Laatst bijgewerkt: 27-07-2021

Onze selectiecriteria

30Onderzochte producten

15Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

75Verzamelde opmerkingen

De oorsprong van het koordgordijn ligt in de Arabische landen. Daar dient dit gordijn als bescherming tegen insecten, maar ook als privacy-scherm. Het snaargordijn kwam naar Europa in de jaren 1970. Vooral hippies waren enthousiast over de gordijnen. Geen wonder, want dit gordijn symboliseert openheid en vrijheid. Vandaag is het koordgordijn nog steeds meer in trek als kamerscherm.

De koordgordijnen zijn er in verschillende uitvoeringen. Met bijdrage helpen we je om het geschikte koordgordijn voor je huis te vinden. Behalve productsuggesties vind je hier ook de belangrijkste criteria voor het kopen van een koordgordijn. Bovendien krijg je antwoord op vragen die belangrijk zijn voor het snaargordijn, zodat we de aankoopbeslissing voor jou gemakkelijker willen maken.
Belangrijk om te weten

 • Let, voordat je een koordgordijn koopt, op de eigenschappen van het gordijn. Niet elk koordgordijn is weerbestendig. En kralendraden horen niet thuis in een kinderkamer. Er zijn een paar criteria die je niet mag negeren.
 • Vormgeving is niet onbelangrijk bij de keuze van een koordgordijn. Elk gordijn verandert de sfeer van de kamer. Dankzij de ruime keuze aan kleuren, vormen en materialen zijn er geen grenzen aan creativiteit.
 • Het gewicht van de draden is van cruciaal belang voor het knopen en knopen. Zware draden trekken het gewicht naar beneden en knopen meestal minder dan lichte draden.

Gordijn: Onze selectie

Shopgids Gordijn: Alles wat je moet weten

Dankzij deze vier koopcriteria zul je op lange termijn tevreden zijn met je koordgordijn:

Om te begrijpen waarom deze criteria belangrijk zijn, gaan we er wat dieper op in:

Het beslag van het koordgordijn

Als je een gordijn mooi vindt, let dan op hoe het aangebracht is. Als je thuis gordijnrails hebt, hebben draadgordijnen met oogjes weinig zin. Het materiaal van de draden is ook belangrijk. Als het gordijn voor buiten bestemd is, moet het product weerbestendig zijn.

De functie van het snaargordijn

Afhankelijk van waar het koordgordijn moet komen, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Kralengordijnen horen beslist niet in een kinderkamer te hangen. In de tuin maken de elegante gordijnen een geweldige indruk, maar in de regel zijn ze niet weerbestendig. Voor buiten zijn klassieke draadgordijnen of gordijnen met effen draden de beste keus.

Het ontwerp van draadgordijnen

Vormgeving is een belangrijk kenmerk bij de keuze van een gordijn. Denk na over de stijl die je in je huis hebt of de stijl die je in huis wilt halen. Draden met hout of kleine stenen passen perfect in een industriële of rustieke woonstijl. Kralen, kleine bloemen of vlinders maken het plat er elegant en romantisch uit. Macramé gordijnen geven de kamer een gezellige boho stijl.

Het gewicht van de draden

Als je gordijnen met draad koopt, moet je erop letten dat de afzonderlijke draden zo zwaar mogelijk zijn. Dit voorkomt dat de afzonderlijke draden in de knoop raken.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

In dit artikel verduidelijken we de belangrijkste vragen over het kopen van een snaargordijn. We hebben de belangrijkste vragen beantwoord om je te helpen het juiste koordgordijn te vinden.

Waarvoor is een koordgordijn geschikt?

Strijkgordijnen hebben tegenwoordig verschillende functies. Ten eerste worden ze vaak aan balkondeuren bevestigd om ongewenste insecten uit de flat te houden. De draden moeten echter heel dicht op elkaar gelegd worden om insecten af te weren.

Bovendien zorgen de gordijnen voor decoratieve privacy. Nieuwsgierige blikken van buiten hebben geen schijn van kans. Maar de gordijnen zijn ook geschikt als ruimteverdeler. Deze methode is vooral populair in studentenkamers.

Hoe was ik een koordgordijn?

Het is het beste om de koordgordijnen regelmatig te wassen, dan is het voldoende om ze met de hand schoon te houden. Los hiervoor een mild afwasmiddel op in lauw water en beweeg het gordijn heen en weer in de badkamer. Deze bewegingen maken stof en vuil in het water los. Om te drogen moet het draadjesgordijn weer opgehangen worden.

Wassen in de machine is iets tijdrovender. Om te voorkomen dat de draden in de knoop raken, vlecht je verschillende draden samen. Om zeker te zijn dat er niets stuk gaat, kan het gordijn in een wasnet worden gedaan. Verminder het centrifugetoerental tot maximaal 900 omwentelingen, anders loop je het risico je draadgordijn te vernielen.

Welke soorten koordgordijnen zijn er?

Elk type koordgordijn is mooi op zijn eigen manier. De verschillende kleuren en vormen, helpen de gordijnen om een comeback te maken. In de regel zijn er naast de klassieke draden nog twee andere soorten die je huis er magisch uit laten zien.

 • Zijdendraden: Zijden draden, versierd met kralen, vlinders of bloemen, zien er prachtig uit en veranderen de stijl van het doorsnee interieur.
 • Gordijnen met vaste draad: Hout, stoffen versiering of plastic wordt aan een dunne metaaldraad bevestigd.
 • Kettinggordijnen: Deze gordijnen zijn gemaakt van zware en opvallende kettingen en worden meestal gebruikt als wandbekleding.

fadenvorhang-test

Tegenwoordig zijn er garengordijnen met geweldige effecten. De kleine lichtjes geven de kamer iets magisch. (Image source: Winston Chen / Unsplash)

Hoeveel kost een koordgordijn?

Als het om koordgordijnen gaat, is goedkoop niet altijd goed. Hier moet de complete fabricage op gebreken gecontroleerd worden. Controleer het materiaal van de schroefdraden en hoe ze bevestigd zijn. Voor gordijnen met rails moet het glijden getest worden.

Type Prijsklasse
Zijden draden 8,00 tot 14,00 euro
Gordijnen met vaste draden 15,00 tot 40,00 euro
 Kettinggordijnen 80,00 bis 140,00 Euro

Er zijn ook goedkope draadgordijnen met een bevredigende technologie. Uiteindelijk is het aan ieder individu om te beslissen hoeveel geld hij bereid is uit te geven.

Wat zijn de alternatieven voor het gordijn?

Het enige alternatief voor het koordgordijn is het klassieke gordijn om ramen te verduisteren. Als u op zoek bent naar een ruimteverdeler, worden hiervoor vaak planken gebruikt. Maar tegenwoordig zijn er ook mooie en creatieve ruimteverdelers, bijvoorbeeld:

 • Scherm
 • Planten
 • Open haarden
 • Schuifdeuren
 • Muur van sheetrock

Hoe maak ik zelf een gordijn?

Als je niets geschikts kunt vinden, kun je de gordijnen ook zelf maken. Het is het beste om een gordijnroede naar keuze te gebruiken. Zorg ervoor dat de draden lang en dicht zijn, zodat u verschillende kleine voorwerpen kunt bevestigen. Gekleurde glaskralen, schelpen of stukjes hout zijn hier goed voor. Het meest tijdrovende deel is het bevestigen van de afzonderlijke draden aan de staaf. Deze variatie werkt ook met draaddraden. 

Samenvatting

Strenggordijnen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Ze zijn geschikt als raam- en deurdecoratie, maar ook als kamerschermen en insectenhorren. Gemakkelijk ophangen en verwijderen is gegarandeerd bij elk model. Inkorten kan iedereen thuis doen.

De draadgordijnen zijn een geweldige blikvanger. Ze geven uw huis een frisse wind en zorgen voor afwisseling. En met de gordijnen kun je een bepaalde stijl benadrukken. Door de vele mogelijkheden op de markt, zult u het perfecte gordijn vinden waar u lang plezier van zult hebben.

Foto bron: Kinga Cichewicz / Unsplash

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies