spelen met gekleurde darts
Laatst bijgewerkt: 30-11-2020

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

16Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

80Verzamelde opmerkingen

Darten is een eeuwenoud spel. Het is een sport en erg vermakelijk tijdverdrijf om individueel of in teams te beoefenen. Er zijn verschillende manieren om te darten. Eén van de bekendste manieren is om punten aan een exact cijfer toe te kennen. Bij andere spelvormen moet je de punten aftrekken totdat je de nul bereikt of een specifiek aantal keren op bepaalde nummers gooien.

Wat je favoriete speelmodus ook is, er zijn twee fundamentele elementen om het spel uit te voeren: de dartpijlen en het dartbord. De dartpijltjes zijn zonder twijfel het meest persoonlijke element van het spel. Het is belangrijk dat je dartpijlen kiest die je veiligheid en comfort bieden tijdens het spel. Om je hierbij te helpen, hebben we deze shopgids opgesteld.
Belangrijk om te weten

 • Er zijn twee soorten dartpijlen, soft tip en steel tip dartpijlen. De steel tip dartpijlen hebben een metalen punt en zijn geschikt voor de standaard dartborden. De soft tip dartpijlen hebben een plastic punt en zijn speciaal ontworpen voor elektronische borden.
 • Darts zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. De belangrijkste zijn: de punt, de barrel, de shaft en de flight.
 • Als je darts koopt, is het belangrijk om goed naar het materiaal van de barrel te kijken. Dit aspect bepaalt het gewicht van de dartpijl en dus het succes van de worp.

De beste dartpijlen op de markt: onze aanbevelingen

Darten roept passie op. De sport heeft een enorme aanhang over de hele wereld en er is een wereldkampioenschap van. Of je nu een professional bent of net begint met dit spel, de dartpijlen zijn je belangrijkste bondgenoot. Hieronder vind je een selectie van de beste dartpijlen van 2021:

De dartpijlen met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Wanneer je op niveau wilt gaan gooien heb je dartpijlen nodig van 85% tungsten of meer. De professionele darters hebben dartpijlen van minimaal 90% tungsten. Deze Sniper 90% dartpijlen van Winmau hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Als je een vrij vlotte worp hebt gaan de pijlen een stuk preciezer naar het doel, of het nu dubbels of trippel zijn. De uitsparing in de barrel is precies op het punt waar je de balans van de pijl goed voelt, wat zorgt voor een fijne grip.

De beste dartpijlen voor beginners

De dartpijlen van Unicorn zijn ideaal voor beginners en spelers die slechts af en toe spelen. De pijl valt dankzij de dikke barrel ook erg in de smaak bij kinderen. Hierdoor is het namelijk minder moeilijk om de pijl naar het doel te gooien.

De aankoop van deze pijlen is daarmee ook een aanrader als cadeautje voor een beginnende darter. De Unicorn Core dartpijlen zijn gemaakt van Black Brass, een zwaar metaal dat veel in dartpijlen wordt gebruikt. Het is lichter dan Tungsten.

De beste dartpijlen voor professionals

Deze dartpijlen van Harrows vallen op door het de combinatie van het grote gebruikscomfort enerzijds en het prachtige design anderzijds. De Harrows steel tip hebben een goede grip, 90% tungsten en wegen 23 gram.

De pijltjes liggen lekker in de hand, vliegen goed, hangen stabiel in de lucht en zijn mooi dun. Zweethandjes zijn verleden tijd met deze pijlen. Ze bieden een fijne balans en gaan diep het bord in. De dartpijlen zijn zeer geschikt voor mensen die al een langere tijd darten.

De beste dartpijlen met stevige flights

De ervaren darter is een darter die serieus met darten bezig is, wekelijks gooit, of aan wedstrijden en competities deelneemt. De dartpijlen van ABC Darts zijn speciaal ontworpen voor professionele darters. Ze zijn daarom ideaal voor wedstrijddarters, maar kunnen ook worden gebruikt voor recreatief niveau.

De set dartpijlen wordt compleet geleverd met aluminium dartshafts en extra stevige ABC Darts flights. De dartpijlen liggen lekker in de vingers en bieden voldoende grip.

Shopgids: Alles wat je moet weten over dartpijlen

Je hoeft geen bijzonder bekwame speler te zijn om van een potje darts te genieten. Als je echter overweegt om dartpijlen te kopen, zal bepaalde kennis je helpen om verstandiger te kiezen. Om deze reden geven we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen over dit onderwerp.

meisje speelt met darts

Er zijn twee soorten dartpijlen: soft tip en steel tip dartpijlen. De steel tip dartpijlen zijn geschikt voor de standaard dartborden. De soft tip dartpijlen zijn speciaal ontworpen voor elektronische doelen.
(Bron: Nd3000: 43611056/ 123rf.com)

Welke verschillende soorten dartpijlen zijn er?

Hoewel het op het eerste gezicht misschien een eenvoudig object lijkt, is de waarheid dat er veel verschillende soorten dartpijlen op de markt zijn. Een van de belangrijkste kenmerken die het ene type van het andere onderscheidt, is de punt van de pijlen. Hieronder vind je een handig overzicht met de belangrijkste soorten dartpijlen die er zijn:

 • Soft tip dartpijlen: Deze pijlen hebben een plastic punt. Over het algemeen zijn de dartpijlen niet erg duur. Het is niet moeilijk om pakketten te vinden die 12 of meer dartpijlen bevatten. Daarnaast worden deze pakketten vaak geleverd met een groot aantal vervangende punten. Soft tip dartpijlen worden uitsluitend gebruikt voor elektronische dartborden. Hun gewicht ligt meestal tussen de 14 en 20 gram.
 • Steel tip dartpijlen: Bij dit type dartpijl is de punt meestal van staal. Ze zijn daarom iets minder licht dan de sof tip dartpijlen. Het gewicht kan variëren van 20 tot 40 gram. Steel tip dartpijlen worden gebruikt voor de standaard dartborden. In tegenstelling tot elektronische borden, hebben de traditionele modellen geen elektronische circuits. Het was vroeger gebruikelijk dat deze borden werden gemaakt van het haar van een dier, zoals een kameel. Hoewel dit soort doelen vandaag de dag nog steeds bestaan, komen we nu vaker modellen tegen die van kurk zijn gemaakt.

Daarnaast kun je nog onderscheid maken tussen dartpijlen voor professionals enerzijds en voor beginners anderzijds. De tweede soort heeft vaak een iets bredere barrel. Dit is ook fijn voor kinderen.

Wat zijn de belangrijkste onderdelen van een dartpijl?

Om een ​​ervaren darter te worden is het belangrijk dat je alle factoren kent die bij het spel betrokken zijn. Het is natuurlijk essentieel dat je de regels kent en dat je oefent totdat je een niveau van excellentie bereikt. Maar het helpt ook om een ​​van de fundamentele elementen grondig te kennen: de dartpijltjes. De dartpijlen zijn voor een darter net zo belangrijk, als een voetbal voor een voetballer en een basketbal voor een basketballer.

Hieronder leggen we de belangrijkste onderdelen van dartpijlen uit:

 • Punt: Dit het is het onderdeel dat in het bord steekt. De punt van een dartpijl kan van metaal of plastic zijn. Het is normaal dat de punt slijt bij gebruik.
 • Barrel: De barrel is het deel dat zich tussen de punt en de shaft bevindt. Het kan worden beschouwd als het lichaam van de pijl. Er zijn veel verschillende ontwerpen op de markt. Zo kun je kiezen uit langere of juist kortere, dunnere of dikkere en zwaardere of lichtere barrels. De persoonlijke smaak van elke speler is doorslaggevend bij de keuze.
 • Shaft: Dit is het deel dat de flight met de barrel verbindt. De lengte en het gewicht zijn afhankelijk van de voorkeuren van elke speler. De meest voorkomende materialen waarmee shafts worden gemaakt, zijn plastic en metaal.
 • Veerringetje: Dit is een ringetje dat tussen het riet en de loop wordt geplaatst zodat de twee stukken perfect op elkaar passen. Dit type stuk wordt echter niet altijd gebruikt.
 • Flight: De flight zorgt er voor dat de dartpijl stabiel door de lucht kan vliegen en goed in het dartbord terecht komt. Er is een grote verscheidenheid aan kleuren, maten en gewichten waar je uit kunt kiezen. De belangrijkste functie is om het gewicht van de pijl te balanceren.
 • Beschermer: Dit is een stuk dat op de pijl wordt geplaatst. Het gebruik ervan is optioneel. Zijn functie is om de pijl die al in het bord zit te beschermen tegen de impact van een andere pijl.

Nu je weet wat de verschillende onderdelen van een dartpijl zijn, zal het een stuk makkelijker zijn de pijl te kiezen die het beste bij je past. We raden je aan om voor inspiratie een kijkje te nemen in de hierboven genoemde selectie met de beste modellen.

spelen met darts

Er zijn verschillende manieren om te darten. Eén van de bekendste manieren is om punten aan een exact cijfer toe te kennen.
(Bron: Guerrero: 101489473/ 123rf.com)

Hoe moet je dartpijlen gooien?

Bij darts heeft elke speler zijn eigen persoonlijke stijl. De belangrijkste regel is om niet over de grondlijn te stappen, die de afstand tot het dartbord aangeeft. Een gebruikelijke manier om te gooien als je rechtshandig bent, is door je rechtervoet naar voren te houden. Vervolgens wordt een rechte hoek gevormd met de arm. Bij het laten zakken van de arm geef je de nodige kracht met je pols. Door goed te mikken gooi je de dartpijl nu richting het doel.

Darten is leuk voor iedereen. Het is misschien moeilijker dan het lijkt, maar met de juiste dartpijlen en door voldoende te oefenen, zul je al snel verbetering opmerken.

Fallon SherrockProfessioneel dartster uit Engeland
“Ik denk nooit dat ik zal verliezen als ik op moet. Als je niet in jezelf gelooft, heeft het geen zin om te spelen.”

Samenvatting

Het dartspel heeft een groot aantal volgers over de hele wereld. Om een professional te worden moet je echter veel oefenen en toegewijd zijn. De meest ervaren spelers hebben hun eigen dartpijlen. Als je eenmaal gewend bent aan het gewicht en de vorm, is het steeds makkelijker om gericht te gooien.

We hopen dat we ons doel hebben bereikt met deze shopgids. Als we je hebben geholpen bij het kiezen van je nieuwe dartpijlen, deel deze tips dan op social media en vergeet niet om hieronder een ​​reactie achter te laten!

(Bron van de header afbeelding: Bakar: 129913372/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies