Laatst bijgewerkt: 14-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

18Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

51Verzamelde opmerkingen

Welkom in Sweetesthome! Als je een deurbel zoekt die je gemakkelijk op de meest uiteenlopende plaatsen in je huis of kantoor kunt installeren, ben je hier op de juiste plaats. In het artikel van vandaag gaan we ons bezighouden met de draadloze deurbel.

Hieronder kom je te weten hoe hij werkt, wat de voor- en nadelen zijn en hoe je de beste draadloze deurbel kiest en koopt die vandaag op de markt is.
Belangrijk om te weten

 • De draadloze deurbel is praktischer en veelzijdiger, want hij kan overal gemakkelijk geïnstalleerd worden en is niet afhankelijk van elektrische bedrading.
 • Meer dan alleen een deurbel, kan dit apparaat zelfs helpen bij de veiligheid van ouderen en zwakken.
 • Om er zeker van te zijn dat je de beste deurbel koopt volgens je doel, let je op de extra functies en het aantal beltonen en de volumeniveaus die in het apparaat aanwezig zijn.

Draadloze deurbel: Onze selectie

Shopgids Draadloze deurbel: Alles wat je moet weten

Bij het installeren van een deurbel, of het inruilen ervan voor een nieuwe, moet je rekening houden met een paar variabelen, zoals de plaats van installatie en de functies van het apparaat. Als het nu de bedoeling is een veelzijdige deurbel te hebben, die overal geplaatst kan worden, dan is het ideale model draadloos.

Tegenwoordig zijn er verschillende modellen draadloze deurbellen te koop. Alvorens het beste model te kiezen, nodigen we je uit om te begrijpen wat de belangrijkste mogelijkheden zijn en hoe dit type deurbel werkt.

Mulher tocando a campainha.

De draadloze deurbel is veelzijdig en praktisch. (Bron: Auremar: 12647974/ 123rf.com)

Hoe werkt de draadloze deurbel?

De draadloze deurbel is geen nieuwigheid op de markt, maar toch is hij nog weinig bekend. Het is een moderner en veelzijdiger toestel, omdat het werkt op batterijen en dus geen elektrische installatie nodig heeft.

In het algemeen bestaat de draadloze deurbel uit twee delen: de buitenmodule, die buiten het pand geïnstalleerd wordt en door de bezoeker geactiveerd wordt; en de binnenmodule, de ontvanger genoemd, die de bel binnen in de woning of het kantoor weergeeft.

In het algemeen kan de draadloze deurbel verbonden worden met een of meer ontvangers. Maar als het tijd is om te kopen, zul je merken dat de meeste merken er maar één aanbieden.

Feit blijft dat de draadloze deurbel overal geïnstalleerd kan worden, ook waar geen elektrische bedrading is.

Dedo tocando a campainha.

De draadloze deurbel heeft in principe een triggermodule en een interne. (Bron: Nandeenopparit: 33367491/ 123rf.com)

Maar het is niet alleen de manier van installeren van de draadloze deurbel die veelzijdig is. Zijn werkingswijze is ook.

Als de draadloze deurbel wordt geactiveerd, wordt het geluid via Wi-Fi of radiofrequentie op de ontvanger afgevuurd. Op sommige modellen is het ook mogelijk dat de draadloze deurbel verlichting en zelfs trillen activeert. Niet te vergeten is dat de meeste waterdicht zijn.

Hiermee is duidelijk dat de variëteit van dit type deurbel vrij groot is. Sommige modellen bijvoorbeeld hebben zelfs een afstandsbediening, waarmee je het belvolume van een afstand kunt regelen.

Bovendien is het aantal verschillende beltonen ook vrij groot, zodat je het geluid zelf kunt aanpassen.

Welke batterijtypes en voltages zijn er voor de draadloze deurbel?

Zoals we gezien hebben, kan de draadloze deurbel op batterijen of op batterijen werken. Maar deze werkingsstand heeft betrekking op de externe module van het apparaat.

Sommige modellen zijn bijvoorbeeld al uitgerust met een krachtige batterij die naar schatting tot 1 jaar meegaat. Andere deurbellen werken echter op AA batterijen, die verwisseld kunnen worden.

Nu moet je, als het gaat om de interne module van de draadloze deurbel, letten op het voltage van de plaats. Dit komt omdat de ontvanger in een stopcontact gestoken moet worden.

In het algemeen is het ja mogelijk om draadloze deurbel modellen te vinden die bivolt zijn. Maar omdat dit geen regel is, raden we je aan de productbeschrijving te raadplegen voor deze informatie.

Waar en hoe installeer je een draadloze deurbel?

De veelzijdigheid van een draadloze deurbel is te danken aan het gemak waarmee hij geïnstalleerd wordt. Omdat er geen draden in zitten, kan dit apparaat op de meest uiteenlopende plaatsen geplaatst worden, zowel buiten als in afgesloten ruimten.

Dat wil zeggen dat de draadloze deurbel vooral functioneel is voor omgevingen waar geen draden zijn.

Je kunt de draadloze deurbel bijvoorbeeld buiten het huis installeren, aan de muur, de poort, aan hekken, of bij de ingang van flats, naast de deur.

Homem instalando interfone.

In tegenstelling tot deurbellen en intercoms met bedrading, is de installatie van een draadloze deurbel eenvoudig en snel. (Bron: Auremar / 123rf.com)

Om de externe module te installeren, waarop bezoekers de bel zullen laten afgaan, zijn er enkele mogelijkheden die variëren naargelang het merk van de fabrikant. Maar over het algemeen hoef je de draadloze deurbel alleen maar aan de muur te bevestigen met behulp van schroeven of dubbelzijdig plakband.

Over het algemeen worden bij de aankoop van de draadloze deurbel installatiepakketten (schroeven of plakband) meegeleverd.

Hiermee hoef je voor de installatie geen muren te breken en geen elektrische kabels te gebruiken. Zoals we gezien hebben moet de ontvanger in een stopcontact gestoken worden.

Tip: De deurbel kan ook de inrichting of het uiterlijk van de omgeving samenstellen.

Tegenwoordig zijn er modellen in wit, zilver en zwart. Sommige modellen hebben zelfs prints en decoratieve ontwerpen.

Toch is het de moeite op te letten als er tussen de plaats van installatie van de buiten- en binnenmodule obstakels staan.

Dit komt omdat muren, bomen, muren, enz. de activering en het bereik van het geluid van de draadloze deurbel kunnen verstoren, vooral bij modellen die op radiofrequentie werken.

Wat zijn de andere toepassingen van een draadloze deurbel?

Behalve om te dienen om een bezoeker aan te kondigen, thuis of op kantoor, kan de draadloze deurbel nog andere voordelen opleveren. We sommen de belangrijkste hieronder op

 • Veiligheid van ouderen: Door de externe module van de draadloze deurbel naast het bed van een bejaarde of zieke te installeren, zal deze hem kunnen activeren wanneer hij hulp nodig heeft van een begeleider of verzorger;
 • Rustige plaatsen: Voor omgevingen die stilte vereisen, zoals kantoren en klinieken, kun je met de draadloze deurbel de interne module voor een bepaalde tijd loskoppelen;
 • Noodsituaties: Als de bedrading in je huis beschadigd is en je om de een of andere reden moet wachten om ze te laten repareren, kan een draadloze deurbel als onmiddellijke oplossing dienen.

Is een draadloze deurbel echt de moeite waard?

Zoals we tot nu toe gezien hebben, zijn er veel voordelen aan een draadloze deurbel. Ten eerste omdat dit type deurbel geen kleine reparaties en herstellingen aan de bedrading nodig heeft. Ten tweede omdat het apparaat geïnstalleerd kan worden waar je maar wilt en op een eenvoudige manier.

Een ander voordeel is dat de draadloze deurbel over het algemeen een groot bereik heeft, veel keuzemogelijkheden voor beltonen en volumes, en functies die de veiligheid van de plaats versterken. Een goed voorbeeld is de video deurbel, die ook als toveroog werkt.

Er zijn echter ook enkele nadelen. Als jij en je buurman de draadloze deurbel hebben, is het mogelijk dat er signaalstoring optreedt.

Bijvoorbeeld, als iemand het apparaat in het huis naast je activeert, kan je deurbel uiteindelijk ook geactiveerd worden.

Een ander negatief punt is dat, hoewel de fabrikanten een bepaald geluidsbereik garanderen, het rinkelen van de deurbel soms korter uitvalt dan beloofd.

Om samen te vatten hebben we een tabel gemaakt die de belangrijkste positieve en negatieve punten van de draadloze deurbel weergeeft. Zie:

Voordelen
 • Kan overal geïnstalleerd worden
 • Vereist geen elektrische bedrading
 • Er zijn veel modellen
 • Grote verscheidenheid aan beltonen en volumes
Nadelen
 • Er kan interferentie zijn
 • Bereik is niet altijd zoals beloofd

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Oké, nu ken je de voordelen van een draadloze deurbel. Maar als het erom gaat het beste model te kiezen, moet je de criteria kennen die het ene van het andere onderscheiden. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet. Bekijk ze hier:

Hieronder leggen we uit hoe je met elk van deze aspecten rekening kunt houden.

Functies

Als je een draadloze deurbel gaat kopen, kom je verschillende types tegen die je kunt indelen naar hun functionaliteiten. Bekijk de populairste opties en hun eigenschappen hieronder

 • Traditionele draadloze deurbel: Dit type is het eenvoudigst en vervult de basisfunctie van een deurbel, namelijk het aankondigen van de bezoeker door middel van een melodie;
 • Draadloze deurbelmet LED: Sommige modellen activeren, behalve het geluid, ook een LED licht in de ontvanger als signaalgever;
 • Draadlozedraagbare deurbel: In deze categorie wordt de deurbel geleverd met een draagbare ontvanger, die kan trillen, en ideaal is om in je zak te dragen;
 • Draadloze deurbelmet camera: Sommige draadloze deurbellen hebben een geïntegreerde videocamera, die de veiligheid verhoogt.

Belwijze

Bij het kiezen van de beste draadloze deurbel moet je ook de belwijze analyseren.

In dit aspect vind je keuzemogelijkheden die tussen één en tot wel 48 verschillende belwijzen bieden.

Bereik

Een ander criterium dat de ene deurbel van de andere onderscheidt is het belbereik. De gemiddelde draadloze deurbel kan tot op 45 meter afstand gehoord worden. Maar zoals we gezien hebben hangt het bereik af van de hoeveelheid obstakels die er kunnen zijn.

Zo bieden fabrikanten modellen aan waarvan het bereik varieert van 30 meter in omgevingen met obstakels tot wel 100 meter op plaatsen zonder obstakels.

Volumeniveaus

Om er zeker van te zijn dat je de deurbel ook werkelijk hoort, kies je een model met enige variatie in volumeniveau.

De meest complete bieden tot vijf volumeniveaus, wat belangrijk kan zijn als je het geluid op grote afstand moet horen of het op strategische momenten moet verminderen.

Kies waar mogelijk voor door Anatel gecertificeerde modellen.

Geef ook de voorkeur aan toestellen die geen last hebben van storingen die door andere deurbellen worden opgewekt.

Afina, zoals we gezien hebben kan, afhankelijk van het model, ongewenst aanbellen optreden als er meer dan één draadloze deurbel in dezelfde regio is.

Garantie Controleer ten slotte of de gekozen draadloze deurbel in je regio garantie en gespecialiseerde technische hulp biedt. Omdat het een door batterijen aangedreven toestel is, kunnen er immers technische problemen optreden.

(Zichtbare afbeelding bron: brandonkleinvideo/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies