen voor buiten, want deze pennen kunnen gewoonlijk niet zo gemakkelijk opgeborgen worden. Ze zijn stevig en uitstekend geschikt voor grote honden.

Stof. Stoffen boxen lijken op een babybox, in die zin dat ze zacht zijn, perfect voor binnenshuis, en heel geschikt om je puppy’s binnenshuis te laten spelen. Ze zijn ideaal voor puppy’s, en hebben vaak een waterdichte stof in het vloeroppervlak om ongelukjes te voorkomen.

(Zichtbare foto: Hilary Halliwell / pexels.com)

Reviews