Last updated: 17-12-2020

How we pick our products

14Products analyzed

29Hours invested

3Studies researched

77Comments collected

We kennen ze allemaal, de digitale wekkers. Misschien twijfel je wel of je een digitale wekker nodig hebt, of wil je een nieuwe wekker kopen voor een van de slaapkamers bij jou thuis. Digitale wekkers verschillen erg van analoge wekkers. De digitale modellen zijn tot op de minuut precies in te stellen en makkelijk af te lezen in het donker. Ze helpen je om stipt op tijd uit bed te komen of klusjes uit te voeren.

Het is niet voor iedereen eenvoudig om ‘s ochtends op te staan. Speciaal voor dit soort mensen is een digitale wekker een effectieve bondgenoot. Als je zoveel mogelijk uit het apparaat wilt halen en de wekker wilt vinden die het beste bij je past, is het belangrijk dat je voldoende aandacht besteedt aan je keuze. In deze shopgids vind je alle informatie die je nodig hebt om de digitale wekker naar wens te vinden.
Belangrijk om te weten

  • Als je een digitale wekker koopt, is het belangrijkste dat het apparaat getrouw de functie vervult waarvoor het is gemaakt: je ‘s ochtends wakker maken. Als dit inderdaad je doel is, zorg er dan voor dat je een wekker kiest die je helpt om uit bed te komen. In deze shopgids zul je daarnaast zien, dat digitale wekkers nog veel meer functies bieden.
  • Kijk goed naar de technische specificaties, voordat je een digitale wekker kiest. Het is een apparaat dat je gebruikt voor misschien wel een van je minst favoriete bezigheden van de dag. We raden aan om voor een model te kiezen dat tegen een stootje of tegen vallen kan. Een goede wekker is een investering op de lange termijn.
  • Houd bij het kiezen van een digitale wekker rekening met je behoeften en eerdere ervaringen. Mogelijk heb je een sluimerfunctie nodig, als je niet direct je bed uit kunt komen, of vind je goede speakers belangrijk. Het kan ook zijn dat je een groot beeldscherm nodig hebt of een wekker die geleidelijk de kamer verlicht.

Onze selectie: De beste digitale wekkers op de markt

Er zijn veel verschillende soorten digitale wekkers op de markt. Het is daarom niet altijd gemakkelijk om de wekker te vinden die het beste bij je past. Om je hierbij te helpen, vind je hieronder een selectie met onze favoriete modellen die op de markt verkrijgbaar zijn. Van iedere wekker vind je een beschrijving van de belangrijkste functies en kenmerken. Zo kun je een verstandige beslissing nemen en het alarm kiezen dat goed bij je past.

Onze favoriete traditionele digitale wekker

Ben je op zoek naar een traditioneel model, zonder al teveel poespas en voor een voordelige prijs? Dan is de digitale wekker van Nikkei jouw model. Het is een compacte en betrouwbare wekker die er vooral op gericht is om jou op tijd je bed uit te krijgen.

Voor een zeer betaalbare prijs krijg je een wekker die je op de vooraf ingestelde tijd wekt. Het eenvoudige ontwerp past thuis in elke slaapkamer. De alarmklok heeft een snooze-functie en batterij back-up.

De beste digitale wekker voor gadget-fans

De digitale wekker van Fortnite valt op door zijn prachtige design. De wekker is versierd met de figuren van Fortnite. Leuk voor de echte fans! De wekker toont naast de tijd ook de temperatuur en datum. De wekker heeft bovendien een ingebouwde LED-verlichting die van kleur verandert.

Het apparaat is eenvoudig in te stellen, de fabrikant heeft zelfs een video gemaakt om je hierbij te helpen. De klok in de video heeft niet het Fortnite-design, maar werkt wel hetzelfde.

De beste digitale wekker op batterijen

Met deze uiterst functionele digitale wekker van JustAnotherProduct kom je nooit meer te laat. Dankzij het fraaie design past de alarmklok zonder probleem in de slaapkamer, badkamer, woonkamer, studeerkamer of op kantoor.

Is wit toch niet helemaal jouw kleur? Geen probleem, de klok is in verschillende kleuren verkrijgbaar. De wekker werkt op batterijen en is daarom eenvoudig te verplaatsen. Het apparaat heeft ook een temperatuur-, snooze- en verlichtingsfunctie.

De beste digitale wekkerradio met digitaal ontvangst

De Sony XDR-C1DBP digitale wekker heeft een zeer stijlvol ontwerp. Het is daarmee niet alleen een klok, maar ook een geweldig decoratie-item voor je slaapkamer. Het grootste voordeel aan deze wekker vinden we echter de geluidskwaliteit van het apparaat. Met de Sony XDR-C1DBP word je heerlijk gewekt met je favoriete radiostations.

Deze DAB+ wekkerradio geeft muziek zonder ruis en kan tot vijf digitale voorkeurszenders opslaan. De wekker heeft bovendien een USB-poort voor het opladen van smartphones.

Shopgids: Alles wat je moet weten over digitale wekkers

Als je overweegt een digitale wekker te kopen, moet je je beseffen dat dit geen eenvoudige beslissing is. Het kiezen van een apparaat dat zo’n belangrijke rol in je dagelijkse routine zal spelen, vereist een kleine inspanning. Het is daarom handig om de belangrijkste kenmerken, functies en andere details van een digitale wekker te kennen. In het volgende gedeelte vind je alle informatie die je nodig hebt om een geschikte keuze te maken.

Digitale wekker

De meeste digitale wekkers hebben een snooze-knop. Handig als je nog even wilt blijven liggen als de wekker voor de eerste keer afgaat.
(Bron: Christian Delbert: 65999305/ 123rf.com)

Wat is een digitale wekker en waarom zou je er een kopen?

Een wekker is een klok, die op een vooraf ingesteld tijdstip een geluid- of een ander signaal geeft, met het doel de gebruiker te wekken. Een wekker kun je ook gebruiken om bepaalde klusjes op een bepaald tijdstip uit te voeren. Er zijn verschillende soorten wekkers. Een digitale wekker is een wekker die je tot op de minuut of seconde precies in kunt stellen en waarmee je de tijd ook in het donker gemakkelijk afleest. Naast het wekken van de gebruiker kun je met de meest moderne modellen bijvoorbeeld ook de datum en temperatuur van de kamer aflezen.

Andere wekkers hebben een speciale wake-up light, zodat je nog makkelijker wakker wordt. Een ander opmerkelijk kenmerk van deze apparaten is dat ze er in veel verschillende soorten en maten zijn. Je vindt talloze ontwerpen en functies die kunnen worden aangepast aan je routine of voorkeuren. In veel gevallen zijn ze gemaakt van milieuvriendelijke ecologische materialen. Veel wekkers hebben bovendien energiebesparende systemen.

Wat is beter, een digitale of een analoge wekker?

Het kan zijn dat je nog niet helemaal zeker weet of je liever een digitale of een analoge wekker koopt. Het antwoord op deze vraag hangt grotendeels af van je esthetische voorkeuren en andere behoeften. Analoge wekkers worden vooral ontworpen om de tijd aan te duiden en een alarm af te laten gaan. Een digitale wekker daarentegen kan nog veel meer functies bieden.

Digitale wekkers omvatten functies zoals een radio of MP3-speler of, in het meest moderne geval, zelfs holografische projecties. Je keuze voor een digitaal of analoog model hangt daarom af van je voorkeur voor bepaalde functies en ontwerpen. Analoge wekkers zijn meestal goedkoper, maar met een digitale wekker kun je over het algemeen meer. Hieronder vind je een tabel met de kenmerken van beide modellen, zodat je ze beter met elkaar kunt vergelijken.

Kenmerken Analoog Digitaal
Beeldscherm/Visualisatie Wijzer, klassiek ontwerp Getallen, meestal een groter beeldscherm
Soort alarm Zoemend Geluid, zoemend en verlichting
Functies Tijd en alarm Tijd, alarm, datum, radio, MP3 en holografische projectie
Energiebron Batterijen Batterijen en aansluiten op het stopcontact
Ontwerp Traditioneel, rond en retro Veel keuze, modern, minimalistisch

Waarom is een digitale wekker beter dan een smartphone?

Met de opkomst van de smartphones hebben digitale wekkers meer concurrentie gekregen. Een wekker is echter een apparaat dat als belangrijke functie heeft: je op zo’n comfortabel en aangenaam mogelijke manier wakker maken. Verderop in deze shopgids bespreken we dit aspect in meer detail.

Het gebruik van een smartphone, met name de blootstelling aan wit licht vlak voor het slapen, kan het moeilijker maken om in slaap te vallen. Dit komt omdat het uitzenden van licht het hormoon dat de slaap reguleert verstoort. Bovendien betekent het wijdverbreide gebruik van de smartphone een toenemende afhankelijkheid van dit apparaat in ons leven.

Digitale wekker

Veel digitale wekkers hebben een energiebesparend systeem.
(Bron: Welcomia: 37875542/ 123rf.com)

Wat zijn de voordelen van een digitale wekker?

Uit onderzoek blijkt dat voldoende slaap en zakelijk succes met elkaar verbonden zijn. Een digitale wekker kan je helpen om vroeger op te staan en proactiever te worden. Sommige studies beweren zelfs dat eerder opstaan de kans op het oplossen van problemen kan vergroten. Dit komt omdat onze geest in de ochtend over het algemeen helderder en vrij van afleiding is.

Als je vroeg opstaat, heb je meer tijd over voor taken zoals mediteren, lezen of hardlopen. Kortom, je kunt dan dus meer tijd besteden aan je welzijn. Met behulp van een wekker kun je je slaaptijd reguleren en je energieniveau verbeteren. Zelfs de meest invloedrijke ondernemers, zoals Jeff Bezos, de oprichter van Amazon, zijn het eens over de voordelen van vroeg opstaan.

Hoe kies je een digitale wekker?

Voor veel mensen is opstaan ​​een zware taak. De belangrijkste functie van een digitale wekker is om ons hierbij te helpen. Om zoveel mogelijk uit een wekker te halen, is het belangrijk dat je voldoende rekening houdt met je eigen voorkeuren en behoeften. Op die manier zal de gekozen wekker je veel voordelen kunnen bieden. Verderop vind je de belangrijkste aankoopcriteria waar je op moet letten bij de aanschaf van een digitale wekker.

Het is dus in ieder geval belangrijk dat de wekker bij je behoeften past. Kijk daarom goed naar wat voor functies je nodig hebt. Als je van het retro- of klassieke apparaten houdt, volstaat een alarm met basisfuncties, hoewel je misschien ook een digitaal apparaat verkiest dat extra batterijen bevat voor noodgevallen.

De meeste moderne digitale wekkers bieden naast het alarm en het tonen van de tijd, nog veel meer functies. Je kunt er mee naar de radio luisteren, de temperatuur aflezen, het type geluid kiezen en nog veel meer. Er zijn zelfs wekkers met holografische projectoren of een wake-up light functie. Deze laatste modellen simuleren de zonsopgang. Ze worden ook wel lichtwekkers genoemd.

Digitale wekkers behoren tot het gebied van de digitale huishoudelijke apparaten. Ze worden daarom steeds verder onderzocht en geïnnoveerd. De relevantie ervan is zodanig dat we bijna dagelijks innovaties voor deze apparaten kunnen terug vinden. Elke dag kunnen we rekenen op een nieuwe vooruitgang qua geluid of licht. Het doel zal echter altijd blijven om je gemakkelijker en minder vervelend wakker te maken.

Dit vertaalt zich in zeer aanpasbare en efficiënte apparatuur. Met de LED-schermen die veel wekkers tegenwoordig hebben, is het bovendien mogelijk om eenvoudig de tijd of andere kenmerken af te lezen, zonder dat het scherm erg helder hoeft te zijn. We raden tenslotte aan om voor een apparaat te kiezen waarmee je verschillende wekkers tegelijkertijd kunt instellen en het volume naar wens kunt bepalen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Het geluid van een wekker of wekkerradio betekent voor velen de start van een nieuwe dag. Daarom is het hebben van een wekker die volledig past bij jouw wensen van groot belang. Als je een digitale wekker wilt kiezen, moet je de verschillende aspecten in detail beoordelen. Hieronder vind je een lijst met de belangrijkste aankoopcriteria die gelden bij de aankoop van een digitale wekker. Deze criteria helpen je te ontdekken welk model het beste bij je past.

Beeldscherm

Het gaat bij het beeldscherm van een digitale wekker niet alleen om het visualiseren van de tijd, het is ook van vitaal belang dat je de cijfers duidelijk en vanuit elke hoek kunt zien. De meeste moderne digitale wekkers bevatten functies om de helderheid van het scherm naar wens aan te passen of om op jouw signaal aan te gaan. Als je problemen hebt met je gezichtsvermogen, heb je waarschijnlijk een groter en duidelijker scherm nodig dan normaal.

Digitale wekker

Digitale wekkers omvatten functies zoals een radio- of MP3-speler functie.
(Bron: Baranq: 65947548/ 123rf.com)

Energiebron

Als je een digitale wekker gaat kopen, is het ook belangrijk om op het type elektriciteitsvoorziening te letten. Dit belang neemt toe als je op een plek woont waar regelmatig stroomvoorzieningen optreden. Als je de keuze hebt, raden we aan om voor een digitale wekker te kiezen die de mogelijkheid biedt extra batterijen te gebruiken die de werking van het alarm onder alle omstandigheden garanderen. Een alarm dat alleen op batterijen werkt kan last krijgen van storingen wanneer de batterijen bijna leeg zijn.

Snooze-functie

Iedereen kent het wel, dat moment waarop het enige dat je wilt nog een paar extra minuten zijn om de dag te beginnen. Voor dit soort momenten biedt de sluimerfunctie een oplossing. Dit is een functie die je een paar extra minuten in bed biedt zonder je te hoeven verslapen. Bij sommige modellen kun je zelf aangeven hoeveel minuten je wilt sluimeren, bij andere modellen niet. Er zijn zelfs wekkers die geen snooze-functie hebben. Als je dit wenselijk vindt, controleer dan goed of de digitale wekker die je wilt kopen over een snooze-functie beschikt.

Speakers

Iedere digitale wekker heeft een eigen geluid. Sommige wekkers bieden de optie om tussen verschillende geluiden te kiezen om wakker te worden. De speakers zijn een belangrijk onderdeel van de wekker waar je rekening mee moet houden als je er zeker van wilt zijn dat je gerust wakker wordt gemaakt. Je wilt bijvoorbeeld geen alarm dat te laag klinkt. Controleer daarom eerst de kwaliteit en intensiteit van de speakers. Het makkelijkst is als je het volumen en de instellingen van de speakers eenvoudig zelf kunt aanpassen.

Verlichting

De meeste wekkers schakelen bij het activeren van het alarm alleen het beeldscherm in. Andere modellen echter, de zogenaamde wake-up lights, verlichten de hele kamer. Wat het beste bij je past hangt af van je behoeften. Het is in ieder geval belangrijk om het type alarmverlichting te controleren voor je de wekker gaat gebruiken. Op deze manier voorkom je dat je niet wakker wordt als het alarm afgaat. Kies voor een lichtwekker om op natuurlijke wijze te ontwaken.

Christoph RandlerBioloog van de universiteit van Tübingen (Duitsland) en onderzoeker naar slaap
“Als het gaat om zakelijk succes, dan hebben de ochtendmensen de beste kansen daarop. Zij halen over het algemeen de beste cijfers op school en doen een goede vervolgopleiding, wat weer leidt tot betere banen.”

Samenvatting

Een digitale wekker helpt je gemakkelijker uit bed te komen. Naast het alarm en de weergave van de tijd biedt een digitale wekker daarnaast vaak nog veel meer functies, zoals het weergeven van de datum, temperatuur en luchtvochtigheid van de kamer. Ook kun je er soms mee naar de radio of je eigen muziek luisteren. Digitale wekkers zijn tot op de minuut precies in te stellen en makkelijk af te lezen in het donker.

Zoals je in deze shopgids hebt kunnen zien, bestaan er veel verschillende soorten digitale wekkers. Er is voor ieder wat wils. De markt zit vol met talloze modellen en ontwerpen met gevarieerde functies. Kies degene die het beste past bij je ochtendroutine en overige behoeften.

Vond je onze shopgids over digitale wekkers interessant? Laat hieronder een reactie achter, of deel het artikel met je vrienden en familie op social media.

(Bron van de header afbeelding: Nazar Ryabukha: 90297677/ 123rf.com)

Reviews