Last updated: 05-08-2021

How we pick our products

19Products analyzed

28Hours invested

9Studies researched

85Comments collected

Ze zijn een praktisch hulpmiddel voor de douche en andere gladde oppervlakken: Doucheknijpers. Ze worden gebruikt om vocht uit materialen te verwijderen en te beschermen tegen kalkaanslag en bacteriën. Douchegrijpers helpen ook om tegels in de douche of badkamer schoon te maken.

In dit artikel stellen we verschillende douche-uitknijpers voor, welke geschikt is voor wie en waar je vooral op moet letten voor je ze koopt. We beantwoorden ook veel gestelde vragen over douchewissers.
De belangrijkste feiten in het kort

  • Douchepersen zijn er in verschillende maten en materialen.
  • Belangrijke aankoopcriteria zijn de hardheid van de rubber lip en de te reinigen oppervlakken.
  • Douchewipes zijn er in verschillende prijsklassen, die vooral bepaald worden door de materiaalkeuze.

Douchewisser: Onze selectie

Koop- en beoordelingscriteria voor douchewipes

Opdat je niet overweldigd wordt bij het kopen van een douchewisser, hebben we de belangrijkste koopcriteria op een rijtje gezet. Deze zijn als volgt:

Met deze koopcriteria zou je snel de juiste douchewisser voor je moeten vinden.

Materiaal

Of ze nu zwart, wit of roestvrij staal zijn. Doucheknijpers zijn er in verschillende kleuren en materialen. Het belangrijkste kenmerk is natuurlijk de rubberen bekleding, die het residu van de wanden moet krijgen. De afzonderlijke knijpers verschillen in materiaalkeuze en in de hardheid van de rubber bekleding.

Een harde rubber bekleding is bijzonder geschikt voor gladde oppervlakken en wanneer je veel druk op een plek wilt uitoefenen.

Grootte van het wisoppervlak

Een essentiële factor bij het kiezen van de juiste douchewisser is de grootte van het veegoppervlak. Hoe meer er te “reinigen” is, hoe zinvoller een grotere zuigmond natuurlijk is. In de regel zijn de veegvlakken ongeveer 30 cm. lang.

Gewicht

Het gewicht van zulke kleine huishoudhulpen is nogal subjectief. Duurdere douchewipes met hoogwaardiger materiaal wegen echter meer en zijn daardoor gemakkelijker te hanteren.

Wendbaarheid

Voor veel gebruikers van een douchewisser zal hanteerbaarheid een doorslaggevende factor zijn bij hun keuze, naast het uiterlijk. Een toestel dat vaak gebruikt wordt moet goed in de hand liggen en een prettige vorm en materiaalkeuze hebben.

Gids: Veel gestelde vragen over douchewissers uitvoerig beantwoord

In deze gids willen we de belangrijkste vragen over douchewipes beantwoorden.

Welke soorten douchewissers zijn er?

Doucheknijpers zijn er in verschillende maten. De meeste hebben een lengte van ongeveer 30 cm. Het handvat is het belangrijkste onderscheidende kenmerk. Knijpers van hoge kwaliteit steunen meestal op een handvat van metaal. Er zijn er echter ook met een plastic houder.

Abzieher Dusche

Zodat je altijd een helder zicht hebt: Douchegrijpers maken het dagelijks leven veel gemakkelijker en zijn veelzijdig. (Beeldbron: unsplash / Patrick Hendy)

Waar moet ik op letten voor ik iets koop?

Alvorens te kopen moet je bedenken welke oppervlakken je wilt schoonmaken en hoe groot het te reinigen oppervlak is. Hoe groter de te reinigen oppervlakte, hoe groter de douchewisser of de lengte van de wislip moet zijn.

Wat kost een douchewisser?

De prijs van een wisser wordt vooral bepaald door de gebruikte materialen, want de verschillen in functionaliteit van de afzonderlijke wissers zijn meestal marginaal. De prijzen van de douchewipes worden in de volgende tabel in het kort getoond, van lage prijs naar hoge prijs.

Prijsklasse Beschikbare producten
Laag geprijsd (5 – 15 €) eenvoudig productontwerp, goedkope materialen
Middelhoog geprijsd (15 – 25 €) materialen van hoge kwaliteit
Hoog geprijsd (vanaf 25 €) hoogwaardige en stabiele materialen, aantrekkelijk ontwerp

Zelfs in het middenprijssegment zijn er veel modellen van hoge kwaliteit met goede eigenschappen en aantrekkelijke vormgeving.

Conclusie

Knijpers voor de douche zijn een praktische dagelijkse hulp, want ze zijn niet alleen geschikt voor de douche. Het maakt niet uit of het voor autoruiten is, voor tegels in de badkamer of in de keuken. Ze kunnen overal gebruikt worden. Alvorens te kopen moet men eerst nagaan hoe groot de te “reinigen” oppervlakte is.

Hoe meer oppervlakte, hoe groter het veegoppervlak van de toekomstige wisser moet zijn. In onze vergelijking van middelhoog geprijsde producten waren er veel die een goede hanteerbaarheid, een chique vormgeving en hoogwaardige materialen combineren.

Beeldbron: unsplash / HausPhotoMedia

Reviews