Last updated: 12-08-2021

How we pick our products

12Products analyzed

15Hours invested

3Studies researched

41Comments collected

Welkom in ReviewBox Brasil! Een rekenmachine van goede kwaliteit is voor veel mensen van fundamenteel belang op het werk of op de universiteit, maar ook thuis en in het dagelijks leven kan hij van pas komen. Je moet altijd op zoek gaan naar het beste merk. Daarom zijn Casio rekenmachines vandaag ons onderwerp!

De traditionele Japanse firma Casio heeft verschillende lijnen rekenmachines en denkt aan alle doelgroepen: van hen die thuis eenvoudige berekeningen moeten maken, tot professionals die erg met cijfers bezig zijn. Wil je weten welke de beste modellen zijn en welke het beste bij je behoeften past? Blijf bij ons!
Eerst het belangrijkste

 • Als pionier in de industrie loopt Casio altijd op de zaken vooruit als het om rekenmachines gaat. Dit Japanse merk maakt steeds verbazingwekkende technologische vernieuwingen en behoudt zijn marktleiderschap.
 • Casio rekenmachines zijn modern, duurzaam, gemakkelijk af te lezen en snel. Het vergrote beeldscherm en de snellere verwerking zijn de belangrijkste huidige aandachtspunten van de firma.
 • Je kunt kiezen uit Casio rekenmachines voor alle smaken: zak-, thuis-, wetenschappelijke, financiële, met printer en andere zeldzamere mogelijkheden.

Casio rekenmachine: Onze selectie

Elke Casio rekenmachine is van de hoogste kwaliteit. Maar we hebben een gedetailleerde studie gemaakt om uit te zoeken welke, in feite, de beste zijn. We hebben een lijst opgesteld van onbetwiste modellen binnen hun lijnen:

Koopgids

Je vraagt je misschien af hoe je een goed model kiest uit zo veel van zo’n gerespecteerd merk. Geen nood: we zijn bij de koopgids aangekomen!

We gaan het nu hebben over de voordelen van Casio rekenmachines, de verschillen tussen de lijnen, de ondersteuning, de technische hulp en nog veel meer!

Imagem mostra uma pessoa em uma mesa de trabalho com uma calculadora ao lado.

Casio rekenmachines zijn erg handig op de werkplek. (Bron: Oleg Magni/ Pexels.com)

Waarom onderscheidt Casio zich in de rekenmachine-industrie?

Casio is een pionier in de rekenmachine-industrie. In 1954 was het in Japan verantwoordelijk voor de introductie van het eerste elektromechanische model met negen toetsen en een display. Sindsdien is het op dit gebied voortdurend vooruitgegaan en heeft het zijn voorsprong weten te behouden.

Technologische vernieuwingen zijn voortdurend in de rekenmachines van dit Japanse bedrijf. Ze adverteren momenteel dat hun modellen viermaal de snelheid, viermaal de resolutie en viermaal de innovatie van hun concurrenten hebben.

Als je een Casio rekenmachine kiest, kies je een merk dat de absolute referentie in de industrie is. Niet alleen maakt het de beste, duurzaamste, meest technologische producten, het heeft ook een uitstekend netwerk voor ondersteuning, service en klantenrelaties.

Wist je dat Casio in 1946 begon met het maken van automatische sigarettenhaspels? Deze producten werden uitgevonden door Kashio Seisakujo, de oprichter van de firma, en waren meteen een succes omdat ze arbeiders in staat stelden tijd te winnen voor het roken.

Wat zijn de voordelen van Casio rekenmachines?

Het maakt niet uit welk type rekenmachine je nodig hebt: Of je nu een rekenmachine voor thuisgebruik nodig hebt, een wetenschappelijke, een financiële of een met een printer, Casio kan je het modernste model aanbieden, vol technologie en vernieuwingen die je dagelijks leven gemakkelijker maken.

Behalve in de snelheid van antwoorden heeft het Japanse merk ook geïnvesteerd in grotere displays, waardoor de resultaten beter zichtbaar worden. Het is immers essentieel dat iedereen gemakkelijk met een rekenmachine kan omgaan. all

In een groot deel van de modellen is dubbele stroomvoorziening (via batterij of via zonlicht) aanwezig. Ze hebben ook een modern ontwerp en gaan enorm veel jaren mee. En dan hebben we het nog niet eens over de voordelen die de Casio naam alleen al met zich meebrengt, zoals alle steun van het merk.

Casio rekenmachines zijn iets duurder dan het marktgemiddelde, maar daar zijn goede redenen voor!

Zie hieronder de belangrijkste voor- en nadelen van Casio’s rekenmachines:

Advantages
 • Ze zijn veel sneller dan het marktgemiddelde
 • Het ontwerp van de displays maakt het aflezen van gegevens gemakkelijker
 • Uitstekende duurzaamheid
 • Onberispelijke ondersteuning en technische hulp
 • Dubbele voeding brengt veel gemak
Disadvantages
 • Prijzen boven het gemiddelde

Welke soorten rekenmachines produceert Casio?

De verscheidenheid aan door Casio geproduceerde rekenmachines is groot. De firma richt zich tot iedereen, van hen die alleen maar eenvoudige wiskunde hoeven te doen tot hen die echt van deze hulpstukken afhankelijk zijn om complexe problemen op te lossen. Hieronder hebben we enkele van de meest populaire soorten op een rijtje gezet

 • Zakrekenmachines: Klein en compact, met alleen de meest elementaire toetsen. Casio investeert in mooie ontwerpen voor een publiek dat de hele tijd eenvoudige wiskunde moet doen, zoals thuiszorgers.
 • Rekenmachines voor thuis: De meest traditionele modellen rekenmachines. Ze worden binnenshuis of in kantoren gebruikt en zijn erg in trek. Casio blinkt uit in verwerking, vermogen, en vooral de kwaliteit van het beeldscherm.
 • Wetenschappelijke rekenmachines: Deze zijn onmisbaar voor vakmensen en studenten op gebieden die met ingewikkelde berekeningen te maken hebben, zoals ingenieurs, wiskundigen, en programmeurs. Casio modellen zijn het beste voor het oplossen van matrices en vectoren.
 • Financiële rekenmachines: Deze zijn ook nodig voor bepaalde beroepsbeoefenaars, vooral op het gebied van de boekhouding. De meest gewenste functies zijn samengestelde rente, rendement en de moderne mogelijkheid van cash flow.
 • Rekenmachines met printer: Ze worden veel gebruikt op het gebied van boekhouden en zijn ook zeer geschikt voor zakenmensen, omdat ze de reeds gemaakte berekeningen kunnen afdrukken. Sommige Casio modellen hebben verschillende kleuren en zijn de beste die op de markt verkrijgbaar zijn.

Al deze soorten zijn voordelig voor hun bepaalde doelgroepen. We hebben een tabel opgesteld met de vergelijking:

Zakrekenmachine Thuisrekenmachine Wetenschappelijke rekenmachine Financiële rekenmachine Rekenmachine met printer
Doelpubliek Professionals die altijd een rekenmachine bij de hand moeten hebben Huishoudelijk en kantoorgebruik Ingenieurs, wiskundigen, programmeurs en dergelijke Boekhoudkundige professionals Boekhouders en handelaars
Kenmerken Compact, goedkoop, alleen basistoetsen Snel, met een groot display, gemakkelijk te gebruiken Speciale functies voor complexe berekeningen, snel Speciale functies voor financiële berekeningen Mogelijkheid om in meer dan één kleur af te drukken

Hoe zit het met de technische ondersteuning en garanties van Casio rekenmachines?

Op Casio’s officiële website staat veel informatie over hoe je eventuele problemen met je rekenmachines kunt aanpakken. Je vindt er een lijst van erkende servicecentra, een rubriek voor FAQ’s en probleemoplossing, en je kunt er zelfs belangrijke documenten downloaden.

Je kunt nieuwe software downloaden voor de nieuwste rekenmachines.

Voor de nieuwste rekenmachinemodellen met een goede Internetverbinding is het ook mogelijk nieuwe software, grafische modellen en interfaces te downloaden die de werking verbeteren.

