lang gordijn op raam
Laatst bijgewerkt: 03-02-2021

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

25Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

Weet je wat er bij je woninginrichting het meest in het oog springt? Je denkt misschien aan verschillende meubels, maar in werkelijkheid zijn het de gordijnen. Vaak nemen ze een groot deel van de muren in beslag. Ze kunnen dan ook een hoofdrol spelen in de ruimte, of zich onopvallend integreren in het interieur.

Gordijnen zijn er in verschillende stijlen en stoffen die de uitstaling en functionaliteit ervan bepalen. Alles hangt af van je persoonlijke smaak en behoefte, de kamer waar je ze op wilt hangen en de tijd die je kwijt wilt zijn aan het onderhoud. In dit artikel vertellen we je alles over gordijnen, en hopen we je hiermee te kunnen helpen bij je keuze.




Belangrijk om te weten

  • Het is beter dat de gordijnen de laatste aankoop van elke kamer zijn. Het is makkelijker om de gordijnen aan te passen aan de inrichting dan andersom.
  • De ‘perfecte gordijnen’ zijn de som van jouw prioriteiten en persoonlijke smaak. Voor de een zullen lichtdoorlatende gordijnen in een neutrale kleur perfect zijn, terwijl de ander een statement wil maken met felle kleuren en weer een ander zijn privacy wil bewaren met verduisterende gordijnen
  • Hoe dan ook, er zijn verschillende soorten gordijnen die inspelen op de verschillende behoeftes die je kunt hebben. Het dus heel belangrijk om te bedenken wat voor jou belangrijk is.

Onze selectie: De beste gordijnen op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste gordijnen die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld.

Het beste verduisterende gordijn met plooiband


AffiliateLink



Dit kant en klare gordijn van Home of Curtains heeft een plooiband met verschillende functies. Het gordijn kan opgehangen worden aan een rail met haakjes of bijvoorbeeld clips. Het gordijn kan ook over een roede geschoven worden.

De afmetingen van het gordijn van drielaags geweven polyester zijn 150 x 250 cm, en de stof heeft een verduisteringsfactor 8. De haken en accessoires voor in de plooiband zijn niet inbegrepen. Neem minimaal 1.5 tot 2 keer de breedte raam aan gordijnbreedte.

Het beste verduisterende gordijn met ringen


AffiliateLink



Dit gordijn van Home of Curtains maakt je kamer donker en is zonwerend. Het gordijn van 3-laags geweven polyester heeft ringen aan de bovenkant, die direct aan een roede gehangen kan worden. Omdat er geen gebruik gemaakt wordt van coatings ziet de voor- en achterkant er hetzelfde uit.

De afmetingen van dit gordijn zijn 300 x  250 cm, kan op 40° C gewassen worden, maar mag niet in de droger. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Het gordijn is gemaakt van polyester. Deze is wasbaar op max. 30 °C, maar mag niet in de droogtrommel.

Het beste rolgordijn voor dakramen


AffiliateLink



Dit rolgordijn van VELUX is ideaal voor dakramen van slaapkamers, want de stof is volledig verduisterend. Het rolgordijn is gemaakt van drielaags slijtvast en vuilafstotend materiaal.

Op de achterkant van het gordijn zit een speciale zilveren aluminium coating wat de kou isoleert en de warmte niet binnenlaat in de zomer. Het rolgordijn is handmatig te bedienen. De aluminium bovenzijde en zilveren zijgeleiders zorgen ervoor dat het gordijn soepel traploos kan worden bediend.

Het beste lichtdoorlatende gordijn


AffiliateLink



Dit lichtdoorlatende witte gordijn heeft ringen zodat het heel eenvoudig op de gordijnroede geplaatst kan worden. De afmetingen van het gordijn zijn 140 x 260 cm, de meest gangbare maat voor kamers.

Dankzij de isolatiefunctie blijft de warmte binnen tijdens koude wintermaanden, en buiten op warme zomerdagen. Dit gordijn is verkrijgbaar in 16 verschillende warme kleuren.

Shopgids: Alles wat je moet weten over gordijnen

Het is een goed idee dat je voordat je gordijnen koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Achteraanzicht van rijke vrouw die uit het volledige raam van een luxe modern appartement of hotelkamer kijkt, 's ochtends gordijnen opent,

Vitrages zijn zeer dunne stoffen gordijnen die heel lichtdoorlatend zijn.
(Bron: Davydov: 107344332/ 123rf.com)

Wat is beter: gordijnen of vitrage?

Vitrages zijn zeer dunne stoffen gordijnen die lichtdoorlatend zijn. Vaak wordt vitrage gecombineerd met een ander soort raamdecoratie (bijvoorbeeld verduisterende gordijnen) om ook ‘s avonds de optimale privacy te hebben in een ruimte. Hieronder laten we zien waar je ze het beste kunt gebruiken.

Kenmerken Gordijnen Vitrage
Niet duur ✔️
Lichtdoorlatend ✔️
Verschillende kleuren ✔️
Verschillende ontwerpen ✔️
Bedrukte stoffen ✔️
Warmte-isolatie ✔️
Privacy ✔️
Ideaal voor keukens ✔️
Modern uiterlijk ✔️
Decoratief ✔️

Gordijnen of rolgordijnen?

Je hoeft niet persé te kiezen, je kunt ze ook allebei gebruiken, en een rolgordijn en gordijnen aan beide zijden te plaatsen. Maar als je moet kiezen, kan de volgende tabel je hierbij helpen:

Kenmerk Gordijnen Rolgordijnen
Opening Ze zijn meestal óf helemaal open óf helemaal dicht. Je kunt ze op verschillende hoogtes gebruiken.
Meubels onder het raam Ze moeten kort zijn. Een perfecte optie.
Grote ramen of schuifdeuren Eenvoudig te gebruiken. Er zijn niet veel modellen die tot de vloer gebruikt kunnen worden en het staat niet mooi.
Moderne uitstraling Sommige modellen zijn nogal zwaar. Ze zorgen voor een minimalistische look in je huis en passen goed bij een Scandinavisch interieur.
Openingsgemak Het is meestal niet moeilijk om de gordijnen te openen. Het is soms niet zo makkelijk om ze omhoog en omlaag te doen.

Welke ophangmethodes kunnen gordijnen hebben?

De ophangmethode is erg belangrijk voor de uitstraling van het gordijn. Het bepaald hoe een gordijn valt en het zorgt voor een traditionele of juist een meer eigentijdse look, wat ook weer invloed heeft op de kamer.

  • Een plooiband met gordijnhaakjes. Dit is een van de meest traditionele ophangmethodes. Het ouderwetse gordijnplooiband is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Voor vitrages wordt meestal transparant plooiband gebruikt.
  • Lussen. Dit zijn gordijnen die gemaakt zijn van een lichte stof en aan de bovenkant voorzien zijn van lussen die aan de roede bevestigd worden. Ze zijn ideaal voor een informele sfeer.
  • Ringen. Ze hebben een soort knoopsgaten van een bepaalde grootte, met daaromheen een sluitring, waarin de gordijnroede wordt gestoken. Het is een systeem waarmee het gordijn gemakkelijk kan worden verplaatst en is ideaal voor zwaardere modellen.
  • Railroede. Wat de laatste jaren steeds vaker wordt toegepast zijn de railroedes. Deze gordijnrails hebben het uiterlijk van een gewone gordijnroede. Het verschil is dat deze roedes een glijkanaal hebben zoals een normale gordijnrail. Vandaar ook de naam railroedes.

slaapkamerbeeld met gordijnen

Het is makkelijker om de gordijnen aan te passen aan de inrichting dan andersom.
(Bron: Pexels: 1839183/ Pixabay.com)

Welke lengte moeten gordijnen hebben?

De lengte van de gordijnen is altijd een kwestie van smaak. Maar het is het beste dat ze nooit meer dan twee centimeter boven de vloer hangen. Als ze van een zachte stof zijn kunnen ze de vloer aanraken, al worden ze dan natuurlijk wel eerder vuil en zul je ze vaker moeten wassen.

Als de gordijnen die je kiest te lang zijn voor je raam, dan zal je er een zoom in moeten naaien. Als je handig met de naaimachine bent, zal dit geen probleem voor je zijn. Zo niet, dan raden we je aan om hotmelt tape te gebruiken die met behulp van een strijkijzer wordt gefixeerd. Dit is een makkelijke manier om ze op de juiste lengte te krijgen.

afbeelding van eetkamer met achtergrondgordijnen

Er zijn verschillende soorten gordijnen die inspelen op de verschillende behoeftes die je kunt hebben. Het dus belangrijk om te bedenken wat voor jou belangrijk is.
(Bron: SivaS: 4167980/ Pixabay.com)

Waar hang je de gordijnroede op?

Als je besluit om een gordijnroede te plaatsen, kun je kiezen tussen verschillende soorten bevestigingen en ontwerpen. Een andere optie is het gebruik van een rail met gordijnhaken om de beweging van het gordijn te vergemakkelijken. Probeer de roede of rail dichter bij het plafond te plaatsen dan het raam.

Lange of korte gordijnen?

De gordijnen kunnen lang of kort zijn. De keuze is afhankelijk van verschillende factoren en natuurlijk ook van je persoonlijke smaak. Daarnaast kun je twee of vier gordijnen plaatsen. In het laatste geval moeten de twee middelste heel licht zijn en de andere twee donkerder of met patronen. Kijk naar de volgende tabel, misschien helpt het je om een keuze te maken.

Waar moet je op letten Lange Korte
Venster ✔️
Toegangsdeur naar buiten ✔️
Meubels onder het raam ✔️
Verwarming onder het raam ✔️
Kinderen ✔️
Huisdieren ✔️
Dubbele gordijnen ✔️

Samenvatting

Ben je klaar voor de aankoop van je nieuwe gordijnen? Na het lezen van dit artikel zal het vast een stuk eenvoudiger zijn. Je hebt de selectie van onze favoriete modellen gezien en de verschillende opties kunnen vergelijken. Je weet inmiddels ook waar je je gordijnroede moet ophangen.

Bij het zoeken naar de beste gordijnen voor in je huis moet je eerst goed weten wat je prioriteiten zijn. Wat vindt jij belangrijk aan een gordijn? Wil je een gordijnen, rolgordijnen of allebei? Moeten ze lichtdoorlatend zijn? Zijn ze bedoeld als decoratie? Heb je lange of korte gordijnen nodig? Er zijn verschillende soorten gordijnen die inspelen op de verschillende behoeftes die je kunt hebben.

Vond je onze shopgids over gordijnen interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Tyson: SlpsgiZsSNk/ Unsplash.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies