Last updated: 14-08-2021

How we pick our products

10Products analyzed

23Hours invested

3Studies researched

75Comments collected

Een huis is niet compleet zonder het onmisbare gereedschap, zoals een boormachine, maar niet zomaar een boormachine, maar een DeWALT boormachine. Wil je er een kopen? Dan heb je geluk! Sweetesthome bereidde voor jou een artikel voor waarin je alle informatie vindt over dit gereedschap, en ook over de beste modellen ervan.

Verspil je tijd niet met het zoeken naar een goede productbespreking! Kom naar ReviewBox om het te krijgen. We doen ons werk hier om je de meeste voldoening te brengen. We tonen je de voor- en nadelen van het product, vergelijken het met andere merken, kennen de meest schokkende feiten, en ook de aankoopfactoren.
Belangrijk om te weten

  • De DeWALT boormachine is veruit een van de meest bekende en aanbevolen door deskundigen op het gebied van timmeren en bouwen, op amateur en professioneel niveau. Ze zijn bekend om hun snoerloze power modellen tot 20V en 60V.
  • Omdat het zo’n concurrerende markt is, is het onmogelijk te denken dat DeWALT geen concurrentie zal hebben, en in feite strijdt het dag in dag uit met sterke bedrijven als BOSCH, Makita en Black & Decker. Hij weet ze echter te verslaan in zijn verkorting van de looptijd en andere aspecten.
  • Het soort boormachine, afhankelijk van de elektrische aansluiting, het soort werk dat je moet doen (licht, zwaar of combinatie), en ook het voltage van de machine, zijn enkele van de factoren die de aanschaf of keuze van een DeWALT model beïnvloeden.

DeWALT boormachine: Onze selectie

Shopgids DeWalt bormachine: Alles wat je moet weten

Wat is een mens zonder alles over zijn handige boormachine te weten? Iemand die onze koopgids sectie nog niet heeft doorgenomen, want hier tonen we je alle bijzonderheden en relevante informatie over dit product. Iets dat je helpt een betere aankoop te doen.

De DeWALT boormachine helpt je bij timmerwerk een eersteklas afwerking te krijgen. (Foto: Tyler Olson / 123rf.com)

Wat is het verschil tussen de DeWALT boormachine en andere merken?

DeWALT is een bekend merk in de wereld van doe-het-zelf, timmerwerk en de professionele bouw. De markt voor boormachines is fel en zeker als er merken zijn zo goed als BOSCH, Makita en Black & Decker. Het grote verschil tussen deze en DeWALT is dat DeWALT een van de beste is in draagbare elektrische boormachines.

Een van de wonderen van de DeWALT is dat, ondanks het gebruik van borstelloze technologie, net als vele andere, zijn dubbele tandwielreductie de looptijd met wel 75% weet te verkorten. Eén ding dat bij vergelijkingstests tussen DeWALT en andere producten is gebleken, is dat hij sneller beton boort dan andere.

DeWALT boormachine Andere merken
Boortypes Snoerlozeensnoerloze, schroevendraaier en klopboormachine Snoerloze en snoerloze, schroevendraaier en klopboormachine
Max Voltage snoerloos 60V Max 20 V
Slagen per minute 0- 56.000 BPM (Max) 0 – 28.500 BPM (Max)

Wat zijn de voor- en nadelen van de DeWALT boormachine?

DeWALT heeft uitstekende snoerboormachines, maar waar hun grootheid echt ligt zijn de snoerloze boormachines, want met de Brushless technologie met dubbele tandwielreductie zijn ze in staat de looptijd met 50 tot 75% te verkorten. Dit geeft ze meer vermogen en een langere levensduur.

Een enorm voordeel zijn hun lithium-ion max-line batterijen, die tussen 20V en 60V hebben, veel beter dan de meeste andere merken boormachines. Helaas gaan deze batterijen niet zo lang mee als die van andere fabrikanten.

Advantages
  • Uitstekende snoerloze boormachines
  • Korte looptijden
  • Goede klantenservice
  • 5+ jaar levensduur
Disadvantages
  • Batterijen met korte levensduur in vergelijking met andere merken
  • Niet de goedkoopste op de markt
  • Hun snoerboormachines zijn achtergebleven bij andere merken

Leuke weetjes: wat je nog niet wist over DeWALT boormachines

DeWALT is een merk dat al generaties lang in onze huizen en op ons werk aanwezig is, je wilt er vast meer over weten en daarom vinden we het vast leuk om deze kleine leuke weetjes over hun boormachines te weten. Ze helpen je ook bij het beslissen over je aankoop.

Waar wordt de DeWALT boormachine gemaakt?

De fabrieken van DeWALT zijn talrijk over de hele wereld, van Europa, Azië, Noord-Amerika en zelfs Zuid-Amerika. De bekendste fabriek staat in North Carolina (VS). Dit bedrijf heeft ook zijn eigen fabriek in China om budget te besparen en zijn klanten ondanks de hoge technologie een goede prijs te garanderen.

Wat is de DeWALT garantie, en hoe kan ik die geldig maken?

De DeWALT garantie bestaat uit drie delen. Het eerste is een 90 dagen tevredenheidsgarantie, als binnen de eerste 90 dagen na aankoop een DeWALT boormachine niet aan je eisen voldoet kun je hem omruilen voor een gereedschap met een hogere capaciteit door gewoon het verschil te betalen.

Het tweede aspect van de garantie is dat je 1 jaar officiële reparatie van DeWALT krijgt. Het derde aspect van de garantie is 3 jaar tegen fabricagefouten. Om de garantie te valideren moet je het afgestempelde garantiebeleid of de originele factuur laten zien en het complete product meebrengen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Ben je op zoek naar de beste DeWALT boormachine? Dan moet je rekening houden met de volgende aspecten. Ze helpen je kiezen tussen de verschillende modellen, afhankelijk van hoe je dit gereedschap zult gebruiken en op welk niveau (amateur of professioneel).

Type boormachine

Voordat je je nieuwe DeWALT boormachine koopt, moet je bedenken welk type je nodig hebt, afhankelijk van de werkomstandigheden waarin je werkt. De kans is groot dat de ene beter voor je werkt dan de andere, en als dat zo is, waarom er dan geen voordeel uit halen en er een kopen die het geld waard is?

Corded. De klassieker der klassiekers, de DeWALT boormachine die in elk huis een must-have is en werkt zolang je hem op het lichtnet laat aangesloten. Juist zijn actieve leven is zijn grootste voordeel, naast de uitstekende kostprijs. Hoewel als er iets ongemakkelijks is, is de beweging bij gebruik en de bedrading.

Cordless. Als je van stillere, lichtere en effectievere dingen houdt, moet je een DeWALT accuboormachine aanschaffen, of het nu een accuschroevendraaier, klopboormachine of beide is. Door hun Brushless technologie zijn ze sneller en heb je geen last van het onhandige snoer, maar ze hebben wel een batterijlevensduur van minder dan 3 uur en een prijskaartje.

Soort werk

Waar heb je een boormachine voor nodig? Om welk materiaal te boren? Het type of de functionaliteit van een boor moet een andere aankoopfactor zijn. Hier komt het allemaal op neer, waarom we echt het ene of het andere willen kopen.

Lichtgewicht. Als je werk bestaat uit lichte, zachte materialen zoals hout of kleine gaatjes in metalen en beton heb je niet echt een krachtige machine nodig, alleen een DeWALT boormachine die de klus klaart. Je kunt een schroevendraaier met snoer of een snoerloze schroevendraaier kopen waarmee je het boorkoppel kunt regelen.

Zwaar. Heb je hogere omwentelingen en slagen per minuut nodig? Niets krijgt het vuile werk beter gedaan dan de Dewalt klopboormachine. Zijn schoktechnologie betekent dat hij de diepste boringen aankan zonder de motor te belasten. Het beste van alles is dat je hem met de snoerloze versie zonder gedoe kunt gebruiken.

Gecombineerd. Timmer- en bouwvakkers raden aan om zowel een DeWALT schroevendraaier als een klopboormachine te hebben. De eerste kan dienen als geleider, om de gaten te openen waar de klopboormachine komt om het werk af te maken, door op diepte te schroeven. Zo heb je een betere afwerking en bespaar je tijd.

Spanning

Bij DeWALT boormachines, vooral accuboormachines, is het van groot belang op het voltage van het apparaat te letten. Dit is een van de aspecten die je vertellen voor welke taken je gereedschap gemaakt is. Hoe hoger de spanning, hoe meer vermogen. 12 V – 18 V.

Dit zijn de spanningen die je gewoonlijk op gewone, middelgrote boormachines aantreft en ze werken uitstekend voor licht werk zoals het boren van hout en beton (ondiep), of het aandrijven van dunne tot middelgrote schroeven. Een voorbeeld hiervan is het DCD700AC2-B3 model. 20 V – 60 V MAX.

DeWALT bracht een lijn boormachines uit met hoge voltages om door elk materiaal op elke diepte te kunnen zagen, zonder dat de motor er ook maar iets onder te lijden heeft. Het waren deze die we in onze ranglijst aanraadden, zoals de DCK277C2 collectie.

(Zichtbare foto: Arnon Suankan/ 123rf.com)

Reviews