De meeste Casio rekenmachines worden geleverd met drie jaar fabrieksgarantie, een uitstekend getal dat aangeeft hoeveel vertrouwen het merk heeft in de duurzaamheid van zijn producten. Dus van fabricagefouten zul je lang geen last hebben!

Hoeveel kost een Casio rekenmachine en waar koop je die?

Het soort rekenmachine heeft een grote invloed op de prijs van Casio modellen: Er zijn zak- of thuisrekenmachines te vinden die vrij betaalbaar zijn, rond $ 30, terwijl de beste wetenschappelijke of financiële exemplaren tot wel $ 700 kunnen oplopen.

Je vindt Casio rekenmachines in kantoorboekhandels, cadeauwinkels en winkels voor kantoor- of huishoudartikelen. Ze online kopen, vooral via Amazon Brazil, is een geweldige optie. Kijk ook op Amazon international en Mercado Livre.

Aankoopcriteria: Factoren voor het kiezen van een Casio rekenmachine

Twijfel je tussen twee gelijksoortige Casio rekenmachinemodellen? Weet je niet zeker hoe je je definitieve beslissing moet nemen? Maak je geen zorgen, we gaan het nu hebben over vier technische criteria die je kunnen helpen:

Over elk van die criteria kom je hieronder meer te weten!

Formaat

Als je een heel kleine rekenmachine nodig hebt, kun je kiezen voor een zakmodel. Maar wat als je ook wilt dat hij meer functies heeft dan alleen de basics? Wat als je een wetenschappelijk model vaak zonder handtas moet dragen?

Er is een grote variatie in afmetingen van Casio rekenmachines, zelfs binnen een bepaald type, en als je een voorkeur hebt voor een groter of kleiner model, kun je dat tot een doorslaggevend criterium voor je keuze maken. Er zijn genoeg factoren om voor beide opties te pleiten!

Imagem mostra uma calculadora Casio em destaque.

Compacte rekenmachines zijn ideaal voor thuisgebruik. (Bron: shotput/ Pixabay.com)

Aantal functies

Een van de belangrijkste vragen die gesteld moeten worden als je een rekenmachine koopt, is: Wat zijn de meest gebruikte functies? Voor welke berekening zal dit accessoire het meest nodig zijn?

Kies een model dat de functies en berekeningen heeft die je het meest gebruikt.

Je moet een model kiezen dat de functies heeft die voor jou het belangrijkst zijn, of ze nu eenvoudig zijn, zoals optellen, delen en vermenigvuldigen, of complex, zoals de mogelijkheid om matrices op te lossen of om zeer geavanceerde financiële berekeningen uit te voeren.

Het heeft geen zin een model te kopen dat niet de berekeningen heeft die je leven het meest oplossen. Ook al moet je iets meer betalen, het is belangrijk dat je het product koopt dat het beste bij je past.

Power

Casio is bekend om de zonne-elektriciteit van zijn rekenmachines. De modellen met deze mogelijkheid hebben een klein paneel dat, wanneer het aan de zon wordt blootgesteld, de batterij oplaadt en werking mogelijk maakt.

Er zijn modellen met dubbele voeding, dat wil zeggen met een batterij die normaal werkt en ook met zonne-energie. Ze zijn in de meerderheid, maar je zult er zelden ook vinden die maar op één manier werken.

Er zijn ook enkele elektrisch aangedreven rekenmachines, vooral in de rij van die met printer.

Beeldschermkwaliteit

Een van Casio’s grootste zorgen is de toegankelijkheid van hun rekenmachines. Daarom heeft het merk zwaar geïnvesteerd in de kwaliteit van zijn beeldschermen, zodat ze groter, duidelijker en gemakkelijker af te lezen zijn.

Als je moeite hebt met zien, kun je kiezen voor een model met een vergroot of technologisch beeldscherm. Dit zal je veel helpen in je dagelijks leven. Anders is een beetje besparen en bij een normaal model blijven ook een optie.

(Zichtbare afbeelding bron: cloudhoreca/ Pixabay.com)

Reviews