Last updated: 12-08-2021

How we pick our products

11Products analyzed

19Hours invested

3Studies researched

41Comments collected

Welkom bij ReviewBox! In ons nieuwe nummer leer je authentieke informatie over sockets in verschillende vormen. Deze onmisbare hulpmiddelen vergemakkelijken niet alleen de doorgang van stroom, maar zijn er ook in gesofisticeerde modellen waarmee je tijd, geld en energie bespaart.

Het bezit van deze hulpmiddelen verandert beslist de manier waarop je met huishoudelijke apparatuur omgaat. Ze hebben zelfs praktische implicaties die je dagelijks leven gemakkelijker maken. Stel je voor: dankzij ze kun je op een veilige manier een elektrische verbinding tot stand brengen, terwijl je tegelijk je apparaten manipuleert.

Wil je deze perfecte aanvulling aanschaffen die zich aanpast aan de verschillende omgevingen in je huis? Besteed dan aandacht aan de inhoud die we op ReviewBox hebben samengesteld over sockets. Leer de verschillende soorten stopcontacten kennen, hoe ze gebruikt worden en hoe ze je leven optimaliseren.
Eerste dingen eerst

 • Een stopcontact bestaat uit twee elementen: een stekker en een contactdoos. Beide zijn verbonden om de doorgang van elektrische stroom tot stand te brengen. Hun vorm, aantal gaten, en afmetingen variëren naar gelang van de verschillende streken van de wereld waar ze gebruikt worden.
 • Kies tussen traditioneel, slim en verzonken. Alles hangt af van de kenmerken van de ruimte waar je ze neerzet, want hoewel ze dezelfde functie vervullen, hebben ze toch bijzondere kwaliteiten die in de loop der jaren geëvolueerd zijn.
 • Hoe je ze installeert, welke de accessoires zijn om de spanning om te zetten, de soort aansluiting en het elektrische systeem van de streek, zijn de aankoopfactoren waarmee je rekening moet houden als je een stopcontact koopt. Of het nu is om je te vergezellen op reis of thuis.

Contactdoos: Onze selectie

Wil je een contactdoos kopen en weet je niet welke de juiste voor je is? Maak je geen zorgen. Hier is de lijst van de 4 beste contactdozen op de online markt. Het zal je zeker helpen je twijfels weg te nemen over de apparaten die door gebruikers op het internet het best beoordeeld worden.

Koopgids

Genieten van je elektrische apparaten is gemakkelijk met behulp van een stopcontact. In deze gids die we exclusief voor jou hebben samengesteld, vind je nuttige informatie die van groot belang is bij het kiezen van de stopcontacten die je bij je favoriete online winkel wilt kopen.

Verschillende stopcontacten zodat je minstens vier apparaten tegelijk kunt aansluiten. (Foto: Bacho12345/123rf.com)

Wat is een contactdoos en wat zijn de voordelen ervan?

Laten we zeggen dat een contactdoos een gereedschap is dat uit twee delen bestaat, die met een beschermende barrière bedekt zijn. Het heeft een contactdoos en een stekker, die zo ontworpen zijn dat ze met elkaar verbonden worden om stroom door te laten, en tegelijk elektrische ongelukken te voorkomen bij de mensen die ze kopen.

Het is een voorwerp dat overal ter wereld standaard gebruikt wordt, volgens de voorschriften van elk land, vooral in huizen, kantoren, winkels en bedrijven. Ze variëren echter in ontwerp, grootte en type. Zo worden in Mexico en Europa verschillende contactdozen gebruikt om apparatuur aan te sluiten.

Bovendien hebben fabrikanten geïnvesteerd in de optimalisatie van contactdozen. Je moet dus goed weten wat er op de markt wordt aangeboden en hoe ze de prestaties van je dagelijkse werk positief kunnen beïnvloeden. We worden immers omringd door elektronische apparaten die je hulp nodig hebben om te functioneren.

Advantages
 • Automatisering van huishoudelijke taken
 • Sommige zijn spraakgestuurd
 • Ze zijn er in verschillende modellen en maten
 • Ze worden op allerlei apparaten aangesloten
  Bescherming tegen elektrische ongelukken
Disadvantages
 • Ze klappen in elkaar als er meerdere apparaten worden aangesloten
 • Ze raken oververhit
 • Er is geen model met één stekker
 • Ze vormen een gevaar voor kleine kinderen
 • Er zijn stopcontacten zonder veiligheidscertificaat

Traditioneel, slim of inbouwstopcontact – waar moet je op letten?

