Laatst bijgewerkt: 05-08-2021

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

16Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

Vroeger moesten we de was nog met de hand wassen. Gelukkig wordt ons dit tijdrovende werk tegenwoordig bespaard. Bijna elk huishouden heeft ten minste een wasmachine. Maar je moet niet zomaar een willekeurige wasmachine kopen, maar de juiste uitzoeken op basis van belangrijke kenmerken.

Met onze grote Haier wasmachine beoordeling 2022 willen we je helpen de wasmachine te vinden die het beste bij je leven past. We hebben alle populaire soorten wasmachines getest en de belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje gezet. Volg onze gids en vind de machine die je gelukkig maakt.
De belangrijkste feiten in een notendop

 • Je kunt kiezen uit drie verschillende soorten wasmachines. Er zijn voorladers, bovenladers en wasdrogers. Alle soorten hebben hun eigen voor- en nadelen.
 • Je moet je wasmachine altijd aanpassen aan de grootte van je huishouden. Als je alleen woont, volstaat een kleinere machine.
 • Wasmachines moeten ook gewassen worden, zodat je altijd schoon en goed ruikend wasgoed krijgt.

Haier wasmachine: Onze selectie

Koopcriteria: Gebruik deze factoren om Haier wasmachines te vergelijken en te evalueren

Je kunt kiezen uit honderden modellen op de markt voor wasmachines. Om te beslissen welke Haier wasmachine het beste bij je past, moet je rekening houden met de volgende eigenschappen.

Draagvermogen

Woon je in een eenpersoonshuishouden of een gezinshuishouden? Moet je zowel werkkleding en sportkleding als dagelijkse kleding wassen? Dus voordat je een wasmachine koopt, moet je de wascapaciteit ervan beoordelen.

Capaciteit Grootte van het huishouden
3 kilogram 1 persoon huishouden
5 kilogram 2 – 3 personen
8 kilogram 4 – 5 personen
meer dan 8 kilogram meer dan 6 personen

Een grote trommel heeft dus niet altijd zin, vooral niet als je gebruik wilt maken van de vele verschillende wasprogramma’s. Hoe dunner de opening, hoe groter de zuigkracht.

Vermogen

Hoe hoger de snelheid van je wasmachine, hoe droger je wasgoed in de trommel zal zijn. De omwentelingen per minuut spelen een nog grotere rol als je geen droger hebt. Voor delicaat textiel is 800 toeren per minuut voldoende. Voor handdoeken moet het minstens 1.200 omwentelingen per minuut zijn.

Als je je was toch in de droger doet, moet je er bij de aanschaf van een wasmachine op letten dat hij minstens 1.400 toeren per minuut heeft. Dit bespaart elektriciteit, want er is minder energie nodig voor het centrifugeren dan de droger nodig heeft voor het verwarmen.

Volume

Als je in een huis met meerdere bewoners woont, raden we een bijzonder stille wasmachine aan. Als richtlijn bevelen we ongeveer 70 decibel (db) aan. Er zijn ook wasmachines met een nachtprogramma. Hier wast de machine met minder lawaai, maar wel langer. Omdat veel mensen niet weten wat ze met de zuivere dB waarde aan moeten, hebben we een vergelijkingstabel met veel voorkomende geluidsniveaus voor je opgesteld.

Geluidsniveau (dB) Geluidsbron Potentieel gevaar
0 – 15 dB heel zacht praten ongevaarlijk
15 – 35 dB laptop – ventilator ongevaarlijk
35 – 55 dB normaal TV kijken, niet schadelijk maar verstoort de concentratie
55 – 75 dB stofzuigen kan op lange termijn schade veroorzaken
75 – 95 dB Vrachtwagen gevaarlijk op lange termijn
95 – 115 dB Flex zeer gevaarlijk op lange termijn
115 – 135 dB Krikhamer gevaarlijk
140 dB Vliegtuigmotor zeer gevaarlijk

Waterverbruik

Met een trommel van maximaal vijf kilo is het waterverbruik per normale wasbeurt ongeveer 40 liter. Als je machine een capaciteit van acht kilo heeft, is 60 liter nodig. Bij het maken van vergelijkingen moet je daarom het waterverbruik steeds omrekenen in liters per wasbeurt en in kilogram. De meeste Haier wasmachines hebben een energiebesparende stand of een eco-wasprogramma. Dit bespaart water, maar verlengt de wastijd.

Extra functies

Je wasmachine moet verschillende programma’s hebben die geschikt zijn voor bepaalde soorten kleding (kook, gekleurd, delicatesse, wol en easy-care).

Haier Waschmaschine-3

Een eco functie is een must-have voor elke nieuwe wasmachine! Het bespaart je geld en energie.
(Image source: pixabay.com/Counselling)

Bovendien moeten een waterbeveiliging of een waterzekering, een kort wasprogramma, een pauzeknop en een ecotoets tot de verplichte uitrusting van een goede wasmachine behoren. Dat laatste bespaart je geld, want de wasmachine weekt de vuile was langer en warmt minder op, wat de grootste energiekosten voor wasmachines is.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Haier wasmachine koopt

Hoe werkt een Haier wasmachine?

Wasmachines zijn er al meer dan 100 jaar, maar het technische ontwerp is sindsdien maar weinig veranderd. De wasmachine heeft een aansluiting voor vers water en een aansluiting om het vuile water af te voeren. Het vuile wasgoed wordt in een trommel gedaan, poederwasmiddel meestal in een vakje, vloeibaar wasmiddel wordt direct in het wasgoed gedaan.

Het wasproces kan in verschillende fasen verdeeld worden. De hoofdwas reinigt het textiel, de spoelbeurt verwijdert schuim uit het wasgoed en het centrifugeren in de trommel droogt de kleding uit.

Haier Waschmaschine-1

Wasmachines zijn er met verschillende openingen. Ze zitten ofwel aan de voorkant of aan de bovenkant van de machine.
(Image source: pixabay.com/akiragiulia)

Wat onderscheidt Haier van andere fabrikanten?

Haier Group Corporation is een multinationale onderneming voor huishoudelijke apparatuur en consumentenelektronica met hoofdkantoor in Qingdao, China.

Haier overtuigt met een eersteklas prijs-prestatie verhouding.

Het belangrijkste verschil tussen Haier en andere wasmachinefabrikanten is de prijs. Voor zulke goede kwaliteit, die Haier al jaren biedt, moet je aanzienlijk meer geld betalen dan de concurrentie.

Wat kost een Haier wasmachine?

Het is onmogelijk om een algemene prijs te geven voor een Haier wasmachine. Afhankelijk van het model en de mogelijkheden kan de prijs echter ruwweg in drie klassen verdeeld worden.

 • De goedkoopste klas begint bij 200€. Modellen in deze klasse zijn vaak kleiner en daarom geschikt voor eenpersoonshuishoudens.
 • De middenklasse omvat machines tussen 200€ en 300€. Je kunt bij deze modellen meer prestaties en mogelijkheden verwachten.
 • De dure klasse begint bij 300€ en kan oplopen tot 700€. Deze toestellen zijn het beste wat Haier te bieden heeft. Je kunt er dus zeker van zijn dat het je aan niets zal ontbreken met deze machines.

Waar kan ik een Haier wasmachine kopen?

Je kunt een Haier wasmachine kopen in een elektronicawinkel of op het Internet. In het volgende leggen we uit wat belangrijk is. Speciaalzaken: Speciaalzaken in elektrotechniek hebben het voordeel van deskundig advies. Als klant kun je er zeker van zijn dat bijna elke vraag beantwoord kan worden. Bovendien is het assortiment veel groter, want de winkel is gespecialiseerd in elektrische apparaten.

Daardoor heeft de speciaalzaak ook een zeer groot assortiment accessoires in het assortiment. De meeste speciaalzaken bieden ook onderhouds- en reparatiediensten aan. Internet: Je vindt de beste prijzen op het internet. Je vindt er echter geen persoonlijk advies. Je moet zelf al je kennis opdoen voor je koopt. Als je daar geen probleem mee hebt, is het internet een heel goede optie voor je.

Wat zijn de alternatieven voor Haier wasmachines?

Als je besluit geen Haier wasmachine te kopen, kun je ook kiezen uit een groot aantal andere fabrikanten. Merken als Samsung, Bauknecht, Bosch en Siemens zijn al vele jaren actief op dit gebied en produceren eersteklas machines. Maar het is aan jou welke fabrikant je uiteindelijk kiest. Je beslissing moet afhangen van de volgende factoren:

 • Prijs-prestatie verhouding,
 • Reputatie
 • Plaats van vervaardiging

Besluit: Welke soorten Haier wasmachines zijn er en welke is geschikt voor jou?

Als je een wasmachine wilt kopen, moet je eerst kiezen uit een van de drie verschillende soorten. Er zijn voorladers, bovenladers en wasdrogers.

Wat zijn de kenmerken van een Haier voorlader wasmachine en wat zijn de voor- en nadelen?

Voorlader wasmachines zijn de meest voorkomende soort wasmachines. Het heeft de opening aan de voorkant. Je laadt de trommel van voren via het meestal ronde deurtje. De wasmiddelkamer wordt ook van voren gevuld en de knoppen en displays bevinden zich ook aan de voorkant van de wasmachine.

