Laatst bijgewerkt: 14-08-2021

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

21Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

64Verzamelde opmerkingen

Koffie is een deel van ieders dagelijks leven geworden, omdat we het beschouwen als de beste energizer die er kan bestaan, en daarom hebben we het vandaag in Sweetesthome over dolce gusto koffiemachines, een product dat de bereiding van je koffies aangenamer en sneller maakt. Bedankt dat je ons leest en wees steeds attent op elke nieuwe levering.

Dit product heeft niet alleen ongelooflijke functies die je ervaring bij het gebruik ervan heerlijk maken, want het is niet erg ingewikkeld in het gebruik en hun koffies komen er altijd zo heerlijk uit als je verwacht, bijna zonder dat je er iets aan hoeft te doen, want ze werken volautomatisch.

Bovendien willen we het hebben over de beste modellen die je op de markt kunt vinden, zodat je je bij je aankoop helemaal zeker voelt van het product dat je gaat kopen en welk het beste bij je behoeften en je verwachtingen past. Omdat we willen dat je de beste producten koopt.
Eerst het belangrijkste

 • De dolce gusto koffiemachines zijn een soort koffiemachines waarmee de bereiding veel sneller gaat. Je kunt er warme of koude koffie mee bereiden en hun formaat is ideaal voor elk type keuken.
 • Er zijn veel modellen van dit prachtige koffiezetapparaat, maar de belangrijkste vergelijkingspunten zijn de Piccolo, de Genio en de Mini me, die te onderscheiden zijn naar hun prijs, hun geautomatiseerd systeem, en andere aspecten.
 • Alvorens je dolce gusto koffiezetapparaat te kopen, moet je rekening houden met verschillende aspecten, zoals de capsules, de temperatuurschakelaar, enz. want als je die kent, krijg je een beter beeld van het product, zodat je de keuze kunt maken die het beste bij je past.

Dolce gusto koffiemachine: Onze selectie

Shopgids Dolce Gusto koffiemachine: Alles wat je moet weten

We willen dat je je meer dan zeker voelt over het product dat je koopt en om dat te bereiken kun je je het beste heel goed informeren over de eigenschappen ervan, dus hebben we vandaag een koopgids samengesteld met informatie waarvan we denken dat je die moet weten.

Je kunt in je Dolce Taste koffiezetapparaat de heerlijkste soorten koffie bereiden op een gemakkelijke en snelle manier. (Foto: georgerudy/ 123rf.com)

Wat is een Dolce Gusto koffiezetapparaat?

Dolce Gusto koffiezetapparaten zijn een soort koffiezetapparaat waarmee de koffiebereiding veel sneller gaat. Deze koffiezetapparaten bereiden koffie met behulp van capsules die erin geplaatst worden, deze kunnen verschillende soorten smaken hebben, zodat je de koffie kunt bereiden die je het lekkerst vindt.

Deze koffiezetapparaten zijn heel praktisch en heel gemakkelijk in het gebruik, ze hebben ook een perfect formaat voor alle soorten keukens, dus als je een kleine keuken hebt, is dit koffiezetapparaat ideaal voor je, want ze nemen niet te veel plaats in en bovendien weten we dat je nooit een bondgenoot nodig hebt om je heerlijke dagelijkse koffie te bereiden.

Wat zijn de voordelen van een Dolce Gusto koffiezetapparaat?

Het belangrijkste voordeel van dit prachtige koffiezetapparaat is dat je er niet alleen de heerlijkste warme koffies mee kunt bereiden, maar ook ijskoude, voor de dagen dat de warmte en energie niet aan je zijde staan; we kunnen dus zeggen dat het een heel veelzijdig koffiezetapparaat is.

Een ander uitstekend voordeel van de dolce gusto koffiezetapparaten, is dat ze volautomatisch zijn, zodat je rustig kunt zitten zonder je zorgen te maken dat het water overloopt tijdens de bereiding van je koffie. Deze koffiemachine is ongetwijfeld de perfecte keuze voor wie niet veel tijd heeft.

Voordelen
 • Ze zijn praktisch
 • Ze zijn gemakkelijk in het gebruik
 • Je kunt er warme en koude koffie mee bereiden
Nadelen
 • Ze zijn duur
 • Ze vergen onderhoud
 • Ze moeten na elk gebruik schoongemaakt worden

Dolce gusto koffiemachine Piccolo, Genio of Mini me – Waar moet je op letten?

Er zijn veel modellen van dit prachtige koffiezetapparaat, maar de belangrijkste vergelijkingen worden gemaakt tussen deze 3 soorten, dus vinden we het belangrijk dat je ze perfect kent, zodat je bij je aankoop zekerder bent van je keuze.

Piccolo dolce gusto koffiezetapparaat: Dit model is een van de eenvoudigste die je onder de dolce gusto koffiezetapparaten vindt, want het heeft niet zoveel mogelijkheden als de andere en bovendien zijn ze niet automatisch, dus je moet de doses zelf afmeten, maar ze werken uitstekend en zijn zeer betaalbaar.