Het lijdt geen twijfel dat elektriciteit een van de gemakkelijkste soorten energie is om te verspreiden. Dit wil niet zeggen dat elektriciteit niet een van de gemakkelijkste soorten energie is om te verspreiden, om nog maar te zwijgen van de kracht ervan voor industriële en huishoudelijke taken. Om er verantwoord mee om te gaan, is het dus van essentieel belang te weten wat de verschillende soorten contactdozen zijn.

Traditional. Het wordt al sinds het verleden gebruikt in interieurs en exterieurs, om praktisch nut te geven aan de taken die het vereisen. Zowel stekkers als stopcontacten bestaan uit slechts twee verbindingspunten waarlangs energie wordt overgedragen.

Het bestaat uit rechte lijnen in de vorm van een vierkant, rechthoek of buis. Hij vereist een eenvoudige installatie, je kunt hem in strategische ruimten plaatsen om de hoofdstroombron te verlengen. Bovendien is hij gemaakt van porselein met een isolerende coating.

Smart. Er zijn er die met een Wi-Fi-verbinding werken en andere die op afstand bediend worden. Tegenwoordig maken ze deel uit van technologische woningen, plaatsen waar ze steeds meer op de voorgrond treden omdat ze de automatisering van taken via toepassingen mogelijk maken.

Ze geven je ook de mogelijkheid ze te programmeren als je niet thuis bent. Hiermee kunnen ze op een bepaald tijdstip wel of niet verbinding maken met de apparaten die je kiest. Bovendien moet je weten dat sommige ontworpen zijn om buiten bestand te zijn tegen regen of sneeuwval.

Embedded. Bij deze stopcontactvariant worden het stopcontact en de stekker in de muur gestoken. Dit garandeert een betere bescherming van de gebruikers, want beide zijn ondergebracht in een thermoplastische veiligheidskist. Het is een opvallend toestel met een elegante uitstraling.

Het wordt verkocht in verschillende maten, afhankelijk van het land. Hij is verkrijgbaar in enkele of dubbele presentatie, met twee of drie gaten, ideaal voor badkamers, keukens, slaapkamers en feestzalen. Het maakt deel uit van het huishoudelijk elektriciteitsnet dat hoog vermogen ondersteunt.

Traditioneel Intelligent Inbouw
Design Rond, rechthoekig Innovatief Rechthoekig, vierkant
Wifi Aansluiting No Ja Nee
Presentatie Single Multiple Enkelvoudig, dubbel
Gebruik Thuis, kantoor Slimme ruimtes Huishoudelijk
Ingang Stopcontact Stopcontact, USB poort Stopcontact

Hoeveel kost een stopcontact?

Traditionele contactdooslijnen, gemaakt door fabrikanten die aan de strengste veiligheidsnormen voldoen, variëren van MXN 35 tot MXN 1.000, afhankelijk van het aantal contacten dat ze bieden. Anderzijds raden we je aan voor slimme stopcontacten een budget van 250 MXN tot 900 MXN te overwegen.

De inbouwstopcontacten zijn iets duurder. Hun waarde begint bij 700 MXN en loopt op tot 1.700 MXN. Weten wat je nodig hebt is het uitgangspunt om een goede investering te doen. Het is van essentieel belang de kenmerken te bepalen van de ruimte waar je ze zult plaatsen en van het aantal apparaten dat erop aangesloten zal worden.

Maak zelf een stopcontact voor een driefasig elektrisch systeem. (Foto: Stevepb/pixabay.com)

Koopcriteria: factoren waarmee je verschillende stopcontactmodellen kunt zoeken en kwalificeren

Een stopcontact is even belangrijk voor je apparatuur als de technologie zelf. Immers, waar ga je je elektronica op aansluiten? Dit is een beslissing die je serieus moet nemen, gezien de verschillende aanbiedingen. Daarom leggen we alle criteria uit die je nodig hebt om de beste te kiezen

 • Regionaal energiesysteem
 • Connectiviteit
 • Toebehoren voor spanningsomzetting
 • Installatie

Elektrisch systeem in de streek

Je moet weten dat de sterkte van de elektrische stroom niet overal gelijk is. Er zijn in de wereld twee spanningsbereiken: tussen 110-127 V en 220-240 V. Let er daarom op dat de stekker werkt met de in jouw streek gebruikte maat. Zo krijgen je eenheden de juiste elektriciteit.

Latijns Amerika. Landen in dit gebied gebruiken beide spanningsbereiken. In het bijzondere geval van Mexico moet je zoeken naar stekkers van het type A en B, die een stroomsterkte van 127V verdragen. Lees voordat je je aankoop doet de specificaties op het etiket of stel de verkoper de juiste vragen.

Verenigde Staten. Als je op reis bent en een product zoekt dat in dit land werkt, moet het werken met een vermogen tussen 110V en 120V. Kies voor dit gebied A pluggen (twee parallelle platte pinnen met elk een gat) en B pluggen (twee platte pinnen met elk een gat en een langere ronde plug).

Europa. De meeste landen die deel uitmaken van dit continent werken met 220 V. Ben je op bezoek in Europa en weet je niet welk stopcontact het juiste is? Dan heb je er een nodig die bestand is tegen de spanning, zoals stopcontacten van het type C, E, F, J. Onderzoek echter de specificaties voor je koopt.

Universeel. Reis je vaak naar je favoriete bestemmingen? Je zult een stopcontact mee willen nemen waarmee je je apparaten overal ter wereld kunt aansluiten, ongeacht voltage en soort stekker. Dit is een heel nuttig en noodzakelijk hulpmiddel, vooral om je instrumenten van stroom te blijven voorzien, waar je ook bent.

Verbind je aanpasbare tweepolige cilindrische stekker met het stopcontact. (Foto: Geralt/pixabay.com)

Connectiviteit

Elk accessoire heeft een bepaald stopcontact. Hoe weet je welke voor jou geschikt is? Analyseer de plaats waar je hem gaat aansluiten en waarheen je hem wilt leiden, ook hoeveel stekkers je tegelijk op een bepaalde plaats wilt aansluiten.

Lateraal. Dit model heeft als bijzonderheid dat het stopcontact zich aan één kant bevindt. Wil je een apparaat achter een kast of meubelstuk aansluiten? Koop deze oplossing die perfect op de omstandigheid past en de kabels niet beschadigt.

Swivel. Moet je verschillende toestellen tegelijk toevoegen? Een draaibaar stopcontact helpt je, want het behoudt een ruimte met stekkerverbindingen. Stel hem in volgens de stand die bij je past. Lees echter de specificaties want er zit een maximum aan de elektrische capaciteit die hij kan ondersteunen.

Voorkant. De stekkers passen op traditionele wandcontactdozen. Kies er die passen bij de omgeving waar je ze zult plaatsen, en zorg ervoor dat de kabels die eraan bevestigd zijn niet geblokkeerd worden door meubilair dat ze kan beschadigen.

Toebehoren om spanning om te zetten

Deze adapters zijn erg handig op reis, want ze ontvangen stroom met een bepaalde frequentie en passen die aan aan de intensiteit die je toestellen nodig hebben. Vooral als je apparaten maar op één voltage werken. Om de juiste te kiezen, bepaal je tot welke van de volgende omvormers je apparatuur behoort.

Transformator voor elektrische apparaten. Hij heeft de mogelijkheid om de spanning om te zetten in een stroom volgens de stroomontvanger. Kies een van deze om je digitale camera’s, mobiele telefoons en computers op aan te sluiten, zodat de ontvangen elektriciteit overeenkomt met de stroom die het apparaat nodig heeft.

Hoogspannings omvormer. Deze worden gebruikt in toestellen met een hoog stroomverbruik. Wil de adapter goed werken, dan moet hij met meer vermogen werken dan je toestel. Kijk dus op het etiket en koop er een met een grotere capaciteit. Bijvoorbeeld, voor een 850V droger is een 1.000V omvormer nodig.

Weet je niet hoe je een stopcontact moet installeren? Ga je gang en neem een elektricien in de arm. Foto: (Jarmoluk/pixabay.com)

Installatie

Een belangrijke factor bij het kiezen van de ideale contactdoos is de plaats waar je hem gaat installeren. Afhankelijk van de plaats zal het namelijk verschillende kenmerken hebben, die alle tot doel hebben de prestaties en de gebruiksduur te optimaliseren. Zoek uit wat de functies van elke plaats zijn en kies de juiste.

Outdoor. Wil je elektrische apparaten aansluiten in je garage, tuin of terras? Dan heb je een stopcontact nodig dat speciaal voor buitengebruik ontworpen is. Het moet bestand zijn tegen stof, vocht, regen en zelfs sneeuwval. Vanwege de wisselende omgeving waar hij komt te staan, is het belangrijk dat hij veiligheidsmaatregelen biedt.

Binnenshuis. Vooral voor gebieden binnen je huis. Inbouwmodellen zijn aan te bevelen omdat ze minder plaats innemen en er beter uitzien. Maar om bij de elementen van het huis te passen en de harmonie te bewaren, koop je een aparte opvallende lijst, die de kosten kan verhogen, maar een noodzakelijke investering is.

(Uitgelichte foto: Markusspiske/pixabay.com)

Reviews