Last updated: 05-01-2021

How we pick our products

14Products analyzed

19Hours invested

3Studies researched

107Comments collected

Ben je op zoek naar een hogedrukreiniger? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen en op welke criteria je moet letten? In deze shopgids helpen we je de perfecte hogedrukreiniger voor jouw klus te vinden. Een hogedrukreiniger is een apparaat dat water onder hoge druk door een speciale slang naar een spuitpistool leidt, zodat hiermee hardnekkige aanslag, verwering en andere vervuiling kan worden verwijderd. Zo bespaar je veel tijd bij ieder soort reinigingsklus op grote en middelgrote oppervlakken.

Er zijn veel verschillende soorten hogedrukreinigers op de markt die zijn ontworpen voor verschillende soorten klussen. Je kunt een hogedrukreiniger gebruiken voor bijvoorbeeld het schoonmaken van je auto, motor, tuinmeubilair, terras, trap en zelfs het zwembad. In deze shopgids leggen we alles uit wat je moet weten om de beste hogedrukreiniger te kopen.
Belangrijk om te weten

  • Hogedrukreinigers leiden het water onder hoge druk door een speciale slang naar een spuitpistool. Met deze kracht kun je bijvoorbeeld vetvlekken en verflagen verwijderen, leidingen ontstoppen, oppervlakken reinigen, voertuigen wassen of schimmel van vloeren en zwembaden verwijderen.
  • Bij het kiezen van een hogedrukreiniger raden we aan om naar de gebruiksfrequentie van de machine te kijken, net als naar het soort vuil dat je ermee wilt reinigen, om de nodige kracht en druk van de reiniger te bepalen.
  • De meeste hogedrukreinigers zijn ontworpen voor gebruik buitenshuis. Ze zijn zeer eenvoudig in gebruik en vergen weinig onderhoud. De modellen die op benzine werken bieden meer bewegingsvrijheid voor de gebruiker omdat ze geen stopcontact in de buurt hoeven te hebben.

Onze selectie: De beste hogedrukreinigers op de markt

Met een hogedrukreiniger verwijder je ingebed vuil, was je je auto of maak je leidingen los. Het is een zeer veelzijdig apparaat waar je van alles mee kunt. Het belangrijkste doel van een hogedrukreiniger is om moeiteloos een professionele reiniging te bereiken. Om je te helpen het juiste model te kiezen, hebben we de markt onderzocht en de beste hogedrukreinigers voor je geselecteerd. Je vindt ze hieronder:

De hogedrukreiniger met de beste prijs-kwaliteitverhouding

De compacte hogedrukreiniger EasyAquatak 120 helpt je om moeiteloos en efficiënt schoon te maken. Het apparaat is zeer veelzijdig te gebruiken dankzij de uitgebreide meegeleverde accessoire-set. De stevige constructie en praktische opslag van de slang maakt de machine compact en handig in gebruik.

De hogedrukreiniger wordt inclusief hogedrukpistool, 5 meter lange slag, roto dot mondstuk, schuimsproeier, vlakstraalmondstuk en transparant waterfilter geleverd. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is daarmee uitstekend.

De beste Kärcher hogedrukreiniger

Kärcher hogedrukreinigers zijn in de hele wereld bekend en zijn dan ook de meest verkochte hogedrukreinigers. Deze Kärcher K3 Full Control Home hogedrukreiniger inclusief reinigingsmiddel is ideaal voor het reinigen van kleine terrassen, tuinmeubels, gereedschap, schuttingen of fietsen.

Het apparaat is voorzien van wieltjes, waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Je kunt de druk aanpassen per klus. De ingebouwde wasmiddeltank vereenvoudigt het gebruik van een reinigingsmiddel.

De meest praktische hogedrukreiniger

De hogedrukreiniger van Powerplus heeft een sterke en duurzame aluminium motor van 2200 Watt. Dankzij deze sterke motor wordt het reinigen van terrassen, meubels en andere oppervlakken eenvoudiger dan ooit. Met het compacte ontwerp is de hogedrukreiniger snel te installeren en eenvoudig te vervoeren.

De 8 meter lange slang rol je netjes op op de haspel bovenaan op het toestel. De start/stop motor slaat aan van zodra je het spuitpistool aanzet. Hij stopt meteen van zodra je de hendel loslaat.

De meest voordelige hogedrukreiniger met voldoende kracht


Tijdelijk niet leverbaar

De 1200 Watt motor van de Eurom hogedrukreiniger biedt een maximale werkdruk van 90 bar en een reinigingsvermogen van 330 liter per uur. Het praktische handvat en de wieltjes vergemakkelijken de beweging van het apparaat.