Zo kun je de machines stapelen of als onder- of inbouwkast in het keukenblok integreren. Onder de voorladers vind je modellen met een grote capaciteit tot 12 kilo. Ze zijn daarom bijzonder geschikt voor inbouw in bestaande kasten of keukenblokken.

Voordelen
 • Uitstekend schoon wasgoed
 • Grote capaciteit
 • Optimale integratie
 • Grote keuze
Nadelen
 • Zwaar gewicht
 • Heeft ruimte naar voren nodig
 • Moet vaak lang gebogen worden

Wat zijn de kenmerken van een Haier bovenlader wasmachine en wat zijn de voor- en nadelen?

Haier bovenlader wasmachines zijn compacte wasmachines die je van boven opent en vult. Alle bedieningsknoppen zitten ook op de bovenkant van de machine. Bovenlader wasmachines zijn veel smaller dan voorladers en zijn vooral aan te bevelen als je weinig ruimte ter beschikking hebt. De keuze van de bovenlader is echter beduidend kleiner.

Voordelen
 • Uitstekend schoon wasgoed
 • Smaller dan voorladers
 • Zacht voor knieën en rug, want minder bukken
Nadelen
 • Weinig capaciteit
 • Minder keuze
 • Niet stapelbaar

Wat onderscheidt een Haier was-droogcombinatie en wat zijn de voordelen en nadelen?

Tot de standaarduitrusting van elk huishouden behoren een wasmachine en een droogtrommel. Zo kun je tegelijk wassen en drogen, waardoor grote stapels wasgoed snel klaar zijn voor de garderobe. Maar vaak is er niet genoeg plaats voor twee toestellen. Als dit ook voor jou het geval is, kun je een wasmachine-droger gebruiken.

Dit is praktisch, want je hoeft maar één keer op de startknop te drukken en eindigt met schone en droge was. Het grootste nadeel van deze machines is dat het proces tussen vijf en zeven uur duurt. Een snelle lading wasgoed is met deze modellen dus niet mogelijk.

Voordelen
 • Uitstekend schoon wasgoed
 • Ruimtebesparend, want er is maar één machine nodig
 • Veel keuze
Nadelen
 • Lange wastijden
 • Lage capaciteit
 • Hoge energiekosten

Wetenswaardigheden over Haier wasmachines

Bij welke temperaturen worden bacteriën verwijderd?

Temperaturen zo laag als 30 graden zijn voldoende om bacteriën uit je wasgoed te verwijderen. Het korte programma is echter niet aan te bevelen, want het wasgoed moet langer in het sop blijven drijven om ongedierte effectief te bestrijden. Hogere temperaturen zijn geschikt om schimmelsporen te verwijderen, want die zijn resistenter dan bacteriën en kunnen infecties veroorzaken.

Wat zijn de beste verzorgings- en schoonmaaktips?

Om te voorkomen dat je wasmachine gaat stinken, moet je hem regelmatig schoonmaken. We raden je aan de volgende onderdelen van je wasmachine elke maand schoon te maken

 • Pluizenfilter
 • Wasmiddelcompartiment.

Maak het pluizenfilter schoon: De eerste stap is het verwijderen van het pluizenfilter uit de wasmachine. Let bij deze stap op de gebruiksaanwijzing om geen schade te veroorzaken. Verwijder dan het grove vuil en spoel het pluizenfilter af onder stromend water.

Maak het wasmiddelbakje schoon: Ook hier is de eerste stap het verwijderen van het wasmiddelbakje volgens de gebruiksaanwijzing. Week het compartiment dan een uur in heet azijnwater om kalk en bacteriën op te lossen en de geur te verwijderen. De laatste stap is het afspoelen van de azijn en het vak weer in de wasmachine doen.

Zijn er reserveonderdelen voor Haier wasmachines?

Helaas werken wasmachines niet zo lang en vlekkeloos als een Zwitsers uurwerk. Na een paar jaar ontstaat meestal de eerste schade aan je wasmachine.

Schade is geen reden tot paniek.

Je kunt een ruime keuze aan onderdelen voor Haier wasmachines kopen bij de fabrikant en bij derden. Jij of de vakman van je keuze kan je wasmachine gemakkelijk repareren.

Welke garantie krijg je bij een Haier wasmachine?

Haier wil zijn klanten altijd de best mogelijke productkwaliteit bieden. Om dit mogelijk te maken worden elk jaar grote sommen geld in onderzoek en kwaliteitszorg geïnvesteerd. Het resultaat voor jou als klant is niet alleen een heel goede wasmachine, maar ook een heel goede garantie! De koper krijgt 24 maanden garantie op de dag van aankoop.

Foto bron: Popov/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies