Laatst bijgewerkt: 12-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

22Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

61Verzamelde opmerkingen

Welkom in ReviewBox! Bij het zagen van hout, aluminium of staal is een decoupeerzaag een van de gemakkelijkste gereedschappen om gemakkelijk kwaliteitszagen te krijgen. De vraag is, welke van alle modellen en merken is de beste?

Bij ReviewBox.com.mx geven we je meer dan alleen de technische gegevens van elk model. We willen dat je alle informatie hebt die je nodig hebt om de beste koopbeslissing te nemen. Van de meest vernieuwende modellen en de kenmerken die je moet vergelijken, tot de meest gestelde vragen bij kopers.
Het belangrijkste om te weten

 • Een decoupeerzaag is een draagbaar elektrisch gereedschap dat zaagsneden maakt door de heen-en-weergaande beweging van een smal, langwerpig blad.
 • Je kunt er rechte en gebogen sneden mee maken, in een draagbaar en betaalbaar formaat, dat vooral in twee soorten verdeeld is: met snoer en snoerloos.
 • Tot de belangrijkste factoren die je moet overwegen voordat je een decoupeerzaag kiest, behoren: Vermogen, Snij-instelling, Snelheid, Snijbladen.

Decoupeerzaag: Onze selectie

Koopgids: Wat je moet weten over decoupeerzagen

Voor velen is het kopen van een decoupeerzaag een makkie, maar regelmatige gebruikers weten dat er een aantal factoren zijn waarmee je rekening moet houden bij het maken van de beste keuze. In de volgende rubrieken vind je informatie waarvan we hopen dat je ze nuttig vindt, en ook enkele verwante vragen.

Een decoupeerzaag is een draagbaar elektrisch gereedschap dat zaagsneden maakt door de heen-en-weer gaande beweging van een smal, langwerpig blad.
(Bron: grafner/ 123rf.com)

Wat zijn decoupeerzagen en wat zijn hun voordelen?

Een decoupeerzaag is een draagbaar elektrisch gereedschap dat zaagsneden maakt door de heen-en-weergaande beweging van een smal, langwerpig blad dat op en neer beweegt. Je kunt er rechte sneden mee maken en ook bochten mee zagen, zodat je je creativiteit kunt uitleven bij het maken van je timmer- of doe-het-zelf projecten.

Je gebruikt kleine metalen zaagbladen die bestaan uit kleine metalen strips met een platte rand en een zaagtandrand. Dus, in principe afhankelijk van de grootte en vorm van de tanden, kun je verschillende materialen doorzagen of schonere of snellere zaagsneden maken.

Tegenwoordig zijn er talloze decoupeerzagen op de markt; hun gemakkelijk te dragen ontwerp en vermogen geven een betere gebruikerservaring bij het zagen van hout, aluminium of staal.

Voordelen
 • Veelzijdig
 • Minder risico &#8211
 • vergeleken met cirkelzagen
 • Betaalbare prijs
 • Goedkope snijbladen
 • Snelle en fijne zaagsneden
Nadelen
 • Gebruik veroorzaakt armvermoeidheid
 • Vervormbare snijbladen

Decoupeerzagen met snoer of snoerloos – waar moet je op letten?

Decoupeerzagen kun je in twee hoofdcategorieën indelen: met snoer of snoerloos. Het is belangrijk deze aspecten in overweging te nemen als je er een koopt, zodat je weet welke het beste bij je behoeften past.

Draadloze verbinding Draadloze verbinding
Hoog vermogen voor intensief gebruik Geen stopcontact nodig om te gebruiken
Je hoeft geen batterijen te verwisselen of op te laden Draagbaar: kun je overal zagen
Lichter dan de snoerloze versie Geen snoer dat in de weg zit bij het zagen
Geschikt voor zowel occasioneel als intensief gebruik

Dit zijn maar enkele van de kenmerken waar je op kunt letten als je een decoupeerzaag koopt, maar er zijn meer kenmerken om rekening mee te houden, zoals grootte, vermogen, functies. Deze eigenschappen hangen af van je smaak en behoeften.

Hoeveel kost een decoupeerzaag?

Het aantal decoupeerzagen op de markt is gevarieerd. Je vindt er verschillende maten, vermogens, functies, modellen en merken, maar de kwaliteit van de decoupeerzaag die je wilt kopen hangt af van het product dat je kiest.

De prijzen van decoupeerzagen die een zekere kwaliteitsstandaard hebben beginnen bij 690 MXN, terwijl de decoupeerzagen die meer vermogen en precisie bieden, je vindt voor een gemiddelde prijs van ongeveer 2.100 MXN.

Aankoopcriteria

Bij de keuze van het te kopen product is het belangrijk rekening te houden met de eigenschappen en functies die aan je behoeften beantwoorden, en niet alleen te kiezen voor het esthetische ontwerp of de prijs van het product. Hieronder laten we je zien wat de belangrijkste factoren zijn waarmee je rekening moet houden om een goede aankoopkeuze te maken:

Vermogen

Er zijn modellen decoupeerzagen met een vermogen vanaf 400 watt, maar om het maximale vermogen te bereiken zijn er modellen die tot 900 watt reiken.

Hoe hoger het vermogen van de zaag, hoe duurder hij zal zijn. Ze bieden echter de grootste zaagcapaciteit, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de hardheid van het materiaal of de dikte ervan.

Zoek je een decoupeerzaag voor huishoudelijk werk, dan is een decoupeerzaag vanaf 510 watt aan te bevelen, maar als je professioneel werk met zwaar materiaal wilt uitvoeren, zijn zagen vanaf 700 watt aan te bevelen.

Gebruikt voor rechte en gebogen sneden, in een draagbaar en betaalbaar formaat, is hij hoofdzakelijk verdeeld in twee soorten: met snoer en snoerloos.
(Foto: Schonewille/ 123rf.com)

De zaagsnede aanpassen

Een decoupeerzaag moet mogelijkheden bevatten om zowel de hoek als de stand van de zaagsnede aan te passen aan het werk dat je doet.

De overgrote meerderheid van de zagen op de markt heeft een verstelbaar onderstel om de hoek gemakkelijk in te stellen. Een afstelling moet tot 45 graden zijn en moet ook de nodige stevigheid behouden, zodat hij tijdens het snijden niet verschuift of verschuift.

Door de snijsnelheid af te stellen, kunnen we schade aan zachtere materialen vermijden en meer kracht zetten op hardere. Daarom is het een ander element dat niet op je decoupeerzaag mag ontbreken.

Snelheid

De snelheid van een decoupeerzaag wordt niet gemeten in omwentelingen per minuut (tpm), maar in slagen per minuut (cpm).

Er zijn modellen met een vaste snelheid en andere waarin een variabele snelheidsregeling is ingebouwd. In principe en als vuistregel is een maximum snelheid van minstens 2500-3000 cpm voldoende voor bijna elke klus.

Afhankelijk van het beoogde gebruik van je decoupeerzaag is de mogelijkheid om de snelheid te regelen met een draaiknop of wieltje een mogelijk belangrijke eigenschap. De meeste geavanceerde modellen bieden tussen 4 en 7 snelheidsinstellingen die grote flexibiliteit en nauwkeurigheid bieden.

Tot de belangrijkste factoren die je moet overwegen voor je een decoupeerzaag kiest, behoren: Vermogen, Zaaginstelling, Snelheid, Bladen.
(Foto: kzenon/ 123rf.com)

Wat de tanden van decoupeerzaagbladen betreft, die zijn er in allerlei vormen en maten. En zelfs de richting waarin gesneden wordt varieert, dat kan zijn bij de opwaartse beweging van het blad, of bij de neerwaartse beweging.

Hoewel snijbladen van metaal zijn, hebben ze, omdat ze dun zijn, de neiging te buigen of te vervormen als ze gebruikt worden om materiaal met hoge dichtheid te snijden. Daarom raden we je aan altijd een reservepaar messen bij je te hebben om je werk niet te onderbreken.

(Zichtbare foto: Luke Wilcox/ 123rf.com)

Recensies