De hogedrukreiniger is geschikt voor het verwijderen van vuil op allerlei oppervlakken, zoals bijvoorbeeld tegels, muren, hout en auto. Door zijn compactheid en laaggewicht is dit apparaat ideaal mee te nemen in caravan, camper of op de boot.

Shopgids: Alles wat je moet weten over hogedrukreinigers

Een hogedrukreiniger is de ideale aanvulling voor elke schoonmaakklus buitenshuis. De hoge druk maakt het schoonmaken niet alleen makkelijker, maar vermindert ook het waterverbruik tot 8 keer, in vergelijking met dat van een traditionele tuinslang. Om te begrijpen hoe deze machines werken, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen over deze handige tool.

Man washing car with water gun

Een hogedrukreiniger is een apparaat dat water onder hoge druk door een speciale slang naar een spuitpistool leidt, zodat hiermee hardnekkige aanslag, verwering en andere vervuiling kan worden verwijderd.
(Bron: Kachmar: 112373100/ 123rf.com)

Wat is een hogedrukreiniger?

Een hogedrukreiniger is een apparaat dat water onder hoge druk door een speciale slang naar een spuitpistool leidt, zodat hiermee hardnekkige aanslag, verwering en andere vervuiling kan worden verwijderd. In plaats van met water kun je het apparaat ook vullen met een zeepachtige oplossing op waterbasis. Met een hogedrukreiniger kun je eenvoudig en efficiënt grote of middelgrote oppervlakken reinigen.

Hogedrukreinigers worden bijvoorbeeld gebruikt om vuil en modder van een terras weg te spuiten. Door de hoge druk wordt het vuil weggeblazen. Je kunt het apparaat ook gebruiken voor het reinigen van hout, metaal, steen en beton. Er zijn bovendien modellen verkrijgbaar die een speciaal reservoir voor schoonmaakmiddel hebben. Dat is handig als je je auto wilt wassen!

Waar gebruik je een hogedrukreiniger voor?

Nu je weet wat een hogedrukreiniger is, is het handig om te weten waar je het apparaat allemaal voor kunt gebruiken. Een hogedrukreiniger is een apparaat dat je helpt om eenvoudig en efficiënt gecompliceerde plaatsen te reinigen. Dit geldt vooral voor oppervlakken buitenshuis. Dankzij de grote druk verwijder je zelfs grondige vlekken van de grond, zoals koolwaterstof of auto-olievlekken.

Hogedrukreinigers zijn ook handig om je auto schoon te maken of om het onderhoud van open ruimtes zoals een bedrijfspand, werkplaats of fabriek te vergemakkelijken. Ze worden bijvoorbeeld veel gebruikt om pallettrucks en vorkheftrucks te reinigen, evenals dieselvlekken van de grond te verwijderen.

Een hogedrukreiniger die werkt op benzine of een elektrisch model, wat is beter?

Dit is een veel voorkomende vraag. Als je een hogedrukreiniger wilt kopen, kun je kiezen tussen een model dat op benzine werkt of een elektrisch model. De hogedrukreinigers die op benzine werken zijn over het algemeen veel krachtiger dan de elektrische apparaten en bieden je meer bewegingsvrijheid, aangezien ze niet op stroom hoeven te worden aangesloten. Helaas zijn deze modellen vaak wel ietsje duurder en vereisen ze meer onderhoud.

Wat de elektrische hogedrukreinigers betreft, zijn deze een stuk comfortabeler en handzamer dan de modellen op benzine, maar leveren ze in op bewegingsvrijheid. Ze moeten altijd op stroom worden aangesloten. Dat betekent dat je niet verder kunt gaan dan de kabel toestaat. Het voordeel is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Ze zijn daarmee perfect voor bijvoorbeeld eenvoudige klusjes rondom het huis en het wassen van auto’s.

Closeup black head of high pressure water cleaner as waterbeam emerges

Een van de veelgebruikte gebruiken van een hogedrukreiniger is om de auto ermee te wassen.
(Bron: Pablo Hidalgo: 45434551/ 123rf.com)

Welke druk heb ik nodig om met een hogedrukreiniger te werken?

Welke hogedrukreiniger je het beste kunt kopen hangt grotendeels af van de druk die je nodig hebt om de klus te klaren. Een terras schoonmaken is bijvoorbeeld niet hetzelfde als een auto wassen of een pijp ontstoppen.

Hieronder vind je een tabel met de verschillende soorten klussen die je met een hogedrukreiniger kunt uitvoeren en de bijbehorende drukniveaus:

Gebruik Te klaren klus Aanbevolen druk
Incidenteel gebruik Reinigen van fietsen, tuinmeubels en balkon. Tussen de 100 en 110 bar
Matig gebruik Reinigen van auto, muren en buitenvloeren tot 30 m2. Tussen de 110 en 120 bar
Frequent gebruik Reinigen van gevels, zwembaden, daken en buitenvloeren tot 40 m2. Tussen de 120 en 140 bar
Intensief gebruik Reinigen van gevels, zwembaden, daken en buitenvloeren tot 60 m2. Industrieel en professioneel gebruik. Vanaf 160 bar
Wat is het waterverbruik van een hogedrukreiniger in vergelijking met dat van een kraan?

Gemiddeld verbruikt een buitenkraan ongeveer 1000 liter water per uur. Hogedrukreinigers, zelfs met de hoogste vermogens, verbruiken veel minder water per uur. Hoewel elke machine een eigen verbruik heeft, geldt dat het gemiddelde over het algemeen tussen de 330 en 400 liter per uur ligt. Dat is dus een zeer efficiënt verbruik.

Hoe moet je een hogedrukreiniger gebruiken?

Hogedrukreinigers zijn heel eenvoudig te gebruiken. Je hoeft er eigenlijk alleen maar voor te zorgen dat ze zijn aangesloten op de waterbron en eventueel de stroom. In het geval van een benzinemodel is dat laatste niet eens nodig. Vervolgens start je de motor, stel je de juiste druk in en richt je de reiniger op de plek die je wilt reinigen. De machine doet de rest voor je.

Hieronder leggen we nog eens stap voor stap uit hoe je een hogedrukreiniger gebruikt:

  • Doe, indien nodig, het wasmiddel in het hiervoor bestemde reservoir.
  • Sluit de aanvoerslang van de hogedrukreiniger aan op de waterleiding en open de waterkraan.
  • Vul de waterpomp door de trekker van de hogedrukreiniger in te drukken totdat er water uit het pistool komt.
  • Sluit, als je een elektrisch model gebruikt, de hogedrukreiniger aan op de stroom en start het apparaat. Als je een benzinemodel gebruikt, hoef je het alleen maar in te schakelen.
  • Stel de juiste druk in om de klus efficiënt te klaren, maar zonder water te verspillen.
  • Druk op de trekker van het pistool.
  • Breng het mondstuk dichterbij het te reinigen oppervlak om hardnekkig vuil te verwijderen.

Welke hogedrukreiniger heb ik nodig om mijn auto te wassen?

Een hogedrukreiniger is een zeer veelzijdig model en dus niet alleen geschikt voor het reinigen van het huis en de tuin. Je kunt er bijvoorbeeld ook je auto mee wassen. Onze voertuigen hebben veel vijanden zoals vogelpoep, modder en stof. Een hogedrukreiniger voorkomt dat je wekelijks door de carwash moet om je auto schoon te houden.

Maar let op: Veel landen en gebieden hebben specifieke voorschriften voor het wassen van auto’s op privéterrein. Dit komt omdat zelfs bij gebruik van schoon water in een gecontroleerde ruimte, alsnog brandstof- en olieresten in het grondwater kunnen sijpelen. Zorg er daarom voor dat al het water in de afvoer belandt. Om het zekere voor het onzekere te nemen kun je altijd bij gemeente of de daarvoor bestemde instanties nagaan wat de regelgeving is omtrent het wassen van je auto op privéterrein.

a worker with a pressure washer

Er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor iedere hogedrukreiniger om de reinigingsklus nog eenvoudiger te maken.
(Bron: Russo Daniele: 85109773/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Nu je weet wat een hogedrukreiniger is, hoe het apparaat werkt en wat de belangrijkste kenmerken zijn, is het tijd om een aankoopbeslissing te nemen. Om je te helpen de hogedrukreiniger te vinden die het beste bij je klus past, hebben we hieronder een lijst opgesteld met de belangrijkste aankoopcriteria waar je op moet letten bij de aanschaf van een hogedrukreiniger:

Lengte van de slang

De lengte van de slang van hogedrukreinigers varieert over het algemeen tussen de 2 en 12 meter. Hoe langer de slang, hoe meer bewegingsruimte je hebt en hoe comfortabeler je kunt werken zonder rekening te hoeven houden met de locatie van stopcontacten en eventuele verlengsnoeren.

Aan de andere kant, hoe langer het snoer is, hoe moeilijker het is om het op te bergen. Korte slangen nemen tenslotte veel minder ruimte in beslag. Kies daarom als je niet veel ruimte hebt om het apparaat op te slaan, voor een zo compact mogelijk model.

man cleaning a wall

Hogedrukreinigers reinigen bijna alles: van terras, tot auto, tuinmeubels, gevels en kliko’s.
(Bron: Imagemax: 69444091/ 123rf.com)

Vermogen

Het vermogen van de hogedrukreiniger is een andere belangrijke factor die bepalend is voor de manier waarop je het apparaat kunt gebruiken. Voor huishoudelijk gebruik volstaat een machine met een druk van 100 of 140 bar en een elektromotor met een vermogen tussen de 200 en 220 watt. Hiermee kun je rondom het huis elke reinigingstaak aan.

Als je echter op zoek bent naar een machine voor professionele taken, moet je kiezen voor een krachtiger model. De krachtigste motoren kunnen de 2000 watt bereiken en bieden een druk tot 200 bar. Met dit vermogen kun je zelfs de zwaarste klussen aan. Natuurlijk stijgt de prijs van de machine wel, naarmate deze meer vermogen heeft.

Car Washing and Detailing

De lengte van de slang van hogedrukreinigers varieert over het algemeen tussen de 2 en 12 meter.
(Bron: Piotr Zajda: 69702404/ 123rf.com)

Aandrijving

Op de markt vind je 2 soorten aandrijvingen voor hogedrukreinigers: elektrisch en benzine. Elektromotoren komen het meest voor en worden met name gebruikt voor machines die speciaal zijn ontworpen voor incidenteel en matig gebruik. Het zijn betaalbare modellen met een laag water- en elektriciteitsverbruik, die met name geschikt zijn voor huishoudelijke klusjes.

Hogedrukreinigers met benzinemotoren bieden veel meer kracht en bewegingsvrijheid. Deze motoren zijn ideaal voor op een werkplaats of in een fabriek waar je het apparaat van de ene naar de andere plaats moet dragen, aangezien je hem niet hoeft aan te sluiten op een elektriciteitsbron. Deze machines zijn over het algemeen wel een stukje duurder en vereisen meer onderhoud.

Ergonomie

Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar een hogedrukreiniger die bestaat uit onderdelen die het gebruik ervan vergemakkelijken. Op die manier vergroot je niet alleen de ergonomie, maar ook het gebruiksgemak van het apparaat. Hoewel de meeste modellen sowieso licht zijn, is het de moeite waard om voor een model met wieltjes te kiezen, zodat je deze eenvoudig verplaatst. Kijk bijvoorbeeld eens bij de hogedrukreinigers van Kärcher.

Bovendien raden we aan om een model te kiezen met een ergonomisch pistool dat past bij de vorm van je hand. Wanneer het water onder druk naar buiten komt, oefent het veel kracht uit en heb je een goede grip nodig. Ook is het handig als de machine een speciaal opbergvak heeft voor het pistool, zodat je deze tussendoor gemakkelijk opslaat.

Wet cleaning of street.

Op de markt vind je 2 soorten aandrijvingen voor hogedrukreinigers: elektrisch en benzine.
(Bron: Ludmila Smite: 49104023/ 123rf.com)

Accessoires

Vergeet ook niet om te kijken naar de accessoires die met de hogedrukreiniger worden meegeleverd. De accessoires zijn tools die je meestal gemakkelijk op de machine aansluit, zonder gereedschap te gebruiken. Belangrijke accessoires die je veel zult gebruiken zijn de mondstukken, reinigingsmiddel, wasborstel en waterfilters.

Tot slot is het belangrijk om te bepalen welk reinigingsmiddel je gaat gebruiken. Dit hangt af van het te reinigen oppervlak. Het is bijvoorbeeld niet hetzelfde om een glazen oppervlak schoon te maken als een houten oppervlak. Kijk, voordat je het apparaat koopt, goed naar de zeeptank en wat voor soort reinigingsmiddelen het accepteert.

Samenvatting

Een hogedrukreiniger is een erg handig hulpmiddel. Je kunt er niet alleen je tuin, terras, meubels, auto, fiets of de gevel van je huis mee schoonmaken, maar ook professionele schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden mee uitvoeren. Zoals je ziet, kun je met een hogedrukreiniger een grote verscheidenheid aan verschillende taken uitvoeren.

Het kiezen van de hogedrukreiniger die het beste bij je wensen en budget past, is niet eenvoudig. Om je hierbij te helpen, vind je in deze uitgebreide shopgids alle informatie die je nodig hebt om de hogedrukreiniger te vinden die je nodig hebt voor jouw klus. We leggen je uit op welke specificaties je moet letten en wat de beste hogedrukreinigers zijn.

Vond je onze shopgids over hogedrukreiniger interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media.

(Bron van de header afbeelding: Mr.Smith Chetanachan: 46015088/ 123rf.com)

Reviews