Genio dolce gusto koffiezetapparaat: Dit is ongetwijfeld een van de populairste modellen, en behalve dat het volautomatisch is, heeft het een functie waarmee je je koffie veel meer naar eigen smaak kunt afmeten, in tegenstelling tot de andere modellen. Uiterlijk is hij identiek aan de Piccolo, maar de inwendige kenmerken veranderen.

Mini me dolce gusto koffiezetapparaat: Dit laatste model is heel elegant. Hij is volautomatisch, dus je dagelijkse koffie zetten wordt meer dan een fluitje van een cent, want hij doet al het werk. Hij is vrij klein van formaat, dus hij staat mooi in elke soort ruimte en is net zo efficiënt als de andere.

Dolce gusto koffiezetapparaat Piccolo Dolce gusto koffiezetapparaat genio Dolce gusto koffiezetapparaat Mini me
Price Low Medium Medium
Automatic No Ja Ja
Compacth Ja Ja Ja

Wat is het verschil tussen Dolce Gusto koffiecapsules?

Dolce Gusto koffiemachines hebben, anders dan een gewone koffiemachine, koffiecapsules, die in een reservoir worden gedaan en afhankelijk van hoe je het lekker vindt, kun je het bereiden. In het algemeen bevatten ze altijd 16 capsules, allemaal van dezelfde smaak.

De capsules van deze koffiemachines kunnen verschillende smaken hebben en vereisen daarom verschillende bereidingen, die altijd aangegeven worden op het papier waarmee ze verzegeld zijn. Ze zijn in elke supermarkt te koop en komen meestal in 16 tot 30 eenheden.

Voordat je je koffie bereidt, moet je weten dat elke capsule slechts één kop koffie oplevert, dus als je koffie denkt te bereiden om met het gezin van te genieten, moet je voor elk van hen een capsule gebruiken.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

We willen dat je ervaring bij de aankoop van je dolce gusto koffiemachine meer dan de moeite waard is, dus vinden we het heel belangrijk je op de hoogte te brengen van de verschillende aspecten waarmee je rekening moet houden voor je je aankoop doet, om er zeker van te zijn dat het een compleet succes wordt.

Meest populaire smaken

Dankzij de heerlijke capsules kunnen we onze drankjes bereiden. In de loop van de tijd hebben verschillende merken zich beziggehouden met het maken van verschillende smaken in de capsules, om wat meer variatie te geven aan degenen die dagelijks koffie bereiden, maar er zijn 4 smaken die het populairst zijn en het meest gekocht worden:

 • Cappuccino capsule
 • Espresso capsule
 • Frapuccino capsule
 • Intense espresso capsule

De dolce gusto koffiemachines zijn een soort koffiezetapparaten waarmee de koffiebereiding veel sneller gaat.
(Foto: HanN/ Flickr.com)

Temperatuurschakelaar

Je moet goed beoordelen hoe deze schakelaar werkt, want het is de sleutel om je koffie te krijgen zoals je hem wilt, anders maak je misschien een grote fout en verspil je een capsule.

Zoals we al gezegd hebben, kunnen dolce gusto koffiemachines zowel warme als koude koffie bereiden, wat niet mogelijk zou zijn zonder de hulp van deze schakelaar. Je kunt de koude kant aan de ene kant en de warme kant aan de andere kant activeren, afhankelijk van de soort drank die je wilt drinken.

Waterreservoir

Het waterreservoir van de dolce gusto koffiemachines heeft een inhoud van ongeveer 1 liter, natuurlijk kun je, als je niet zoveel nodig hebt, altijd zoveel water toevoegen als je beter uitkomt.

Het reservoir is gemaakt van een vrij bestendig halfhard plastic, zodat je je op je gemak kunt voelen als het koffiezetapparaat water begint te koken, want het zal niet op elk moment barsten.

Het grootste voordeel van dit prachtige koffiezetapparaat is dat je er niet alleen de heerlijkste warme koffiesoorten mee kunt bereiden, maar ook ijsjes.
(Foto: serezniy/ 123rf.com)

Garantie

Alvorens tot aankoop over te gaan raden we je aan je ervan te vergewissen dat je koffiezetapparaat een garantie heeft voor het geval er iets misgaat, want als je niet goed weet hoe je dit soort koffiezetapparaat moet gebruiken kunnen er in het algemeen bepaalde ongelukken gebeuren die het apparaat verslechteren.

Er zijn verschillende winkels waar ze een volledige garantie geven voor het geval het product vanaf de fabriek een defect heeft. Deze garanties kunnen een omruiling, onderhoud of volledige terugbetaling van je geld bieden.

(Zichtbare foto: Sabrinarck/ 123rf.com)

Recensies