Last updated: 02-08-2021

How we pick our products

7Products analyzed

21Hours invested

6Studies researched

30Comments collected

Het bureau is de basistoevoeging aan elke kamer die gebruikt wordt om te studeren en te werken. Zonder bureau is het onmogelijk een comfortabele en praktische werkomgeving te creëren. Van alle soorten en modellen die op de markt zijn, zijn L-vormige bureaus een uitstekende keuze.

Hoewel hoekbureaus twee keer zoveel werkruimte hebben als een gewoon bureau omdat ze twee kanten beschikbaar hebben. Plus, als je ze juist plaatst en in de juiste ruimte zet, kun je veel ruimte besparen.
Belangrijk om te weten

  • Het hoekbureau wordt gekenmerkt door zijn L-vorm. Ze kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, de meest voorkomende zijn massief hout, metaal en glas.
  • Dit type bureau is erg populair omdat het een functionele organisatie van de werkruimte mogelijk maakt en een verdubbeld werkoppervlak. Het geeft ook het gevoel dat je al het nodige bij de hand hebt en fysiek in het centrum van de werkruimte bent.
  • Met een hoekbureau maak je optimaal gebruik van de ruimte waarin het staat. Het is ideaal voor zowel kantoren als kinderkamers. Een belangrijk detail om rekening mee te houden is de lengte van de persoon die het toestel zal gebruiken. Het is belangrijk dat de afmetingen van het bureau passend zijn.

Hoekbureaus: Onze selectie

Hieronder vind je een lijst van producten. Dit zijn de hoekbureaus die onze voorkeur genieten. De volgende suggesties moeten je helpen het ideale bureau voor je te kiezen.

Shopgids Hoekbureau: Alles wat je moet weten

We willen je helpen bij je aankoop door enkele criteria voor te stellen. Zo kun je verschillende producten vergelijken en zou je het ideale hoekbureau voor je moeten kunnen vinden.

Hieronder vind je een meer gedetailleerde beschrijving van elk criterium en waarom we denken dat het belangrijk is bij de keuze van je hoekbureau.

Materiaal

Zoals bij veel meubels en onderdelen van de woninginrichting is het materiaal van een bureau van doorslaggevend belang om een bepaalde stijl te creëren, maximaal comfort te bieden en duurzaamheid te garanderen.

De meeste hoekbureaus zijn van hout gemaakt. Eiken, esdoorn, acacia en walnoot zijn de meest populaire houtsoorten om bureaus van te maken. Het hout kan helemaal natuurlijk gelaten worden zonder de kleur en de ruwheid van het materiaal te veranderen, om een landelijke, rustieke stijl te creëren.

Als alternatief kunnen ze met verschillende producten behandeld worden, in andere kleuren gecoat en gelakt om een meer moderne stijl te krijgen. Tenslotte zijn er bureaus van glas of metaal die een heel modern accent geven aan de stijl van de hele kamer. Ze zijn heel geschikt voor huizen met een unieke, industriële en minder klassieke stijl.

Geschikt voor kinderen

Er zijn bureaus op de markt die speciaal voor kinderen gemaakt zijn. Hun voornaamste kenmerk is de kleine afmeting, geschikt voor de kleintjes. Ze zijn ook gemaakt van robuust en gepolijst materiaal, zodat het kind geen splinters van het hout krijgt.

Sommige hebben ook afgeronde hoeken om het risico op verwondingen te minimaliseren. Ze zijn meestal gemaakt in lichte kleuren als wit, beige en grijs, maar vaak worden er accessoires en decoratieve elementen of meer opzichtige kleuren als roze aan toegevoegd.

Bureau-accessoires

Hoeklessenaars zijn ontworpen voor bureaus en kinderkamers. In deze kamers is het vaak handig om lades, planken en bakken te hebben om schrijfgerei en papieren in op te bergen. Daarom worden sommige bureaus gecombineerd met een ladeblok of een verrijdbaar onderstel, dat samen met het bureau verbonden en gemonteerd wordt en veel bergruimte garandeert.

Stijl

Zoals met alle meubels en inrichtingselementen kunnen ook hoekbureaus in veel verschillende stijlen gemaakt worden. Er zijn donkere bureaus van massief hout, elegant en klassiek, perfect voor kantoren die in een traditionele stijl ingericht zijn.

Bureaus van materialen als glas en staal gaan daarentegen goed samen met industriële, moderne en strakke meubels. Je kunt het juiste model voor je kiezen op basis van de inrichting en stijl van je huis en kiezen voor stukken die bijzonder en extravagant zijn of klassiek en elegant.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je nog steeds onzeker bent over het kiezen van het perfecte hoekbureau, volgen hier enkele van de meest gestelde vragen en hun bijbehorende antwoorden.

Wat is een hoekbureau en voor wie is het geschikt?

Hoekbureaus worden gekenmerkt door hun L-vorm. Deze bureaumodellen zijn bijzonder populair in kantoren omdat ze veel ruimte bieden en het gevoel geven fysiek in het centrum van de werkplek te staan.

Ze lijken op het eerste gezicht volumineuzer, maar ze zijn vaak handig om de ruimte optimaal te benutten. Door een hoekbureau in een hoek van de kamer te zetten, kun je de ruimte op twee muren goed benutten. Zo heb je dubbel zoveel bureauruimte zonder dat je een heel groot bureau nodig hebt.

Het hoekbureau is geschikt voor zowel volwassenen als tieners. Het is een meubel waarmee je een functioneel en opgeruimd werkblad kunt maken dat de beschikbare ruimte in de kamer optimaal benut. In sommige gevallen kan het ontbreken van een opgeruimd en comfortabel bureau om aan te werken ertoe leiden dat kinderen niet de juiste plaats vinden om hun huiswerk te maken.

Maar als je een comfortabele omgeving schept, zal het veel gemakkelijker zijn om je te concentreren, papieren en schrijfgerei bij de hand te hebben en de kamer netjes te houden.

Wat zijn de ideale afmetingen voor een hoekbureau?

De grootte van een bureau moet in de eerste plaats gekozen worden in functie van de lengte van de persoon die het zal gebruiken. Voor kinderen is het heel zinvol om meubels te kiezen die bij hun lengte passen, zodat ze er gemakkelijk bij kunnen en zich er prettig bij voelen.

Een bureau met de juiste afmetingen zorgt voor een opgeruimde en functionele werkomgeving. Door de juiste bureauhoogte te kiezen voorkom je dat je ongezonde houdingen aanneemt. (Image source: Madison Yocum/ unsplash)

Voor oudere kinderen kun je kiezen voor standaard formaat bureaus. In het beste geval kun je een in hoogte verstelbaar bureau kiezen, zodat je de hoogte naar eigen behoefte kunt instellen.

Zowel voor kinderen als voor volwassenen is het belangrijk de hoogte van het bureau zo te kiezen of in te stellen dat de houding juist is en niet een verkeerde houding wordt voorgesteld die op den duur uiterst schadelijk kan worden.

Er zijn in principe drie soorten bureaus wat afmetingen betreft: bureaus met door de gebruiker instelbare hoogte, bureaus met instelbare hoogte bij montage, en bureaus met vaste hoogte. Bij de eerste soort kan de hoogte op elk moment snel en gemakkelijk ingesteld worden.

Sommige bureaus kunnen zittend of staand gebruikt worden, een trend die in kantoren steeds populairder wordt. Bij de tweede soort kan de hoogte bij de montage ingesteld worden. Het is dus een bureau dat op maat gemaakt is, maar niet snel en zonder gereedschap versteld kan worden. Het laatste type biedt niet de mogelijkheid het aan de persoon aan te passen.

Deze bureaus zijn dus geschikt voor mensen van gemiddelde lengte die zich daarom prettig voelen bij bureaus van standaard afmetingen. Het moet gezegd worden dat behalve het bureau ook de stoel een belangrijke rol speelt bij een juiste houding. Het is raadzaam beide meubelstukken te kiezen op basis van de grootte van de persoon die ze zal gebruiken, en te controleren of de afmetingen van de stoel en het bureau bij elkaar passen.

Wat kost een hoekbureau?

Zoals met veel andere meubels en inrichtingsstukken kan de prijs van een hoekbureau variëren op basis van vele factoren, zoals afmetingen, materiaal, fabrikant en accessoires. In het algemeen kan gezegd worden dat bureaus die samen met laden en planken verkocht worden duidelijk een hogere prijs bereiken.

Verder kan de grootte ook invloed hebben op de prijs van het product. Een heel groot bureau dat geschikt is voor een kantoor zal meer kosten dan een heel klein. Tenslotte speelt ook het materiaal een belangrijke rol. De meest gebruikte materialen zijn metaal, op hout gebaseerd materiaal, massief hout en glas.

Wat hout betreft, moet opgemerkt worden dat er aanzienlijke prijsverschillen zijn, afhankelijk van de houtsoort. Kersen- en walnotenhout zijn bijzonder waardevol en daarom duur, terwijl grenen, spar en berk tot de meest populaire houtsoorten voor meubels behoren en niet al te duur zijn.

Hieronder hebben we zeer geschatte prijzen voor massief houten, glazen en metalen hoekbureaus opgesomd. Deze tabel is bedoeld om een ruw overzicht te geven.

Materiaal Prijsklasse
Massief hout circa 100 tot 250 euro
Glas circa 300 tot 1000 euro
Metaal circa 90 tot 150 euro

We willen er nogmaals op wijzen dat de prijzen zeer variabel zijn en van veel factoren afhangen. Deze tabel dient alleen als leidraad om een algemeen idee te geven van de prijsklasse.

Samenvatting

Hoekwerktafels blijken uiterst handig te zijn als je ruimte in de kamer wilt besparen zonder een groot werkoppervlak te moeten opofferen. Deze meubelstukken zijn er in verschillende modellen, materialen, kleuren en afmetingen en je vindt er gemakkelijk het ideale voor je huis.

Of ze nu bestemd zijn voor het kantoor, de slaapkamer of de kinderkamer, hoekbureaus zien er praktisch en comfortabel uit. Er zijn veel extra accessoires zoals lades en planken die de ruimte opgeruimd houden, of hoogteverstellingen waarmee het meubel aangepast kan worden aan de persoon die het zal gebruiken.

Omslagfoto: Steven Neumann / unsplash

Reviews